Koleś88 335 Opublikowano 14 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 14 maja 2015 Cos za mna chodzi - W koncu i ja obejrzalem. No nie wiem. Klimat dosyc gesty, muzyka choc momentami dretwa i irytujaca cos w sobie ma, podbija klimat. Denerwowala mnie troche glowna bohaterka i Jej decyzje. Cala realizacja wypadla srednio. Typowe hamerykanskie spoleczenstwo, zachowania. Dreszczyk emocji byl mimo, ze film szczegolnie straszny nie byl. Oczekiwalem wiecej ale tragedii nie bylo. 5/10 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 355 Opublikowano 15 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 15 maja 2015 (edytowane) Kingsman - bardzo mocne i pozytywne zaskoczenie. Zdecydowanie jeden z lepszych filmów akcji w ostatnim czasie. Vaughn każdy film dopieszcza tak, że po prostu chce się oglądać. Czego tu nie ma - szpiedzy, idealnie skrojone garnitury, nowoczesne gadżety, ikony angielskiego filmu, dobrze napisany scenariusz, który zalicza jedynie minimalne dłużyzny, do tego sporo humoru, w którym znalazło się miejsce na przytyki do bondowskich klimatów. I choć główny bohater trochę mi nie podszedł (jakiś mało wyrazisty ten młodzik), tak Firth wprost bryluje w swojej roli. I te kapitalnie nakręcone i zrealizowane sceny walki - wszystko czytelne, bez trzęsawki, z odpowiednim powerem, a scena w kościele to po prostu małe arcydzieło z kapitalną choreografią i sposobem pokazania tak, że czujemy się jakbyśmy byli w samym środku akcji. Kwintesencja blockbustera. 8/10. Edytowane 16 maja 2015 przez Rudiok 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 15 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 15 maja 2015 zwłaszcza kręcone na wariata First Class było dopieszczone po chu.ju fest. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 16 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 16 maja 2015 teka, bo ci żyłka pierdząca pęknie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Koleś88 335 Opublikowano 16 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 16 maja 2015 (edytowane) Haker - Dopiero po seansie skumalem, ze to film Michaela Manna. Niestety tym gorzej dla filmu, bo widac, ze sie starzeje. Oklepane schematy, dziwny i upchany na sile watek milosny, slabi bohaterowie. Niech nie zmyli Was tytul W samym filmie hakerstwa jest bardzo malo. Jesli juz sie pojawia to niestety w malo oryginalny sposob. Bohater komputera uzywa sporadycznie a jesli juz to glownie po to zeby roztrzaskac o niego komus glowe. Finalna scena to dla mnie troche smiechu warte. Przewidzial kazdy ruch, kazde miejsce, w ktore moze zostac raniony a srubokretem posluguje sie lepiej niz komputerem czy telefonem. Jako, ze rezyserem jest Michale Mann to nie bedzie niespodzianki jak napisze, ze strzelaniny sa bardzo realistyczne a i udzwiekowienie tez niczego sobie. Najwiekszy plus filmu Oglada sie w miare dobrze ale sam film dobry nie jest, niezly tez nie. Typowy sredniak, ktory moglby byc jednak troche krotszy 5/10 Edytowane 16 maja 2015 przez Koleś88 Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 269 Opublikowano 16 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 16 maja 2015 Przez chwilę myślałem, że chodzi ci o film z młodziutką Angeliną Jolie. W sumie fajny film jak na tamte lata. Mam namyśli "Hackers" z 1995 roku. No i zarąbisty kawałek Voodoo People od The Prodigy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 16 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 16 maja 2015 History of violence - fajny film Cronenberga, w którym Viggo Mortensen gra niby ułożonego typa, potem jest dużo seksu i przemocy. Eastern promises - fajny film Cronenberga, w którym Viggo Mortensen gra niby nieułożonego typa, potem jest dużo seksu i przemocy. Oba dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza
Koleś88 335 Opublikowano 16 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 16 maja 2015 Przez chwilę myślałem, że chodzi ci o film z młodziutką Angeliną Jolie. W sumie fajny film jak na tamte lata. Mam namyśli "Hackers" z 1995 roku. No i zarąbisty kawałek Voodoo People od The Prodigy. Nie, chodzi mi o Blackhat Tak, Hackers z 95' wiedziałem chyba 2 razy. Podobał mi się, dawniej tym bardziej. Klimatyczny i oglądało się super no i faktycznie był o hakerach, hakerstwie itp W tym niestety tego nie uświadczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Koleś88 335 Opublikowano 17 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 17 maja 2015 Nocny poscig - Liam Neeson w koncu w troche innej roli. Oglada sie dobrze mimo schematow, ktore juz sie pojawialy w filmach. Niektore sceny mogli by sobie darowac ale to w koncu amerykanski film, wiec nie wszystko musi trzymac sie kupy bardzo fajnie czuc klimat NY. 6/10 Cytuj Odnośnik do komentarza
Meanthord 325 Opublikowano 17 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 17 maja 2015 Maggie - najnowszy film z Arnoldem. Totalna nuda, sztampa, przewidywalność, nie polecam. Jestem zawiedziony . Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 17 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 17 maja 2015 A mi się bardzo podobał. Bardzo fajny klimat apokalipsy przedstawiony w sposób naprawdę dramatyczny, a nie jakaś rozwałka. Arni fajnie zagrał, ogólnie dobrze się oglądało. No i byłem zdziwiony dobrymi efektami, bo to chyba film z dosyć małym budżetem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shankor 1 605 Opublikowano 17 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 17 maja 2015 Child 44 (System) - szit z akcją rozgrywającą się w ZSRR. Dobra obsada, ale kino słabe. Nuda i bzdura. 4/10 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ölschmitz 1 517 Opublikowano 18 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 18 maja 2015 Czekam na opinię Olszewskiego. czekam na kino (jasne) albo 1080p. Arnold nie zasluguje na gorsze warunki. Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 18 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 18 maja 2015 Ex Machine - oo takie oo, 7/10, można obejrzeć, daje do myślenia trochę, ale cudów się nie spodziewajcie. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogicool 43 Opublikowano 18 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 18 maja 2015 Ex Machine - oo takie oo, 7/10, można obejrzeć, daje do myślenia trochę, ale cudów się nie spodziewajcie. Popieram, ale trzeba przyznać, że w tym filmie ktoś dodatkowo zadbał o to, żeby nacieszyć oczy widza, zdecydowanie. Za odczucia estetyczne dodaję plusa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sep 1 619 Opublikowano 19 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 19 maja 2015 Ex Machine - oo takie oo, 7/10, można obejrzeć, daje do myślenia trochę, ale cudów się nie spodziewajcie. Popieram, ale trzeba przyznać, że w tym filmie ktoś dodatkowo zadbał o to, żeby nacieszyć oczy widza, zdecydowanie. Za odczucia estetyczne dodaję plusa. Przyłączam się do opinii, klimatyczny, niejednoznaczny z ładnymi lokacjami i scenografią, ale w końcowym rozrachunku takie 7/10. Cytuj Odnośnik do komentarza
c0ŕ 4 834 Opublikowano 19 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 19 maja 2015 Avengers - Czas Ultronu Tak sobie, fajna sieka była, fabuły nie ogarniałem bo mnie nie obchodzi i przez te okulary 3d w połowie mi się przysnęło z 15 minut ale fajna rozwałka. 6/10 Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 191 Opublikowano 19 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 19 maja 2015 Nie wiem co tam jest do ogarniania w temacie fabuły Cytuj Odnośnik do komentarza
c0ŕ 4 834 Opublikowano 19 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 19 maja 2015 nie znam nawet imion bohaterów, nie interesuję się uniwersum, wiem że avengersi chcieli zniszczyć ultrona i nic więcej Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 19 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 19 maja 2015 (edytowane) To jaki sens był aby iść na ten film? Edytowane 19 maja 2015 przez suteq Cytuj Odnośnik do komentarza
Koleś88 335 Opublikowano 19 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 19 maja 2015 Pewnie popcorn Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 355 Opublikowano 19 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 19 maja 2015 Może szedł do kina a nie na film ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 20 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 20 maja 2015 Chappie Piękna opowieść o tym, że nawet istota wychowana w na wskroś patologicznej rodzinie może być wartościowa. Mamy tu również walory edukacyjne, bo dowiadujemy się, że kilka PS4 połączonych w klaster, dostęp do internetu oraz hełm z neuroprzekaźnikami są w stanie dokonać zmapowania świadomości istoty żywej oraz elektronicznej (?) Teraz na serio: naprawdę przyjemnie mi się oglądało, mógłbym się przyczepić do zbyt długiego wprowadzenia, ale jako całokształt jest ok. Oczywiście pełno jest tutaj bzdurnych rzeczy, wskażcie mi jednak film gdzie tego nie ma. Przymykamy oko i cieszymy się historią Obawiałem się też gry aktorskiej ekipy z Die Antwort, niepotrzebnie, bo grali siebie, więc wychodziło im idealnie. No i śmechłem gromko jak nakłaniano Chappiego do kradzieży samochodów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 191 Opublikowano 20 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 20 maja 2015 To ze spoilera to była jedna z najlepszych scen w filmie Cytuj Odnośnik do komentarza
c0ŕ 4 834 Opublikowano 20 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 20 maja 2015 To jaki sens był aby iść na ten film? nie ode mnie zależał wybór filmu, ale nie żałuję 3d też ok Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi