Figaro 8 300 Opublikowano 27 kwietnia 2011 Opublikowano 27 kwietnia 2011 Stonuś, czy ty kiedykolwiek oglądasz jakieś dobre filmy? Bo co widzę twe recki to jakieś badziewia. Jakie są twoje kryteria podczas wyboru filmu? :F Bo nie sądzę by to był ocena na imdb. Cytuj
Labik 10 Opublikowano 28 kwietnia 2011 Opublikowano 28 kwietnia 2011 (edytowane) Reindeer Games - i to jest spoko film a nie jakis kiczowaty hobo łit szotgan zalatujacy nudnym klimatem a'la Tarantino. Wracajac do tematu 7/10 (za Charlize i twist at the end) Smokin' Aces - 9/10 Edytowane 28 kwietnia 2011 przez Labik Cytuj
Stona 569 Opublikowano 28 kwietnia 2011 Opublikowano 28 kwietnia 2011 Stonuś, czy ty kiedykolwiek oglądasz jakieś dobre filmy? Bo co widzę twe recki to jakieś badziewia. Jakie są twoje kryteria podczas wyboru filmu? :F Bo nie sądzę by to był ocena na imdb. Wszystkie dobre filmy już widziałem :| Teraz oglądam na bieżąco co głośniejsze produkcje + to co ktoś mi poleci. Nie oceniam tutaj wszystkiego, bo filmy nie są godne mej recenzji Nie oglądam filmów o pedałach, gejach i gadających psach, bo mnie to w(pipi)ia, więc połowa filmów które są uznawane za "dobre" odpada <_< Cytuj
Frank_Castle 86 Opublikowano 28 kwietnia 2011 Opublikowano 28 kwietnia 2011 Ostatnio animowany "Beavis and Butt-head do America". Kultowy duet debili zarządził. Dawka głupoty i nonsensu na wysokim poziomie. Co najbardziej mi się podobało to poprowadzenie fabuły i zwroty akcji. Po ciężkim dniu jak znalazł. Polecam. 1 Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 28 kwietnia 2011 Opublikowano 28 kwietnia 2011 Nie oglądam filmów o pedałach, gejach i gadających psach, bo mnie to w(pipi)ia, więc połowa filmów które są uznawane za "dobre" odpada <_< mogę się założyć o plusa, że żadnego z tych filmów nie widziałeś: 123 a to przecież nie są jakieś mega niszowe filmy których nikt nie zna. Cytuj
ogqozo 6 574 Opublikowano 28 kwietnia 2011 Opublikowano 28 kwietnia 2011 1 i 2 są o pedałach, a 3 o gadających psach. Cytuj
Stona 569 Opublikowano 28 kwietnia 2011 Opublikowano 28 kwietnia 2011 Ten Liban sobie obejrzę [choć jak wiadomo w wojsku wuchta pedałów jest ] , a tamte dwa są czarno-białe, a ja mam kolorowy monitor, to mi nie odpalą się Ale dzięki! Cytuj
Labik 10 Opublikowano 29 kwietnia 2011 Opublikowano 29 kwietnia 2011 (edytowane) Szczerze mowiac mam dosc: -"nazbyt" ambitnego kina, - filmow z przesadnie ukrytna glebia moralu, - klasykow filmowych zachwalanych przez wiekszosc forumowiczow ktore jak dla mnie sa poprostu nudne, - niektorych filmow nominowanych do oscara, na ktore miejsce znalazlo by sie kilka innych tytulow zaslugujacych na nominacje, - gniotow z mega reklama na caly swiat, przy ktorych jest wielkie 'halo' hollywoodzkich syfow w stylu "omg, must see!" okazujacych sie zmarnowana kasa w kinach, - zye.banych adaptacji gier komputerowych przy ktorych rezyserowie robia co chca praktycznie, 0 pozadanego klimatu z gry, zmieniony scenariusz gryzacy sie z tym z gry, aktorzy wcielajacy sie w role bohaterow z gry zazwyczaj wywoluja smiech podobnie jak gra aktorska. The Way Back - nuda, obejrzany do konca z tego powodu ze na faktach 3/10 Hobo with Shotgun - przesadnie kiczowaty, takze nudny 4/10 Funny Games U.S. - irytujacy, nudny, nie rozumiem co ten film ma w sobie takiego ze jest tak wysoko oceniany 1/10 Unstoppable - raczej kino familijne na niedzielne popoludnie z polsatem, sztywny Danzel Washington ale jak na kino familijne to daje rade 3/10 Mechanic - Zmarszczone czolo Stathama z cwaniacka mina i kozackim tekstem juz nie robia na mnie wrazenia, oklepana fabula z przewidywalnym zakonczeniem, gdzie ten poziom z Transportera? - 4/10 Chrzest - trailer super, pomysl super, oczekiwania za wysokie, wykonanie do dupy 2/10 Tomb Raider - pierwszy film na podstawie gry ktory widzialem, chyba on zapoczatkowal ere przenoszenia gier na duzy ekran, strasznie sie zawiodlem majac nadzieje ze nast adaptacje gierek beda mialy "to coś" 4/10 (w porownaniu do takiego czegos jak Max Payne czy Dragon Ball to TR daje rade) Black Swan - jedyny film mojego ulubionego aktora ktory nie ma tego czegos, aczkolwiek zjadliwy ale zupelnie nie moje klimaty 5/10 Lśnienie - tak zachwalany przez wszystkich ze sie przemoglem i obejrzalem, film zdecydowanie ma specyficzny, chory, klimacik no ale jakos spodziewalem sie 'wiecej' po tak zachwalanym klasyku 6/10 Due Date - imo lepsze jak Hangover 7/10 Iron Man - genialna adaptacja komiksu z dobrym humorem 9/10 Dark Knight - rowniez fajny film jak wyzej z tym ze nie umiem zauwazyc tego epickiego talentu Ledgera, dobre filmidlo lecz Iron Man bije Dark Knighta imo 7/10 Matrix - troche kiczowaty ale nigdy nie ogladalem filmu z przyjemnoscia tyle razy co ten 10/10 Incepcja - ma wszystko co powinien posiadac dobry film 10/10 Leon - to jest prawdziwy klasyk! 10/10 Sunshine - super filmidlo 8/10 Stay - 9/10 Dumb and dumber - nie widzialem jeszcze komedii z podobnym humorem ktora by mnie tak rozbawila 9/10 Memento - 8/10 The Fountain - genialny film o milosci 10/10 Titanic - dalej placze za kazdym razem gdy ogladam 8/10 Silent Hill - jedna z niewielu adaptacji gier ktora miala rece i nogi 6/10 Mortal Kombat 1/2 - kicz 100% ale kocham te filmy od lepka 8/10 A-Team - genialna pełnometrażówka 8/10 Taken (2008) - kozak film akcji na ktorym nie mozna sie nudzic 8/10 Wall-E - 10/10 Powrót do przyszłości (seria) - to jest prawdziwy klasyk! 9/10 Transformers - rowniez jedna z lepszych adaptacji komiksu 7/10 Final Fantasy VII: Advent Children - to jest sposob na nie spieprzenie dobrego tytulu, stworzyc film animowany bez plastikowych aktorow, podlozyc oryginalny dubb i trzymac sie oryginalnej fabuly 9/10 28 Days/Weeks Later - imo jeden z lepszych filmow z zombie (tak wiem ze jest full klasykow takich jak Noc Żywych Trupów przy ktorym wylaczylem w polowie i umarlem z nudow), uczucie otwartej przestrzeni i klimatyczny podklad John'a Murphy'ego buduja klimat. 7/10 btw Szkoda ze filmy na podst gier w wiekszosci sa krecone przez idiotow uwazajacych sie za fanow gry z obcykanym scenario nie potrafiacych stworzyc czegos co ma jakies powiazanie z gra (pomijajac tytul). imo tak niewiele trzeba aby odtworzyc przynajmniej czesc klimatu z gry, wystarczy trzymac sie glownego scenariusza gry (nie zmieniac, nie poprawiac, tak aby film nakladal sie jakos na gre - zwykle dostajemy 2 rozne alternatywy wydarzen. Fanowskie filmiki maja wiecej wspolnego z grami jak ye.bane hollywoodzkie gnioty! Flame on. Edytowane 29 kwietnia 2011 przez Labik 1 Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 29 kwietnia 2011 Opublikowano 29 kwietnia 2011 (edytowane) pi - obsesja, świetnie zagrana przez Seana Gullete'a. Miło mnie zaskoczył kiedy zobaczyłem lekarza z "Requiem..." w tak odmiennej roli. Film o wiele mniej szokujący od właśnie Requiem ale i tak potrafiący zagrać na emocjach. osiem i pół - Bezsensownie zrobiłem "zaczynając" Felliniego od tego filmu, ale nie żałuję. Intrygujący sen. Tym, którzy oceniają filmy po swoich wyimaginowanych oczekiwaniach się nie spodoba. trzy królestwa johna woo - 7/10, film może na tyle nie zasługuje, ale wykonanie, rozmach robią swoje oldboy - 9/10 za pomysł, końcówkę i głównego bohatera Edytowane 29 kwietnia 2011 przez mate5 Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 29 kwietnia 2011 Opublikowano 29 kwietnia 2011 TORTURED horror, w stylu 7 dni, czyli poyeb porywa dziecko sprzed oczu syna, policja go chwyta, dziecko nie zyje, rodzina nie moze sie pogodzic z wyrokiem dla mordercy, porywaja go i torturuja, liczac na to ze bol sie zmniejszy. Wszystko w tym filmie jest raczej przecietne, ba, nawet po obejrzeniu calosci, nie chce sie wystawic wiecej niz 6/10, ale na mnie zrobila wrazenie scena, ktora po prostu rozpierdala mozg, bez spoilera, chodzi o tekst zostawiony na kartce pod koniec. Dla tej sceny warto obejrzec film, caly dzien po mnie chodzila ta scena, jest bardzo tragiczna. czyli 7/10 z duzym plusem za wyzej wymieniona scene. Cytuj
Obsolete 973 Opublikowano 29 kwietnia 2011 Opublikowano 29 kwietnia 2011 Napisz w spoilerze to nie bede tracil 1,5 h ogladajac film. Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 29 kwietnia 2011 Opublikowano 29 kwietnia 2011 to banalne ale pewnie torturowali nie tego co trzeba Cytuj
Słupek 2 183 Opublikowano 29 kwietnia 2011 Opublikowano 29 kwietnia 2011 (edytowane) Akurat mam ten film na kompie, to jest tekst z kartki: {106629}{106735}/Żadne słowa nie zniwelują bólu,|/który wam sprawiłem. {106761}{106868}/Zasługuję na to,|/co ze mną zrobicie. {106870}{107014}/Jestem ohydny.|/Jestem również tchórzem. {107017}{107172}/Mimo to wiem,|/że muszę umrzeć. {107174}{107253}/Nie zniosę jednak|/dalszych tortur. {107289}{107341}/Przepraszam. Edytowane 29 kwietnia 2011 przez SłupekPL Cytuj
Obsolete 973 Opublikowano 29 kwietnia 2011 Opublikowano 29 kwietnia 2011 TO NAPRAWDE NIESAMOWITE I PORUSZAJACE <prut> Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 29 kwietnia 2011 Opublikowano 29 kwietnia 2011 (edytowane) Jestem emo i mna to ruszyło Ten swiat jest coraz bardziej znieczulony. Mate5 zgadl jak co. To plus wyznanie czlowieka ktory sam w to uwierzyl jest mocne i ch,uj. Edytowane 29 kwietnia 2011 przez caps_LOCK_masta Cytuj
Obsolete 973 Opublikowano 29 kwietnia 2011 Opublikowano 29 kwietnia 2011 ...plakales? nam mozesz powiedziec Cytuj
Arkady 1 032 Opublikowano 1 maja 2011 Opublikowano 1 maja 2011 Mój przyjaciel Hachiko - 9/10, na tym filmie nawet najwięksi twardziele wymięknął, łzy leją sie litrami, polecam!!! Cytuj
Gość Orzeszek87 Opublikowano 1 maja 2011 Opublikowano 1 maja 2011 Bitwa o L.A- na poczatku myślałem ze bedzie dobrze ale jednak nie. 5/10. Cytuj
Josh the Boy 24 Opublikowano 1 maja 2011 Opublikowano 1 maja 2011 Zaplątani - obok Toy Story 3 zdecydowanie najlepsza bajka ostatnich lat. Banalna ale bardzo przyjemna fabułka, sporo dobrego humoru, zabawni bohaterzy (kompletnie rozbrajająca księżniczka), no i ta... zwyczajność - brak wrzucanych na siłę gadających smoków, kosmitów, Shreków i innych fantastycznych gówien (pomijając konia-szermierza . Jedynie technika animacji niespecjalnie mi tu przypasowała, zaryzykowałbym stwierdzenie, że w klasycznym 2D wypadłoby to znacznie fajniej, klimatyczniej. Tak czy inaczej świetna baja, do obejrzenia z całą rodziną w niedzielne popołudnie jak w pysk strzelił. Disney w cholernie dobrej formie. 9/10 Skyline - nasłuchałem się na temat tego filmu miażdżącej krytyki, więc zawczasu oczekiwałem totalnego ścierwa, jednak okazało się nie aż tak tragiczne. Scenariusz oczywiście gorzej niż beznadziejny, ale sam design najeźdźców z kosmosu czy efekty już nawet na plus, niektóre akcje ucieczkowe przed kosmitami też dosyć klimatyczne. Na szczęście obyło się bez happy endu z wesoło powiewającą flagą USA w tle. Nie polecam, ale w każdym razie obejrzeć się da. 6-/10 Cytuj
Gość Opublikowano 2 maja 2011 Opublikowano 2 maja 2011 (edytowane) Cemetery Junction- kolejny owoc namiętnej współpracy Gervais'a i Merchant'a; historia trójki młodych(konformista, buntownik z wyboru, facet bez historii) obywateli przedmieść Reading, która może nie porywa oryginalnością, ale jest sprawnie poprowadzona; G/M płynnie operują znanym sobie środkiem wyrazu, jakim jest groteska, wrzucając widza w strumień przeciwstawnych emocji. Dobre kino, kto lubi poprzednie dokonania tego duetu nie zawiedzie się. 7+ Ghost Town- przykład tego, że Gervais nie tylko musi zagrać w "swoim" filmie, ale też go napisać i najlepiej również wyreżyserować. 6- Edytowane 2 maja 2011 przez Gość Cytuj
okens 541 Opublikowano 2 maja 2011 Opublikowano 2 maja 2011 Fantastyczny Pan Lis- OD razu stal sie moim ulubionym filmem animowanym. Jest... jest po prostu doskonaly, niczego mu nie brakuje, a jedyna wada jest niedosyt jaki zostawia po zakonczeniu. Chce wiecej takich produkcji!! 1 Cytuj
Etheor 547 Opublikowano 2 maja 2011 Opublikowano 2 maja 2011 Weekend... cóż, o ile do efektów nic nie mam, o ile do fabuły też się nie dopierdziele, tak humoru mogło być trochę więcej, a tak dostaliśmy kiepskawy film. Jeżeli ktoś jest na bezludnej wyspie i przypadkiem ma w zanadrzu tv + odtwarzacz + Weekend na dvd (blu ryj, czy cokolwiek), to lepiej z tej płyty zrobić sobie piłę, bo szkoda czasu. Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 2 maja 2011 Opublikowano 2 maja 2011 Weekend... cóż, o ile do efektów nic nie mam, o ile do fabuły też się nie dopierdziele, tak humoru mogło być trochę więcej, a tak dostaliśmy kiepskawy film. Jeżeli ktoś jest na bezludnej wyspie i przypadkiem ma w zanadrzu tv + odtwarzacz + Weekend na dvd (blu ryj, czy cokolwiek), to lepiej z tej płyty zrobić sobie piłę, bo szkoda czasu. Też widziałem niedawno. Do podanych przez Ciebie minusów(oraz ... plusów?) dodam Sochę czy jak tam ona ma. W OGÓLE nie pasuje jej ta rola. Jej wizerunek jest zbyt zżyty z serialową idiotką. Zaśmiałem się możne z raz, dwa. Pazura nas oszukał. Cytuj
Etheor 547 Opublikowano 2 maja 2011 Opublikowano 2 maja 2011 Weekend... cóż, o ile do efektów nic nie mam, o ile do fabuły też się nie dopierdziele, tak humoru mogło być trochę więcej, a tak dostaliśmy kiepskawy film. Jeżeli ktoś jest na bezludnej wyspie i przypadkiem ma w zanadrzu tv + odtwarzacz + Weekend na dvd (blu ryj, czy cokolwiek), to lepiej z tej płyty zrobić sobie piłę, bo szkoda czasu. Też widziałem niedawno. Do podanych przez Ciebie minusów(oraz ... plusów?) dodam Sochę czy jak tam ona ma. W OGÓLE nie pasuje jej ta rola. Jej wizerunek jest zbyt zżyty z serialową idiotką. Zaśmiałem się możne z raz, dwa. Pazura nas oszukał. Pominąłem kwestię fabuły i efektów, bo nastawiłem się na komedię. Zgodzę się z Tobą odnośnie Sochy. Robią z niej drugiego Szyca i Karolaka (będzie w każdym filmie, reklamie, czasopismach, itd.) Żeby nie robić offtop'a: widziałem ostatnio drugi odcinek siódmego sezonu House'a. Daje radę Cytuj
Dud.ek 2 058 Opublikowano 2 maja 2011 Opublikowano 2 maja 2011 Army of Darkness The Evil Dead 3 - odświeżyłem sobie ten klasyk który pamietałem juz przez mgłe. Dzisiaj efekty zastosowane w tym filmie wywołują banana na twarzy. W skali przyjemności jaka towarzyszy obcowaniu z tym filmem 10/10 Hobo With A Shotgun - Film mocno specyficzny, zdecydowanie przegięty. Niektóre akcje ryją czache, ale fani produkcji tego typu będą zachwyceni. Bardzo podobał mi się impet towarzyszący każdemu wystrzałowi z shotguna, było czuć jego moc dosłownie na własnym ciele. Jednak jesli chodzi o filmy wzorowane na oldschoolu to wciąż niedościgniony zostaje Black Dynamite. Los ojos de Julia - Do bólu przeciętny, nie wyróżniający się spośród innych thrillerów. 7/10 Sympathy For Mr Vengeance - Jeden z bardziej przygnębiających filmów jakie widziałem. Naprawde ciekawie poprowadzona fabuła, niektóre motywy pozostaną chyba w mej pamięci na długo. Zabieram sie teraz za Panią Zemste i trylogie moge uznać za odfajkowaną. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi