tukan 1 917 Opublikowano 7 stycznia 2014 Opublikowano 7 stycznia 2014 wg mnie film jest zbyt ugłaskany, powinien byc bardziej ponury, i miec prawdziwe gore Dokładnie, wiadomo że film jest przewidywalny ale podczas finałowej imprezy spodziewałem się ostrej rzezi a dostałem macanie kablami albo łaskotki obcasami. ;/ Plus wątek ześwirowanej religijnie matki mógł być pociągnięty jakoś bardziej mrocznie. Taki tam film z dreszczykiem do obejrzenia z dziewczyną. 6/10 ps. w sumie wiedząc że Carrie to Hit-Girl tylko czekałem aż wyciągnie katany xD Cytuj
michal 558 Opublikowano 7 stycznia 2014 Opublikowano 7 stycznia 2014 lol, Carrie nie polega na fajnych efektach specjalnych by wzbudzać strach wizualny tylko bardziej o rodzaj strachu emocjonalnego chodzi, przerażenia gdzie niczego winna dziewczyna jest brutalnie ubezwłasnowolniona przez matkę bigotkę. W tym tkwi cała siła tego skądinąd momentami b. dobrego horroru. Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 7 stycznia 2014 Opublikowano 7 stycznia 2014 (edytowane) lol, Carrie nie polega na fajnych efektach specjalnych by wzbudzać strach wizualny tylko bardziej o rodzaj strachu emocjonalnego chodzi, przerażenia gdzie niczego winna dziewczyna jest brutalnie ubezwłasnowolniona przez matkę bigotkę. W tym tkwi cała siła tego skądinąd momentami b. dobrego horroru. zgadza się, ale na tym poletku film calkowicie polegl, Moore strachu nie wzbudza, nie ma klimatu niszczenia psychicznego dziecka, te wszystkie sceny z szafa sa bez wyrazu. Wiec film mogly ocalic tylko efekty gore. powinni wziac np. ta matke z girl next door. Edytowane 7 stycznia 2014 przez _Milan_ Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 7 stycznia 2014 Opublikowano 7 stycznia 2014 Ale m wiesz, że oni mówią o remake'u ? Cytuj
michal 558 Opublikowano 7 stycznia 2014 Opublikowano 7 stycznia 2014 remakeów staram się nie oglądać bo to jeno profanacja jest. Jedynie prequel The Thing mnie interesi i jeśli wyszło to marnie to Carpenter powinien im osobiście napluć w twarz. Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 7 stycznia 2014 Opublikowano 7 stycznia 2014 w którym momencie starsza Cerri jest lepsza niż nowa? W tym jak stara zabija ludzi wodą czy w tym kiedy leci muzyka rodem z gorączki sobotniej nocy? 1 Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 7 stycznia 2014 Opublikowano 7 stycznia 2014 (edytowane) przyznam ze nie pamietam juz starej wersji, ale jak ja ogladalem z 8 lat temu to pamietam ze carrie byla jednak troche odpychajaca, a klimaty z matka tez byly bardziej podchodzace pod molestowanie. Szkoła tez chyba była bardziej niechętna do Carrie. Jesli sie myle to szkoda. edit: obejrzalem na youtube trailer z 76, wydaje mi sie ze wszystko bylo tam lepsze. Edytowane 7 stycznia 2014 przez _Milan_ Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 7 stycznia 2014 Opublikowano 7 stycznia 2014 Nie ogladalem nowej ale i tak na pewno wszystko jest lepsze w starej wersji. Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 7 stycznia 2014 Opublikowano 7 stycznia 2014 gardze ludzmi, którzy tak uważają Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 7 stycznia 2014 Opublikowano 7 stycznia 2014 Zabawne. Podaj mi 2, 3 tytuły rimejkow, które cokolwiek mają lepsze niz oryginał. Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 7 stycznia 2014 Opublikowano 7 stycznia 2014 yyyy,eee. czekam na remake 12 gniewnych ludzi z Fassbenderem. Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 7 stycznia 2014 Opublikowano 7 stycznia 2014 Gardzę takimi ludźmi jak gekon. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 7 stycznia 2014 Opublikowano 7 stycznia 2014 Pisał też że nienawidzi kina artystycznego - takim ludźmi też gardzę. Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 7 stycznia 2014 Opublikowano 7 stycznia 2014 (edytowane) 12 Years a Slave - wszystko w tym filmie jest na dobrym, rzemieślniczym poziomie. Czuję się jakbym obejrzał modelowy przykład tworu robionego pod oscary, a nie tego chciałem od człowieka, który zrobił Głód i Wstyd. Może następnym razem. Jakby to kogokolwiek obchodziło, to przemyślałem i cofam to co napisałem w tym poście, ale dalej nie mogę się zdecydować jak ocenić ten film. Widział jeszcze ktoś oprócz mnie i teki? Opinie? Edytowane 7 stycznia 2014 przez mate5 Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 7 stycznia 2014 Opublikowano 7 stycznia 2014 yyyy,eee. czekam na remake 12 gniewnych ludzi z Fassbenderem. Rozumiem remake horroru czy tam jakiegos fantasy dla efektow, ale ten film sie nie zestarzał ;/ Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 7 stycznia 2014 Opublikowano 7 stycznia 2014 yyyy,eee. czekam na remake 12 gniewnych ludzi z Fassbenderem. Rozumiem remake horroru czy tam jakiegos fantasy dla efektow, ale ten film sie nie zestarzał ;/ nie pisalem powaznie, ten film nigdy sie nie zestarzeje, z wiekiem jest tylko lepszy. 2 Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 7 stycznia 2014 Opublikowano 7 stycznia 2014 Gardzę takimi ludźmi jak gekon. i nawzajem, gardzę tobą też Zabawne. Podaj mi 2, 3 tytuły rimejkow, które cokolwiek mają lepsze niz oryginał. ok, Scarface De Palmy, Thing Carpentera, nowe Cassino Royale Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 7 stycznia 2014 Opublikowano 7 stycznia 2014 12 Years a Slave - wszystko w tym filmie jest na dobrym, rzemieślniczym poziomie. Czuję się jakbym obejrzał modelowy przykład tworu robionego pod oscary, a nie tego chciałem od człowieka, który zrobił Głód i Wstyd. Może następnym razem. Jakby to kogokolwiek obchodziło, to przemyślałem i cofam to co napisałem w tym poście, ale dalej nie mogę się zdecydować jak ocenić ten film. Widział jeszcze ktoś oprócz mnie i teki? Opinie? czekam na napisy i natychmiast ogladam Gardzę takimi ludźmi jak gekon. i nawzajem, gardzę tobą też Zabawne. Podaj mi 2, 3 tytuły rimejkow, które cokolwiek mają lepsze niz oryginał. ok, Scarface De Palmy, Thing Carpentera, nowe Cassino Royale Jak idziemy tak daleko to dodałbym oczywiscie The Fly, ale chodzi raczej o remaki od lat 90tych. Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 7 stycznia 2014 Opublikowano 7 stycznia 2014 no! gardze ludzmi, którzy zatrzymali się na latach 80 Cytuj
wozek 77 Opublikowano 7 stycznia 2014 Opublikowano 7 stycznia 2014 12 Years a Slave - wszystko w tym filmie jest na dobrym, rzemieślniczym poziomie. Czuję się jakbym obejrzał modelowy przykład tworu robionego pod oscary, a nie tego chciałem od człowieka, który zrobił Głód i Wstyd. Może następnym razem. Jakby to kogokolwiek obchodziło, to przemyślałem i cofam to co napisałem w tym poście, ale dalej nie mogę się zdecydować jak ocenić ten film. Widział jeszcze ktoś oprócz mnie i teki? Opinie? film jest swietny bez dwoch zdan. nie wiem czy dostanie oscara/oscary bo nie znam wyznacznikow. Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 7 stycznia 2014 Opublikowano 7 stycznia 2014 12 Years a Slave - wszystko w tym filmie jest na dobrym, rzemieślniczym poziomie. Czuję się jakbym obejrzał modelowy przykład tworu robionego pod oscary, a nie tego chciałem od człowieka, który zrobił Głód i Wstyd. Może następnym razem. Jakby to kogokolwiek obchodziło, to przemyślałem i cofam to co napisałem w tym poście, ale dalej nie mogę się zdecydować jak ocenić ten film. Widział jeszcze ktoś oprócz mnie i teki? Opinie? film jest swietny bez dwoch zdan. nie wiem czy dostanie oscara/oscary bo nie znam wyznacznikow. muzyka na trailerze pod koniec jest ordynarnie robiona pod czytanie tego tytulu z koperty wiec sadze ze bedzie oscarowiec ;] Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 7 stycznia 2014 Opublikowano 7 stycznia 2014 (edytowane) motyw przewodni zimmera zaje.bisty jest. sam też nie wiem jak to ocenić, a pewnie nieprędko ponownie obejrzę bo ciężki film. ujęcie z wiszącym solomonem zdecydowanie jedno z piękniejszych w zeszłym roku. scena wyglądała bardzo mocno na papierze i tak też wyszła. z rimejków horrorów bardzo lubię noc żywych trupów saviniego. nowa carrie to taki przeciętniaczek - naciągane 6/10. co do urody moretz to nie wiedziałem, że gustujesz w młodocianych prosiętach milan. przynajmniej ten wybór nadał nowego wymiaru scenie w chlewie no i że świńska krew c'nie. Edytowane 7 stycznia 2014 przez tk___tk 1 Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 7 stycznia 2014 Opublikowano 7 stycznia 2014 co do urody moretz to nie wiedziałem, że gustujesz w młodocianych prosiętach milan bo ja wiem, nie jest pieknoscia, ale przyciaga uwage i nie mozna powiedziec ze jest brzydka, czyli dokladna odwrotnosc przecietnej i brzydkiej Carrie. Mia Wasikowska by bardziej pasowala. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi