Skocz do zawartości

Ostatnio widziałem/widziałam...

aux

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w sensie, że źle gra czy...dobrze gra i jest przerażający? xd

Opublikowano

hmmm :-) w sumie to dziwna akcja bo jak wiadomo to film na faktach, jak 60 paro letni dziad mógł tyle czasu terroryzować okolice

Opublikowano

Golden Gate - lata 50, san francisco, matt dillon, fbi, azjaci/komunisci itd. w opisie ok, w seansie po czasie znacznie gorzej - generalnie nie polecam

Dawno temu na dzikim zachodzie - pierwszy western od Leone jaki widzialem... kupilem w ciemno w mm, krotko mowiac nie zawiodlem sie ani troche. ogolnie westernow nie ogladam, ale po tym filmie kupilem wszystkie jakie Sergio wyrezyserowal.... Harmonica Man !

Garsc Dynamitu - troszeczke slabiej nizli powyzej, ale Steiger i Coburn skutecznie przyciagaja do ekranu.|

Hoodlum - obsada swietna, Roth, Fishbourne, Garcia - a film? niestety, pomimo drzemiacego potencjalu na dobre kino gangsterskie, czlowiek dostaje American Gangster klasy B.

Opublikowano

Final Destination V obejrzałem i cholernie żałuję tych zmarnowanych 130 minut mojego życia. Mogłem np. posprzątac pokój, zrobić kilka fikołków, upiec ciasto, ugotować zupę, stanąć na głowie... Generalnie jeżeli ktoś chce wydać pieniądze w błoto i stracić czas na syfiasty film, to mu polecam. Inni niech się trzymają od tego z daleka.

Bonus: Kim jest kuźwa Miles Fisher?! Kalka Cruise'a?

255529.1.jpg?l=1313376479000

Blitz polecam fanom Stathama, ja przynajmniej dobrze się bawiłem ;)

Opublikowano

zależy, przeważnie na komediach moim zdaniem mniej śmiesznych to zawsze ktoś śmiał się na sali ale zawsze była to jakaś grupka (np gimbusów po piwach). Wracając do filmu - wg mnie komedia roku jak do tej pory z genialnymi rolami drugoplanowymi całej trójki złych szefów - Farrell, Spacey i Aniston (rewelacyjnie jej jako brunetka), nawet Foxx dawał radę.

razem z kumplami po wyjściu z sali stwierdziliśmy, że to byl nasz najgorszy wypad do kina w tym roku. sala nie ryczała ze śmiechu, ale jakieś gimbusy kwiczały. role drugoplanowe owszem udane, ale te trzy typy nie dosyć, że nieznani, to na dodatek bezbarwni i beznadziejnie zagrani. nie polecam.

Opublikowano

Piraci z Karaibów - Na nieznanych wodach. Słabe, bardzo. Widać gołym okiem że robione na silę, do bólu przewidywalne. Mało wyraziste postacie, Czarnobrody to w ogóle jest i nic nie robi w tym filmie. Plus wątki biorące się z dupy i nie do końca wyjaśnione

skąd się wzięły statki w butelkach i moce Czarnobrodego?

Słabizna. Na nudny wieczór może być. 6/10

Opublikowano

(500) Days of Summer - długometrażowy debiut Webba (reżyseruje teraz Spidermana) i od razu bdb film. Zabawa kinem trochę co się ceni. Do tego przekonywujące role Zooey Deschanel i Josepha Gordon-Levitta. Dobry film dla tych którzy rzygają komediami romantycznymi. Historia o miłości, ale opowiedziana w ciekawy sposób. Jest słodko-gorzko, a dodatkowo historia jak i główny bohater dała mi do myślenia bo sam mam podobne rozterki. Do tego trochę hipsterowskiej muzyki i stylistyki.

Pojedynek - remake filmu na podstawie sztuki. Świetne role Lawa i Caine'a, jest to nie o tyle sam pojedynek samych bohaterów. Można powiedzieć, że to pojedynek aktorski. Cały film toczy się wokół dwóch postaci i w jednym miejscu. Bardzo dobre dialogi, cięty humor, trzymający w napięciu. Dobre brytyjskie poczucie humoru, nawet się uśmiałem co rzadko przy filmach mi się zdarza.

Opublikowano
Muszę w końcu ogarnąć tego Stalkera, nad którym wszyscy się spuszczają, ale trauma po adaptacji Solaris w wykonaniu Tarkowskiego sprawia, że zabieram się do tego już ze 2 lata.

proponowałbym zacząć od ''Zwierciadła'''. Dużo bardziej przystępne, a w mojej opinii chyba nawet lepsze niż ''Stalker''.

Opublikowano

(500) Days of Summer - długometrażowy debiut Webba (reżyseruje teraz Spidermana) i od razu bdb film. Zabawa kinem trochę co się ceni. Do tego przekonywujące role Zooey Deschanel i Josepha Gordon-Levitta. Dobry film dla tych którzy rzygają komediami romantycznymi. Historia o miłości, ale opowiedziana w ciekawy sposób. Jest słodko-gorzko, a dodatkowo historia jak i główny bohater dała mi do myślenia bo sam mam podobne rozterki. Do tego trochę hipsterowskiej muzyki i stylistyki.

Si si, jednak zakonczenie trochę zbyt hollywoodzkie , psuje odorbinke efekt

Opublikowano

Conan trzy de - no kur... film może i byłby dobry, jakbym nie oglądał w trzy de gdzie było w ch ... ciemno i nie widziałem połowy akcji. Nie wiem czy to taki gówniany efekt w Multikinie czy co.

Opublikowano

Conan trzy de - no kur... film może i byłby dobry, jakbym nie oglądał w trzy de gdzie było w ch ... ciemno i nie widziałem połowy akcji. Nie wiem czy to taki gówniany efekt w Multikinie czy co.

W Heliosie to samo - ciemno jak ch... i obraz jakiś taki nieostry... 3D dodane do filmu na siłę. Jak ktoś ma możliwość, to radzę obejrzeć w 2D.

Opublikowano

Żeby było śmiesznie, nawet napisy były miejscami nieostre :)

Napisy to były zdupc..e masakrycznie. Czasami efekty 3D zasłaniały napisy - zwłaszcza na samym początku, we wprowadzeniu do filmu. Tydzień wcześniej byłem na Final Destination 5 3D i tam wszystko było idealne. A w przypadku Conana kupa...

Opublikowano (edytowane)

GANGS OF THE NEW YORK

trochę długi, końcówka mnie troszeczkę zawiodła, aczkolwiek wspaniala kreacja Daniela,

jak i niezgorszy Dicaprio, kostiumy, scenerie, muzyka, klimat tych lat.. bardzo dobre kino.

gangs_of_new_york_2002_reference.jpg

'i want you to see this movie!'

4+/6

Edytowane przez banny
Opublikowano

Fistful of Dollars

Heh, niby klasyk westernow a mi jakos srednio podpasowal. Calosc wydaje mi sie naciagana i dziwna. Bede musial obejrzec pozostale dwie czesci - ciekawe czy sa lepsze.

Blade Runner (Final Cut)

W przypadku tego filmu nie dziwie sie, ze jest klasykiem. Po prostu cos niesamowitego. Klimat wbija w ziemie, film jest iscie hipnotyzujacy.

Az czlowiek ma ochote drugi raz go wlaczyc i obejrzec.

Cos wspanialego.

Opublikowano

Let Me in - obejrzałem po zachwytach nad tym filmem w PE i co? Pstro. Nie wiem, może oglądałem nie tę wersję[choć wszystko poza opisem się zgadza ;)] ? Toż to nawet horror nie był. Tzn niby był, bo w końcu jest tam coś w stylu wampira/potwora no ale bez przesady. Typowy średniak do obejrzenia. 5/10

Opublikowano

Amerykański rimejk który wg. recki w PE[8/10!!! o.O ] jest LEPSZY i głębszy niż oryginał. No to sobie jeszcze obejrzę oryginał i zobaczymy. Gorszy chyba być nie może.

Opublikowano

Garde State - Uwielbiam film z drugim dnem dlatego Garden State spodobał mi się od razu. Z pozoru prosta historia jednak opowiedziana w specyficzny sposób poruszająca problematykę pokolenia "X" oraz znalezieniu bratniej duszy.

(500) days of Summer - Jak wyżej, chociaż nie do końca. Gdyby nie sposób narracji i niestandardowe podejście do tematu miłości byłby to przeciętny film. Ale nie jest. Genialne zagrane postacie Tom'a i Summer'a a także wzajemne uczucia tej dwójki (no może nie do końca dwójki). Film to świetny motywator a także swego rodzaju "ostrzeżenie" przed obrazem wyidealizowanej miłości której ofiarą pada jeden z bohaterów.

The Great Dictator - Chapelin śmieszył mnie jako dziecko i nadal śmieszy jako nastolatka. A do tego był to mój pierwszy czarno-biały film obejrzany w kinie. Chyba seans zapamiętam do końca życia :).

Opublikowano

Pewnie ogladales gowniany amerykanski remake.Czy oryginal http://www.filmweb.p...%87-2008-464544 ?

Dobra panie alterkonto, obejrzałeś obie wersje czy tak sobie tylko trolujesz? Bo wersja szwedzka jest prawie identyczna [przynajmniej do połowy filmu] jak rimejk. Jest nawet gorsza, bo aktorsko na poziomie filmów amatorskich, a niektóre sceny są wyssane z palca totalnie.