Gość Siwy_ Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 transformers - szajs, nie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 1 czy 2? Bo dwójka ponoć już w necie jest? Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 Obywatel Milk - szajs, nie polecam. Nie strzelają i nie ma efektów specjalnych. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lain 107 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 Slumdog Millionaire - świetny film, świetna obsada, świetny pomysł. ; ) Okazuje się, że nie trzeba przeczytać wszystkich encyklopedii świata żeby być inteligentną osobą. ; ) The Boy in the Striped - chyba ostatnio powyłam się tak na Zielonej Mili o.O Udowadnia, że bycie dzieckiem jest prostsze i czasami to właśnie one pokazują nam właściwą drogę. Tylko nie zawsze z tych wskazówek korzystamy. Btw: Podobno książka lepsza (ktoś czytał? :>) . Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 Okazuje się, że nie trzeba przeczytać wszystkich encyklopedii świata żeby być inteligentną osobą. ; ) No bo w końcu inteligencja wrodzona a wiedza nabyta to 2 różne rzeczy. ^_^ Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 transporter 3 - najnudniejszy film akcji, jaki widzialem ,szkoda, ze jeden z moich ulubionych aktorow zagral w takim szajsie. ;/ 2/6 Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 17 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 Okazuje się, że nie trzeba przeczytać wszystkich encyklopedii świata żeby być inteligentną osobą. ; ) No bo w końcu inteligencja wrodzona a wiedza nabyta to 2 różne rzeczy. ^_^ No bo w końcu w "Milionerach" doktorzy i profesorzy nie wiedzą, co jest napisane na indyjskiej fladze, a pytanie za miliony dotyczy tego, jak miał na imię trzeci muszkieter. Nie no, sorry, ale akurat to przesłanie w "Slumdogu" jest tak na maksa naciągane, że nie pozostaje nic, jak wyśmiać. Podpowiedź: idźcie do "Milionerów" i zobaczcie, że tak naprawdę to pytania nie są tak łatwe i nie wystarczy znać flagi swojego kraju i Dumasa, by wygrać główną nagrodę. Ergo - dzieciak ze slumsów nie ma żadnej szansy, by coś takiego wygrać (a nawet wziąć udziału). Ja wiem, że to jest baśń i tak ma być, ale cóż - mnie to nie zdołało przekonać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tori 12 Opublikowano 17 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 Okazuje się, że nie trzeba przeczytać wszystkich encyklopedii świata żeby być inteligentną osobą. ; ) No bo w końcu inteligencja wrodzona a wiedza nabyta to 2 różne rzeczy. ^_^ No bo w końcu w "Milionerach" doktorzy i profesorzy nie wiedzą, co jest napisane na indyjskiej fladze, a pytanie za miliony dotyczy tego, jak miał na imię trzeci muszkieter. Nie no, sorry, ale akurat to przesłanie w "Slumdogu" jest tak na maksa naciągane, że nie pozostaje nic, jak wyśmiać. Podpowiedź: idźcie do "Milionerów" i zobaczcie, że tak naprawdę to pytania nie są tak łatwe i nie wystarczy znać flagi swojego kraju i Dumasa, by wygrać główną nagrodę. Ergo - dzieciak ze slumsów nie ma żadnej szansy, by coś takiego wygrać (a nawet wziąć udziału). Ja wiem, że to jest baśń i tak ma być, ale cóż - mnie to nie zdołało przekonać. Mi ten film z kolei w ogóle się nie podobał. Cytuj Odnośnik do komentarza
Manor 645 Opublikowano 17 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 Terminator 2 - odświeżyłem sobie przed pójściem na 4 część cały film genialny, nic się nie zestarzał. A to co się dzieję po wejściu do firmy aż do końca to arcydzieło. Niedawno odświeżyłem też 1 część - cóż, ta nie przetrwała próby czasu. Efekty specjalne w dwójce są świetne po dziś dzień, to nie to co dziś, że wszystko komputerowo się zrobi. Aż się wzruszyłem, chciałbym powrócić do tych czasów gdy był hype na ten film. Widziałem go długo po premierze, pewnie 95' rok, a pamiętam pełno naklejek z twarzą pół robota, pół maszyny i w ogóle. John Connor był idolem i wydawał się taki dorosły, bo już nastolatek. Teraz jak po latach oglądam to zawszę się dziwie że to taki mikrus. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lain 107 Opublikowano 17 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 @ ogqozo - to żeś się obudził. W każdym filmie sytuacje mijają się z prawdą - nawet w prze-genialnym Requiem for a dream. Jednak nawet wtedy można wyciągnąć wnioski. Filmy, które są oparte na realnych faktach można policzyć na palcach jednej ręki. ; ) Wolę obejrzeć Slumdog'a niż historyjkę o blond barbie, która spotyka swojego kena, rodzice nie pozwalają im ze sobą być, uciekają do Las Vegas i się pobierają. :sciana: Cytuj Odnośnik do komentarza
Wojthas 93 Opublikowano 17 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 Co do nowego Terminatora to ja mam bardzo mieszane uczucia. Jako film akcji daje rade, ale jako kontynuacja już nie. Brak pomysłów, miejscami nielogiczny ( pierwsza godzina nastraja bardzo pozytywnie, ale im dalej tym film się sypie). Efekty specjalne niezłe, ale nie robią takiego wrażenia jak te z 2. Nowy Terminator zdecydowanie lepszy niż część 3 ( o co raczej nie trudno :] ), ale gdzieś się ulotnił ten cały klimat ... tym się powinien zając Cameron a nie McG. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 17 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 @ ogqozo - to żeś się obudził. W każdym filmie sytuacje mijają się z prawdą - nawet w prze-genialnym Requiem for a dream. Jednak nawet wtedy można wyciągnąć wnioski. Filmy, które są oparte na realnych faktach można policzyć na palcach jednej ręki. ; ) Wolę obejrzeć Slumdog'a niż historyjkę o blond barbie, która spotyka swojego kena, rodzice nie pozwalają im ze sobą być, uciekają do Las Vegas i się pobierają. :sciana: Co mają wspólnego "realne fakty" z realizmem świata przedstawionego? Stwierdzam tylko fakt, że trudno się przejmować historią, kiedy nie można w ogóle poczuć, że ona się dzieje w jakimś prawdziwym, sensownym świecie. A filmów, które potrafią przekonać do wczuwki w swój świat przedstawiony, powstało zaprawdę więcej niż pięć. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sqtr78 1 038 Opublikowano 17 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 Fletch z Chevy Chasem i film tez z 80tych pt. Kaczor Howard , wow za(pipi)isty klimat Cytuj Odnośnik do komentarza
Robak 1 233 Opublikowano 19 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2009 City Rats - mocny film. Ciężki klimat od samego początku do końca, świetny montaż i muzyka oraz poplątana fabuła. Warto obejrzeć, nie nudziłem się ani przez chwilę podczas oglądania, a i po seansie można sobie trochę porozmyślać nad różnymi rzeczami. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wiolku 1 592 Opublikowano 19 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2009 (edytowane) Uśpieni - troszkę się jednak zawiodłem, jest to film dobry ale do wybitnego mu dużo brakuje. Szczególnie boli trochę sztywna gra aktorska, jedynie De Niro co oczywiste się tu wyróżnia( w pewnym momencie młodsze wersje bohaterów grały lepiej niż starsze imo ). Oczywiście nie nudziłem się bo historia wciąga, i jest świetnie przedstawiona, szczególnie czasy dzieciństwa bohaterów( genialna scena "wygranego" meczu ze strażnikami ), ale już część sądowa jest zwyczajnie cienka, brak w niej emocji, zaskoczenia, wszystko dzieje się zbyt szybko. Idealnym przykładem dramatu sądowego jest tu dla mnie film "Ludzie honoru", mogli przedłużyć "Uśpionych" i zrobić coś na tą modłę. Nikt by się nie obraził za czas obrazu, bo takie epickie historie ludzi ukazane od dzieciństwa nawet powinny trwać około 3 h Najlepszym przykładem niech będzie "Dawno temu w Ameryce", do którego omawianemu filmowi niestety jeszcze bardzo daleko. 8-/10 Edytowane 19 Czerwca 2009 przez Wiolku Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 20 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2009 Commando- oglądanie rozanielonej twarzy małoletniej Milano gdy "tatuś" przyszpila do ściany pana złego, bezcenne. Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 20 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2009 Street.Fighter.The.Legend.of.Chun.Li. Zastanawialiście się kiedyś czy można zrobić gorszy film niż SF z Van-Damem, albo MK2? Lubie czasem obejrzec jakiś film do sniadania, ale tutaj poziom kwasu przekracza limit po 20 minutach i musiałem wyłączyć Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 20 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2009 Nie bardzo. Nawet nie zasysam, szkoda czasu. MK2 nie był zły xD Dług - ot tak, jeden z moich ulubionych. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 20 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2009 Noc żywych żydów- najgorszy film o zombie jaki chyba istnieje, jedynym jego plusem jest to, że trwa tylko 20 minut. 1/10 Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 To ten amatorski film, ktory polecał 2razyjot? Ja wysiadłem przy koncowce trailera. Knowing Czemu, czemu, czemu znowu wzieli Nicolasa Cage do obsady? Ten facet wypalił się bardziej niż Samuel L Jackson. A film bardzo dobry do momentu pojawienia się wyżej wymienionego Nicka Cagea. Cytuj Odnośnik do komentarza
nWo 1 Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 Street.Fighter.The.Legend.of.Chun.Li. Zastanawialiście się kiedyś czy można zrobić gorszy film niż SF z Van-Damem, albo MK2? Lubie czasem obejrzec jakiś film do sniadania, ale tutaj poziom kwasu przekracza limit po 20 minutach i musiałem wyłączyć Twardy jesteś, aż 20 minut. masz mój wielki szacunek ^_^ Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 No bo jakoś po 20 minutach ta chinka dorosła i pojawiła się wkurwiająca Lana Lang. Wtedy coś we mnie pękło. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 256 Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 12 Rund - standardowe kino akcji. Zly pan porywa dobremu panu dziewczyne (bo cos tam) i gra z nim w gre, ktora sklada sie z 12 rund (w kazdej rundzie dobry musi wykonac jakies zadanie). Jest wiec masa biegania oraz jezdzenia po miescie, wybuchow, zderzen i bomb. Koncowka oklepana az do bolu i od polowy filmu totalnie przewidywalna. 6+/10. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Oran Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 Crank widziałem ostatnio, ku.rwa Statham staję się moim ulubionym aktorem Cytuj Odnośnik do komentarza
Wiolku 1 592 Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 Crank widziałem ostatnio, ku.rwa Statham staję się moim ulubionym aktorem Za to że umie grać jedną rolę? Nie wiem czym tu się ludzie podniecają, gość potrafi tylko grać w filmach akcji. Pet Sementary - klasyk kina grozy na podstawie prozy Kinga, dlaczego już nie robią takich horrorów ? 8/10 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi