Skocz do zawartości

Ostatnio widziałem/widziałam...

aux

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
stay - W sumie nie wiem za bardzo jak mam odebrac ten film.
Dzięki za opiniotwórczą i wymowną recenzję.

Po senasie bylem w takim stanie, ze nie wiedziałem w ogole co napisać - nie wiem ,czy to pozna pora sprawila, czy moja jakaś głupota, ale z tego filmu mało co skumałem o.O

No bez przesady. Film dobry, nawet bardzo, ale to tak jakby chceli zakręcić fabułę, przez cały film oglądamy jakąś sobie historyjkę prawie nie związaną z zakonczeniem, a w ostatnich minutach praktycznie wszystko jest jasno powiedziane co sie stało.

To nie jest rasowy horror,raczej dramat grozy oparty o problem samotnosci i dorastania.Bardzo dobre kino.POZWOL MI WEJSC.

Edytowane przez cureman
Opublikowano

7 dusz - na dobra sprawe nie wiedzialem nawet co to za film, poza faktem, ze gra w nim W. Smith. Jak sie okazalo jeden z lepszych jakie widzialem w ostatnim czasie. Historia poruszajaca i... prawdziwa (prawdopodobna), takie odnioslem wrazenie. Bardzo podobala mi sie rola Rosario Dawson. Fabuła moze i od pewnego momentu przewidywalna (zaden minus), ale oglada sie ze wzruszeniem do samego konca. Co by nie napisac, mimo pozytywnych aspektow w zakonczeniu, jednak przykry film. Polecam.

Opublikowano

Szybko i Wściekle - pierwsza myśl - 'co słabe autka' , słabi aktorzy - dobrze, że chociaż trójka (głównych) została z pozostałych wersji. Lett [*]. Chyba najsłabsza część.

Pianista - jak zwykle z opóźnieniem oglądam dobre filmy. Dużo osób go krytykuje, a ja pochwalę i to nie dlatego, że Polanskiego. Świetny dobór aktorów. Realistycznie przedstawiona sytuacja żydów w gettach. Niektóre sceny dość drastyczne. Mam nadzieję, że nie doczekamy już nigdy takich czasów. : /

Incubus - na początku zapowiadał się dość dobry 'dreszczowiec' , ale później zawiało nudą. Nie polecam.

Manna - kolejna polska produkcja - nie warta poświęcenia chociażby sekundy.

dziennik nimfomanki - ruchanie butelką po coli - so sweet & so romantic. xD W kinie brechałam się z tego co chwila, a ludzie, którzy mieli mokro w gaciach patrzyli się na mnie jak na idiotkę. Dno.

orgazmo - dobra komedia producentów South Park'u. Polecam. ;]

Opublikowano

memories of murder - koreański film na faktach o sprawie seryjnego mordercy kobiet, którego nigdy nie ujęto, wyszedł z tego nienudzący komediodramat z kilkoma dobrymi motywami

typ z glanami wymiatał, zwłaszcza przy skoku przez biurko na ryj podejrzanego;]

7+/10

dead snow - głupkowaty slasher produkcji norweskiej ze żwawymi nazi-zombie, dla koneserów flaków będzie w sam raz 7-/10

Opublikowano
American History X - świetny film, poruszająca historia, czarno - białe motywy, Norton jak zwykle gra na wysokim poziomie, no i zakończenie. Czemu dzisiaj nie robi się już takich filmów ...
Gość Grzegosz
Opublikowano

Źródło (The Fountain)

Aronofsky zdecydowanie przesadził z nagromadzeniem różnych motywów (ktoś już chyba o tym wspominał). Z jednej strony film można interpretować na mnóstwo sposobów, z drugiej zaś - z początku ciężko zorientować się, o co tutaj tak naprawdę chodzi. Mimo tego film może poruszyć, do czego przyczynia się genialna ścieżka dźwiękowa. Muzyczne arcydzieło. 7/10

Zapaśnik (The Wrestler)

Bardzo przewidywalny film. Nie wiem dlaczego, ale miałem nieodparte wrażenie, że już gdzieś taką historię widziałem. Przed seansem naczytałem się mnóstwa pochlebnych opinii o grze Rourke'a. No cóż, ludzie mieli rację, bo w kreację podstarzałej gwiazdy wrestlingu, rzucającej co rusz od niechcenia "fakami", aktor wpasował się idealnie. Mimo że zakończenie może pozostawiać niedosyt, to jest coś intrygującego w tym filmie, dlatego z pewnością obejrzę go jeszcze raz. Rozczarowuje natomiast mało wyrazisty soundtrack Mansella, który na szczęście uzupełniają rockowe klasyki. 7/10

Opublikowano

My Bloody Valentine (2009) - Jedyna dobra rzecza w tym filmie jest gola laska w hotelu;] No i moze z 2 scenki gore. Poza tym to bieda.

Efektow 3d nie oceniam, poniewaz ogladalem zwykla wersje.

Opublikowano (edytowane)

Skazany na Bluesa

wreszcie obejrzalem ten film, bo juz nie mogłem sluchac 'obejrzales wkoncu ten film? stary zobacz, warto'

no i nie przejechalem się - Tomasz Kot zaskoczyl dobra rola, reszta to tylko uzupelnienie, pare scen

jak np. kiedy synek wchodzi do kibla i zastaje starego cpajacego

naprawde dobrych i zapadajacych w pamiec. Nie podobaly mi sie obrazy 'jazdy' po cpaniu, ale to juz marudzenie zwykle. I zabraklo w sciezce dzwiekowej Lunatyków :(

4/6

Edytowane przez banny
Opublikowano

X-Men Geneza : Wolverine

Oczekiwany film okazał się nieporozumieniem. Pół godziny przed końcem seansu przymknęło mi się oko. Wersja niezgodna z komiksową. Historie wyssane z palca. Trylogia X-Mena była o niebo lepsza. Słabe. Nie polecam, bo na prawdę szkoda kasy.

Opublikowano
Mimo tego film może poruszyć, do czego przyczynia się genialna ścieżka dźwiękowa. Muzyczne arcydzieło. 7/10

No właśnie, CAŁY soundtrack to jest masakryczne dzieło sztuki. A smakuje wyśmienicie szczególnie po seansie. Tym bardziej szkoda, że Mansell nie miał pola do popisu we Wrestlerze.

Opublikowano (edytowane)

Cloverfield / Projekt Monster - Kamera 'w stylu' blair witch / rec wyszla ciekawie, troche za dlugi poczatek, ale klimat dosyc fajny byl no i te efekty - dobry film na wieczorek :)

3+/6

Edytowane przez banny
Opublikowano

Walkiria 8/10 - Tom Cruise nie zawiodl i wykreowal naprawde charyzmatycznego bohatera. Mimo kilku przeklaman film godny uwagi pokazujacy ze nie wszyscy Niemcy, nawet ci na gorze, popierali dzialania Hitlera.

Synowie mafii 7/10 - spodziewalem sie konkretnego filmu gangsterskiego a tu wyszla lekka kicha. Skradzione pieniadze przez 2 skejtow jarajacych trawe, zalatwianie roboty przez niedoswiadczonych gogusiow (nie liczac Vin'a "wiecznego kozaka" Diesela), ojciec nie doceniajacy syna i wiele innych elemntow robiacych z tego bardziej film sensacyjno-rodzinny. Tylko Vin trzyma jakis poziom za do dodatkowe 1 oczko.

Opublikowano

The Blues Brothers - musiałem sobie przypomnieć ! Załączam ten film co jakiś czas specjalnie by posłuchać samej muzy a to już świadczy o klasie soundtracku. Jako komedia film naprawdę mnie rozbawił(specjalny oddział policji ze swoim okrzykiem lol), przyczyniła się do tego gra aktorska, szczególnie Belushiego(R.I.P. Johny). Ha zapomniałem o pościgach, kurde w Polsce nigdy nie powstanie taki film :( Naprawdę musieli wybulić sporą sumkę na taką liczbę zniszczeń(hipermarket, police cary :o). Kolejnym brylantem są gwiazdy jak choćby Ray Charles czy Aretha Franklin(jej głos :o). genialny film, z tego co pamiętam wersja "2000" też nie jest zła. 9-/10

Opublikowano

Crank 2.

10/10. Reszta w temacie o filmie. Pewnie w kinie by sie to lepiej ogladało, bo dzieciarni nie wpuszczają, a by sie obserwowało jak ignorancji systematycznie opuszczają sale.

Gość Siwy_
Opublikowano

czekajac na wyrok - w sumie dobry film, bylby nawet bardzo dobry gdyby nie halle berry na ktora to po prostu nie moglem sie patrzec w tym filmie (a dostala za te role oskara O_o). a spodobaly mi sie w tym filmie glownie relacje miedzy "rodzina" grotowskich, rola oraz gra aktorska ledgera i przemiana hanka po tragedii ktora spowodowal, reszta bez wiekszych zastrzezen.

6-7/10

Gość lukasz
Opublikowano
Import/Export- dużo się nasłuchałem o cudach nie widach jakie miałem zobczyć a wyszedł trochę przehajpowany film. O co tu chodzi właściwie ? Problemy ludzi z dołów społecznych ? To było milion razy w kinie. Globalizacja przez, która Ukrainka i Austriak ani u siebie ani na obczyźnie nie mogą znaleźć świętego spokoju ? Zdecydowanie za dużo tam kalek i startych klisz. Jak dziewczynie źle się wiedzie to co robi? Idzie zarobić d.upą. Ile razy już oglądaliśmy filmy o bezdusznym zachodzie i uczuciowym, ale biednym wschodzie? Dlaczego wszystko na wschód od "zachodu" zawsze pokryte jest śniegiem ? O prostyuowaniu się szeroko pojętego trzeciego świata pisał już pare lat wcześniej Houellebecq w Platformie. Polecam raczej tam zajrzeć. Filmowi Siedla daję 3+/6. Plus za scenografię i czasami niezłe aktorstwo.
Opublikowano (edytowane)

Szybko i (pipi)a Wściekle - jak ja uwielbiam takie niszowe produkcje. Mega odpał po ciężkim dniu w robocie. Miał być Diesel i jest, mocno, szybko, ujęcia, smaczki i ten feeling. Aj low dys szit. 10/10.

Signuś zlewam na te aspekty. IMO, lepiej wypadło niźli Gears of War 2 z tym swoim better, sretter.

Signuś 2 - nie nie stary, multi w jedynce rządziło i dzieliło. 2 lata w jedną grę? w moim wypadku to ewenement.

Edytowane przez ChevChelios
Opublikowano (edytowane)

Tylko w tych Szybkich zabralko wyscigow, furek i lasek. Zrobil sie film pseudoakcji ala dobry policiant to rowniez zly policjant. Najlepsze z calego filmu to scena otwierajaca. Furki takie jak Nissan dla Brajana i jakis musle do Doma staly sie nudne. Ile razy mozna je widziec? Nawet slabe FnF TD bylo lepsze bo mialo furki, laski i wyscigi. Tutaj mamy zemste w wykonaniu Doma + pomoc Brajana

Ile wazy kon trojanski - nudny, nudy, nudy. Brak oceny. Miala byc komedia a wychodzi bezplciowy film. Omijac

El Kobiko - GOW2 lepiej wypadl podwzglem singla z Better,itp multi w obu grach ssie.

Edytowane przez signap