Skocz do zawartości

Ostatnio widziałem/widziałam...

aux

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

w bonusach dvd jest krótka kreskówka jonah hex (!) za co automatycznie jedno oczko do góry. ja ostatnio widziałem shoot 'em up. klasyczny już tytuł z gatunku "film akcji z clivem owenem". z każdym seansem robi się coraz lepszy - 10/10.

Edytowane przez tk___tk
Opublikowano

Kładźcie mi ręce na kut.asa, byłem na premierze Wall Street - money never sleeps. Polecam pójść, bo to jeden z lepszych filmów w ostatnich czasach w sieciowych kinach. Może nie arcydzieło, ale fajnie zobaczyć film o niedawnych wydarzeniach (mechanizmy powstawania ostatniego kryzysu w USA). No i fajnie zobaczyć Micheala Douglasa.

Opublikowano (edytowane)

bardzo się cieszę z twojej pozytywnej opinii nt. tego filmu gdyż czekam na niego jakoś od kwietnia kiedy to pierwotnie miał wejść do kin. powiedz mi tylko jeszcze czy widziałeś przedostatni film fabularny stone'a (w.) bo powszechnie jest on uznawany za słaby, a mi się bardzo podobał i chciałbym wiedzieć czy chociaż ten poziom w drugim wall street został zachowany.

aha i czy carey mulligan jest jak zawsze urocza? chociaż w sumie to nie musisz odpowiadać bo jest to pytanie raczej retoryczne.

Edytowane przez tk___tk
Opublikowano

30 dni nocy: mroczne dni

Poprzednia część bardzo mi się podobała, niemal w stu procentach zekranizowany komiks i to w świetny sposób. Kontynuacja niestety zawodzi na całej linii. Po pierwsze przemodelowali cały wątek i z komiksem zgadza się dosłownie pierwsze i ostatnie pięć minut filmu. ;< Po drugie brakuje klimatycznych, komiksowych ujęć jak w pierwszej części. Zawiodłem się na tym filmie.

Opublikowano

bardzo się cieszę z twojej pozytywnej opinii nt. tego filmu gdyż czekam na niego jakoś od kwietnia kiedy to pierwotnie miał wejść do kin. powiedz mi tylko jeszcze czy widziałeś przedostatni film fabularny stone'a (w.) bo powszechnie jest on uznawany za słaby, a mi się bardzo podobał i chciałbym wiedzieć czy chociaż ten poziom w drugim wall street został zachowany.

aha i czy carey mulligan jest jak zawsze urocza? chociaż w sumie to nie musisz odpowiadać bo jest to pytanie raczej retoryczne.

Nie widziałem W, więc się nie wypowiem. Ale lubię Brolina - Amerykanin z ryja pełną gębą.

A Mulligan urocza, ale ma irytującą mimikę w filmie, nawet w momentach, gdy jest zła, chce się rozpłakać itp. wygląda jakby się uśmiechała.

Ogólnie to jest film dialogu i pojedynków charakterów. Mało akcji, no ale to oczywiste, to nie Step Up.

Opublikowano

Predators

Bardzo dobry film. spełnia oczekiwania. No i jest to pierwszy nieżenujący film o Predatorach od czasu Predatora 2. Jest ok. Oczywiście minus za Szpylmana, ale nie było to zaskoczeniem

8/10

Opublikowano

8 Mile - nie wiem jak to sie stalo, ze do tej pory go nie widzialem :/ Co chwile sobie przypominalem, ze musze obejrzec ale zapominalem. Film bardzo ok, tylko trochu malo rapowania jak na ten styl filmu. Mimo wszystko 5/5

Opublikowano

Four Lions - dobry film o arabusach w UK. Niby taka komedia nawet. Podobało mi się. 7=/10 Fajny motyw z eksplozjami.

Opublikowano

CLASH OF TITANS-beznadzieja i tragedia.Już lepszy był chyba Herkules na Polsacie z Kevinem Sorbo.NIelogiczny i kiepskie efekty.Słabizna.

Aha i widział ktoś film Human Centipide??Trailer nieźle pos.rany.Film o ludzkiej stonodze..hehe

• Minusik 1
Opublikowano

human centipede to popularna w niektórych kręgach chu,joza ogólnie, ze dwie sceny może 'warte obejrzenia'. no i pomysł ciekawy xd

czytałem,że w dwójeczce będą łączyć 12 osób w stonogę..hehehh ku.rwa , kto ma tak zyebane pomysły..ale co by nie mówić wystarczy taka durnota i już o filmie robi się głośno..

właśnie łyknąłęm cały mini serial PRISONER z Jimem Cavizielem.niezła schiza-polecam fanom lostów.

Opublikowano

Angry Management pol. Terapia Nerwowa, jak dobrze pamietam. Komedia z Adamem Sandlerem wiec musi byc dobre i takie jest. Na dodatek Nickolson swietnie sie spisał w roli psychoterapeuty :) dobre kino, które nadaje sie tez do obejrzenia z dziewczyną ^

Opublikowano

Ktos ogladal "Ostatni wladca wiatru" PE EL? Kiedys widzialem trailer i mi sie podobal, ale boje sie polskiej wersji rodem z Pana Kleksa.

Odpuść sobie, serio. Albo obejrzyj Pana Kleksa, bo dubbing we Władcy Wiatru może się podobać co najwyżej 4-latkom

Matka Teresa od kotów - ciekawy polski film. Dłużył mi się trochę, a i zabieg z

cofaniem akcji do tyłu już trochę w kinie wyświechtany. Z tego powodu, jak innego, przypominał mi francuskie Nieodwracalne. O to na początku filmu widzimy czyste zło i patologię, podczas gdy akcja cofając nas do samego początku wydarzeń pokazuje rodzinę na wspólnym pikniku, spędzającą wspólnie dzień. Z tym że w 'Teresie' już nawet w najwcześniejszych wydarzeniach widzimy niechęć najstarszego syna do ojca. Film pełen niedomówień, nie wiadomo do końca czemu zabili matkę, a nie ojca. Co było głównym powodem rozpadu rodziny, wagarów młodszego syna - stawiam na nieobecność ojca, który był na misji wojskowej.

. Ogólnie polecam, takich filmów szkoda przegapić.

Street Dance. Dobry film na odstresowanie, zresztą ja lubię patrzeć jak tańczą. No i scenariusz i fabuła poraża głupotą w mniejszym stopniu niż Step Up 3. Śmiało można zabrać dziewczynę. Gorsza praca kamery, mniej profesjonalna niż w Step up, czasami miałem wrażenie, że film jest kręcony z ręki, ale dzięki temu film wydawał się bardziej realistyczny. Muza super, mniej znane kawałki, ciekawe remiksy, nawet muzyki poważnej. Motywy z baletem w street dansie nawet udane.

Opublikowano

All the Invisible Children - Zbiór filmów krótkometrażowych o dzieciach z różnych zakątków świata. takich reżyserów jak : Spike Lee, Emir Kusturica, John Woo, Kátia Lund, Ridley Scott. Niektóre bardzo poruszające, niektóre słabsze. Ale ogólnie film fajny. 7/10. Jak ktoś by był zainteresowany to do obejrzenia za darmo na Iplexie

Opublikowano
Ktos ogladal "Ostatni wladca wiatru" PE EL? Kiedys widzialem trailer i mi sie podobal, ale boje sie polskiej wersji rodem z Pana Kleksa.

Ostatni władca wiatrów - byłem w kinie na 3d. Sam efekt mało porywający, jedynie animacje ''czarów'' dawały rade. Urzekły mnie zaprezentowane scenerie. Na minus moge zaliczyć to, że u mnie w kinie jedyną mozliwa wersją do oglądnięcia był dubbing. Wkurzali mnie aktorzy a główny Awatar w szczególności. Film raczej dla młodszego widza, dla samych efektów nie warto wydawać kasy. 6/10

Opublikowano

Batman-Under red hood- nowa animacja spod znaku nietoperka-bardzo fajna rozrywka - dużo się dzieje , ciekawa fabuła, sporo krwi więc całkiem nie dla dzieci.Rysunki bardzo fajne, łyka się to bez popity w oczekiwaniu na kolejne dzieło Nolana (oby jak najszybciej). Wielki plus za Jokera-niezły tu z niego madafaka i psychol. 7/10

Kupiłem wczoraj horror Mord w Kawałkach dołączony do jakiejś gazety-film niby od 21 lat a i w necie piszą ,że nieźle pier.dolnięty.Widział ktoś owe dzieło, bo nie wiem czy wogóle do bluraya wrzucać..?

Opublikowano

Posłańcy, amerykański horror o nawiedzonym domu wczoraj na tvn. Chyba robiony przez kitajców. Strasznie chujowy. Rodzinka wydaje oszczędności życia i kupuje farmę. Jakieś duchy w piwnicy, duchy wyłażące ze ściany, chmara kruków/wron krążących nad farmą (później zaatakują, chociaż ciul wie czemu), włóczęga wynajęty do pracy na farmie okazuję się być właścicielem z przed lat (nic się przez te lata nie zmienił). Cytując klasyka - "Nienawidzę takiej szmiry! Nudne to i głupie!".

Opublikowano

no oglądnąłem tych uspionych, dobry film, jak zwykle de niro rzadzi niepodzielnie kunsztem aktorskim, ciekawa historia.

pitt troche nie pasowal do tej roli. 8/10