Skocz do zawartości

Ostatnio widziałem/widziałam...

aux

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

pedo alert, od dzisiaj będę się do ciebie zwracał per carson daily

http://www.youtube.com/watch?v=MhZiVr1yKp4

Mia Wasikowska by bardziej pasowala.

kocham <3. serio "stoker" taki słaby? obejrzyj sobie "restless". jest to film gusa van santa - reżysera niezwykle cenionego na tym forum (wiadomo - "paranoid park"). 

Edytowane przez tk___tk
Gość _Milan_
Opublikowano

pedo alert, od dzisiaj będę się do ciebie zwracał per carson daily

http://www.youtube.com/watch?v=MhZiVr1yKp4

Mia Wasikowska by bardziej pasowala.

kocham <3. serio "stoker" taki słaby? obejrzyj sobie "restless". jest to film gusa van santa - reżysera niezwykle cenionego na tym forum (wiadomo - "paranoid park"). 

dla mnie słaby, ale ja sie nei znam, taki ogor pewnie by napisal ze kazdy kadr jest dopracowany i 10/10, ale moze by napisal  ze pusta wydmuszka, dla mnie totalny zawod.

Mia Wasikowska pokazuje tam te dwa guziki ktore ma.

M

dla mnie Lawrence ma troche dauna z twarzy i jest pokryta pieprzykami, fuj

Opublikowano (edytowane)

lawrance bardzo fajne dziewcze co jeszcze potęguje jej osobowość bo to taka zwykła dziewczyna z sąsiedztwa. ostatnio widziałem dallas buyers club i też 9/10. na ten moment film roku na równi z 12 years a slave jak dla mnie: to od reżysera znakomitego C.R.A.Z.Y. niesamowite jest jak ostatnimi czasy urósł w moich oczach mccounaghey. w tym roku dwie wspaniałe role, a niedługo u boku harrelsona zawojuje telewizje. 

Edytowane przez tk___tk
Gość _Milan_
Opublikowano

pic_1387507755_9.jpg

jest cos takiego w niej co zacheca do domestic violence

Opublikowano (edytowane)

a jeszcze wracając do 12 years a slave - fassbender oczywiście kradnie film.

15d1mja.jpg

cudo!

pusta wydmuszka

właśnie taki zarzut najczęściej słyszę, ale podobno wzorowo nakręcony i ozymandiasz świetnie zagrał

Edytowane przez tk___tk
Gość _Milan_
Opublikowano

teka, musisz obejrzec sam, dla mnie filmem roku 2013 byl elizjum, jak moge byc jakimkolwiek wyznacznikiem.

Gość _Milan_
Opublikowano

no raczej, ale dodam ze ostatnia scena w stokerze chyba nawet fanom sie nie spodobala, cos strasznego, skosnooki budowal klimat 2 godziny i zdmuchnal w pol minuty xD

Opublikowano (edytowane)

Sorry, ze sie wtrace w Wasz offtop, ale przywalilem dzisiaj jeszcze Grawitacje z Buldock i Clooneyem. Niestety film zrobiony wylacznie tylko do obejrzenia w kinie (imaxie). Po prostu sie go nie czuje, a po ujeciach i scenach widac ze w zamiarach widz mial miec wrazenie ze sam bierze udzial w wydarzeniach. Oczywiscie pare glupot by fabule pociagnac dalej no i wniosek taki by nie puszczac kobiet w kosmos xD

scena w ktorej Ryan nie widzi zadnej opcji i wypuszcza powietrze z kabiny

Facepalm.png

Kto jeszcze nie ogladal a ma opcje jeszcze obejrzenia w imaxie to jedynie tam.

Ocena: 6/10

Edytowane przez BoryzPL
Gość _Milan_
Opublikowano

filmy ktore sa wybitnie pod imaxa 3d powinni co jakis czas wznawiac, bo naprawde, ogladac gravity nawet w 3d na tv to nie to samo.

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Dobra, ostatnio widziałem :

Nightmare Before Christmas : ze dwie dobre piosenki, fajna postać Skeletona, ale ogólnie nie porwał mnie jakoś. Jakbym oglądał za dzieciaka, to może film byby dziś dla mnie klasykiem, a tak to średniak. Niezbyt mi ogólnie pasuje klimat i design miasteczka, co, z tego co wiem, dla wielu jest główną zaletą.

Święta Last Minute : typowy świąteczny przeciętniak, ale tyle tu irytujących motywów z amerykańskiego sąsiedztwa, że się momentami rzygać chce (łącznie z całą puentą i

powrotem córki).

No i mało śmieszne, a za Timem Allenem nie przepadam. Leżąc w Święta przed TV można popatrzeć, ale jak się chce samemu coś w tych klimatach wybrać, to jest z 10 lepszych filmów w tych klimatach.

Sunset Limited : w sumie niedawna wzmianka w tym temacie mnie na to nakierowała. Dobre kino "gadane", czyli dwie osoby, jedno pomieszczenie i właściwie cały czas trwająca rozmowa, właściwie spór, między ateistą po próbie samobójczej a wierzącym (w wielkim uproszczeniu oczywiście). Film dobry,  polecam, aktorsko oczywiście wysoki poziom,  ale momentami może zmęczyć, mimo wszystko dobrze, że trwa z 1,5 h.

The Departed : od 2006 się zbierałem, no i w końcu pierwszy seans za mną. Cóż tu dużo mówić, świetny film, no ale w końcu to Scorsese. Zresztą cała ekipa bardzo mocna, największy props dla DiCaprio, jak dla mnie lepsza kreacja, niż późniejsze w Wyspie Tajemnic czy nawet Django. Końcówka troszkę przesadzona, ale tak czy siak jest dobrze.

A Good Old Fashioned Orgy (Zróbmy Sobie Orgię) : też gdzieś na forum się przewinął ten tytuł, a że miałem ochotę na coś luźniejszego, to sprawdziłem, no i w sumie trochę stracony czas. Bardzo mało śmiesznych scen, niezbyt fajne postacie (jedynie główny bohater ujdzie, no i gruby ma parę momentów, no ale jest tak typowy, że to już nudne), no lipa ogólnie, nie polecam.

Edytowane przez kotlet_schabowy
Opublikowano

Pisałem to już raz, ale ponownie polecam frozen, dziś obejrzałem po raz 3. 

Disney daje radę i to chyba najlepsza animacja, jak dla mnie od czasów króla lwa. Piosenki są plusem!!! 

Z kolei ja opuściłem salę kinową mniej więcej w połowie seansu i jest to jedyny film w trakcie którego dopuściłem się takiego czynu. Natomiast jeżeli ktoś jest 10 letnią dziewczynką to jak najbardziej polecam. Tylko zaznaczę, że widziałem wersję z polskim dubbingiem, który był beznadziejny, więc być może w oryginalnej wersji językowej film zyskuje.

Opublikowano

Wilk z Wall Street.

Ojeju. Jaka to jest rzemieślnicza robota. Powtóka z Goodfellas. Biedny chłopek chce być bogaty -> liznął trochę świata wielkich pieniędzy -> sam zaczyna napie.rdalać hajs bogatszy o doświadczenia -> ślub z piękną kobietą -> hajsu od groma -> delikatny problem z FBI -> nagle problemy ustają i jest jeszcze lepiej niż wcześniej -> jest chu.jowo

Oczywiście narratorem jest główny bohater, która opowiada jak to mu się żyło.

Leo jak to Leo zagrał tak samo jak zwykle, tylko trochę więcej pokrzyczał.

6+/10, no może 7-/10 za dobrą du.pę

Opublikowano

A weź nie mogłeś z recenzja poczekac do jutra ? A tak idę do kina wku.rwiony bo ragus dał 6,5 :/

Opublikowano

A weź nie mogłeś z recenzja poczekac do jutra ? A tak idę do kina wku.rwiony bo ragus dał 6,5 :confused:

dla cycków warto

Opublikowano

The Rocky Horror Picture Show

Ogladalem w Sylwestra, niedawno obejrzalem drugi raz. Po pierwszym obejrzeniu nie wiedzialem co powiedziec, brakowalo mi slow na okreslenie tego musicalu. Teraz nadal nie potrafie go skomentowac, oprocz tego ze piosenki sa naprawde przyjemne i grzechem byloby tego nie obejrzec. Do teraz mi chodzi po glowie Sweet Tranvestite (w sumie to nawet teraz slucham calego soundtracka). Chociaz w gruncie rzeczy nie bedziecie wiedzieli co sie w filmie dzieje (w zgrubsza), to polecam

7/10