Okie from Muskogee 2 852 Opublikowano 19 października 2017 Opublikowano 19 października 2017 Kto się pojawia na uderzenie w stół, ten się pojawia. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 19 października 2017 Opublikowano 19 października 2017 Hahahhahaaha, wiedziałem, że się grubasek Blooper obruszy, zagwiżdżesz i przylatuje. rozi ty widziałeś sie w lustrze? Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 19 października 2017 Opublikowano 19 października 2017 Ej, ale Amy Schumer serio jest gruba, więc ocb? Cytuj
Mejm 15 316 Opublikowano 19 października 2017 Opublikowano 19 października 2017 No ze jest kobieta grubasem a nie po prostu grubasem. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 19 października 2017 Opublikowano 19 października 2017 Ej, ale Amy Schumer serio jest gruba, więc ocb ? no zabawne jak jedna tlusta swinia wyzywa od tłustych swin inne xD Cytuj
Rudiok 3 370 Opublikowano 19 października 2017 Opublikowano 19 października 2017 Kto bogatemu zabroni :) Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 19 października 2017 Opublikowano 19 października 2017 Do 'pieprzenia' z tym idźcie. Cytuj
Okie from Muskogee 2 852 Opublikowano 19 października 2017 Opublikowano 19 października 2017 Ale Paweł, pieprzenie się z grubasami w arbuzach, to się nie godzi. Cytuj
PiotrekP 1 796 Opublikowano 21 października 2017 Opublikowano 21 października 2017 Lucy Pomysł dobry, wykonanie takie sobie. A w końcówce to już zdecydowanie kogoś poniosło. Albo to ja jestem zbyt głupi i tego nie ogarniam. Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 23 października 2017 Opublikowano 23 października 2017 A ghost story (pipi). W ogóle niestraszne;/ 1/10 żartuje, fajny film z przekazem. Polaczki oglądali, bo horror. Świetna realizacja. Trochę niepotrzebnie przedłużane sceny na początku. 15 minutowa scena jak Rooney Mara je ciasto to prawdziwy test wytrzymałości. Całe szczęście później jest lepiej i lepiej. Warto oblukać dla pomysłu, muzyki i zdjęć. Nie oceniam filmów artystycznych, bo się nie znam. 1 Cytuj
kotlet_schabowy 2 695 Opublikowano 23 października 2017 Opublikowano 23 października 2017 Nocturnal Animals : zaległość jeszcze z sezonu Oscarowego. Świetny film. Z jednej strony każdy z trzech głównych wątków opowiada prostą historię, z drugiej, dzięki pomysłowi na przeplatanie i łączenie się pewnych elementów, wypadło to zaskakująco i świeżo. Oczywiście "książkowa" historia osadzona w Teksasie wciąga najbardziej, napięcie zbudowano niesamowicie (sceny na drodze), aż czuć bezradność bohatera. Aktorstwo na wysokim poziomie, z naciskiem na Shannona (gość zresztą nigdy nie zawodzi) i Jake'a. Seans obowiązkowy, jak ktoś jeszcze nie widział. The Accountant : Ben Affleck jako tytułowy księgowy, cierpiący na zespół Aspergera, z kosmicznymi umiejętnościami matematycznymi i militarnymi. Trochę akcji, trochę "intrygi", pierwsza godzina mocno zamulająca, później trochę zaczyna wciągać, no generalnie typowy akcyjniak bez większych ambicji, na max 6/10. Nie ma tragedii, ale nic nie stracicie, nie oglądając. Wojna o planetę małp : średnio. Po bardzo dobrej Genezie, zawiodły mnie obydwa sequele (nieprzypadkowo zapewne reżyserowane przez tego samego faceta). Z jednej strony nie da się ukryć, że film jest jak najbardziej poprawny (nawet niezły, jak na blockbuster, scenariusz, ładne zdjęcia), ale z drugiej, zupełnie nie wywołał we mnie emocji. Obejrzeć i zapomnieć. Trochę na siłę wciśnięto też małpę : comic relief, ale jest jej na tyle mało, że nie irytuje. Za to efekty to absolutna pierwsza liga, to, jak wyglądają małpy, jest niesamowite, naprawdę bliskie realizmowi. No i postać Caesara, "ciągnie" całą serię, największy plus filmu, tu również propsy dla Serkisa. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 23 października 2017 Opublikowano 23 października 2017 (edytowane) Chyba mocno skrzywdziłeś Wojne... Kotlet. Sam przedwczoraj ogladalem i przyznam ze film mnie zmiótł. Sarkis, fakt, wybija się niesamowicie, ale reszta również na wspaniałym poziomie, poczynając od pozostałych małp, po efekty, zdjęcia i wspaniałe dialogi. Jedynie Harrelson wydaje mi się kompletnie nie wykorzystany, strasznie licha postać, i nie kupiłem tej całej historii że jeden sobie wojuje, buduje mur, i idzie na niego całe wojsko z helikopterami. Zdecydowanie dla mnie najlepsza część serii, na pewno równo z jedynką. Fajnie jak stopniują wyludnienie ludzkości, cześć 1 normalność, 2 chaos i początek apokalipsy, 3 to juz safari z jakimiś ruinami. Kolejna część to będzie już pewnie swiat małp z ludzmi w klatkach. Uwielbiam cały ten małpi gaj, poza tym gniotem od Burtona, i jestem zachwycony poziomem nowej serii. Edytowane 23 października 2017 przez milan Cytuj
kotlet_schabowy 2 695 Opublikowano 23 października 2017 Opublikowano 23 października 2017 Brakowało mi trudnego do opisania "czegoś", nie mogłem się jakoś mocno zaangażować w historię, może więcej interakcji między małpami a ludźmi, ale nie ograniczonej do relacji więzień-strażnik ? Owszem, jest wątek Harrelson (fakt, trochę nijaki) - Caesar, i tu był potencjał, bo ich rozmowy to jedne z lepszych momentów filmu, no ale trochę tego było mało. Może dlatego tak lubię jedynkę. Co do wyludnienia, to też mam tu lekki problem, bo film jasno nam nie mówi, jak to obecnie wygląda. Mamy znajomą ekipę małp, mamy ludzi w forcie, ale to wszystko oderwane od całości. Nie znamy na ten moment skali. Nagle pojawia się wojsko "z północy" i z tego co prezentują, wygląda, że gdzieś tam całkiem sprawnie sobie jeszcze ludzkość funkcjonuje (inna sprawa, że dostali po du.pie jak ostatnie lamusy) Chociaż nie jest to może aż tak potrzebne w tej serii. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 23 października 2017 Opublikowano 23 października 2017 Fantastyczne sceny z dziewczynką, Lucą, Rocketem i Maurice. Ta małpa komik dziwaczny ale zawsze z boku, nie był nachalny na szczęście. Poziom efektów czasami był wręcz nieprawdopodobny, gdy "bad ape" wystawił łeb z piachu, albo zblizenia na Maurice'a. Jak pisałem gdzieś tam, powoli powinniśmy robić filmy z aktorami CGI, by Serkis zawsze był fantastyczny, a Sandra Bullock była świetna laską. Cytuj
MEVEK 3 552 Opublikowano 24 października 2017 Opublikowano 24 października 2017 Baby Drive - świetny, lekki film dla każdego (zwłaszcza kierowców ;) ). Baby bardzo ciekawa, tajemnicza postać. Oglądało sie super. Końcówka trochę z terminatora, ale to nie ważne. Jazda, bez trzymanki. +7/10. IT - porywający początek. Potem troszkę gadania... Gdzieś mi sie to rozwiniecie dłużyło. Chwile później juz wszystko wskoczyło na właściwe tory i juz sie oglądało z wywieszonym jezorem, az do samego końca. Po obejrzeniu całośći, zwracam honor dzieciakom, za ich charyzmę, której z początku nie doceniłem. Niczego tez nie ujmuje klaunowi, który odgrywa główna role straszaka. Świetne dialogi, efekty, kostiumy. 7/10. Ciekawostka: pierwsze filmy na podstawie książki "IT" puszczono w roku 1990. Dokładnie 27 lat temu, przypadek ? Obyśmy tak długo nie czekali na cześć drugą. 1 6 Cytuj
Gość Opublikowano 24 października 2017 Opublikowano 24 października 2017 Ciekawostka: pierwsze filmy na podstawie książki "IT" puszczono w roku 1990. Dokładnie 27 lat temu, przypadek ? Obyśmy tak długo nie czekali na cześć drugą. Niesamowite Cytuj
MEVEK 3 552 Opublikowano 24 października 2017 Opublikowano 24 października 2017 Wszyscy wiedzieli, ale nikt o tym nie mówi. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 24 października 2017 Opublikowano 24 października 2017 Nie każdy ma odwagę 9 Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 25 października 2017 Opublikowano 25 października 2017 Ale w sumie czemu mevek za tego posta dał minusy? Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 25 października 2017 Opublikowano 25 października 2017 Ja dałem mu plusa. Fajna ciekawostka! Cytuj
Boomcio 4 073 Opublikowano 25 października 2017 Opublikowano 25 października 2017 Bedo jeszcze dzisiaj jakieś ciekawostki? Bo nie wiem, czy odpalać później kompa. Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 25 października 2017 Opublikowano 25 października 2017 Oczywiście że będą, mevek dostarczy. Czy on kiedykolwiek nie dostarczył? Cytuj
Rudiok 3 370 Opublikowano 25 października 2017 Opublikowano 25 października 2017 Może coś o autorze książki, na podstawie której film powstał. Jestem ciekawy kim on jest. Cytuj
MEVEK 3 552 Opublikowano 25 października 2017 Opublikowano 25 października 2017 Co tu taki tłok sie zrobił, zjazd pokenonów, czy daja cos za darmo ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi