Manor 645 Opublikowano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 Gekon, ja chciałem bardzo iść na to do kina, ale kurde same dubbingowane wersje były ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 gekon, troche kultury The Imaginarium of Doctor Parnassus Dawno nie oglądałem /baśni/ , więc sięgnąłem po film w doborowej obsadzie. W przeciwieństwie do Niezniszczalnych, tu nie zawiodłem się. nie mogłem. Pomimo tego, ze Depp'a czy Jude Law'a bylo calkiem niewiele, to Heath Ledger wykazal sie za reszte. Bardzo ciekawa kreacja. Na uwage zasluguje rowniez diabeł , czyli Tom Waits. Ogólnie podziwiam wyobraźnie twóry. Nie jest rzecza przecietna wymyslec w glowie tak zwariowana historie. Z dziewczyna mozna obejrzec Świetne sceny, zdjecia, muzyka. 4/6 Cytuj Odnośnik do komentarza
Labik 10 Opublikowano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 Jak dla mnie to slabiutki ten Parnassus i mega nudny. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 530 Opublikowano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 Parnassus jest niewyobrażalnie zły. Gdyby nie "Alicja w krainie czarów" oraz "Iron Man 2", mógłby rywalizować o miano kupy roku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 546 Opublikowano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 Niech za rekomendację posłuży fakt, że Parnasus był jedynym filmem w tym roku, którego nie obejrzałem do końca. Wymiękłem przy wątku Lawa, ale wcześniej też nie było łatwo ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza
QBH 246 Opublikowano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 Z dziewczyna mozna obejrzec chyba jak chcesz, żeby Cie zostawiła. moja nie chciała ze mną do kina przez miesiąc chodzić za kare, że ja na to zabrałem :f. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 546 Opublikowano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 Chyba w sensie, że zrobi wszystko, byle nie musieć tego oglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 no nie wiem, ja ogladalem z , i dostalem nawet buziaka w kacik ust na goodbye Cytuj Odnośnik do komentarza
schabek 5 297 Opublikowano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 Obejrzałem tych debili ;D Jackassów oczywiście. GENIUSZ! Dawno się tak nie naśmiałem przez 90min. Akcja z tym grubym owiniętym w folie i wypiciem jego potu oraz shake w kiblu poderwały mi rzygi do gardła. Tylko przez to dam 9/10. Dobrze że zjadłem popcorn jeszcze na reklamach ;D Ogólnie wszystkie akcje wryły się w pamięć ale najbardziej te najobrzydliwsze ;D Cytuj Odnośnik do komentarza
Mordechay 680 Opublikowano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 (edytowane) Legend of the Guardians- gekon przypomniał mi o tym filmie, ktorego zwiastunem tak bardzo sie jarałem i... latające sowy + 3d+ slow motion=pure awesomness. Przepiękna animacja nie tylko dla dzieci, a w zasadzie nie wiadomo do kogo jest adresowana, bowiem jest w niej kilka mocnych momentow. Gdyby postarano się o bardziej oryginalną fabułę i muzykę lepiej wpadającą w ucho, to mielibyśmy dzieło kompletne, a tak to jest tylko niewiele gorzej od Toy Story 3. I dlaczego takie krótkie ?! :C Czekam na sequel, bo będzie na bank. 8.5/10 Edytowane 8 Grudnia 2010 przez Mordechay Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 gekon, troche kultury The Imaginarium of Doctor Parnassus 4/6 Jak mozna zachowywą csie kulturalnie jak ktoś takie debilizmy wypisuje? Z tym parnasusem też sie pogrązyłes Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 bany daje 4/6 parnassussowi i 2/6 get carter. sami dojdźcie do wniosku czy należy tego człowieka traktować poważnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 ale sie czepiliscie widze. get carter to nie dzielo pokroju kasyna, takze mam to gdzies. nie podobalo mi sie to pisze, nie bede podazal za pochwalami, bo pare osob sie zachwycilo. mnie to kompletnie nei wzielo, wiec 2 i tyle. parnassuss jest niesztampowy , dlatego mi sie spodobal sa gusta koniec offa Cytuj Odnośnik do komentarza
Stona 569 Opublikowano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Tej ale Parnassuss jest fajny , o co wam chodzi Bany, choĆ, idziemy stąd! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Tokar 8 262 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 Idę z wami, mi też się podobał. Przy całej świadomości wszystkich ftop i niedociągnięć powstałych w wyniku diametralnych zmian w scenariuszu, wprowadzonych w połowie kręcenia filmu z wiadomych powodów, uważam że i tak całkiem zgrabnie to poskładali. No i Tom Waits . Ale ja jestem lekko (pipi).nięty na punkcie Gilliama, więc może tylko zasugerowałem sobie, że ten film jest niezły 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mendrek 570 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 Ja nie uważam Parnasussa za zły film, trochę nieskładny ale ładnie zrealizowany. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
Snejk 273 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 Wake.Of.Death - jeden z najlepszych filmow z JCVD z okresu jego upadku. Super rola, swietna realizacja, krew i cycki. podobało mi sie:) Hatchet 2 - Rozczarowanie. Jedynka to dzielo skończone, a dwojka natomiast tylko poprawna. Przez bita godzina kompletnie nic sie nie dzieje. Dopiero pod koniec Green urządził gore fest. Efekty i egzekucje świetne, gumowy Wiktorek śliczny, tylko do cholery czemu to takdlugo sie rozkrecalo? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 devil bardzo zgrabny horror, nie pamietam kiedy ostatnio ogladalem tak równy film z tego gatunku, swietny klimat, swietna koncowka, dobry twist. polecam Cytuj Odnośnik do komentarza
marjano 161 Opublikowano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 KU.RWA teraz bede ogladal ten film i bede sie zastanawial <czy to juz ten twist>? a moze jescze nie? wczesniej ... ? Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 530 Opublikowano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 A co, myślałeś, że może w filmie reklamowanym nazwiskiem Shyamalana nie będzie twistu? Dobre sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza
marjano 161 Opublikowano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 odwoluje. twist byl zaznaczony czerwonym markerem, a caly film slaby. A co, myślałeś, że może w filmie reklamowanym nazwiskiem Shyamalana nie będzie twistu? Dobre sobie. Nie potrafie glosno wymowic tego nazwiska. W moich myslach brzmi ono Szajmalahan . Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 (edytowane) wymawia się "szambałamba", a film rzeczywiście słaby Edytowane 11 Grudnia 2010 przez tk___tk Cytuj Odnośnik do komentarza
Wielki K 94 Opublikowano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 Film pod tytułem 'Z'. Costa- Garvas w najwyższej formie, nie wiem jak to się stało że obejrzałem ten film dopiero teraz. Rewelacyjna historia o totalitaryźmie, ciemnej stronie polityki i roli prawdy w życiu publicznym. Bez żadnych konkretów, nazwisk, bez wgłębiania się w polityczne mechanizmy. Niby lata 60'te ale jednak kiedy popatrzymy na ostatnie kilka lat w Polsce (sprawa Blidy, te całe marsze z krzyżami i pochodniami) to film okazuje się ciągle nie tylko wartościowy artystycznie ale i aktualny. No i naprawdę świetny w odbiorze, wciągający i trzymający w napieciu, bez zadęcia i ciężkości. Z. Lekko 9/10 Cytuj Odnośnik do komentarza
Robak 1 233 Opublikowano 12 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 Toy Story 3 - świetna kontynuacja starej serii. Jak ktoś za małolata lubił poprzednie części to i ta powinna się mu spodobać. Cały czas coś się dzieje, często bywa zabawnie,a i fabuła daje radę jak na bajkę. Poza tym wspomnienia ożywają razem z Chudym i kompanią i to jest chyba najlepsze w tym wszystkim. Moja ulubiona bajkowa trylogia Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 12 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 Dirty Harry i tyle na temat. klasyka sama w sobie 6/6 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi