mclusky 776 Opublikowano 23 grudnia 2014 Opublikowano 23 grudnia 2014 (edytowane) Stonehearst Asylum - nie tego się spodziewałem po tym filmie bo po obejrzeniu trailerów można spodziewać się czegoś innego. Mimo tego warto zobaczyć dla dostojnej pani Beckinsale i świetnie grającego, rolę dyrektora tytułowego asylum, Bena Kingsleya. Szkoda, że nie był bardziej mroczny i, że tajemnica asylum wyjawiona jest tak wcześnie bo zaskoczenie było żadne, a potencjał duży. Żurek - wczoraj był na TVP1 po północy. Polski dramat obyczajowy z Katarzyną Figurą. Włączyłem z ciekawości jak figura Figury i oglądałem do końca. Ciężki klimat. Wdowa po kolejarzu - samobójcy szuka ojca dziecka swojej 15 letniej córki, która jest lekko upośledzona. Mimo, że film z 2003 roku to oglądało się jakby był z lat 80. Syf, bieda i patologia. Edytowane 23 grudnia 2014 przez mclusky Cytuj
Farmer 3 272 Opublikowano 23 grudnia 2014 Opublikowano 23 grudnia 2014 W filmie caly czas sa jakies nawiazania do seksu, czy to w dialogach, czy w samej animacji. Wiekszosc scen jest dosc dziwna i jak dla mnie sa zbyt mocne jak dla dzieci. Dodać do tego amazonki ze chcicą, elfa o wątpliwej orientacji seksualnej, sado-maso zbira i parę innych dwuznacznych nawiązań, imamy całkiem ciekawą animację. Również polecam. Cytuj
mclusky 776 Opublikowano 23 grudnia 2014 Opublikowano 23 grudnia 2014 (edytowane) A Most Wanted Man - znowu o terroryzmie i szpiegach, ale tym razem na serio. W Hamburgu pojawia się Czeczen, który chce wypłacić z jednego z banków ogromną sumę pieniędzy. Jest podejrzewany o powiązania z terrorystami i tutaj pojawia się niemiecki kontrwywiad. Nie ma wybuchów i akcji jak w Trylogii Bourna, ale film trzyma w napięciu i bardzo mi się podobał. W głównej roli rudy Philip Seymour Hoffman serio daje radę. Jak zwykle podoba mi się też Dafoe, który tutaj tylko 2 czy 3 planowa rola. Edytowane 24 grudnia 2014 przez mclusky 1 Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 24 grudnia 2014 Opublikowano 24 grudnia 2014 (edytowane) The Guest - wielkie zaskoczenie. Długo odkładałem ten film, bo aktor z okładki wyglądał jak Paul Walker i myślałem, że to on. Kultowe teksty, genialna muzyka. Czarny koń tego roku. Polecam i... to serio dobry, bardzo, film. Tylko nie można go odbierać w 100 proc. poważnie. Edytowane 24 grudnia 2014 przez gekon Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 24 grudnia 2014 Opublikowano 24 grudnia 2014 (edytowane) the skeleton twins - pijany milo (w tej roli ex-filar SNL bill hader) podcina sobie żyły i ląduje w szpitalu. kilka godzin później jego mieszkająca po drugiej stronie stanów siostra maggie (w tej roli ex-filar SNL kirsten wiig) otrzymuje telefon ze szpitala w chwili w której właśnie miała łykać śmiertelną dawkę tabletek nasennych. pomimo dziesięcioletniej rozłąki maggie zaprasza brata aby zamieszkał z nią i z jej mężem dopóki nie ogarnie sobie życia. potem mają różne przygody i walczą z demonami przeszłości. największą siłą filmu są oczywiście wspomniane byłe filary programu Saturday Night Live, które pokazują tutaj niezły dramatyczny sznyt. drugoplanowe role znanego z modern family ty'a burrela (pierwsza miłość milo - jego nauczyciel angielskiego z liceum) czy luke'a wilsona w roli męża maggie wcale nie gorsze. chyba zasłużona nagroda za scenariusz na tegorocznym sundance. GOTY scena na zachętę: 3,5/5 Edytowane 24 grudnia 2014 przez tk___tk 1 Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 24 grudnia 2014 Opublikowano 24 grudnia 2014 Zniesmaczył mnie brat, mogłeś ostrzec. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 24 grudnia 2014 Opublikowano 24 grudnia 2014 plac zbawiciela - smutny polski film o smutnych polakach którym przytrafiają się smutne rzeczy. co jakiś czas jeszcze przygrywa smutna muzyczka żeby było jeszcze smutniej. ale wencel w roli teściowej to ku.rwa moc. zdarzały się krauzemu lepsze. niech ci światłość wiekuista, krzychu! Cytuj
Plugawy 3 685 Opublikowano 25 grudnia 2014 Opublikowano 25 grudnia 2014 Zawsze jak slysze slowo "wencel" to mam wrazenie ze ktos poprzestawial literki i powinno byc ,wentyl, ,cwel, Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 25 grudnia 2014 Opublikowano 25 grudnia 2014 EWA WENCEL goty aktorka polska. Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 25 grudnia 2014 Opublikowano 25 grudnia 2014 Wolny Strzelec (Nightcrawler) - bardzo solidne kino, świetna kreacja głównego bohatera, plus za niski budżet w stosunku do wysokiej jakości filmu. W sumie spodziewałem się większego mindfucku, kilka rzeczy przewidziałem (co się stanie z tym jego ciapatym wspólnikiem), ale i tak naprawdę polecam. 8/10 Cytuj
schabek 5 334 Opublikowano 25 grudnia 2014 Opublikowano 25 grudnia 2014 nightcrawler dobry film ze swietnym gyllenhaalem, szkoda tylko ze przewidywalny, jakos nie trzymal mnie w napieciu specjalnie, ale cala historia, sposob jej pokazania na plus. ladnie pokazane przyslowanie po trupach do celu. 8-/10 fury kapitalna ekipa w czolgu, kapitalne efekty, ujecia, dobry brad pitt, film troche gra na emocjach czy tam uczuciach. nie jestem fanem tego typu filmow, wiec tutaj tym bardziej wszystko przedstawione w sposob jasny dla wojennych januszy mi sie podobalo. jeden z fajnieszych filmow jakie ostatnio widzialem 9/10 Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 25 grudnia 2014 Opublikowano 25 grudnia 2014 (edytowane) Interview, dawno się tak nie uśmiałem, dobra komedia polecam. down Edytowane 25 grudnia 2014 przez El Loco Chocko 1 Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 25 grudnia 2014 Opublikowano 25 grudnia 2014 the interview - kolejna wypełniona po brzegi klozetowym humorem komedyjka duetu rogen & goldberg. dość brutalna do tego. co prawda nikt tym razem nie został analnie zgwałcony przez demona, ale znalazło się miejsce na wsadzanie sobie nawilżonej krwią tygrysa rakiety w du.pę. najlepszym ich filmem nadal pozostaje superbad. zaczynam się trochę obawiać o adaptację kaznodzieji, którą szykują dla AMC. 1 1 Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 25 grudnia 2014 Opublikowano 25 grudnia 2014 Pierwszy raz obejrzałem Milczenie owiec, trochę wstyd. 9/10 trzyma za morde idealnie, nawet nie wiedziałem że tyle kultowych tekstów jest z tego filmu.predestination- film mi sie nie podobał, nie wiem czy jestem mastermind-em ale film mnie nie zaskoczył poza moza jednym motywem ruchnie i kim jest dzieciak z ruchania 4/10 czekam na hejty, poza grą aktorską głównej bohaterki i scenografią danych epok to nie widze nic dobrego w tym filmie, wynudziłem się i ten spoiler w środku filmu gdy jest pierwszy skok dwóch jacków jeden podśpiewuje że jest włąsnym dziadkiem T_T serio? Cytuj
Soban 4 054 Opublikowano 25 grudnia 2014 Opublikowano 25 grudnia 2014 The interview - ciężko się dziwić Kimowi, że film zablokował. Lubię taki klozetowy humor i można było czasem mocno pobeczyć(postać Kima najlepsza). 7/10 Cytuj
Gość Opublikowano 25 grudnia 2014 Opublikowano 25 grudnia 2014 Ja mam jedno pytanie, o co chodzi z tym, że zdecydowana większość userów bierze za wadę to, że film nie ma twistów i nie zaskakuje? Rozumiem, że czujemy się tacy mądrzy i w ogóle, ponad twórcami, którzy nie zdołali nas oszukać? Ja jednak wychodzę z założenia, że są przypadki - nawet dosyć częste- w których celem twórców nie jest zaskoczenie widza, żeby zrobił "wow! Ale mnie to roz(pipi)ało". Np. W takim Nightcrawler nawet przez myśl mi nie przeszło, że ktoś tam się chciał silić na nieprzewidywalność, a położył akcent na coś zupełnie innego. Tak jak się przyjrzę paru lepszym według mnie filmom, to praktycznie żaden nie ma tego elementu w składzie. Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 25 grudnia 2014 Opublikowano 25 grudnia 2014 No Joss Whedon powiedział, że twisty fabularne nie są jego celem tylko cała reszta i ja tego chłopa bardzo za to szanuję. Cytuj
Soban 4 054 Opublikowano 26 grudnia 2014 Opublikowano 26 grudnia 2014 Ja zaskakujących twistów wymagam tylko od filmów skupionych wokół jakiejś intrygi/śledztwa/zagadki, bo trochę przypeks mieć podane wszystko na tacy w takim np. Gone girl. Cytuj
Tokar 8 267 Opublikowano 26 grudnia 2014 Opublikowano 26 grudnia 2014 (edytowane) The Interview - momentami beka obecna, nawet niezły Franco i trochę gore, ale sucharzenia i bezbeku też sporo. Bez alkoholu bym do tego nie radził podchodzić 6/10 Edytowane 26 grudnia 2014 przez Tokar Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 26 grudnia 2014 Opublikowano 26 grudnia 2014 (edytowane) wywiat - 1 na 7 i pół Edytowane 26 grudnia 2014 przez gekon Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 26 grudnia 2014 Opublikowano 26 grudnia 2014 (edytowane) The Interview już wiadomo czemu korea robiła atak na sony. chciała nas ochronić przed gównem obsranym. idealny przykład jak marketingowo sprzedać szmire. film słabiutki z momentami. śliczny piesek :3 Edytowane 26 grudnia 2014 przez Orzeszek Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 26 grudnia 2014 Opublikowano 26 grudnia 2014 Fajny był, nie piehdol. A moment z 'Fireworks' i helikopterem GOTY. Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 26 grudnia 2014 Opublikowano 26 grudnia 2014 Non-stop - liczyłem na coś w rodzaju Taken i niestety się zawiodłem. Film nie trzyma w napięciu, fabuła i zachowanie pasażerów jest debilne, finał beznadziejny. A co najgorsze Liam to jedno wielkie meh Typowy średniak 5/10 Cytuj
Rudiok 3 368 Opublikowano 26 grudnia 2014 Opublikowano 26 grudnia 2014 The Drop (2014) - scenariusz Dennisa Lehane (autora książek, na podstawie których nakręcono "Shutter Island", "Rzekę tajemnic" i "Gone baby gone"), w obsadzie Tom Hardy i James Gandolfini (jego ostatnia rola). Spokojna opowieść w stylu trochę "Rzeki tajemnic", rozgrywająca się w jednej okolicy, stawiająca na grę aktorską i klimat, spokojne, jednostajne ujęcia i nieprzeszkadzająca nastrojowa muzyka. Historia wyjściowa: jest sobie bar, który jako jeden z wielu zbiera kasę dla mafii do zrzutni i ktoś postanawia połakomić się na tą kasę. Główni aktorzy dali radę, Hardy wyszedł obronną ręką z roli lekko ciapowatego, niby przygłupiego barmana, Gandolfini dobrze stawia kropkę nad i w swojej zakończonej karierze aktorskiej. Historia bez większych twistów i zaskoczeń a mimo to kilka scen powoduje, że siedzi się na kraju kanapy. Fajne kino, dobre do sączenia ciemnego piwa. 7/10 3 Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 26 grudnia 2014 Opublikowano 26 grudnia 2014 The Interview - po części zgadzam się z Orzeszkiem. Jeśli ktoś lubi humor duetu Franco/Rogen to jest jak znalazł. Pod warunkiem że nie widziało się zwiastunów. 5/10 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi