ogicool 43 Opublikowano 7 kwietnia 2015 Opublikowano 7 kwietnia 2015 Głosy - opinie kolegów sprzed kilku postów skłoniły mnie do obejrzenia i warto było. Nieźle, wręcz masakrycznie dobrze i obrazowo przedstawiona historia gościa z problemami psychicznymi. Scena u pani doktor, która pół żartem mówi, ze przecież nikogo nie zabił i reakcja na to bohatera...uuu, mocne. Zabawne gadki zwierzaków sprawiły, że film dało się na luzie oglądać, na plus. Prawie spadłam ze śmiechu z fotela, jak kot wrzeszczał: żarcie!!! 7+/10 Cytuj
Masorz 13 216 Opublikowano 7 kwietnia 2015 Opublikowano 7 kwietnia 2015 Zdecydowanie jeden z najlepszy filmów 2014 I 7 na 10 dałeś Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 7 kwietnia 2015 Opublikowano 7 kwietnia 2015 Księga życia / Book of life (2014) - przepiękna animacja sygnowana producencką ręką Guillermo del Toro. Design przedstawionego świata jest fenomenalny, od razu na myśl przychodzą takie tytuły jak Grim Fandango czy Guacamelee - Meksyk, chupacabra, matadorzy, kult zmarłych etc. Wszystko przedstawione z ogromną dbałością o detale i szczegóły: sami główni bohaterowie, którzy są ożywionymi drewnianymi lalkami na zbliżeniach mają wyraźnie widoczną fakturę drewna, żłobienia, nawet sęki, do tego kolorowane wielokolorowymi farbami, na których widać pociągnięcia pędzla, ach, poezja. W kategorii animacji w końcu mamy coś innego od płodzonych niemal na ksero filmach od Disneya, gdzie wszystkie postacie z filmu na film mają niemal w 90% identyczną animację. Sama historia jakich wiele - trójkąt miłosny z dziewczyną i dwoma facetami: jeden macho-bohater, drugi romantyk idący za głosem serca. W tle siły nadprzyrodzone z Xibalbą na czele (Ron Perlman ma moc). Choć scenariuszowo trudno tu szukać czegoś nowatorskiego, ogląda się naprawdę bardzo przyjemnie. A w niektórych scenach (np. walka z tysiącem byków) połączenie pięknej animacji ze świetną muzyką i emocjami daje złudzenie, że gdzieś obok ninja kroją cebulę. Film do obejrzenia i z dziećmi, i z kobietą. 8/10 i więcej takich proszę. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 7 kwietnia 2015 Opublikowano 7 kwietnia 2015 Zdecydowanie jeden z najlepszy filmów 2014 I 7 na 10 dałeś No najlepszemu filmowi 2014 czyli boyhoodowi też 7 i co w związku z tym Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 7 kwietnia 2015 Opublikowano 7 kwietnia 2015 Tylko Evil Dead 2 zasługuje na 10. No jest w mojej czwórce filmów z dychami. Pjona, Clint. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 7 kwietnia 2015 Opublikowano 7 kwietnia 2015 Tylko Evil Dead 2 zasługuje na 10. otóż to. cieszę się, że respektujesz zasady jedynej słusznej oceniaczki wyłożone przeze mnie swego czasu w tym temacie. Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 7 kwietnia 2015 Opublikowano 7 kwietnia 2015 A maus heretyk stawia AoD wyżej. Cytuj
Gość suteq Opublikowano 7 kwietnia 2015 Opublikowano 7 kwietnia 2015 Boyhood najlepszym filmem 2014. Cytuj
Masorz 13 216 Opublikowano 8 kwietnia 2015 Opublikowano 8 kwietnia 2015 Zdecydowanie jeden z najlepszy filmów 2014 I 7 na 10 dałeś No najlepszemu filmowi 2014 czyli boyhoodowi też 7 i co w związku z tym No to chyba świadczy o kiepskiej kondycji współczesnych filmów wg Ciebie. No diss. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 8 kwietnia 2015 Opublikowano 8 kwietnia 2015 (edytowane) Jakim dałeś 10? Żadnemu. Boyhood najlepszym filmem 2014. Nie no lepiej iść do kina na szybcy i wściekli 7 No to chyba świadczy o kiepskiej kondycji współczesnych filmów wg Ciebie. No diss. Nie o to chodzi, myśle, że po prostu mimo wysokiej jakość tego filmu to nie jest wielkopomne dzieło, ktore zapamiętam na lata czy coś. 7 to bardzo wysoka i uczciwa ocena w moim mniemaniu. Edytowane 8 kwietnia 2015 przez _Be_ Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 8 kwietnia 2015 Opublikowano 8 kwietnia 2015 Perfect Host - Dziwny film, pokrecony ale wraz z uplywem czasu wciaga. Mimo, ze podobny temat juz w jakims filmie widzialem to mimo wszystko calkiem niezle 6/10 Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 8 kwietnia 2015 Opublikowano 8 kwietnia 2015 Pamiętam i szanuję. Czy to było autorskie dzieło? tak. Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 8 kwietnia 2015 Opublikowano 8 kwietnia 2015 Głosy - opinie kolegów sprzed kilku postów skłoniły mnie do obejrzenia i warto było. Nieźle, wręcz masakrycznie dobrze i obrazowo przedstawiona historia gościa z problemami psychicznymi. Scena u pani doktor, która pół żartem mówi, ze przecież nikogo nie zabił i reakcja na to bohatera...uuu, mocne. Zabawne gadki zwierzaków sprawiły, że film dało się na luzie oglądać, na plus. Prawie spadłam ze śmiechu z fotela, jak kot wrzeszczał: żarcie!!! 7+/10 Podbijam, świetny miks czarnej komedii i thrilera. Reynolds dobrze zagrał świra. 8/10 polecam serdecznie Cytuj
Gość suteq Opublikowano 8 kwietnia 2015 Opublikowano 8 kwietnia 2015 (edytowane) Boyhood najlepszym filmem 2014. Nie no lepiej iść do kina na szybcy i wściekli 7 Przynajmniej chodzę do kina, a nie tylko yify. Poza tym jedno nie ma nic do drugiego. Edytowane 8 kwietnia 2015 przez suteq Cytuj
Mejm 15 363 Opublikowano 8 kwietnia 2015 Opublikowano 8 kwietnia 2015 Event Horizon - ktos kiedys polecal a propos dyskusji o Interstellar. Spodziewalem sie, ze wiecej bedzie tu sci niz fi ale nie ogladalo sie zle. W skrocie: Intestellar spotyka Hellraiser w proporcji 30/70. 7-/10. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 8 kwietnia 2015 Opublikowano 8 kwietnia 2015 (edytowane) Boyhood najlepszym filmem 2014. Nie no lepiej iść do kina na szybcy i wściekli 7 Przynajmniej chodzę do kina, a nie tylko yify. Poza tym jedno nie ma nic do drugiego. chodzić do kina na szybkich i wściekły xd to już lepiej cały życie kraść z neta Edytowane 8 kwietnia 2015 przez _Be_ Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 8 kwietnia 2015 Opublikowano 8 kwietnia 2015 Szybcy i Wściekli to żadne ambitne kino, ale mi się podoba i dobrze się ogląda. Jestem ciekaw roli Stathama w najnowszej części. Do kina bym w sumie poszedł, ale nie mam z kim za bardzo, dziewczyny na to nie namówię. Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 8 kwietnia 2015 Opublikowano 8 kwietnia 2015 Akurat gra Stathama bedzie wygladala tak jak w kazdym Jego filmke z ta roznica, ze tutaj bedzie czarnym charakterem. Wybitnym aktorem to On nie jest. Swoje odwalil w kinie akcji glownie dzieki serii Transporter i Niezniszczalni ale ostatnie Jego "filmy" to po prostu jakas kpina. Oby nie skonczyl jak Steven Seagal. Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 8 kwietnia 2015 Opublikowano 8 kwietnia 2015 Szybcy i Wściekli to żadne ambitne kino, ale mi się podoba i dobrze się ogląda. Jestem ciekaw roli Stathama w najnowszej części. Do kina bym w sumie poszedł, ale nie mam z kim za bardzo, dziewczyny na to nie namówię. Czemu sam nie pojdziesz? Byloby ci wstyd? Cytuj
Wojtq 809 Opublikowano 8 kwietnia 2015 Opublikowano 8 kwietnia 2015 Nie wiedziałeś, że do kina trzeba chadzać w towarzystwie?! Dość często chodzę sam do kina. W tym roku byłem już 5 razy i żyję. Jak spojrzę na poprzednie lata, to jednak więcej filmów obejrzałem w kinie z kimś znajomym obok siebie niż samemu, ale dlaczego miałbym rezygnować z obejrzenia interesującego mnie tytułu tylko dlatego, że nikt nie chce się ze mną na niego wybrać? 1 Cytuj
Mejm 15 363 Opublikowano 8 kwietnia 2015 Opublikowano 8 kwietnia 2015 Widze, ze kompleks samotnego w kinie nadal w polskiej mlodziezy zywy. "Bo jak sam chodzi to pewnie nie ma dziewczyny ani znajomych". Cytuj
Masorz 13 216 Opublikowano 8 kwietnia 2015 Opublikowano 8 kwietnia 2015 Czasem z laską pójdę, ale od wielu lat chodzimy z Plejem, Pajgim i Dawidem jakieś 10-12 razy do roku i jeszcze zarzutów o double gay couple nie było. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 8 kwietnia 2015 Opublikowano 8 kwietnia 2015 Widze, ze kompleks samotnego w kinie nadal w polskiej mlodziezy zywy. "Bo jak sam chodzi to pewnie nie ma dziewczyny ani znajomych". lipec będzie dla mnie ciężki. "poproszę jeden na człowieka-mrówkę". na samą myśl spaghetti wypada mi z kieszeni płaszcza. 2 Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 8 kwietnia 2015 Opublikowano 8 kwietnia 2015 Szybcy i Wściekli to żadne ambitne kino, ale mi się podoba i dobrze się ogląda. Jestem ciekaw roli Stathama w najnowszej części. Do kina bym w sumie poszedł, ale nie mam z kim za bardzo, dziewczyny na to nie namówię.Czemu sam nie pojdziesz? Byloby ci wstyd? Sam nie zwykłem chodzić do kina, lubię chodzić z kimś. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi