Skocz do zawartości

Ostatnio widziałem/widziałam...

aux

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To w skrócie:

Sicario 2

Po jedynce wielki zawód, w zasadzie film o  niczym, ładnie zdjęcia nie zmienią faktu że wyglądało to jak rozciągniecie do 2h 40 minut własciwego filmu. 5/10. A zachwyty nad aktoreczką to jakaś smiechawa, nie miałą tam czego zagrać, a ze urodziwa? co  z tego. 5/10

Mandy

Tak bardzo chciałem wpaść w zachwyt po zobaczeniu  trailera. A okazał się beznadziejnym g,ownem  z  typowym Cage'em, z przesadzoną ilością czerwonych światełek, zielonych również. W zasadzie początek był spoko, i naprawdę dawał nadzieję, ale wszystko było jasne po scenie w toalecie, stary Cage, stary cringe, zero stylu. 2/10

Isle of Dogs

coś pięknego, boże jak się naśmiałem, cały seans z usmiechem i podziwem 20 cm przed ekranem. Kocham, 10/10.

Cloverfield paradox

Obawiałem się że film będzie od początku do końca gówniany,  po komentarzach na forum, a był tylko od połowy, do połowy był po prostu słaby. 3/10

• Plusik 1
Gość Xehanort
Opublikowano
W dniu 24.09.2018 o 01:31, chris85 napisał:

Summer of 84

Nostalgiczna podróż do filmów  ery VHS. Takie Stranger Things, tylko zamiast potworów i zjawisk paranormalnych, mamy seryjnego mordercę. Reszta bez zmian. Grupa ( ciężko w to uwierzyć, ale wyłącznie  białych heteroseksualnych  :mog: ) dzieciaków na BMXach z Walkie-Talkie i świerszczykami w łapach. W tle  amerykańskie przedmieście i  Ford Country Squire. Film sporo kopiuje z serialu  Netflixa oraz IT ( o ile w ogóle można, to nazwać kopiowaniem) dlatego oglądając go, ma się uczucie deja vu. Ale mimo wszystko warto, chociażby dla fantastycznej muzyki i tego cudownego klimatu lat 80-tych. Bez internetu, komórek, za to z kumplem nerdem i  seksowną dziewczyną z sąsiedztwa.  Polecam. 

7/10

Podpinam się. 

Baardzo przyjemny film. 

Dzięki chris85, gdyby nie Ty to zapewne nie wiedział bym nawet o jego istnieniu. 

Opublikowano
13 godzin temu, milan napisał:

Isle of Dogs

coś pięknego, boże jak się naśmiałem, cały seans z usmiechem i podziwem 20 cm przed ekranem. Kocham, 10/10.

To jest smieszna bajka? Bo z kreski i atmosfery przypomina mi bardziej Folwark Zwierzecy.

Opublikowano (edytowane)

Drogówka

Wesele to mój ulubiony polski film, Dom Zły uważam za świetny a Drogówka okazała się dość... standardowa. Zabrakło mi tu czegoś unikatowego po prostu, przez większość filmu miałem uczucie jakbym oglądał jakiś pierwszy lepszy film sensacyjny albo nawet odcinek W11, w dodatku trochę przewidywalny. Ostatnie 30 minut podnosi ocenę mimo wszystko, klimat również, nie był aż tak ciężki jak w Weselu czy Domie ale wciąż wystarczająco przygnębiający.

7/10

Edytowane przez c0ŕ
  • Plusik 1
Opublikowano

Na premierę mi się podobało ale pamiętam strasznie chaotyczny montaż, natomiast jak obejrzałem ostanio drugi raz w TV i wiedziałem mniej więcej o co chodzi, to film sporo zyskał. Dla mnie top obok Wesela.

Opublikowano

teraz czas na Pod Mocnym Aniołem jak już mam tego darmowego showmaxa. Mejm widzę dał 7/10, pewnie będzie spoko, no ale wesela nic nie przebije

za każdym razem jak odpalam "na minutę" żeby sprawdzić jakąś scenę to oglądam całość, z żadnym innym filmem tak nie mam.

Opublikowano

z domu złego nic nie zrozumiałem o co tam chodziło, ale na półprzytomnego oglądałem. oczywiście scena z biznesplanem klasa

Opublikowano

Ja wczoraj chyba 15 raz Wesele i ciągle to mój ulubiony polski film.

Mama z tatą obejrzeli dzisiaj pierwszy raz (zachwyceni Klerem chcą obejrzeć wszystkie filmy Pana Wojtka) i również świetnie się bawili.

10/10 still

Opublikowano

Na domu zlym bylem  w kinie i tez nie wiedzilem w sumie o czym to ma byc i o czym bylo. A jak obejrzalem Wesele to sie zastanawialem czemu tam nie bylo Chochola, bo wydawalo mi sie ze to kolejna adaptacja Wyspianskiego :reggie: Musze obejrzec teraz drugi raz.

Opublikowano

Zimna Wojna -  po umiarkowanym zawodzie tym nowym polskim filmem, o którym teraz wszyscy mówią, postanowiłem skorzystać z okazji obejrzenia tego innego polskiego filmu, o którym ostatnio wszyscy sobie przypomnieli, ale zaraz znowu zapomnieli przez ten pierwszy. Dzięki złotym lwom i oscarowemu namaszczeniu była ku temu okazja, bo niezmiennie wielka brawa należą się dystrybutorowi, który oryginalną premierę ustawił w środku mundialowej gorączki.

Rewelacyjne zdjęcia, praca kamery i oprawa muzyczna nadają niesamowity klimat tej kameralnej historii, nadającej się do tematu czy baby są głupie i stanowiącej przestrogę, że jak się zakochasz, to najlepiej zwalić konia i poczekać aż ci przejdzie.

Przez krótki czas trwania filmu, historia jest trochę za mocno skompresowana. Pomijając przesadną mnogość skoków czasowych i przestrzennych, zabrakło czasu na jakieś mocniejsze nakreślenie relacji łączącej głównych bohaterów i pokazanie, dlaczego układa się ona tak, a nie inaczej. Padły może ze 2 zdania, którymi można próbować tłumaczyć zachowania i wybory bohaterki, ale i tak pozostaje nieodparte wrażenie, że konflikty w tym związku generowane są trochę jak w reżyserowanym reality show, czyli biorą się z dupy.

Mimo wszystko zdecydowanie warto dla reżyserskiej roboty. Gdyby zagraniczne kategorie oscarowe były rozdrobnione, to Pawlikowski miałby nagrodę za reżyserię w kieszeni, a tak to nic dwa razy się nie zdarza i dwa lata później tak samo czarno biały film, z tą samą aktorką w jednej z głównych ról,  tylko gorszy, ale lepiej nakręcony, raczej nie ma czego szukać w marcu.

Opublikowano (edytowane)

Venom ? 

IMG_20181004_205448.jpg

Komedyjka dla dzieci z przedszkola. Wiecej smieszkow, mniej akcji. Jeden zart i to doslownie - zbyt ugrzeczniona. Poszedłem z sympati do Hardy'ieg i z sympati do zony :reggie:  Proponuje postawić piwko znajomemu, kupić kwiatka kolezance, czy przy-cebulic  u @Dave Czezky w sklepie - będą to o niebo lepiej wydane pieniądze IMO.

Edytowane przez MEVEK
Opublikowano

Black Mirror s01e01 2+/10

Black Mirror s01e02 0-/10

Tajemnica Marrowbone... Rodzinka pokłóciła się ze starym i się chowają w jakimś domu. Taki trochę thrillerek, jeden dobry moment mi się skojarzył z cudownym Swiss Army Man xd No i jeszcze ta panna Taylor-Joy :wub: