drozdu7 2 792 Opublikowano 29 września 2022 Opublikowano 29 września 2022 Nie no ceny blu rayów i br4k to jest jakiś żart. Taki Top Gun 2 w 4k kosztuje ok 160zł, dałem sobie spokój. Na Applu można kupić za 54zl (jeśli ktoś oczywiście lubi cyfrę). Ja już w sumie dawno nie oglądałem filmów na DVD i pewnie bym się wkurzał że coś nie jest odpowiednio ostre, ale faktem jest że ten nośnik nadal jest najpopularniejszy u nas Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 29 września 2022 Opublikowano 29 września 2022 Mam znajomego studenta, który tak kupuje jeszcze dvd "bo taniej" Co do cen - chciałem Ghost In The Shell (anime) cena +300 zł. Diune w steelbooku widziałem po 700. Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 29 września 2022 Opublikowano 29 września 2022 Z zatoki miałby za darmo. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 29 września 2022 Opublikowano 29 września 2022 8 godzin temu, Wredny napisał: Mój odtwarzacz BR stosuje upscaling do 1080p, dzięki czemu nie mam problemu z rzekomym "gównem rozmazanym". A upłynniacz w grach też stosujesz i masz zawsze 60 klatek? Cytuj
Pupcio 18 432 Opublikowano 29 września 2022 Opublikowano 29 września 2022 To ja bym poszedł na kompromis i kupował dvd żeby dać pieniążek dla twórców i kradł wersje dla ludzi żeby oglądać filmy jak człowiek w 2022 roku Cytuj
Mejm 15 310 Opublikowano 29 września 2022 Opublikowano 29 września 2022 Nawet w dziale filmowym graficzkowi zakladnicy Cytuj
Bielik 733 Opublikowano 30 września 2022 Opublikowano 30 września 2022 Widzę Mejm za zaniżasz standardy i peestrojkowee 720p to coś niesamowitego na dużym telewizorze i szczyt współczesnej technologii Cytuj
Wredny 9 556 Opublikowano 30 września 2022 Opublikowano 30 września 2022 W przypadku filmów? Absolutne minimum, ale jak najbardziej da się oglądać. 1 Cytuj
Boomcio 4 065 Opublikowano 2 października 2022 Opublikowano 2 października 2022 https://www.filmweb.pl/film/Niewidzialna+wojna-2022-10008125 Nie, no przez to to nawet ja bym chyba nie był w stanie przebrnąć. Kto to jest ten vega. Cytuj
Elitesse 379 Opublikowano 2 października 2022 Opublikowano 2 października 2022 23 minuty temu, Crazy Horse napisał: https://www.filmweb.pl/film/Niewidzialna+wojna-2022-10008125 Nie, no przez to to nawet ja bym chyba nie był w stanie przebrnąć. Kto to jest ten vega. Chyba na to pytanie chciał odpowiedzieć autor tego filmu... Byłem w piątek. Początek i może gdzieś tak do połowy filmu jeszcze w miarę OK. Bez rewelacji ale podobało mi się kiedy dotyka czasy i pewne realia PRLu i wczesnych lat 90. Ukazana postać, to takie od zera do bohatera - człowiek, któremu udało się coś osiągnąć wbrew całemu światu. Druga część filmu jak i ogólnie połowa przedstawionych scen raczej niepotrzebna. Nie wiem po co to pokazywał i co chciał przez to osiągnąć. Chyba, że w ten sposób chciał usprawiedliwić swój styl. Nie wiem. Filmy jednak oceniam po tym co zobaczyłem, a nie po wystawionych ocenach. Widziałem większe gówna, które mnie wynudziły a miały oceny w okolicach 7 albo 8. Na ocenę 2/10 ten film nie zasłużył. Bardziej 4/10. Może nawet 5/10. Idąc na film Vegi nie oczekuję jakiś wybitnych doznań wizualnych czy intelektualnych. Tym razem było podobnie więc się nie zawiodłem. 2 Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 3 października 2022 Opublikowano 3 października 2022 Dont worry darling - ale gowno z niewykorzystanym potencjałem. Widać ze pani reżyser głównie wolała sypiać ze Stylesem niż nakręcić coś ponad znane od 100 lat klisze. Cytuj
Wredny 9 556 Opublikowano 3 października 2022 Opublikowano 3 października 2022 Podobno straszny szajs, a pani Olivia, mimo, że fajna sucz to ma najebane we łbie od tego całego woke-gówna i nie zdziwiłbym się, gdyby tym też ten film był skażony. Ogólnie wyszła z tego niezła drama, bo Shia LaBeouf został przez nią dość nieładnie potraktowany. 1 Cytuj
Shankor 1 614 Opublikowano 4 października 2022 Opublikowano 4 października 2022 Ta baba ostatnio w wywiadzie mówiła, że głównym zły jest wzorowany na "bohaterze inceli - Jordanie Petersonie". Także ten, odklejona jest mocno. Cytuj
Mejm 15 310 Opublikowano 8 października 2022 Opublikowano 8 października 2022 Bogowie - za pierwszym razem film tak mnie zmiazdzyl, ze po 6 latach nadal nie bylo mi spieszno do jego ponownego obejrzenia. Ale z nudow i troche nostalgii wlecial dzis wieczorem. Co moge napisac, no to jest nadal genialne dzielo mimo, ze duzo pamietalem jeszcze z pierwszego seansu. Nie obejrzec tego filmu to robienie sobie krzywdy ale z drugiej strony, jak bym mocno chcial byc na miejscu takiej osoby. 10/10. Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 9 października 2022 Opublikowano 9 października 2022 12 godzin temu, Mejm napisał: Bogowie - za pierwszym razem film tak mnie zmiazdzyl, ze po 6 latach nadal nie bylo mi spieszno do jego ponownego obejrzenia. Ale z nudow i troche nostalgii wlecial dzis wieczorem. Co moge napisac, no to jest nadal genialne dzielo mimo, ze duzo pamietalem jeszcze z pierwszego seansu. Nie obejrzec tego filmu to robienie sobie krzywdy ale z drugiej strony, jak bym mocno chcial byc na miejscu takiej osoby. 10/10. https://www.filmweb.pl/film/Bogowie-2014-694378 ten? Cytuj
Elitesse 379 Opublikowano 13 października 2022 Opublikowano 13 października 2022 Apokawixa. Nie chcę spojlerować dlatego napiszę w skrócie: dno! Jak lubię obejrzeć polskie produkcje tak tutaj mogłem sobie darować. Pomysł nawet ciekawy, inspirowany amerykańskimi filmami i grami o zombie, o nastolatkach z liceum ale wykonanie chujowe. Z każdą minutą rósł poziom mojego zażenowania związanego z jakością tej produkcji. Już film Vegi o Vedze miał wyższy poziom, przynajmniej do połowy filmu. 2 Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 13 października 2022 Opublikowano 13 października 2022 Tak swoją drogą, zawsze zastanawiało mnie to, jak to jest być człowiekiem, który idzie do kina na film Patryka Vegi mam nadzieję nigdy się nie przekonać. 1 Cytuj
Psyko 177 Opublikowano 14 października 2022 Opublikowano 14 października 2022 (edytowane) Botoks, scena typiary zakleszczonej z psem, którego odstrzeliwuje zniesmaczony ojciec, notabene też pies xD I teraz tak - czy to już sztuka? Edytowane 14 października 2022 przez Anal Wake 1 Cytuj
lukas_k96 306 Opublikowano 14 października 2022 Opublikowano 14 października 2022 17 godzin temu, gekon napisał: Tak swoją drogą, zawsze zastanawiało mnie to, jak to jest być człowiekiem, który idzie do kina na film Patryka Vegi mam nadzieję nigdy się nie przekonać. Byłem na Bad Boyu i Small World, generalnie źle nie było Może akurat dlatego, że wybrałem w miarę dobre jak na Vegę filmy, a nie jakieś gó... Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 14 października 2022 Opublikowano 14 października 2022 No cóż, dalej nie rozumiem Cytuj
Elitesse 379 Opublikowano 14 października 2022 Opublikowano 14 października 2022 18 godzin temu, gekon napisał: Tak swoją drogą, zawsze zastanawiało mnie to, jak to jest być człowiekiem, który idzie do kina na film Patryka Vegi mam nadzieję nigdy się nie przekonać. Hehe, mam kartę z abonamentem rocznym do cinema city i teraz praktycznie tylko tak oglądam filmy. Wszystkie. Stronę albo dwie wcześniej pisałem, że idąc na film Vegi nie spodziewam się żadnego wybitnego dzieła, a co najwyżej luźną tandetę. Kilka razy można było się pozytywnie zaskoczyć. Czasami ten też porusza ciekawe tematy jak afera podkarpacka ale wykonaniem już niekoniecznie dociąga i jakość produkcji spada. Cytuj
oFi 2 467 Opublikowano 16 października 2022 Opublikowano 16 października 2022 Better than us - jestem w połowię i jest na prawdę dobrze. Serial o przyszłości z botami, które mają zastąpić ludzi w wielu obowiązkach (mocny vibe detroid czuć). Główny plot jest bardzo złożony, a na początku nie zapowiadało się, ze bedzie to cokolwiek ambitnego. Serial jest po rosyjsku, ale bardzo dobrze się to oglada. Cytuj
Mejm 15 310 Opublikowano 21 października 2022 Opublikowano 21 października 2022 Doctor Strange 2 - ja pier.dole jakie to bylo slabe. Dluzyny, woke go.wno, alternatywna wersja avengersow, kostium Wandy. Na plus aktorstwo Olsenowki. Film absolutnie o niczym. Nie pamietam juz ale wiedzma byla chyba przedmiotem jakichs eksperymentow i stad ta jej moc, ale teraz okazuje sie, ze ma najpotezniejsza magie, lepsza nawet od tych smiesznych czarodziei z kolkami. Ta czwarta faza to jest ku.rwa jakis zart a nawet nie dotarlismy jeszcze do Wakanda Forever. 5+/10. 1 2 Cytuj
PiotrekP 1 790 Opublikowano 23 października 2022 Opublikowano 23 października 2022 Ambulans Bay odstawił tabsy, opanował drżenie rąk, zszedł z karuzeli... i mógł nakręcić dobry film. Głównym problemem jest tu scenariusz, gdzie postacie podejmują szereg głupich i dziwnych działań. I nie czepiał bym się tego, bo w filmach Baya głównie chodzi o rozpierduchę i widowiskowość. A Michael po Transformersach potrafił nakręcić niezłe "Sztanga i Cash" i "13 godzin" (tak, podoba mi się ten film bo jak na niego, nie zrobił z żołnierzy armii Rambo i przesadnej głupawej wybuchowej sieczki). Ambulans mógł trafić do tej listy ale jest gdzieś pomiędzy nimi, a piątą częścią opowieści o robotach z kosmosu. Kamera tak tu nie szaleje, ujęcia LA są spoko, a i sztuczki z umieszczaniem kamery w nietypowych miejscach mają miejsce, choć nie ma ich zbyt wiele. Muzyka nie jest warta wspomnienia, bo praktycznie jej tu nie ma. Z aktorów Jake próbuje coś tu grać, ale nie jest to ni cholery przekonujące. O całej reszcie się zapomina zaraz po seansie. Amulans to kolejny film na sobotni wieczór, który można obejrzeć i o nim zapomnieć. Ma kilka fajnych scen, ale nic ponadto. 6/10 p.s. No i plus za brak SF, jakie było w pościgu otwierającym 6 Underground. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi