Square 8 711 Opublikowano 17 grudnia 2018 Opublikowano 17 grudnia 2018 11 godzin temu, ragus napisał: 2 oczka w górę za cycki Gagi. Takie fajne, że aż dwa punkty? Cytuj
Gość ragus Opublikowano 17 grudnia 2018 Opublikowano 17 grudnia 2018 w filmie były dobre. ocena +2 z uwagi na: a) ujecię typu sideboob b) dużo ujęc typu ściśnięte c) jedno ujęcie typu gołe cyce z profilu Cytuj
Blue 245 Opublikowano 19 grudnia 2018 Opublikowano 19 grudnia 2018 W dniu 16.12.2018 o 22:48, Butt napisał: Podejrzewam, że film jest równie błyskotliwy jak sama zGaga. Kiedy jesteś zajęty amatorsko aktorstwem na oscarowym poziomie, piszesz piosenki, produkujesz i jesteś wokalistką, to chyba dobrze mieć przygotowaną jakąś formułkę, żeby wszyscy się odwalili. 1 Cytuj
kotlet_schabowy 2 733 Opublikowano 20 grudnia 2018 Opublikowano 20 grudnia 2018 Venom Film zły, ale ma swoje momenty. Jakbym miał to jakoś ogólnie określić, to całość jest takim trochę powrotem do starych, "dobrych" lat kina komiksowego circa 2003 (typu Daredevil i inne sztosy). Do pojawienia się tytułowego brzydala stężenie głupoty i klisz (zły do szpiku kości biznesmen, potworne eksperymenty, obrażona narzeczona i próba wkupienia się w jej łaski przez naszego bohatera itd.) jest wręcz bolesne, no ale jak w końcu dostajemy go w swojej "prawdziwej" formie, to robi się wesoło. Hardy i jego relacja z symbiontem to największe plusy i nawet można się zaśmiać momentami. Sceny akcji w większości wywołują ziewanie (poza tym w ich trakcie na ekranie panuje bajzel), o postaciach drugoplanowych (czy żałosnym głównym złym) nie warto nawet pisać. Dobrze, że film jest stosunkowo krótki. W sumie z dwóch najgłośniejszych niewypałów sezonu mimo wszystko Venoma stawiam wyżej, niż Predatora. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 20 grudnia 2018 Opublikowano 20 grudnia 2018 W dniu 17.12.2018 o 01:18, Square napisał: Takie fajne, że aż dwa punkty? Ja bym dał jeden punkt zdecydowanie. Cytuj
MEVEK 3 618 Opublikowano 20 grudnia 2018 Opublikowano 20 grudnia 2018 (edytowane) Creed 2 - żaden tam odkrywczy scenariusz. Przewidywalny, lecz wciąż dobry film. Świetne dialogi, wiele łez i kilka małych twistów. Postać Rockiego mimo podeszłego wieku wciąż budzi ogromny respekt. Trochę za mało widowiskowych walk i samych przygotowań do finałowego starcia i byłoby w sam raz. 7/10. Edytowane 20 grudnia 2018 przez MEVEK Cytuj
PiotrekP 1 882 Opublikowano 21 grudnia 2018 Opublikowano 21 grudnia 2018 Venom W zasadzie mogę się podpiąć pod opinie @kotlet_schabowy. Pierwsze 40 minut, to nuda. Potem nie jest jednak lepiej, bo jest z kolei zbyt duży chaos i odczucie skakania po scenach, bez przejść. Relacje Brocka z Venomem to chyba jedyny plus, ale za mało wykorzystany. O ile mogę zrozumieć rezygnację z R-ki (film w takiej wersji nic na jej braku nie traci), to trochę nie czaję, jak trio Sony/Columbia/Marvel, czyli to samo od SM Homecoming, upitoliło takie coś. W sumie wydali 75 baniek mniej niż na Spidera. Obejrzeć można, bo całość trwa z 95min bez napisów. 5/10. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 24 grudnia 2018 Opublikowano 24 grudnia 2018 Siedem po raz pewnie siodmy. No zayebisty, ideales, za kazdym razem Miles wydaje sie jeszcze wiekszym kretynem, i za kazdym razem nie widac what's in the box. Na dzisiejsze realia film zbyt grzeczny, dzisiaj pewnie by zrobili niektore sceny mocniej, ale to zadna strata, opis w zupelnosci wystarczy. Szkoda ze niw zrobili alternative ending z placzacym zakuwanym panem Doe. Cytuj
mozi 1 987 Opublikowano 24 grudnia 2018 Opublikowano 24 grudnia 2018 On nie chciał wierzyć w to co jest in the box imo. Cytuj
Mejm 15 363 Opublikowano 24 grudnia 2018 Opublikowano 24 grudnia 2018 Pamietam te rozkminy z kuzynka, ze w sumie mial zabic 7 ofiar a de facto zabil 8 i ze caly mysterny plan w pi.zdu xD I nie wiem dlaczego ale mam w glowie taki obraz, ze jak morgan otwiera pudelko to tam z niego powiewaja kosmyki wlosow. Widze to ku.rwa nawet teraz a w filmie tego nie ma... Powinni co 30 lat krecic nowa wersje, albo chociaz dokrecac scene w aucie, jak doe tlumaczy czemu zabijl wlasnie tych ludzi, zeby pasowala do obecnych realiow. Dzisiaj zamiast ku.rwy czy grubasa pewni by byl uchodzca z sylwestra w berlinie, prawicowiec i jutuberzy. A tak ogolnie to film goty. Moge ogladac co jakis czas i mi sie nie znudzi. Ten sam worek co predator 1. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 24 grudnia 2018 Opublikowano 24 grudnia 2018 (edytowane) 50 minut temu, mozi napisał: On nie chciał wierzyć w to co jest in the box imo. Bardziej chodzi o caly film. Na kazdym kroku pokazuje ze jest tylko przydatny do biegania i strzelania. @Mejm W filmie nie mowi ze zabije tylko 7 osob. Zabijal w schemacie 7 grzechow. Raczej nie planowal zabic kobiety w ciazy. Chodzilo o symbolike i skutecznosc. Niestety nie pokazali ale na pewno mu sie to udalo. Chociaz oczywiscie byl oblakany i myslal ze ludzkosc to obejdzie. I tutaj miles mial racje. Historia dla publiki maks na tydzien. Edytowane 24 grudnia 2018 przez milan Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 24 grudnia 2018 Opublikowano 24 grudnia 2018 "Siedem" epicki po dziś dzień. Nigdy nie pojmowałem fenomenu "Predatora". Sequell dla mnie lepszy. Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 24 grudnia 2018 Opublikowano 24 grudnia 2018 Sequell kur.wa sequell SEQUELL Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 24 grudnia 2018 Opublikowano 24 grudnia 2018 Llubięę przeeciąągać. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 24 grudnia 2018 Opublikowano 24 grudnia 2018 (edytowane) Mistrzu ja jestem spawaczem ślusarzem pilarzem dekarzem magazynierem w Polsce i nie muszę wiedzieć jak się sequel pisze. Z 2 strony korasinio zwrócił uwagę to sobie zanotowałem. Edytowane 24 grudnia 2018 przez Krystyna JJanda Cytuj
Mejm 15 363 Opublikowano 24 grudnia 2018 Opublikowano 24 grudnia 2018 3 godziny temu, milan napisał: W filmie nie mowi ze zabije tylko 7 osob. Zabijal w schemacie 7 grzechow. Raczej nie planowal zabic kobiety w ciazy. Chodzilo o symbolike i skutecznosc. Niestety nie pokazali ale na pewno mu sie to udalo. Chociaz oczywiscie byl oblakany i myslal ze ludzkosc to obejdzie. I tutaj miles mial racje. Historia dla publiki maks na tydzien. No ja wiem ze symbolika. Po prostu takie przemyslenia dwojki 15latkow. A ze mu sie udalo to chyba oczywiste, murzyn by nie klamal. Cytuj
da$io 110 Opublikowano 25 grudnia 2018 Opublikowano 25 grudnia 2018 (edytowane) "Zimna Wojna" - podobno lepszy od Idy. Jeśli to prawda, bo Idy nie widziałem, nigdy więcej PISF nie powinien dać złotówki na film Pawlikowskiego. Początek nudny, wolny, nie wiadomo do końca o czym. Czekałem na rozpędzenie historii i tak do 84 minuty kiedy wleciały napisy końcowe. Nie wydaje mi się, żebyśmy byli aż tak zakompleksieni w temacie filmu, bo nie powinniśmy, ale nie rozumiem tej podniety tym akurat tworem. Historia niby o miłości ale to raczej taka gimnazjalna ubrana w piękne, trudne do wymówienia słówka. Nudna, płytka i prosta. Kot chyba był chory przez całe zdjęcia, nie wiem lumbago czy korzonki bo sztywny jest jak Pal Azji. Kulig jak mała pyskata gówniara. Skacze, irytuje i odpycha. Pewnie jestem za głupi na takie arcydzieła ale taki Kieślowski zrobiłby lepszy film przez weekend. Sorry. 9zl na VOD stracone. Edytowane 25 grudnia 2018 przez da$io 5 Cytuj
PiotrekP 1 882 Opublikowano 26 grudnia 2018 Opublikowano 26 grudnia 2018 (edytowane) Predator Za cały opis wystarczy tu klasyczne "Jak można to było tak spier...?" Wszystko przez scenariusz, który jest tak durny, że płakać się chce. Black chciał się zemścić na uniwersum, że grając w jedynce zginął jako pierwszy? Co z w sumie niezłych efektów i krwawej jatki, której zresztą i tak jest za mało. O końcówce nawet nie będę wspominał, bo to, to już w ogóle przegięcie pały na całego. 2/10 Edytowane 26 grudnia 2018 przez PiotrekP 1 Cytuj
MEVEK 3 618 Opublikowano 28 grudnia 2018 Opublikowano 28 grudnia 2018 (edytowane) Django Unchainted - święta to dobry czas na odświeżenie kinematografii. Django wciąż w mym serduszku.. Edytowane 28 grudnia 2018 przez MEVEK 3 Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 29 grudnia 2018 Opublikowano 29 grudnia 2018 The house that jack built zayebisty Von Trier, polecam. Cytuj
Cedric 1 313 Opublikowano 29 grudnia 2018 Opublikowano 29 grudnia 2018 Spider-Man: Into the Spider-Verse Wybitne, kapitalne i w ogóle najlepszy film komiksowy ever. Do tego najwspanialsza scena po napisach we wszystkich wszechświatach naszego multiwersum. Absolutnie musicie poczekać do zakończenia napisów. Ocena: 12/10 i serduszko Cytuj
Milo 56 Opublikowano 29 grudnia 2018 Opublikowano 29 grudnia 2018 (edytowane) Ostatnio na świeta poszedł nowy Predator i zespsuł mi cały dobry świateczny nastrój... Scenarzysta razem z reżyserem chyba czegoś się nacpali w trakcie kręcenia tego filmu. Od momentu gdzie brygada A ( czy raczej RR ) wsiadła na motory zostawione przy bazie nie dało się tego ogladać jedyny plus to chyba Predator na sterydach. Zresztą w sumie ten film dobitnie utwierdzil mnie dlaczego nie trawie Shane Black'a, bardzo słaby Iron Man 3 i słaba komedyjka sensacyjna Nice Guys i teraz wyszło jego apogeum... Przy tym filmie Predators to arcydzieło. Dzisiaj wszedł Apostle i film jest na prawde całkiem niezły chociaż nie wiem czy bym go zaliczał do gatunku Horroru raczej nie straszy, ale cały czas coś sie dzieje, fajne zdjęcia, dobra muzyka ogołnie niezly film takie -7/10 Edytowane 30 grudnia 2018 przez Milo 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi