mishka 5 Opublikowano 12 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 jackass 3d (gdzie te 3d mogli sobie spokojnie darowac, mniej bym za bilet zaplacil) pojechali po bandzie prawie caly film, dobrze, ze byly spokojniejsze momenty na uspokojenie sie i zlapania oddechu... ciekawe bylo, ze w polowie seansu na sale wszedl jakis dziadek z babcia ... generalnie jak ktos lubi tego typu jazde - to sie bedzie dobrze bawil przy tym Cytuj Odnośnik do komentarza
rinzen 966 Opublikowano 12 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 A nightmare on Elm Street (remake) Główny bohater wygląda jak patison od wampirów, Fred zachowuje się jak zwyczajny napalony pedofil-gwałciciel a nie jak wykreowany przez Englunda człowiek żyjący we własnym świecie, zginęły tylko dwie osoby (w horrorze!!!) a naukowy bełkot o mikrodrzemkach i mózgu żyjącym przez 6 minut tylko pogrążył całą produkcję. Potknięć pokroju andrenaliny wstrzykiwanej w nogę czy rozmowy przez telefon, który w pewnym momencie zmienia menu na landscape pominę, bo na odbiór filmu i tak nie wpływają. gdybym poszedł na to do kina to na 100% bym się domagał zwrotu kosztów za bilet (że o straconym czasie nie wspomnę) Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 13 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Bo takiie filmy powinno się zostawiać w spokoju .Jak pomyśle co mogli by zrobić z "The Thing" Carpentera to aż mnie ciary przechodzą, bynajmniej ze strachu. Ostatnio widziałem "V for Vendetta" Wachowskich i choć spodziewałem się zalewu matrixowych wygibasów to przywitała mnie dość kameralna z przesłaniem i dużą dawką pozytywnego patosu opowieść.Hugo Weaving bez twarzy daje radę(umie zagrać głosem), Natalie Portman też. btw.ostatni przeczytałem że marzy o zagraniu w kontynuacji Leona ale Besson nie widzi takiej opcji, chyba za bardzo dał się przepuścić przez imadło holiłudu. Cytuj Odnośnik do komentarza
wortigern1 0 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Going Postal - fajnie odwzorowane, lepsze od poprzednich ekranizacji Świata Dysku ale nadal nie śmieszne i nudne 6/10 Inception - zmarnowany potencjał, bez grafiki z kompa nie byłoby co oglądać, pod koniec staje się nudny. 7/10 Cytuj Odnośnik do komentarza
Snejk 273 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Skyline – Marne gówienko, które wygląda jak film od The Asylum, ale z lepszymi efektami. 3/10 The Town – Kolejne za(pipi)isty film za którym stał Ben Affleck ( i zagrał). Może i jest drewnianym aktorem, ale jak stoi po drugiej stronie kamery to potrafi stworzyć świetny film. Czuć naleciałości Heat, napady pierwsza klasa, tak jak i strzelaniny, ale to niestety nie ta liga. Niemniej to bardzo dobry film sensacyjny z takim sobie finałem i z Donem Draperem w roli agenta FBI na tropie paczki bandytów;) 8/10 Cytuj Odnośnik do komentarza
gork 19 Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 @up - ogladalem te same filmy w tym tygodniu =) Chyba mamy ta sama telewizje! I potwierdzam, z tym ze Skyline dla mnie to 1/10 bo plusow nie widzialem zadnych, nawet cyckow nie bylo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Obsolete 973 Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Bo takiie filmy powinno się zostawiać w spokoju .Jak pomyśle co mogli by zrobić z "The Thing" Carpentera to aż mnie ciary przechodzą, bynajmniej ze strachu. Spoko juz niedlugo sie przekonasz. Bedzie na pewno zacnie, bo rezyserem jest koles, ktory nigdy nie nakrecil zadnego filmu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Stona 569 Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 The Town – Kolejne za(pipi)isty film za którym stał Ben Affleck ( i zagrał). Może i jest drewnianym aktorem, ale jak stoi po drugiej stronie kamery to potrafi stworzyć świetny film. Czuć naleciałości Heat, napady pierwsza klasa, tak jak i strzelaniny, ale to niestety nie ta liga. Niemniej to bardzo dobry film sensacyjny z takim sobie finałem i z Donem Draperem w roli agenta FBI na tropie paczki bandytów;) 8/10 Nie ma się czym podniecać. Raczej typisz złodzieisz film sensacyjny. Wątki z dupy, romanse sranse i w ogóle to 5/10. Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 ale renner zaje.biście zagrał Cytuj Odnośnik do komentarza
czesio83 21 Opublikowano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 skyline - nic wybitnego żadne tam gówienko ale te paskudztwa z tymi lampkami to jakby z girsow zajumane:) fajna końcówka Cytuj Odnośnik do komentarza
Labik 10 Opublikowano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 The Town – Kolejne za(pipi)isty film za którym stał Ben Affleck ( i zagrał). Może i jest drewnianym aktorem, ale jak stoi po drugiej stronie kamery to potrafi stworzyć świetny film. Czuć naleciałości Heat, napady pierwsza klasa, tak jak i strzelaniny, ale to niestety nie ta liga. Niemniej to bardzo dobry film sensacyjny z takim sobie finałem i z Donem Draperem w roli agenta FBI na tropie paczki bandytów;) 8/10 Nie ma się czym podniecać. Raczej typisz złodzieisz film sensacyjny. Wątki z dupy, romanse sranse i w ogóle to 5/10. Troche oklepany ale milo sie ogladalo. Przemowa ślepca moją ulubioną scenką Cytuj Odnośnik do komentarza
wortigern1 0 Opublikowano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 The Town - nie wiem co napisać. Film zupełnie bezpłciowy ale w zasadzie nie ma się do czego przyczepić. Ot, kolejna historia o której jutro zapomnę. 6,5/10 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dante 425 Opublikowano 18 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 Dream Home - slasher z Hong Kongu o lasce mordującej ludzi bo chce kupić sobie apartament. Trochę niezłych scen ale pojawiają się też akcje rodem ze slapsticków. 2,5/5 Cytuj Odnośnik do komentarza
golab 1 670 Opublikowano 18 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 the outlaw josey wales - stary western reżyserii eastwooda, z nim samym jako walesem, można obejrzeć, ale do tuzów gatunku nie ma co startować. 8-/10. Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 (edytowane) Animal Kingdom / Królestwo Zwierząt cytat: Chłodny i bezlitosny film Michôda, opowiedziany w hipnotycznym rytmie, który budują liczne sceny kręcone w zwolnionym tempie, bez słów, tylko z podkładem muzycznym, ukazujący ludzi odpychających, przykrych, nieprzeniknionych, nie wiedzących nic o sobie, nie panujących nad emocjami jest wykładnią darwinizmu społecznego, opowieścią o tym, że to prawa natury rządzą w społeczeństwie, że wygrywają tylko ci, którzy potrafią się najlepiej przystosować, są najtwardsi. moim zdaniem każdy powinien obejrzeć. Piekielny 5/6 Edytowane 19 Grudnia 2010 przez banny Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 530 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 poziomy scroll <3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Hejas 455 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 (edytowane) Pogrzebany (Buried) 10/10 Dziękuję, dobranoc. Dla mnie film roku, ciekawi mnie opinia ogqozo. Edytowane 19 Grudnia 2010 przez Hejas Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 530 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Pisałem recenzję, oczywiście nie mogę jej zacytować. Film uważam za... udany. Pomysł jest świetny i nie został zmarnowany. Paradoksalnie, film dziejący się w trumnie jest całkiem Hollywoodzki, zwłaszcza jeśli chodzi o często bardzo płytkie dialogi. Jednak przesłanie jest bardzo mroczne: każdy z nas umiera sam. Straszny film, ale czy w czołówce roku? Pozostanę przy zdaniu, że dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hejas 455 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 A gdzie ta Twoja recenzja? Najgorsze w tym wszystkim jest to, że nikt tego filmu nie zobaczy. W Gdyni grają to już tylko na 22, a i tak jak byłem, to na sali było całe 6 osób. <_< A film jest powalający choćby z tego względu, że przez półtorej godziny kręcenia wnętrza trumny nie ma ani chwili nudy. Jest też inny od wszystkiego, co do tej pory dane mi było obejrzeć w kinie - w dobie filmów klonujących się nawzajem to nie lada wyczyn. Jestem tylko ciekaw, jak zareagowałby na ten film ktoś z klaustrofobią. "Ciasny" to pierwsze, co przychodzi mi do głowy, jak myślę o tym filmie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shankor 1 595 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 (edytowane) Ostatnio oglądałem pseudo-romantyczne filmy: Cyrus - dobra rola John'a C. Reilly'ego i Marisy Tomei, która się nie starzeje. Trochę komedii. Do obejrzenia, ode mnie takie 7/10 Greenberg - silili się na egzystencjalny dramat i kryzys wieku średniego (chyba), ale jak dla mnie film nudny i przydługi, gdzie nie było wyraźnie zaznaczonego morału (a ja muszę taki mieć, bo jestem głupi ). 5+/10 Edytowane 21 Grudnia 2010 przez Shankor Cytuj Odnośnik do komentarza
Manor 645 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Wyjście przez sklep z pamiątkami - mega film o street arcie, ale chyba przede wszystkim mega film o samym twórcy. Coś takiego trzeba zobaczyć. Grają aktualnie w Muranowie, więc jak ktoś się zainteresuje, to musi szukać niszowych kin. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza
Snejk 273 Opublikowano 23 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 Psy - 8/10 Psy 2 - 7/10 Fantastic Mr. Fox - 8/10 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ölschmitz 1 516 Opublikowano 23 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 Psy - 10/10 Psy 2 - 9+/10 tak lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 23 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 Phi, Psy nie podlegają jakimś śmiesznym skalom. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 23 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 Nie mógłbym się zgodzić bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi