Tokar 8 268 Opublikowano 8 listopada 2009 Opublikowano 8 listopada 2009 Nowy Potter - według mnie bardzo okej, film trzyma poziom poprzednich ekranizacji. Nie czytałem książki, ale miałem wrażenie, że sporo powycinali względem oryginału i że momentami wątki kiepsko się zazębiają, ale i tak oglądało się bardzo przyjemnie. 7,5/10 Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 8 listopada 2009 Opublikowano 8 listopada 2009 boszzze,stary a taki glupi ;] Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 8 listopada 2009 Opublikowano 8 listopada 2009 W tym momencie Tokar popełnił internetowe samobójstwo i jego opinia (przynajmniej na temat film/serialu) nie ma dla mnie znaczenia:( Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 8 listopada 2009 Opublikowano 8 listopada 2009 (edytowane) Zombieland - malo humoru, malo zombie, malo wszystkiego. Shaun zdecydowany lepszy z filmow ala komedia+zombie+krew. Nie stracony czas choc film moglbyc lepszy bo ocena na imdb pokazuja b. dobra ocene. Kolejny raz zawiodlem sie na tej stronie - wczesniej Hangover mial 100 ktores miejsce i tez poza fajnymi kilkama elementami byl slaby Edytowane 8 listopada 2009 przez Scorp1on Cytuj
Gość Grzegosz Opublikowano 8 listopada 2009 Opublikowano 8 listopada 2009 Doghouse Masakra po prostu, tak zabawnego filmu dawno nie widziałem. W momencie z tym tekstem o kryzysie wieku średniego (scena w autobusie) już nie wytrzymałem i popłakałem się ze śmiechu. Solidna komedia w genialnym brytyjskim wydaniu. Koralina Nie ma się co rozpisywać. Świetna adaptacja zaje bistej książki, w dodatku ślicznie wykonana. Cytuj
Tokar 8 268 Opublikowano 8 listopada 2009 Opublikowano 8 listopada 2009 9 - Animacja, której producentem jest Tim Burton. Zwykle wkład producenta ogranicza się do włożenia kasy, ale w tym przypadku było chyba inaczej, bo burtonowski klimat jest w tej produkcji mocno wyczuwalny. Postapokaliptyczny świat został zobrazowany ze sporą dawką artyzmu, w ogóle design praktycznie wszystkiego stoi tu na naprawdę wysokim poziomie. Co nie stoi na wysokim poziomie, to z pewnością przedstawiona historia. Przewidywalna, pełna ogranych miliardy razy motywów, ze sporą dawką akcji rodem z kina familjnego. W rezultacie człowiek czuje się, jakby oglądał jakąś pełnometrażówkę Bagińskiego, ale od czasu do czasu dostaje po ryju motywem rodem z wieczorynki. Niemniej, przez te 70 minut nie natknąłem się na nic aż tak infantylnego czy głupiego, żeby miało to zepsuć mi obraz całości. A ten jest jak najbardziej pozytywny. Film warto zobaczyć dla naprawdę świetnie zbudowanego klimatu, bardzo dobrej animacji i designu. 7/10 Cytuj
Manor 645 Opublikowano 9 listopada 2009 Opublikowano 9 listopada 2009 zabójcze ciało - ja pier.dole Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 9 listopada 2009 Opublikowano 9 listopada 2009 Tzn dobre? I co wazniejsze - masz na myśli "Jennifer's Body"? Cytuj
ogqozo 6 551 Opublikowano 9 listopada 2009 Opublikowano 9 listopada 2009 Tak, miał na myśli ten film. Nie, nie uważa go za dobry. Cytuj
Manor 645 Opublikowano 9 listopada 2009 Opublikowano 9 listopada 2009 Dziękuje ogqozo. I nawet Megan Fox nie pokazała cycków. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 9 listopada 2009 Opublikowano 9 listopada 2009 (edytowane) Dzięki za wyjaśnienie - w zyciu spotykałem się z "ja pier.dole" nacechowanym zarówno negatywnie jak i pozytywnie. W sumie szkoda. A ty widziałeś juz ogqozo? Nie przeglądam za bardzo opinii, ale od ludzi, którzy to czynią dochodzą mnie podobne słuchy, a pomimo obsadzenia w głównej roli wiadomokogo pokładałem w tym filmie jakieśtam nadzieje mając w pamięci dobre wspomnienia z "Juno" i juz znacznie gorsze z "United States of Tara". Edytowane 9 listopada 2009 przez Walter_Cronkite Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 9 listopada 2009 Opublikowano 9 listopada 2009 Ale co w tym filmie bylo takie ze "ja pie..."? Cytuj
Tokar 8 268 Opublikowano 9 listopada 2009 Opublikowano 9 listopada 2009 Pewnie Megan pożerająca napalonych samców. Cytuj
ogqozo 6 551 Opublikowano 9 listopada 2009 Opublikowano 9 listopada 2009 A ty widziałeś juz ogqozo? Jestem jedyną osobą na świecie, której ten film się podobał. Cytuj
Snejk 273 Opublikowano 9 listopada 2009 Opublikowano 9 listopada 2009 to jest nas dwóch, bo wg mnie JB rowniez jest ok. Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 9 listopada 2009 Opublikowano 9 listopada 2009 Ja jeszcze nie wiedziałem, a już zakładam, że będę trzeci. TIP = kocham Megan Cytuj
Manor 645 Opublikowano 9 listopada 2009 Opublikowano 9 listopada 2009 przyznaję bez bicia - podobał mi się motywy jak Megan stała się zła, czyli te złożenie w ofierze ;] i to jak się skończyło, że to ta przyjaciółka skończyła jako morderczyni Cytuj
michal 558 Opublikowano 10 listopada 2009 Opublikowano 10 listopada 2009 Vera Drake - dobry film o skrobance. Murzyn może potwierdzić . Cytuj
Snejk 273 Opublikowano 11 listopada 2009 Opublikowano 11 listopada 2009 (edytowane) Pandorum - Z Benem Fosterem. Horror Sci-fi. Kosmonauci budza sie po dlugiej hibernacji i maja rozne przygody. Generalnie troche sie zawiodlem, mimo, ze nie mialem zadnych oczekiwan. Nie sprawdza sie to jako horror grozy, bo grozy-mimo staran- jest jak na lekarswo. Montaz przy scenach akcji jest tragiczny. Jak w nowym Bondzie tyle, ze ciemniej. No nic nie widac. Pogubiłem sie kto, z kim, dlaczemu. Kejos AD. Postaci rowniez niezbyt ciekawe i komiksowe jak zolty karate pan. A co fajne to pomysl, dizajn statku, spoczko stworki. 6/10 przez chwile nawet kojarzylo mi sie z Dead Space. No ale szybko mi przeszlo. Edytowane 11 listopada 2009 przez Snejk Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 11 listopada 2009 Opublikowano 11 listopada 2009 A jak sam Foster? Lubie gościa, w tym roku nieźle szykuje się film z nim i Harrelsonem o zołnierzach co to mają za zadanie powiadamiać zony poległych w Iraku czy tam innym Afganistanie. Cytuj
Snejk 273 Opublikowano 11 listopada 2009 Opublikowano 11 listopada 2009 Foster jak zwykle dobry. Cytuj
Gość Ofeck Opublikowano 11 listopada 2009 Opublikowano 11 listopada 2009 Hills run red- ostatnio ogladam same crapy i ten film mozna porownac do Wrong Turn 3, totalna beznadzieja, nie sciagam wiecej takiego syfu Cytuj
Tokar 8 268 Opublikowano 11 listopada 2009 Opublikowano 11 listopada 2009 Antychryst - W roli głównej: penis Wilema Defoe. Tak wydumanego bzdeta dawno nie oglądałem. No w sumie nie tak dawno, bo od czasu Martyrs. Właściwie to ten sam schemat co u Francuzów, tylko tutaj bezsensowny gore-fest zaczyna się trochę później. W obu przypadkach gdzieś tam autorzy chcieli przemycić jakieś niesamowite prawdy, które miały w zamierzeniach zmienić świat, ale w obu przypadkach wyszła pseudointelektualna sr/aczka. 5/10 za naprawdę dobre zdjęcia i momentami zalążki klimatu. Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 12 listopada 2009 Opublikowano 12 listopada 2009 (edytowane) Pandorum - Dobry Foster i statek kosmiczny. Reszta biedna, a najbardziej biedny jest montaż przy scenach akcji (znaczy nie zawsze one są scenami akcji, ale chodzi o sceny z tymi śmiesznymi stworkami, ten kto wymyślił, żeby dać przyśpieszone tempo nie był za bystry, przez to wszystko wygląda dość śmiesznie i nieporadnie, a jak dodamy do tego ciągłe bieganie w kółko plus karate z kosmitami to już w ogóle można oglądać jak komedię a nie horror sf. Bohaterowie nie za fajni, może poza tym Gallo, bo z grona chińskiego mistrza kung-fu, który bił obcych z karata, jakiejś amazonki i murzyna kanibala, który wyglądał jak bezdomny trudno wybrać coś lepszego. A na koniec happy end 5+/10 Edytowane 12 listopada 2009 przez gekon Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi