Skocz do zawartości

Ostatnio widziałem/widziałam...

Featured Replies

Opublikowano

doskonały post obrazujący dewaluację ocen . Rzemieślnicza robota i daje 8/10 . To chyba wina pism o grach albo powalonej skali 1- 10

IMHO skala ocen u wielu zaczyna się mniej więcej tak

1-film kręcony komórką w 10fpsach i rozdzielczości kalkulatora

2-jak wyżej lecz z dźwiękiem

3-komorka w 240p

4-filmy ze studniówki

5-filmy "telewizyjne"

6-filmy kinowe niskobudżetowe

7-filmy kinowe "normalne"

8-filmy kinowe na które jest hype

9-dobry film który obejrzałoby się 2 razy

10-film z gatunku który lubię i na który jest megahype

Tak widzę skalę części użyszkodników oceniających filmy ;)

• Odpowiedzi 15,7 tys.
  • Wyświetleń 1,6 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Mad Max (2015) nie rozumiem zachwytu nad tym filmem, fabuła kiepska jak cholera, niektóre efekty tak tragiczne, że aż w oczy razi (wątpię, aby taki był zamiar reżysera), główny bohater tragiczny jak

• Mad Max: Fury Road/Mad Max: Na Drodze Gniewu (2015) - Pierwsza bomba prawdy: To nie jest film 10/10. Dlaczego? O tym w rozwinięciu.   Przychodzi taki moment w życiu człowieka, że ma już dość tych ws

• Gran Torino - o ja je.be co to ma być. Przekoloryzowana twardość Clinta, chińczyk z downem (scena jak tłucze w drzwi od piwnicy to jest maciek jak malowany), zamulasta historia. Jedyny plus to chyba k

Opublikowano

u mnie prezentuje się to jakoś tak:

1 - kompletne ścierwo

2 - kompletne ścierwo, ale są cycki

3 - kompletne ścierwo, ale są cycki i krew

4 - słabizna, nie wiem jak to mogło dostać zielone światło, ale jakoś przetrzymałem seans

5 - maksymalny przeciętniak

6 - średniawka, ujdzie w tłoku

7 - dobry film, przyjemnie się oglądało

8 - naprawdę dobry film, doskonała reżyseria ogólnie git malyna

9 - ożesz ku.rwa dzieło sztuki

10 - evil dead 2

myślę, że spokojnie możemy uznać to jako oficjalną skalę ocen regionu filmowego forum psxextreme. moneyball oceniam na 8.

Edytowane przez tk___tk

Opublikowano

Trylogia Mission Impossible - 1ka dla mnie kultowa z tego wzgledu, ze mialem 13 lat jak ogladalem ja w kinie i nic nie kumalem z fabuly. Za to jaralem sie scena z kradzieza danych. Do tego ultranowoczesny komp mial stacje dyskietek (!), 21 calowy monitor CRT i obudowe typu tower (!!!) a jak wygladal internet i adres e-mail polecam obadac samemu bo filmidlo jest przednie. Dwojka i trojka to jakies je.bane m jak milosc.

cewka Cię chyba piecze -trójeczka zdecydowanie najfajniejsza.dwójka fakt-białe gołąbki johna woo i tańce flamenco są little gay.

Trojka z rodzinnym tematem przewodnim? Z OSWIADCZYNAMI i SLUBEM? Z machaniem pracownikow tajnej w ch.uj agencji na pozegnanie kiedy Cruise i jego du.pa wychodza korytarzem trzymajac sie za rece? Ale serio?

To dlatego tak sie dziwilem, jak na plakacie zobaczylem MI4.

Opublikowano

Drive - fajna czołówka i napisy rodem z GTA: VC to mi sie podobalo i jeden kawałek muzyczny reszta juz nie bardzo. Pewnie dlatego, że oczekiwałem czegoś rodem z filmow ze Stathamem. Film do obejrzenia ale bez zbednego srania sie czy napalania. Aktor grajacy glowna postac ma jakas mine jakby nie mógł sie (pipi) porządnie od miesiaca, motyw z kobita jest do bólu przewidywalny niestety jak i cała reszta. Blah liczylem na wiecej, zwłaszcza po tym jak banny wrzucil sobie w avka gebe gościa z Drive. Muza typowo hipsterska podobająca sie pewnie ludziom pokroju bannego ;P

Opublikowano

Trylogia Mission Impossible - 1ka dla mnie kultowa z tego wzgledu, ze mialem 13 lat jak ogladalem ja w kinie i nic nie kumalem z fabuly. Za to jaralem sie scena z kradzieza danych. Do tego ultranowoczesny komp mial stacje dyskietek (!), 21 calowy monitor CRT i obudowe typu tower (!!!) a jak wygladal internet i adres e-mail polecam obadac samemu bo filmidlo jest przednie. Dwojka i trojka to jakies je.bane m jak milosc.

cewka Cię chyba piecze -trójeczka zdecydowanie najfajniejsza.dwójka fakt-białe gołąbki johna woo i tańce flamenco są little gay.

Trojka z rodzinnym tematem przewodnim? Z OSWIADCZYNAMI i SLUBEM? Z machaniem pracownikow tajnej w ch.uj agencji na pozegnanie kiedy Cruise i jego du.pa wychodza korytarzem trzymajac sie za rece? Ale serio?

To dlatego tak sie dziwilem, jak na plakacie zobaczylem MI4.

ale ślub i oświadczyny gejowskie przecież nie są...mi tam się podobało.Philip Seymour Hoffman zaje.biście zagrał.

Opublikowano

Wczoraj obejrzałem The TORTURED-filmidło od twórców "piły".Jako fan horrorów byłem dość mile zaskoczony zakończeniem.Troszkę fajnych scen gore .Temat filmu: co byś zrobił gdybyś dorwał w łapy banditę, które bestialsko zabił twoje dziecko.Dla mnie temat na czasie bo sam młodego potomka posiadam. I chyba w takie osoby jak ja targetuje ta produkcja-reszta może sobie odpuścić.5/10-do łyknięcia.

Opublikowano

Muza typowo hipsterska podobająca sie pewnie ludziom pokroju bannego ;P

Nie jestem hipsterem, a ost uwielbiam. Your argument is invalid.

@glopol: o to chodzi w tym temacie, żeby pobawić się w takiego elo-krytyka, wolę czytać takie recki niż coś w stylu, który zapodal orson, choć lakoniczne posty snejka mają swój urok :)

Fala, Die Welle - nieźle pokazane powstawanie systemu totalitarnego, choć powód dla którego młode niemiaszki zaczęły się organizować poza zajęciami klasowymi jest bardzo n aiwny, a jedynym ich celem jest budowanie wspólnoty dla samej wspólnoty. Sama ich przemiana również jest niezbyt przekonująca i zachodzi zbyt szybko. Dla zainteresowanych tematyką ustrojów państw itd., ACHTUNG! W filmie szprechają po niemiecku. 7/10

Edytowane przez Mordechay

Opublikowano

Oglądałem 'Tlen' Wyrypajewa. Bez oceny, ale bardzo ciekawe, polecam.

Opublikowano

Czyim alterkontem jest glopol?

Że niby co?? alterkontem... heh dobre.To,że od niedawna robię wpisy na forum nie znaczy,że muszę udawać kogoś innego..Wcześniej tylko czytałem , teraz czasem coś skrobnę.Tak więc miło mi, Wojtek jestem...pzdr
Opublikowano

Kazuo pewnie.

ta, myślisz, ze on by wpadł na to by zarejestrować sie inaczej niż z japońsko brzmiącą ksywką a w awka nie wsadziłby jakiegoś bishonena?

no co ty, bądź pragmatyczny :confused:

down@ nie rozumiem ale w sumie nie tłumacz :)

Edytowane przez Orson

Opublikowano

... pragmatyczny? Piszesz posty z synonimy.ux.pl?

Alien - Pierwszy raz widziałem, hihi. Fajny film.

Aliens - Gorszy, dalej fajny. Bardziej dla mas.

50/50 - Świetny, recka w sygnaturze <wink>

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

... pragmatyczny? Piszesz posty z synonimy.ux.pl?

Alien - Pierwszy raz widziałem, hihi. Fajny film.

Aliens - Gorszy, dalej fajny. Bardziej dla mas.

50/50 - Świetny, recka w sygnaturze <wink>

Cytuję: "W głębi rzeczy, to dosyć optymistyczny film."

Tak. "W głębi rzeczy."

Opublikowano

Wczoraj ogladalem Hachiko: A Dog's Story.

9/10. Płakalem jak glupi, nie wiem czy ja jestem taki wrazliwy czy ten film to naprawde dobry wyciskacz lez. Kto na tym filmie nie uroni lzy ten syn szatana.

Opublikowano

Właśnie wróciłem z nowego Holmes'a i jestem bardzo, bardzo zadowolony. Zdecydowanie lepszy od części pierwszej, przyniósł mi o wiele więcej przyjemności z oglądania. Docinki, gry słowne i utarczki wiecznej pary, Watsona i Sherlocka, stanowią główną siłę filmu, co i raz doprowadzając do naprawdę śmiesznych sytuacji. Niech rekomendacją będzie to, że dość duża publika klaskała po seansie, w moim odczuciu, całkowicie zasłużenie.

Opublikowano

No akurat reakcje polskiej publiki w kinach są bardzo wiarygodne.

Opublikowano

Devil's Double-mocny, swietnie zagrany(Dominic Cooper wtf) film. Jeden z lepszych widzianych ostatnio przeze mnie. 9/10

Opublikowano

Widziałem obie ekranizację Solaris. Tarkowski stworzył film o niczym, nie przekazując nic. Może jestem zbyt ograniczony, ale taka filmowa poezja do mnie nie trafia w tym przypadku (Stalkera lubię). Film Soderbergha był bardziej naturalny, ale w ogóle nie oddawał atmosfery stacji jak w filmie Tarkowskiego. Książkę uważam za świetną, ale jeśli chodzi o ekranizację to żałuję siedmiu złotych na to wydanych.

Edytowane przez mate5

Opublikowano

Giganci ze stali - dość przyjemnie się ogląda,jeśli masz jakiegoś młodego smyka (rodzeństwo,dzieci) , to polecam koniecznie wspólny seans, 7+

Bez smyczy - "komedyjka lajtowa , którą można sobie z żoną obejrzeć i się zrelaksować" 6+

Oszukać przeznaczenie 5 - DNO

Opublikowano

Moneyball - Nie spodziewałem się, że film o sporcie, który znam tylko z gry na pegasusa i innych filmów tak mnie zaciekawi, a wciągnęło mnie na tyle, że rozważam ponowny seans. Pitt znowu hipnotyzuje, Hill gra w końcu nie-groteskową rolę i świetnie daje sobie radę. Wyśmienite dialogi, świetnie wpasowująca się w klimat muzyka. Chyba zainteresuję się jeszcze bardziej filmami biograficznymi. Jeden z lepszych filmów jakie oglądałem z 2011. 8.5/10

Opublikowano

Yip Man 2 - słabszy niż jedynka, bo za dużo podrasowanych scen, ale dobrze się oglądało kolejną propagandówkę z wing tsun w roli głównej, choreografia i praca kamery podczas walk cud-miód, zwłaszcza w ostatniej potyczce. 7-/10.

Hanna - mieszanka sensacyjniaka z symboliką baśniową, trochę zbyt nachalną symboliką. W efekcie wyszedł trochę inny film oparty na sztampowym pomyśle bohaterki, która nagle zaczyna odkrywać świat, którego dotąd nie znała, a przy okazji odkrywa prawdę o swoim pochodzeniu, po drodze lejąc i mordując. Dobry soundtrack. 6/10.

Kawasaki Rose/Czeski Błąd (LOL) - czeski film podejmujący problem znany we wszystkich krajach bloku wschodniego, ubierając go w szaty dramatu obyczajowego o pewnej szanowanej rodzinie, w której osobiste animozje demaskują stan faktyczny, o którym dla wygody się nie mówi. Kino bez fajerwerków, ale nie ma dennego martyrologicznego zacięcia. 8/10.

Kill List - film rzeczywiście ma niepokojący, duszny klimat i bywa mocno brutalnie, ale otwarte zakończenie jest dość frapujące, zabrakło jakiejś konkluzji, o co tak naprawdę w tej historii chodzi:

rekonstrukcję czego? o cierpienie głównego bohatera za to co zrobił w Kijowie?

Nie wiem czy to było zamierzone czy nie, ale film skojarzył mi się w kilku punktach z Drabiną Jakubową. 8-/10.

Edytowane przez golab

Opublikowano

The Thing (2011) - Takiego (pipi) dawno nie widzialem, nawet szkoda czasu na sciaganie ripa. DNO

Opublikowano

The Thing (2011) - Takiego (pipi) dawno nie widzialem, nawet szkoda czasu na sciaganie ripa. DNO

No nie wiem, jesli zrobi sie sobie mini maratonik i po 2011 obejrzy 1982 to jest to lekki przedsmak i rozgrzewka przed prawdziwym klimatem ktorym uraczyl nas John Carpenter

The Front Line 2011 - Fanom tego typu produkcji naprawde polecam, naprawde swietny.