ogqozo 6 571 Opublikowano 15 października 2017 Opublikowano 15 października 2017 Ale serio ktoś broni Botoksu? Może inaczej. Vega robi film o gierkach i stulejarzach, którzy poza siedzeniem w piwnicy, marszczeniem freda i pykaniem na kąsoli są nolajfami, którzy stalkują koleżanki, nie myją się a w wolnej chwili podpalają kotom ogony. Co by to było????!!!!!1111 Prawda? Cytuj
Gość Opublikowano 15 października 2017 Opublikowano 15 października 2017 a Botox to film o domach pomocy społecznej? w sumie podsunąłeś Vedzie pomysł na Botox 2 - 100% śmiertelności. o całej polskiej służbie zdrowia, która jest w opłakanym stanie. Jak do kogoś nie przemawia to, że pielęgniarki są obłożone tak wielka ilością obowiązków że ledwo widzą na oczy co się przekłada na jakość świadczonych usług to niestety Botox będzie feee. Sam się chyba wybiorę do kina bo strasznie dużo lamentu widzę na forumku. Nie oglądałem tego filmu, ale tam chyba nie chodzi o to, że system jest niewydajny, niedofinansowany itp. co przekłada się na jakość świadczonych usług, a raczej o to, że ludzie ze służby zdrowia przechodzą podczas zatrudniania egzamin na bycie kurhwą. Cytuj
Dud.ek 2 058 Opublikowano 15 października 2017 Opublikowano 15 października 2017 Dyskusja jest ale nikt filmu nie widział:) Cytuj
Gość Opublikowano 15 października 2017 Opublikowano 15 października 2017 Boga też nie widziałem, a zdarzało mi się o nim dyskutować. Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 15 października 2017 Opublikowano 15 października 2017 Hell or high water - mocne zaskoczenie, oczywiście pozytywne. Świetnie oddany klimat małomiasteczkowego Teksasu, zwyczajnych miejsc, ludzi, kurzu, piachu i słońca. Do tego ciekawe prowadzenie akcji tak, że się nie nudzi, dobrze grający aktorzy (Pine, szczególnie w pierwszej połowie, daje najbardziej radę a Bridges jest tak teksański jak tylko można być) i muzyka idealnie dopasowana do klimatu i tematyki filmu. Jedyne do czego mogę się przyczepić do lekko zbyt nachalne forsowanie wymowy anty-bankowej "banki to ZUO", "banki to zuodzieje!!", "zadłużajo i domy zabierajo!!". Poza tym 8/10 1 Cytuj
boston_luke 193 Opublikowano 16 października 2017 Opublikowano 16 października 2017 Best of the Best - sto lat tego filmu nie widziałem, ale cały czas daje radę. Mocna obsada, interesująca historia i dialogi (czasem zabawne). Końcówka jak zwykle miażdżąca. I legendarny cytat: "To save a life in defeat is to earn victory and honor within" Chodzą plotki o remake'u ale mam nadzieję, że tylko plotki. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 16 października 2017 Opublikowano 16 października 2017 Lepsze oceny zbiera za to Wind River, również kryminał w śnieżnych klimatach, trzeba obejrzeć.Film jest dobry, miałem go okazje w lipcu zobaczyć. Taylor Sheridan zadebiutował bardzo dojrzałym obrazem, ale po napisaniu scenariuszy do Sicario i Hell or High Water, nie powinno to nikogo dziwić. Konceptualnie filmy zresztą tworzą trylogię. Nadal więcej dzieje się pomiędzy słowami niż w samych słowach, a emocje zwykle są stłumione i niedopowiedziane. Zagrany jest bardzo dobrze, muzyka Nicka Cave'a i Warrena Ellisa idealnie wypełnia kadry, więc polecam, w sumie idealne kino na taką porę roku. Optymiści będą jednak zawiedzeni. O kurczę dzięki za to info. Sicario i Hell or High Water jedne z najlepszych filmów ostatnich lat a jeszcze do tego muzyka Cave? Czemu ja o tym wcześniej nie slyszałem to nie wiem. Cytuj
michal 558 Opublikowano 16 października 2017 Opublikowano 16 października 2017 a Botox to film o domach pomocy społecznej? w sumie podsunąłeś Vedzie pomysł na Botox 2 - 100% śmiertelności. o całej polskiej służbie zdrowia, która jest w opłakanym stanie. Jak do kogoś nie przemawia to, że pielęgniarki są obłożone tak wielka ilością obowiązków że ledwo widzą na oczy co się przekłada na jakość świadczonych usług to niestety Botox będzie feee. Sam się chyba wybiorę do kina bo strasznie dużo lamentu widzę na forumku. Nie oglądałem tego filmu, ale tam chyba nie chodzi o to, że system jest niewydajny, niedofinansowany itp. co przekłada się na jakość świadczonych usług, a raczej o to, że ludzie ze służby zdrowia przechodzą podczas zatrudniania egzamin na bycie kurhwą. Tzn? Cytuj
Wojtas1986 1 622 Opublikowano 17 października 2017 Opublikowano 17 października 2017 Botoks 2-3/10 przekoloryzowana farsa z plątanina wątków tak w skrócie . Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 19 października 2017 Opublikowano 19 października 2017 Dokładnie, Botoks oprócz znikomych walorów artystycznych, jest dodatkowo filmem niebezpiecznym społecznie - nie dość, że bazuje na błędnej statystyce (17% śmiertelności w polskich szpitalach - zero porządnego researchu, faktycznie 0,5%-0,66%), to jeszcze żeruje na strachu i niechęci do całej służby zdrowia i ludzi tam pracujących. Takie dodatkowe antagonizowanie jest ohydne, daje amunicję antyszczepionkowcom i innym ruchom zajmującym się paramedycyną. Serio - opinie po filmie, to często: tak jest, czysta prawda, Vega mówi jak jest! Zabijają, nie leczą, lekarzyki pier.dolone. Przypomnę jeszcze tylko, że Vega leczy się u bioenergoterapeuty i twierdzi, że zrobił film, będąc natchnionym przez Boga. 1 mln widzów w polskich kinach, a będzie więcej :| Nie oglądałem tego rzekomoego g.owna, ale wyobrazam sobie, ze wybral najbardziej skrajne przypadki z wielu lat i wrzucil do jednego filmu. Przeciez historie z np. łowcami skór, pawulonem to nie jest jakiś farmazon, wiec sluzba zdrowia tez nie jest bez winy. Jak ktoś zrobi film o policjantach w stylu drogówki to spoko, jakie to prawdziwe. Ogolnie ten cały płacz zalatuje hipokryzja chociaż znając Vege odpier.dołił w tym filmie niezłą groteskę i nie wiem czy chce się o tym przekonywać na własnej skorze. Botoks 2-3/10 przekoloryzowana farsa z plątanina wątków tak w skrócie . byłem na tym 'filmie' i cytuję powyższe wypowiedzi bo są bardzo trafne Nawet nie bardzo wiem co napisać o tej spier/dolinie. Wyobraźcie sobie że bierzecie nagłówki z Faktu opisujące przypały w Pogotowiu Ratowniczym i afery w szpitalach/prywatnych klinikach/koncernach farmaceutycznych na przestrzeni lat i lepcicie z tego gó/wna 'film'. Gdzieś tam dorzucacie totalnie zbędne wątki, propagandę antyaborcyjną, historyjkę od biedaka paszczura do pięknośći z salonów itd. Poplątanie z poje/baniem szokujące na siłę. Jeszcze mnie naszła taka refleksja, ten film to jakby nieudolna próba zrobienia szpitalo/lekarskiej wersji Drogówki. Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 19 października 2017 Opublikowano 19 października 2017 Wszystko co powyżej trafnie napisane. To jest zlepek wybiórczo dobranych, wyolbrzymionych faktów żeby jak najwięcej szokować i zadowolić ludzi o najniższych potrzebach. Widownia filmu to w większości były Karyny i Seby, którzy spędzają popołudnia na oglądaniu "Trudnych spraw", "Szpitala" czy innych gó.wien. To tak jakby ktoś zrobił film o Mirku handlarzu, który ujawnia tajemnicę, że każde auto w Polsce jest zespawane z dwóch a każdemu klientowi się wciska chiński szrot, albo o księżach gdzie każdy jest pedofilem i alkoholikiem, albo o celnikach, których głównym hobby jest picie wódki i napier.dalanie uchodźców. Gawiedź bez piątej klepki miałaby ubaw po pachy. Vega to rak polskiego przemysłu filmowego. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 19 października 2017 Opublikowano 19 października 2017 Dobrze ze daliście zarobić Patrykowi, na pewno najbardziej go bolą głosy widzów a nie ludzi którzy nie oglądali, na pewno dzięki temu odczuje to finansowo i zrobi lepszy film. 1 Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 19 października 2017 Opublikowano 19 października 2017 No to jest sytuacja patowa, bo z jednej strony wiesz, że to gów.no i patola, ale z drugiej strony chcesz się przekonać i w efekcie Tłuścioch zarabia. Szach mat. Cytuj
Wojtas1986 1 622 Opublikowano 19 października 2017 Opublikowano 19 października 2017 Do tego opinie odnośnie tego filmu sa dość skrajne .Nie pierwsza i pewnie nie ostatnia kupa na jakiej byłem w kinie. Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 19 października 2017 Opublikowano 19 października 2017 No ale serio? Na Ciacho, Listy do M i 50 twarzy Greya też biegliście do kina, żeby się przekonać na czym to zarabia ? Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 19 października 2017 Opublikowano 19 października 2017 No Pitbul był takim 6 na szelkach, więc przynajmniej były jakieś podstawy do przekonania się na własne oczy. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 19 października 2017 Opublikowano 19 października 2017 No że ktoś na to poszedł po trailerze, to już nie jest ciekawość, ciekawość to podglądanie koleżanki w szatni, to tutaj to wsadzanie sobie lokówki. Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 19 października 2017 Opublikowano 19 października 2017 ale kim ty kur/wa jeden z drugim jesteś żeby mi mówić na co mam oglądać? TYLKO BÓG MOŻE MNIE OSĄDZAĆ Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 19 października 2017 Opublikowano 19 października 2017 na co masz oglądać? na ch,uj. Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 19 października 2017 Opublikowano 19 października 2017 bóg osądził a milan to kara Cytuj
Okie from Muskogee 2 853 Opublikowano 19 października 2017 Opublikowano 19 października 2017 Bóg osądził, a milan tokara? oo 1 Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 19 października 2017 Opublikowano 19 października 2017 Powiem tak, oglądałem niedawno Trainwrecked z Amy "Tłustą świnią" Schumer, taki film na 1.5/10. I o dziwo po Botoksie czułem większą żenadę. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 19 października 2017 Opublikowano 19 października 2017 Rudiok spoko, każdy może oglądac co chce, poza tukanem. 1 Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 19 października 2017 Opublikowano 19 października 2017 Amy "Tłustą świnią" Schumer, Kto jak kto ale ty chyba nie powinnien się w tym temacie wypowiadać Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 19 października 2017 Opublikowano 19 października 2017 Hahahhahaaha, wiedziałem, że się grubasek Blooper obruszy, zagwiżdżesz i przylatuje. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi