ogicool 43 Opublikowano 20 maja 2015 Opublikowano 20 maja 2015 Niezły Meksyk (Search Party, 2014) - do bólu banalna historia, czyli dozgonni koledzy ratują związek jednego z nich. xD Do bólu banalna historia, ale uśmiałam się tak ostatnio na "Co robimy w ukryciu", niektóre sceny po prostu miażdżą. Daję 7/10, choć zasługuje na 7+. Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 20 maja 2015 Opublikowano 20 maja 2015 uśmiałam się tak ostatnio na "Co robimy w ukryciu", Czyli jak ktoś się zaśmiał RAZ na tym filmie to lepiej "niezły meksyk" nie oglądać? Cytuj
ogicool 43 Opublikowano 20 maja 2015 Opublikowano 20 maja 2015 uśmiałam się tak ostatnio na "Co robimy w ukryciu", Czyli jak ktoś się zaśmiał RAZ na tym filmie to lepiej "niezły meksyk" nie oglądać? Musiałabym poznać lepiej twój rys psychologiczny, żeby odpowiedzieć na to pytanie<ok> Łagodnie rzecz ujmując filmy są do siebie nie podobne<ok> Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 21 maja 2015 Opublikowano 21 maja 2015 Kingsman: Tajne Służby Przyznam, że o tym filmie wiedziałem tyle, co nic, akurat się trafiło, to postanowiłem obejrzeć. Pozytywne zaskoczenie: zakręcony, z odpowiednio wyważoną dawką akcji i komiksową, przerysowaną brutalnością, do tego świetne sceny walk, polecam. 2 Cytuj
Yap 2 795 Opublikowano 22 maja 2015 Opublikowano 22 maja 2015 Ta, piękna w ciąży więc niestety miała przewagę w wyborze filmu. Miałem chęć na Maxa, ale zamiast tego poszliśmy na...The Age of Adeline. Nie, żeby była to kompletna strata czasu. Lubię i cenię Blake, zaś sam film potrafi zaciekawić i skłonić do refleksji, ale od zawsze jestem wielkim fanem Charlize Theron, a od paru lat freakiem na punkcie Hardy'ego więc ból jest. Ale spoko - odbiję sobie za tydzień. Cytuj
MaZZeo 14 241 Opublikowano 24 maja 2015 Opublikowano 24 maja 2015 (edytowane) Avengers - w końcu zabrałem się za film i ogólnie rzecz biorąc mi się podobał, ale też nie powalił na kolana. Niestety od samego początku czułem się jakby film był wyrwany z kontekstu i wydarzenia nie do końca są zrozumiałe dla kogoś, kto nie ogląda każdego filmu Marvela, a perypetie chociażby Kapitana Ameryki i Thora są mi kompletnie obojętne. Główny zły czyli Loki byłby ok, gdyby nie fakt że wzięli go prosto z filmu Thora, myślałem że Avengersi będą mieli ekskluzywnego złoczyńcę. Na szczęść Iron Man i Hulk nadrobili za resztę. No i ostatnia godzina filmu minęła błyskawicznie. 7/10 Iron Man 3 - trzecia część IMO najlepszej serii filmów o marvelowskim bohaterze i chyba najlepsza część trylogii. Dużo akcji, wiele fajnych i pomysłowych scen. Świetny i pełen humoru Robert Downey Jr po raz kolejny udowadnia jak idealnie pasuje do roli Tony'ego Starka (chyba nawet bardziej niż Hugh Jackman jako Wolverine). Świetny twist w środku filmu i końcowa walka. 8/10 Edytowane 24 maja 2015 przez MaZZeo Cytuj
Farmer 3 281 Opublikowano 24 maja 2015 Opublikowano 24 maja 2015 Niektórzy nie wiadomo dlaczego psioczą, że Iron Man 3 gorszy od dwójki bo za mało Iron Mana w Iron Manie. Jak dla mnie 1>3>2. Trochę z dupy motyw z Mandarynem ale, że fanatykiem Starka nie jestem to przebolałem. No i Gwyneth w sport bra Cytuj
Gość suteq Opublikowano 24 maja 2015 Opublikowano 24 maja 2015 Najlepszym Iron Mana zawsze pozostanie jedynka. Mogę go oglądać w nieskończoność, aż chyba sobie go odświeżę. Cytuj
Masorz 13 216 Opublikowano 24 maja 2015 Opublikowano 24 maja 2015 Paranormal Activity 4- wytrzymałem 10 minut. /10 Cytuj
Lipa 521 Opublikowano 25 maja 2015 Opublikowano 25 maja 2015 Nakręciliście mnie na tego Iron Mana. Thora też warto zobaczyć ? Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 25 maja 2015 Opublikowano 25 maja 2015 (edytowane) I tak najlepszy z tych wszystkich jest ostatni Kapitan Ameryka (choc sam kapitana fanem nie jestem wcale). Edytowane 25 maja 2015 przez Koleś88 Cytuj
Masorz 13 216 Opublikowano 25 maja 2015 Opublikowano 25 maja 2015 Nakręciliście mnie na tego Iron Mana. Thora też warto zobaczyć ? Ależ owszem oczywiście. Cytuj
Farmer 3 281 Opublikowano 25 maja 2015 Opublikowano 25 maja 2015 Przede wszystkim dla Asgardu. W sumie sytuacja ma się podobnie jak w Green Lantern: im dalej od Ziemi, tym lepiej Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 25 maja 2015 Opublikowano 25 maja 2015 mniamnia? co to jest mniamnia xd? Cytuj
Rayos 3 178 Opublikowano 25 maja 2015 Opublikowano 25 maja 2015 predestination 9x / 10 solidne kino sci-fi, obejrze kiedyś jeszcze raz szło się całości domyśleć mniej więcej w połowie ale i tak oglądało się super 1 Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 26 maja 2015 Opublikowano 26 maja 2015 niedawno sobie zdałem sprawę, że to predestination do drugi film tych braci od horroru o wampirach z ethanem hawkiem, samem neilem i dafoe ("daybrakers"?), w których swego czasu widziano niezły potencjał. muszę w końcu obczaić. Cytuj
Tokar 8 278 Opublikowano 26 maja 2015 Opublikowano 26 maja 2015 Nie oglądałem, ale po trailerach to Daybrakers wyglądało na akcyjniaka nie najwyższych lotów w stylu Blade'a czy Underworlda niż na horror Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 26 maja 2015 Opublikowano 26 maja 2015 no bo w pewnym stopniu tak było, ale nie do końca. w każdym razie miał parę elementów zwłaszcza od strony wizualnej (rzeź z udziałem wampirzego Riot squadu pod koniec!), które spawiły, że doszedłem do wniosku aby umieścić ich na radarze. dlatego też podskoczyło moje zainteresowanie predestination . Cytuj
Farmer 3 281 Opublikowano 26 maja 2015 Opublikowano 26 maja 2015 Daybreakers fajne. Inne spojrzenie na to kto jest łowcą, a kto zwierzyną. Do kawy gęsta krew zamiast śmietany i noc w pracy można zaczynać xD Sam Neill jak zwykle demoniczny. Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 26 maja 2015 Opublikowano 26 maja 2015 Widzieliście Eastern Promises? Pisałem o tym filmie na poprzedniej stronie, ale wtedy chciałem rozpisać lekko bystry żarcik, teraz napiszę normalnie. Patrząc na zewnętrzną płaszczyznę tego tytułu, jest to miałki film o handlu żywym towarem z nieugiętą panią główna bohater, która jak w amerykańskim melodramacie walczy o przyszłość osieroconego dziecka, oraz tymi typowymi zapijaczonymi ruskimi mordami w mrocznych nowobogackich restauracjach. Ale Cronenberg dodał do tego milczącego, chcę-być-taki-jak-on, Mortensena, wątek homoerotyczny pomieszany z walką z "klasyczną definicją męskości" oraz jedną naprawdę dobrą scenę walki. Cytuj
tommi 345 Opublikowano 26 maja 2015 Opublikowano 26 maja 2015 (edytowane) "Snowpiercer" - nie ukrywam, ze po przeczytaniu tutaj paru zachwytow nad tym filmem przystepowalem do ogladania z pewnymi oczekiwaniami, a wyszla jednak kupa, i to dosyc smierdzaca. Na pewno plus za gre aktorska i momentami za efekty sie nalezy, ale jednak totalne bzdury i idiotyzmy w scenariuszu zabily ten film jak dla mnie. Koreanczycy jednak nie powinni sie brac za robienie filmow (albo ja nie powinienem sie brac za ich ogladanie) 6/10 "Wymyk" - polski film z Wieckiewiczem. Ciekawy pomysl na historie, poczatek nawet interesujacy, ale im dalej tym gorzej (nudniej) i ostatecznie seans skonczylem z poczuciem zarnowanego czasu. 5/10 "Gladiator" - obejrzalem niedawno po raz n-ty. Mimo uplywu lat nic nie traci ze swej zaje.bistosci- dalej jest moc. 8/10. "Ida" - lezy na dysku juz chyba od miesiecy. Nie wiem, co jest takiego tajemniczego w tym filmie, ze za (pipi)a nie potrafie sie zmusic do obejrzenia go. Nawet napoczac go nie potrafie- chyba jeszcze nigdy tak nie mialem... ??/10 "Children of men" - ciekawa wizja apokalipsy m.in. z Clivem Owenem, Julianne Moore i Zniewolonym w rolach glownych. Krecone w Wielkiej Brytanii, fajny klimat, momentami obrazy jak z holokaustu prawie- calkiem spoko. 7/10 "Transformers: wiek zaglady" - chooj z Shia, ale bez M. Fox to juz jednak nie to samo. Przeciagany jakis ten film- myslalem juz, ze sie nigdy nie skonczy, na trzy razy go musialem brac. Rozwalka i efekty fajne- przyjemnie sie na to patrzy, ale fabule lepiej przemilczec. No i te gornolotne teksty Optimusa zaczynaja mi juz powoli wchodzic na wora, jak to niemcy mawiaja... 6.5/10 PS: Wczoraj widzialem na Cinemaxie reklame (zapowiedz) "Co robimy w ukryciu" (czy jakos tak)- kolejnego filmu, nad ktorym byly tu zachwyty (ale tez i zupelnie odmienne opinie). Czekam z niecierpliwoscia. Edytowane 27 maja 2015 przez tommi Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 26 maja 2015 Opublikowano 26 maja 2015 children of men o pół oczka wyżej niż transformersy xddddddd. 2 Cytuj
tommi 345 Opublikowano 27 maja 2015 Opublikowano 27 maja 2015 (edytowane) no. children of men mogloby ew. 7.5 dostac, ale tez bez przesady- nie wiadomo jakiego szalu nie bylo. Dla mnie kategoria "spoko film, z dobrym klimatem". Z kolei do transformersow mam troche sentyment- za gowniarza zaczytywalem sie komiksem. swoja droga bardziej sie kontrowersji w zw. ze snowpiercerem spodziewalem. Edytowane 27 maja 2015 przez tommi Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 27 maja 2015 Opublikowano 27 maja 2015 nie widziałem snowpiercera więc jeszcze nie mogę cię wyśmiać. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi