Gość mate5 Opublikowano 10 maja 2015 Opublikowano 10 maja 2015 Piąty odcinek piątego sezonu Louie. Louis CK zdecydował się zrobić coś innego, oniryczny odcinek pozbawiony jakiegokolwiek ''poczucia ciągłości'' (zapewne jest na to słowo). Warto zobaczyć. Cytuj
Masorz 13 216 Opublikowano 10 maja 2015 Opublikowano 10 maja 2015 Do takich rzeczy mamy też dział "seriale" Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 12 maja 2015 Opublikowano 12 maja 2015 (edytowane) Avengers - Age of Ultron 7.5/10 Byłem pierwszy raz w kinie 4DX. Film bardzo dobry, troszkę zaskoczony jestem losami niektórych postaci, trochę zawiedziony jestem Scarlet Witch Widać, że kilka furtek do kontynuacji zostało otwartych. Wie ktoś czy końcowa scena będzie miała ciąg dalszy w Avengers 3 czy w już w nowym Kapitanie Ameryka? Wydałem na bilet do kina pierwszy raz w życiu ponad 40zł i nie żałuję. Trochę przeszkadzają hałasujące dmuchawy w kinie, śmierdząca woda, którą pryskają na twarz, ale ogólnie polecam sprawdzić każdemu. Edytowane 12 maja 2015 przez Szejdj Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 12 maja 2015 Opublikowano 12 maja 2015 ostatnia będzie miała kontynuacje w civil war, a ta po napisach w infinity war albo i w guardianach 2. Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 12 maja 2015 Opublikowano 12 maja 2015 (edytowane) JA CHCE TO JUŻ A NIE ZA 3 LATA chyba odkurzę PDFy z House of M Edytowane 12 maja 2015 przez Szejdj Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 12 maja 2015 Opublikowano 12 maja 2015 Maggie - bardzo smutny niskobudżetowy film w którym Arnold Schwarzenegger próbuje radzić sobie z problemem jakim jest jego powoli zamieniająca się w zombie córka. 7/10 Dodam od siebie, że ładunek emocjonalny byłby znacznie silniejszy, gdyby córka głównego bohatera była znacznie młodsza. Przyznam, że bardzo mi odpowiadają historie, gdzie zombie są tylko tłem (komiks Walking Dead), w Maggie zagrożenie jest drugoplanowe, dzięki czemu można całkowicie skupić się na dylematach ludzi, którzy traktują je jako typową codzienność. No i Schwarzenegger sprawdził się tutaj na plus. Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 12 maja 2015 Opublikowano 12 maja 2015 nie od dziś wiadomo, że matrix 1 udał się przez przypadek Ja dodam tylko tyle że Jupiter przyjemniej mi się oglądało niż to całe (pipi) obsrane w postaci Avengers 1, Iron mena 2,3. Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 12 maja 2015 Opublikowano 12 maja 2015 No to może nie lubisz superbohterów, bo o ile Avengers nie jest arcydziełem, tak Jupiter to prawdziwa s(pipi)ina. Główna różnica pomiędzy nimi polega na tym, że Avengers nie udaje być czymś bardziej ambitnym. 1 Cytuj
Plugawy 3 703 Opublikowano 13 maja 2015 Opublikowano 13 maja 2015 It Follows - początek dobry czyli pierwsze 30minut, ogólnie można poczuć dreszcz strachu oglądając w ciemnym pokoju. Dobre filmidło i muzyka mi się spodobała, ogólnie polecam, szkoda, że końcówka słaba. akcja z basenem była mega słaba, coś jak Kevin sam w domu przygotowujący się na przyjście złodziei xD. Oczywiście bezproblemowo dostali się do budynku, wszystkie drzwi były pootwierane itp. Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 13 maja 2015 Opublikowano 13 maja 2015 it follows - zawiodlem sie, muzyka genialna, jakby w jakims sf z lat80, klimat tez miejscami gesty choc wg mnie w ogole film nie jest straszny, a koncowka totalnie kladzie film Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 13 maja 2015 Opublikowano 13 maja 2015 Widzial juz ktos moze ten dokument Kurt Cobain - Montage of Heck? Ciekawi mnie mega a jakos czasu malo Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 13 maja 2015 Opublikowano 13 maja 2015 Gdzie już dorwaliście It Follows? Cytuj
Plugawy 3 703 Opublikowano 13 maja 2015 Opublikowano 13 maja 2015 (edytowane) Ja miałem wklejone polskie duże żółte napisy i praktycznie zakrywały krzaki. Miałem na to iśc do kina, ale niestety robota mi wypadła i nici z wyjścia były. Film na pewno obejrzę jeszcze raz, żeby wyłapać więcej szczegółów i smaczków. Napisałem, że końcówka słaba, ale jednak daje do myślenia i szukania drugiego dna w filmie. Edytowane 13 maja 2015 przez Plugawy Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 13 maja 2015 Opublikowano 13 maja 2015 montage of heck to podobno miazga. typ dokopał się bardzo prywatnych materiałów wideo u courtney, mikstejpów jakie cobain robił sobie na kasetach itp. dla fanów pozycja obowiązkowa. Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 13 maja 2015 Opublikowano 13 maja 2015 Ja miałem wklejone polskie duże żółte napisy i praktycznie zakrywały krzaki. Miałem na to iśc do kina, ale niestety robota mi wypadła i nici z wyjścia były. Film na pewno obejrzę jeszcze raz, żeby wyłapać więcej szczegółów i smaczków. Napisałem, że końcówka słaba, ale jednak daje do myślenia i szukania drugiego dna w filmie. jakiego drugiego dna niby? Cytuj
Plugawy 3 703 Opublikowano 13 maja 2015 Opublikowano 13 maja 2015 Na przykład czy maus by widział przede wszystkim facetów Końcówka nie jest mocna, ale zastanawiająca czy jednak to cos za nimi nadal łaziło, czy, żeby pozbyć się tego trzeba było się zakochać. No i ta osoba na końcu co za nimi idzie nie do końca wiadomo czy to TO czy zwykły przechodzeń. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 13 maja 2015 Opublikowano 13 maja 2015 interpretacja ostatniej sceny wydaje mi się znacznie prostsza. Cytuj
Lain 107 Opublikowano 13 maja 2015 Opublikowano 13 maja 2015 Two night stand - średniej klasy romansidełko. 6/10, a no i ona nie mogła wyjść przez śnieżycę, ale już wybić okno i przejść do sąsiada to ok, przecież mogła sobie wtedy zejść schodami przeciwpożarowymi or sth xD Cytuj
Plugawy 3 703 Opublikowano 13 maja 2015 Opublikowano 13 maja 2015 interpretacja ostatniej sceny wydaje mi się znacznie prostsza. To znaczy? Bo się podjarałem filmem. Cytuj
BieŃ 924 Opublikowano 13 maja 2015 Opublikowano 13 maja 2015 Widzial juz ktos moze ten dokument Kurt Cobain - Montage of Heck? Ciekawi mnie mega a jakos czasu malo Bylem w kinie...jak w miare ogarniasz historie nirvany/cobaina to za duzo sie nie dowiesz..ale warto ogladnac dla prywatnych materialow ktorych w filmie jest calkiem sporo. Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 14 maja 2015 Opublikowano 14 maja 2015 (edytowane) Szybcy i Wsciekli 7 - Poziom absurdu i dialogi w tym filmie zasluguja na maline. Oglada sie prawie jak kazda poprzednia czesc z ta roznica, ze ta jest najgorsza. Przekombinowali i to za ostro... Momentami film jest strasznie ckliwy. Obejrzalem i zapewne za pare dni, moze tydzien, zapomne w sumie o czym byla ta czesc... 4/10 Juz pierwsza scena w filmie, akcja Jasona w szpitalu. WTF? Wiedzialem, ze dobrze nie bedzie. Wiekszosc akcji takich samych lub podobnych juz gdzies byla. Ciekawilo mnie tez jak rozwiaza smierc Paula Walkera i jak to sie przelozy na zakonczenie filmu ale to akurat zrobili w miare rozsadnie. Dobrze, ze Go nie usmiercili i jakos to pozegnanie poprowadzili w calkiem ciekawy sposob Edytowane 14 maja 2015 przez Koleś88 Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 14 maja 2015 Opublikowano 14 maja 2015 interpretacja ostatniej sceny wydaje mi się znacznie prostsza. To znaczy? Bo się podjarałem filmem. no że śmierci nie oszukasz i tak zawsze będzie za tobą łazić i w końcu cię dopadnie Cytuj
Mendrek 569 Opublikowano 14 maja 2015 Opublikowano 14 maja 2015 Lockout - kolejny z gatunku old-school, acz zrobiony z bessonowskim artyzmem. Zamiast ciężkich fabryk, mamy neo-noirowski, minimalistyczny sznyt. Otoczenie jest faktycznie tłem do robienia rozróby. W zasadzie film jest tak klasyczny do bólu, że w latach 80 niczym by się pod względem założeń nie wyróżnił na tle takich filmów jak "Szklana Pułapka". Ot zwyczajnie - niesprawiedliwie oskarżony bohater robi klasyczne solo-mission wśród armii złych ludzi z co najmniej jednym super-psycholem, kierowanej przez inteligentnego lidera. Oczywiście obowiązkowo z auto-aimem i god mode, i największym wrogiem w całym wszechświecie- czyli naiwną kobietą. Pomimo tej sztampy, dziś ogląda się to po prostu przyjemnie. O ile nie nastawia się na ambitne kino. Natomiast naprawdę dobrze zrealizowane. Dlatego takie mocne 7/10, ale jeśli ktoś cierpi na nostalgię kina akcji lat 80, to może sobie nawet dodać te półtora oczka w górę... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi