Figaro 8 220 Opublikowano 2 maja 2011 Opublikowano 2 maja 2011 A Bittersweet Life - bardzo fajny film. Nic odkrywczego, ale... ogląda się bardzo dobrze. Plus fajne sceny walki - czuć tu impet i siłę ciosów. Cytuj
Labik 10 Opublikowano 4 maja 2011 Opublikowano 4 maja 2011 Weekend - bardzo pozytywnie sie zaskoczylem, kozacka komedia i ciekawa fabula 8/10 Cytuj
Biały 55 Opublikowano 4 maja 2011 Opublikowano 4 maja 2011 Fast Five - 7/10, lepsza od poprzedniej części, ale do pierwszych dwóch dużo brakuje, mam wrażenie że scenarzyście/scenarzystom zabrakło pomysłu czy nadal robić filmy o wyścigach ulicznych czy też tworzyć przyjemny filmik sensacyjny z gonitwami na dachu, dużą ilością ołowiu i ociekających krwią ciał :potter: Cytuj
Gość Orson Opublikowano 4 maja 2011 Opublikowano 4 maja 2011 "Chrzest" - mówiąc skrótowo i w uproszczeniu, to taki "Dług" tylko z gorszym aktorstwem, gorsza reżyserią i wszelkimi przywarami budżetowości (np fatalny dźwiek). Najgorsza jednak manierą , jaka zaserwował rezyser jest niespojny koncept gry aktorskiej - momentami jest przerysowana, nienaturalna by za moment wrócic na poważne tory. Na plus - zakonczenie. Warto zobaczyc , jednak trzeba miec na uwadze, ze wszelkie peany ("najlepszy polski film od daaawna" )są mocno przesadzone Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 4 maja 2011 Opublikowano 4 maja 2011 Krzyk 4 - spodziewałem się chłamu a film wyszedł całkiem zgrabnie. Jeśli podobały Wam się poprzednie walcie śmiało to kin. Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 4 maja 2011 Opublikowano 4 maja 2011 up - pixar jak zwykle, czyli bardzo dobrze 9/10 dead man - film, który wprost zabija atmosferą. Genialnie dopasowana muzyka. Przyjemna podróż przez ludzki umysł. + za scenę oddającą dosadnie podłość świata, ci co oglądali więdzą o którą mi chodzi Some are born... :] epizodyczna rola Iggy`iego potrafi zaskoczyć "zaszaleję" i postawię 10/10 Cytuj
Snejk 273 Opublikowano 4 maja 2011 Opublikowano 4 maja 2011 weekend - 4/10. Jedynie Frycz daje rade death at funeral - rimejk - Wszystko co bylo smieszne w brytyjskiej wersji tu spier,dolono koncertowo0/10 Layer Cake - przyjemna gangsterka przywodząca na mysl filmy Ritchiego. Zreszta on mial to rezyserowac - 7/10 Cytuj
Dud.ek 2 054 Opublikowano 4 maja 2011 Opublikowano 4 maja 2011 Layer Cake - przyjemna gangsterka przywodząca na mysl filmy Ritchiego. Zreszta on mial to rezyserowac - 7/10 Dorzuciłbym do tego wora London Boulevard całkiem niezłe, czasami zabawne filmidło. Może nie jest to poziom porachunków ale jak ktoś lubi takie kino to powinien zobaczyć. Cytuj
Etheor 547 Opublikowano 5 maja 2011 Opublikowano 5 maja 2011 Be Cool z Travoltą, Umą Thurman... Mocna obsada i ciekawy humor, który nie przypasuje każdemu. Co by nie mówić- przy piwku film dał radę, a nawet bardzo dał: "Nie wysyłaj nigdy pedała po kij baseball'owy!", hehe... ale nadal mam żałobę po Weekendzie i nie mogę dojść do siebie. Cytuj
Gość Ofeck Opublikowano 5 maja 2011 Opublikowano 5 maja 2011 Paranormal Activity 2- no więc pierwsza część była spoko, bałem się i nie oglądałem sam, nawet póxniej troszkę myślałem o tym filmie, druga natomiast zupełnie mnie nie wciągła i nawet rozśmieszyła np. ten wychodzący z basenu odkurzacz, zdaję sobie sprawę, że to to samo tylo inaczej, ale wystarczyło by jeden raz, więc sequel/prequel zbędny. 5/10 Cytuj
Specu 148 Opublikowano 7 maja 2011 Opublikowano 7 maja 2011 Tucker and Dale vs Evil noo kuuuurde w końcu doczekałem się normalnej wersji i jestem zachwycony przezayebista komedia która nie zawiodła moich oczekiwań. Dwóch bogu ducha winnych rednecków kontra banda durnych dzieciaków z koledżu. Polecam! Jak ktoś nie wie o co kaman to niech nie ogląda trailera (dużo spoiluje) tylko ściąga i ogląda. 9/10 Cytuj
Dante 433 Opublikowano 7 maja 2011 Opublikowano 7 maja 2011 ^ No trailer to praktycznie cały film w 2 minuty i psuje frajdę przy oglądaniu. Samo filmidło jest świetne. Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 7 maja 2011 Opublikowano 7 maja 2011 Potwierdzam Speca, dzisiejszy seans z kobietą = śmianie się przez 70% filmu, rewelacyjna parodia 8-/10 Cytuj
Snejk 273 Opublikowano 7 maja 2011 Opublikowano 7 maja 2011 to i ja sie podpisze:) Świetna zgrywa 8 Cytuj
Figaro 8 220 Opublikowano 7 maja 2011 Opublikowano 7 maja 2011 Dead or Alive - Miike i wszystko wiadomo. I pisząc to, mam na myśli, że nic nie wiadomo. Ostatnia scena to majstersztyk. Cytuj
Czoperrr 5 120 Opublikowano 8 maja 2011 Opublikowano 8 maja 2011 W tym filmie jedyne co dobre to intro które jest ZA(pipi)ISTE. Cytuj
Stona 569 Opublikowano 8 maja 2011 Opublikowano 8 maja 2011 to i ja sie podpisze:) Świetna zgrywa 8 wpis! Świetna komedia, jedna z lepszy ostatnio. Cytuj
glopol 3 Opublikowano 9 maja 2011 Opublikowano 9 maja 2011 THOR 3D- jak dla mnie bardzo dobra ekranizacja komiksu.NIe za głupia,nie przeładowana nadto akcją.Efekty super ,Lodowe Olbrzymy robią mega wrażenia i warto zaobaczyc w 3D.Pełen reset mózgownicy,polecam każdemu. Cytuj
Stona 569 Opublikowano 9 maja 2011 Opublikowano 9 maja 2011 Siekierezada - co tu dużo gadać, dobra, rzemieślnicza robota w typowo polskim, psychologicznym wydaniu. Niektóre teksty kasują połowę polskich komedii [co w sumie jest niespodzianką, bo film daleki jest od komedii]. Tak czy srak, jak nie macie co oglądać, to warto sprawdzić. 7/10 Cytuj
Manor 645 Opublikowano 9 maja 2011 Opublikowano 9 maja 2011 THOR 3D- jak dla mnie bardzo dobra ekranizacja komiksu.NIe za głupia,nie przeładowana nadto akcją.Efekty super ,Lodowe Olbrzymy robią mega wrażenia i warto zaobaczyc w 3D.Pełen reset mózgownicy,polecam każdemu. Dzisiaj byłem i bawiłem się całkiem dobrze. Dla mnie poziom Iron Manów. Było parę zabawnych motywów, no i zawsze miło popatrzeć na Portman. Za wiele o tym filmie nie słyszałem, toteż doznałem małego szoku, jak zobaczyłem Hopkinsa w roli Odyna. Siekierezada - co tu dużo gadać, dobra, rzemieślnicza robota w typowo polskim, psychologicznym wydaniu. Niektóre teksty kasują połowę polskich komedii [co w sumie jest niespodzianką, bo film daleki jest od komedii]. Tak czy srak, jak nie macie co oglądać, to warto sprawdzić. 7/10 Dla mnie bardzo ważny film z polskiej kinematografii, widziałem go pierwszy raz jakieś 3 lata temu i w sumie już tak bardzo nie pamiętam wszystkich cytatów. Wrażenie zrobiła na mnie rozmowa z Bartoszkiem, który opowiadał czym jest droga. 'Się idzie, się rozmawia, się...'. Żałuje że nie przeczytałem jeszcze utworu Stachury. No i piosenka na końcu, zapada w pamięć. Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 12 maja 2011 Opublikowano 12 maja 2011 (edytowane) Dead or Alive - Miike i wszystko wiadomo. I pisząc to, mam na myśli, że nic nie wiadomo. Ostatnia scena to majstersztyk. Po obejrzeniu całego filmu i KOŃCÓWKI miałem największego WUTEEFA w całym moim dotychczasowym życiu. 10/10 Edytowane 12 maja 2011 przez Masorz 1 Cytuj
chaoz adrian 59 Opublikowano 14 maja 2011 Opublikowano 14 maja 2011 (edytowane) Trylogia Pusher-dobre, mocne, realistyczne guwno prosto z Danii. Swietnie przedstawiony biznes narkotykowy. 10/10 Wielki + za genialne przedstawienie stereotypowego polaczka dresa w 3 czesci! Edytowane 15 maja 2011 przez chaoz adrian Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 14 maja 2011 Opublikowano 14 maja 2011 Hereafter- nowy film Clinta Eastwooda. Dotyka bezpośrednio tematu życia po śmierci. Bardzo spokojny i przyjemny obraz. Podobała mi się rola Damona oraz tej Francuzki- oboje świetnie zagrali. 7+/10 Cytuj
bajej 28 Opublikowano 15 maja 2011 Opublikowano 15 maja 2011 Source Code/ Kod Niesmiertelnosci. Całkiem przyjemne kino, dupeczki nie urywa, ale oglada się miło. 6,5/10 Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 15 maja 2011 Opublikowano 15 maja 2011 Podobała mi się rola Damona oraz tej Francuzki Cecile de France jest Belgijką. 1 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi