Skocz do zawartości

Ostatnio widziałem/widziałam...

aux

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Fast Five - 7/10, lepsza od poprzedniej części, ale do pierwszych dwóch dużo brakuje, mam wrażenie że scenarzyście/scenarzystom zabrakło pomysłu czy nadal robić filmy o wyścigach ulicznych czy też tworzyć przyjemny filmik sensacyjny z gonitwami na dachu, dużą ilością ołowiu i ociekających krwią ciał :potter:

Gość Orson
Opublikowano

"Chrzest" - mówiąc skrótowo i w uproszczeniu, to taki "Dług" tylko z gorszym aktorstwem, gorsza reżyserią i wszelkimi przywarami budżetowości (np fatalny dźwiek). Najgorsza jednak manierą , jaka zaserwował rezyser jest niespojny koncept gry aktorskiej - momentami jest przerysowana, nienaturalna by za moment wrócic na poważne tory. Na plus - zakonczenie.

Warto zobaczyc , jednak trzeba miec na uwadze, ze wszelkie peany ("najlepszy polski film od daaawna" )są mocno przesadzone

Gość mate5
Opublikowano

up - pixar jak zwykle, czyli bardzo dobrze 9/10

dead man - film, który wprost zabija atmosferą. Genialnie dopasowana muzyka. Przyjemna podróż przez ludzki umysł.

+ za scenę oddającą dosadnie podłość świata, ci co oglądali więdzą o którą mi chodzi

Some are born... :]

epizodyczna rola Iggy`iego potrafi zaskoczyć

"zaszaleję" i postawię 10/10

Opublikowano

weekend - 4/10. Jedynie Frycz daje rade

death at funeral - rimejk - Wszystko co bylo smieszne w brytyjskiej wersji tu spier,dolono koncertowo0/10

Layer Cake - przyjemna gangsterka przywodząca na mysl filmy Ritchiego. Zreszta on mial to rezyserowac - 7/10

Opublikowano

Layer Cake - przyjemna gangsterka przywodząca na mysl filmy Ritchiego. Zreszta on mial to rezyserowac - 7/10

Dorzuciłbym do tego wora London Boulevard całkiem niezłe, czasami zabawne filmidło. Może nie jest to poziom porachunków ale jak ktoś lubi takie kino to powinien zobaczyć.

Opublikowano

Be Cool z Travoltą, Umą Thurman... Mocna obsada i ciekawy humor, który nie przypasuje każdemu. Co by nie mówić- przy piwku film dał radę, a nawet bardzo dał: "Nie wysyłaj nigdy pedała po kij baseball'owy!", hehe... ale nadal mam żałobę po Weekendzie i nie mogę dojść do siebie.

Gość Ofeck
Opublikowano

Paranormal Activity 2- no więc pierwsza część była spoko, bałem się i nie oglądałem sam, nawet póxniej troszkę myślałem o tym filmie, druga natomiast zupełnie mnie nie wciągła i nawet rozśmieszyła np. ten wychodzący z basenu odkurzacz, zdaję sobie sprawę, że to to samo tylo inaczej, ale wystarczyło by jeden raz, więc sequel/prequel zbędny. 5/10

Opublikowano

Tucker and Dale vs Evil

noo kuuuurde :D

w końcu doczekałem się normalnej wersji i jestem zachwycony :) przezayebista komedia która nie zawiodła moich oczekiwań.

Dwóch bogu ducha winnych rednecków kontra banda durnych dzieciaków z koledżu. Polecam!

Jak ktoś nie wie o co kaman to niech nie ogląda trailera (dużo spoiluje) tylko ściąga i ogląda.

9/10

Opublikowano

THOR 3D- jak dla mnie bardzo dobra ekranizacja komiksu.NIe za głupia,nie przeładowana nadto akcją.Efekty super ,Lodowe Olbrzymy robią mega wrażenia i warto zaobaczyc w 3D.Pełen reset mózgownicy,polecam każdemu.

Opublikowano

Siekierezada - co tu dużo gadać, dobra, rzemieślnicza robota w typowo polskim, psychologicznym wydaniu. Niektóre teksty kasują połowę polskich komedii [co w sumie jest niespodzianką, bo film daleki jest od komedii]. Tak czy srak, jak nie macie co oglądać, to warto sprawdzić. 7/10

Opublikowano

THOR 3D- jak dla mnie bardzo dobra ekranizacja komiksu.NIe za głupia,nie przeładowana nadto akcją.Efekty super ,Lodowe Olbrzymy robią mega wrażenia i warto zaobaczyc w 3D.Pełen reset mózgownicy,polecam każdemu.

Dzisiaj byłem i bawiłem się całkiem dobrze. Dla mnie poziom Iron Manów. Było parę zabawnych motywów, no i zawsze miło popatrzeć na Portman. Za wiele o tym filmie nie słyszałem, toteż doznałem małego szoku, jak zobaczyłem Hopkinsa w roli Odyna.

Siekierezada - co tu dużo gadać, dobra, rzemieślnicza robota w typowo polskim, psychologicznym wydaniu. Niektóre teksty kasują połowę polskich komedii [co w sumie jest niespodzianką, bo film daleki jest od komedii]. Tak czy srak, jak nie macie co oglądać, to warto sprawdzić. 7/10

Dla mnie bardzo ważny film z polskiej kinematografii, widziałem go pierwszy raz jakieś 3 lata temu i w sumie już tak bardzo nie pamiętam wszystkich cytatów. Wrażenie zrobiła na mnie rozmowa z Bartoszkiem, który opowiadał czym jest droga. 'Się idzie, się rozmawia, się...'. Żałuje że nie przeczytałem jeszcze utworu Stachury. No i piosenka na końcu, zapada w pamięć.

Opublikowano (edytowane)

Dead or Alive - Miike i wszystko wiadomo. I pisząc to, mam na myśli, że nic nie wiadomo. Ostatnia scena to majstersztyk.

Po obejrzeniu całego filmu i KOŃCÓWKI miałem największego WUTEEFA w całym moim dotychczasowym życiu.

10/10 s003.gif

Edytowane przez Masorz
  • Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Trylogia Pusher-dobre, mocne, realistyczne guwno prosto z Danii. Swietnie przedstawiony biznes narkotykowy. 10/10 

Wielki + za genialne przedstawienie stereotypowego polaczka dresa w 3 czesci!

Edytowane przez chaoz adrian
Opublikowano

Hereafter- nowy film Clinta Eastwooda.

Dotyka bezpośrednio tematu życia po śmierci.

Bardzo spokojny i przyjemny obraz.

Podobała mi się rola Damona oraz tej Francuzki- oboje świetnie zagrali.

7+/10