Wiolku 1 592 Opublikowano 28 sierpnia 2010 Opublikowano 28 sierpnia 2010 Wspominam to na każdym kroku gdy tylko poruszony jest temat jakże "popularnych" ostatnio "filmów" tanecznych. Raz byłem na całonocnym maratonie tychże(Step upy, Dzust dens, Tylko tańcz czy coś) oczywiście ze znajomymi z perspektywą napicia się. Cóż nawet alkohol nie pomógł. Dno dna. Cytuj
golab 1 670 Opublikowano 28 sierpnia 2010 Opublikowano 28 sierpnia 2010 Dead Set - miniserial a'la 28 days/weeks later. Dużo bluzgów, gore i dobra charakteryzacja, do tego klasyczne motywy z filmów o zombie i podobnych, a także kilka typowych głupot, żeby doprowadzić historyjkę do końca. Całkiem fajnie się oglądało. 8/10. Cytuj
Snejk 273 Opublikowano 28 sierpnia 2010 Opublikowano 28 sierpnia 2010 Training Day - Dziwnym trafem nigdy wczesniej go nie widzialem. Kawal świetnej sensacji. 9 Cytuj
Gość MasterShake Opublikowano 28 sierpnia 2010 Opublikowano 28 sierpnia 2010 egzorcyzmy emily rose - dawno takiego (pipi) nie widzialem, do tego siostra dextera truche (pipi) za staro wyglada na 19-latke. Szkoda mi tych 2 godzin i kasy bo bralem z wypozyczalni ;f paranoid - film z jessica albą kupiony w tesco za 5 zl. Ładnie wygląda na półce ale do oglądania się nie nadaje. tekken - no mi się podobało. Duzo lania się po ryjach, glupia fabula i beznadziejni aktorzy. Takie troche lepsze DOA. Cytuj
Figaro 8 220 Opublikowano 28 sierpnia 2010 Opublikowano 28 sierpnia 2010 egzorcyzmy emily rose - dawno takiego (pipi) nie widzialem, do tego siostra dextera truche (pipi) za staro wyglada na 19-latke. Szkoda mi tych 2 godzin i kasy bo bralem z wypozyczalni ;f bzdurzysz, spoko film. Cytuj
golab 1 670 Opublikowano 29 sierpnia 2010 Opublikowano 29 sierpnia 2010 Twin Peaks: Fire Walk With Me - jako dopełnienie serialu jest ok. Jako odrębny film już niespecjalnie. 8-/10. Cytuj
Labik 10 Opublikowano 29 sierpnia 2010 Opublikowano 29 sierpnia 2010 (edytowane) Twin Peaks: Fire Walk With Me - jako dopełnienie serialu jest ok. Jako odrębny film już niespecjalnie. 8-/10. Wcale nie jest ok. Psuje ta cala tajemniczosc sekretow tej blondyny. Edytowane 29 sierpnia 2010 przez Labik Cytuj
golab 1 670 Opublikowano 29 sierpnia 2010 Opublikowano 29 sierpnia 2010 Jakich sekretów? Wszystko, co widać w filmie odnośnie życia Palmer, było w serialu wspomniane bądź napomknięte. Cytuj
Tori 12 Opublikowano 29 sierpnia 2010 Opublikowano 29 sierpnia 2010 House of Bones- 2/10 Polecam xD Cytuj
Gość Orson Opublikowano 30 sierpnia 2010 Opublikowano 30 sierpnia 2010 animacja łączaca skladowe elementy Terminatora , Fallouta i Machinarium (te dwie ostatnie to gry jakby ktos nie wiedział;-) , podlana stylistyką a'la Burton? tak, to możliwe w "9" (to tytuł, jakby ktoś nie wiedział ;-) Warto zobaczyć, głownie dla urzekającej stylistyki bo fabuła nie gra pierwszych skrzypiec Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 30 sierpnia 2010 Opublikowano 30 sierpnia 2010 Zombieland dopiero teraz, ale na populdnie dobry, tak dla zrelaksowania przed ambitniejszymi produkcjami spod szyldu mongolskiego trejdmark Cytuj
Dud.ek 2 054 Opublikowano 30 sierpnia 2010 Opublikowano 30 sierpnia 2010 Valkiria - jako, że będąc na wakacjach zwiedzałem "Wilczy Szaniec" i byłem w bunkrze hitlera napaliłem sie na te klimaty i wyczaiłem ten film. Przewodnik oraz przeczytana książka dawały mi jakiś pogląd na przebieg wydarzeń podczas zamachu oraz na to co sie działo po nim. Film niezbyt szczegółowo bazuje na wydarzeniach historycznych. Liczyłem na wiecej scen w wilczym szańcu, w końcu są chyba tylko dwie (pierwsza próba i druga), ale już sam wygląd tego miejsca sprawia pozytywne wrażenie. Przekoloryzowanie Stauffenberga (który stracił prawe oko a w filmie lewe) przez Tomka Kruza , w zasadzie to wszyscy aktorzy mi nie pasowali. Ładne amerykańskie gwiazdy nie są w stanie oddać prawdziwego charakteru s(pipi)eli jakimi byli niemieccy generałowie. Nie wiele mi sie podobało w tym filmie, szkoda bo można było to zrealizować o wiele lepiej. 5/10 Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 30 sierpnia 2010 Opublikowano 30 sierpnia 2010 Valkiria - jako, że będąc na wakacjach zwiedzałem "Wilczy Szaniec" i byłem w bunkrze hitlera napaliłem sie na te klimaty i wyczaiłem ten film. Przewodnik oraz przeczytana książka dawały mi jakiś pogląd na przebieg wydarzeń podczas zamachu oraz na to co sie działo po nim. Film niezbyt szczegółowo bazuje na wydarzeniach historycznych. Liczyłem na wiecej scen w wilczym szańcu, w końcu są chyba tylko dwie (pierwsza próba i druga), ale już sam wygląd tego miejsca sprawia pozytywne wrażenie. Przekoloryzowanie Stauffenberga (który stracił prawe oko a w filmie lewe) przez Tomka Kruza , w zasadzie to wszyscy aktorzy mi nie pasowali. Ładne amerykańskie gwiazdy nie są w stanie oddać prawdziwego charakteru s(pipi)eli jakimi byli niemieccy generałowie. Nie wiele mi sie podobało w tym filmie, szkoda bo można było to zrealizować o wiele lepiej. 5/10 Oj, mnie się ten film podobał znacznie bardziej niż 5/10. Jak pamiętam dobrze ja dałem 8-. Trochę offtop. Nie wiem jak u Was ale ja przeważnie zawsze po oglądnięciu jakiegoś filmu który opiera się/zawiera fakty historyczne wędruję na Wikipedię i spędzam na niej pół dnia Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 30 sierpnia 2010 Opublikowano 30 sierpnia 2010 jest to jakiś sposób, ale ja osobiście preferuję przeczytanie jakiejś książki Cytuj
Owiec 281 Opublikowano 30 sierpnia 2010 Opublikowano 30 sierpnia 2010 (edytowane) The Wrestler (dramat) - nie dokument pokazujacy od wewnatrz wrestling, to co sie dzieje z ludzmi po karierze, ich zdrowotnymi i materialnymi problemami. Jak kogos robi tematyka to polecam, jak nie to moze obejrzec dla samej historii, ktora sama w sobie tez jest dobra. 5/5 The Imaginarium of Doctor Parnassus (fantasy) - kuzwa nie ogarniam xD Niby taki luzny film do zrelaksowania, ale nie do konca. Specyficzny. 4/5 Semi-Pro (komedia) - Will Ferrell i wiadomo co to bedzie za film. Mi wyjatkowo odpowiada aktor i filmy z nim. W tym przypadku lata 70 i temat koszykowki. Glupio jak to kazdy film Ferrella, wiec jest z czego sie posmiac. 5/5 Clash of the Titans (fantasy) - nastepny 'cudowny' film pokroju Avatara... Idzie sie zanudzic. 3/5 Laid to Rest (horror) - nie ogladam horrow za bardzo, ale ten nie byl jakis super zly. Poza koncowka... Gdzie takie zakonczenie do horroru cholender. 4/5 Edytowane 31 sierpnia 2010 przez Owiec Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 30 sierpnia 2010 Opublikowano 30 sierpnia 2010 zapaśnik nie jest dokumentem Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 30 sierpnia 2010 Opublikowano 30 sierpnia 2010 (edytowane) Dobrze ze sa tacy ludzie jak teka w internecie. AURRR HIRO! Edytowane 30 sierpnia 2010 przez caps_LOCK_masta Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 30 sierpnia 2010 Opublikowano 30 sierpnia 2010 (edytowane) no ku.rwa nie będzie mi typ filmu z rurkiem mylił z jakimś marnym dokumentem. dałem mu 10/10 i serduszko na filmwebie. Edytowane 30 sierpnia 2010 przez Walter_Cronkite Cytuj
Kmiot 13 663 Opublikowano 30 sierpnia 2010 Opublikowano 30 sierpnia 2010 I to w dodatku dawniej masło. Cytuj
Owiec 281 Opublikowano 31 sierpnia 2010 Opublikowano 31 sierpnia 2010 Dobra, dobra przepraszam ;( Ja tylko ogladam filmy, a nie wnikam jaki to gatunek. Chociaz taki styl kojarzy mi sie z dokumentem. Cytuj
_lukas_ 1 685 Opublikowano 31 sierpnia 2010 Opublikowano 31 sierpnia 2010 Niezniszczalni - Jak dla mnie rewelacja. Film trzymał mnie w napięciu do ostatniej minuty. Dosyć humor, ciekawe akcje i sceny walki. Marzenie z dzieciństwa by w jednym filmie wystąpili kozacy z filmów akcji po części zostało spełnione. Więcej takich filmów sensacyjnych. 10/10 i serduszko na Filmwebie wjechało Cytuj
KamileQ 27 Opublikowano 31 sierpnia 2010 Opublikowano 31 sierpnia 2010 Kolega nie wiem nawet skąd załatwił "Inside" (ten horror co w PSXie dostał 10 ostatnio ) I naprawdę wszystkim polecam! Rewelacyjny temat, dobra fabuła, i tak samo wykonanie. Musicie to zobaczyć! ;] Cytuj
Gość MasterShake Opublikowano 31 sierpnia 2010 Opublikowano 31 sierpnia 2010 Twin Peaks: Fire Walk With Me - jako dopełnienie serialu jest ok. Jako odrębny film już niespecjalnie. 8-/10. ost jest przeza(pipi)iste. Cytuj
golab 1 670 Opublikowano 31 sierpnia 2010 Opublikowano 31 sierpnia 2010 no niedawno jakoś wydano resztę soundtracku z serialu i rzeczonego filmu - polecam, kawałek "blue frank" ryje beret Cytuj
Dud.ek 2 054 Opublikowano 31 sierpnia 2010 Opublikowano 31 sierpnia 2010 The Expendables - ja pier.dole 11/10 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi