Gość _Milan_ Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Przytaczanie pewnych scen udowadnia że momentami film polecial po najprostszej linii oporu, co dzinwe bo przez wiekszosc czasu jest doskonaly i mozna bylo zrobic to lepiej. Mianowicie: - znalezienie sekretnego przejscia u zachlanego ksiedza pedo,fila, dlaczego on poszedl akurat do ksiedza pe,dolifa sie wyspowiadac, troche to starsznie gruba nicia szyte. - kazdy widz po zobaczeniu labiryntu na kartce zatrzym,anego od razu skojarzyl go z naszyjnikiem trupa w piwnicy, no niestety, nasz pan policjant musial poczekac az kartka spadnie pod odpowiednim katem akurat obok tej fotki pod biurkiem. Strasznie naciagane, niestety. - kwestia dlaczego Jackman nie gwizdal wczesniej, nie wierze ze wiara zajezdzala i od razu miala zagluszajace boomboxy na ramieniach. - On nie pojechal sie wyspowiadac, tylko sprawdzal pedofilow z rejestru policyjnego, ktorzy buszuja po okolicy - No ja staralem sie uwaznie ogladac, ale moment, w ktorym znajduje trupa i jest tam pokazany labirynt na jego naszyjniku przegapilem ;p - tu sie zgodze. moze spal wykonczony obrazeniami itp ? ;p banny ad1: chodzi mi o tego goscia z wisiorem i dlaczego poszedl do ksiedza pedofila Cytuj Odnośnik do komentarza
Q-Jot 321 Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 To tylko film. Do tego nie wybitny, jedynie bardzo dobry. Uproszczenia są zrozumiałe i mieszczą się w granicach konwencji. Nie rozumiem tego co napisałeś, ale brzmi w miarę mądrze. Przytaczanie pewnych scen udowadnia że momentami film polecial po najprostszej linii oporu, co dzinwe bo przez wiekszosc czasu jest doskonaly i mozna bylo zrobic to lepiej. Mianowicie: - znalezienie sekretnego przejscia u zachlanego ksiedza pedo,fila, dlaczego on poszedl akurat do ksiedza pe,dolifa sie wyspowiadac, troche to starsznie gruba nicia szyte. - kazdy widz po zobaczeniu labiryntu na kartce zatrzym,anego od razu skojarzyl go z naszyjnikiem trupa w piwnicy, no niestety, nasz pan policjant musial poczekac az kartka spadnie pod odpowiednim katem akurat obok tej fotki pod biurkiem. Strasznie naciagane, niestety. - kwestia dlaczego Jackman nie gwizdal wczesniej, nie wierze ze wiara zajezdzala i od razu miala zagluszajace boomboxy na ramieniach. mozna niestety wymieniac dalej, ale skoncze na ocenie 7.5 /10 Masz rację. No dobra, obniżam ocenę do 9/10. -mówi się, że coś poszło po linii najmniejszego oporu, a nie po najprostszej linii oporu. -to z księdzem było oczywistą bzdurą, jak to w filmach. Akurat spojrzał na lodówkę, coś z wtyczką nie tak, odsunął i tajne przejście u księdza w piwnicy, o którym nikt nie wiedział. Sherlock Holmes pie.rdolony. -łapałem się za głowę jak on jeździł po biurku tym samochodzikiem, przewracał się z boku na bok, te oczywiste zdjęcia leżały obok niego, jak w slo-mo widziałem jak na nie niby przypadkiem spogląda i akurat mu się nawinęło to z naszyjnikiem. -Jackman wcześniej nie gwizdał, bo był otumaniony, uśpiony whatever coca colą babci. Wstał i pierwsze o czym pomyślał to żeby pogwizdać, bo przecież nie o tym, żeby iść dalej tunelem by córkę uratować Milan weź się już nie czepiaj tego filmu i daj se siana, bo za dużo uwag znajdujesz a ja nie chcę znowu obniżać oceny. Film mi sie podobał i nie chcę szukać powodów, że jednak mi sie nie podobał. Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 10/10 to to nie było, ale mocne 8 i na pewno jeden z lepszych ostatnio filmów. A w kategorii thrillerów to już na 101% Nie lubię czepiania się takich głupot w filmach jak "no ja nie wiem czemu on zrobił wtedy tak, ja bym prziecież zrobił inaczej" Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 W sumie w tym temacie ch,uj nas obchodzi czego nie lubisz, wazne by dyskutowac o plusach i minusach ostatnio widzianych filmów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 alpha dog - dobry dramat o młodocianych "gangsterach" z podwórka (białych), którzy palili za dużo zioła i oglądali za dużo mtv, przez co życie popyerdoliło im się z teledyskami 50 centa i eminema . oparte na faktach. spędziłem drugie tyle co trwa film na czytaniu akt sprawy jesse james holywooda i reszty ekipy,oraz wywiadów i okazuje się, że mocno oparty. jakby ktoś się zastanawiał, dlaczego bohaterowie tamtych wydarzeń zachowywali się tak bardzo nielogicznie, to niestety, ale życie, scenarzysta był na 100% trzeźwy pisząc skrypt. polecam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 (edytowane) W sumie w tym temacie ch,uj nas obchodzi czego nie lubisz, wazne by dyskutowac o plusach i minusach ostatnio widzianych filmów. dopieprzanie się na siłę do szczegółów nie jest ani plusem ani minusem więc zejdzie ze mnie ziomek, bo ostatnio nie jesteś szczególnie miły, a nie pamiętam, żebym czymś cię kiedyś uraził. Poza tym twoje rozkminy są na poziomie pradawnych rokzmin Tokara o głupocie kosmity budującego statek w garażu. Mniejsza o to Dzisiaj widziałem po raz 4 chyba człowieka ze stali, dla porównania widziałem też stare części i z całym szacunkiem dla klasyki, ona ssie Edytowane 25 Listopada 2013 przez gekon Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 (edytowane) Gekon, widocznie zle sie zrozumielismy, ja odnioslem wrazenie ze sie ostatnio mnie uczepiles, mysle np. o porownywaniu mnie do obsa, a jak pamietam dotad raczej bylo miedzy nami spoko. Druga sprawa ze ja sie nie dopieprzam jak tokar, bo sebastian przyjal pozycje atakujaca i chcial zrownac genialny film z ziemia wymyslajac straszne glupoty i podwazal np. technologie kosmitow ( xD). Ja uwazamze Prisoners to bardzo dobry film, ale ogladajac widzialem duzo glupot ktore wymienilem i nawet kolega q-jot potwierdzil. Wiec ja koncze temat, zreszta chcialem go skonczyc po moim poscie z ocena 7.5. Pozdro Edytowane 25 Listopada 2013 przez _Milan_ Cytuj Odnośnik do komentarza
michal 558 Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 tree of life - z przykroscia musze stwierdzic ze jury cannes znow dalo cialo. Takiego oklamywania widza juz dawno nie widzialem. Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 czym tak strasznie poczułeś się okłamany? Cytuj Odnośnik do komentarza
michal 558 Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 mallick zamiast dojrzalego traktatu o strukturze zycia znizyl niebezpiecznie do poziomu wspolczesnego ambitnego kina polskiego ktore jest albo przekoloryzowane albo zwyczajnie pretensjonalne vide gosia szumowska. Ten film razi kalectwem umyslowym i rozdetym ego rezysera , ktory przestal mowic do ludzi tylko do samego siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 okej Cytuj Odnośnik do komentarza
michal 558 Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 zara musze wbic na criterionforum i zobaczyc jakie sa opinie Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 ebert umieścił go 10 miejscu filmów wrzechczasów ergo jest to dobry film a ty blefujesz Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 ebert zachwyca się watchmen. just saying Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 zatem odwołuje powyższy post drzewo życia jest oszustwem Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 ebert zachwyca się watchmen. just saying http://www.youtube.com/watch?v=NTwwxs3Lqhc Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 ebert zachwyca się watchmen. just saying przecież watchmen to 10/10 Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 może dla fanów teledysków hehe 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 (edytowane) przecież watchmen to 10/10 przecież ja wiem, ty wiesz, roger ebert wie(dział), tylko teka nie wie Edytowane 26 Listopada 2013 przez Kazub Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 9/10 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 27 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 Upstream Color - bardzo dobry wizualnie, ascetyczny, z muzyką, która hipnotyzuje odbiorcę i pozwala chłonąć fabułe i zimną atmosfere filmu, który jest inteligentną opowieścią o miłości, ludzkich dramatach w momencie kiedy nie potrafimy kontrolować własnego życia. Z początku wydaje się zagmatwany i niełatwy w zrozumieniu, ale z czasem wszystko się wyjaśnia i troche rozje.buje mózg. 8/10 Hobbit - jezus co za zmarnowane 3h zycia, tak rozciągnietych wątków dawno nie widziałem 4/10 Kings of Summer - przyjemna opowieść o dorastaniu, chęci oderwania się od ciążącego wpływu rodziców, dobra muzyka oraz całkiem spoko humor (Biaggio!) 7/10 Jabłko Adama - czarna komedia o neonaziscie, który ma być naprostowany do życia społecznego przez pewnego pastora. No dawno nie widziałem takich pokładów dobrej beki przeplatanych totalnie absurdalnymi i zaskakująco ciężkimi motywamii do tego znakomity Mads Mikkelsen 8+/10 The World's End - lubię duet Simona Pegga i Nicka Frosta, ale ten film jest zdecydowanie poniżej średniej obu. Głupawa historyjka o powrocie do miejsca w który 5 licealistów miała się zmierzyć z wyzwaniem zaliczenia iluś tam pubów przeradza się w niskich lotów sci-fi. 5/10 Cytuj Odnośnik do komentarza
HeXa 435 Opublikowano 27 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 The Hunger Games: Catching Fire - Dwójka zacna. Fajna intryga. Niby mówią że dla dzieci ale dla mnie super. 8/10 i nie żałuję pieniędzy : > Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 27 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 Jak Ci się podobało zakończenie? Bo ja właśnie przez nie obniżyłem ocenę o oczko i finalnie skończyło się na 7/10. No ja nie lubię takich cliffangerów. Wiem, że książka też tak się kończy, ale no nie lubię i już. Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 27 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 (edytowane) Gekon, widocznie zle sie zrozumielismy, ja odnioslem wrazenie ze sie ostatnio mnie uczepiles, mysle np. o porownywaniu mnie do obsa, a jak pamietam dotad raczej bylo miedzy nami spoko. Myślałem dokładnie tak samo. Faktycznie się nie zrozumieliśmy, a to powyżej też nie było jakąś osobistą zaczepką. To z obsem też nie było napisane w złych intencjach, więc spoksik:) Bardziej porównywałem autora wcześniejszych postów do ś.p. Grzecha. Swoją stroną zabawna sprawa to była. Koniec prywaty i skoro to koniec napięcia między nami to mogę wrócić do poprzednich postów, za które nie dałem Ci plusa, bo myślałem, że właśnie w tym napięciu jesteśmy. The World's End - niby piszę to, aby post nie był spamem, ale lubię duet Simona Pegga i Nicka Frosta, ten film jest zdecydowanie taki sam jak poprzednie z nimi. Głupawa historyjka o powrocie do miejsca, w którym 5 licealistów miała się zmierzyć z wyzwaniem zaliczenia iluś tam pubów, przeradza się w niskich lotów sci-fi, tak jakby poprzednie ich filmy nie przeradzały się w niskich lotów s-f. 7+/10 Edytowane 27 Listopada 2013 przez gekon Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 27 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 The World's End - niby piszę to, aby post nie był spamem, ale lubię duet Simona Pegga i Nicka Frosta, ten film jest zdecydowanie taki sam jak poprzednie z nimi. Głupawa historyjka o powrocie do miejsca, w którym 5 licealistów miała się zmierzyć z wyzwaniem zaliczenia iluś tam pubów, przeradza się w niskich lotów sci-fi, tak jakby poprzednie ich filmy nie przeradzały się w niskich lotów s-f. 7+/10 Ej, no Shaun of the dead było spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi