Mikes 65 Opublikowano 12 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 Mechaniczna pomarancza - ksiazka lepsza, ale film nie ustepuje az tak duzo, rewelacyjna scenografia 8/10 Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 15 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 (edytowane) Wiosna, Lato, Jesień, Zima.. i Wiosna nie dla każdego film, pełen refleksji nad życiem człeka obraz, który cierpiąc na brak szybkiej akcji potrafi zaciekawić i omotać widza do samego końca. Na przeczyszczenie. Aż można pozazdrościć tych widoków, natury, spokoju. ''Wiosna - narodziny i śmierci, lato - miłość i obsesja, jesień - gniew i agonia, zima - pustka i spokój.'' bez oceny Edytowane 15 Września 2011 przez banny Cytuj Odnośnik do komentarza
proogresywny 0 Opublikowano 15 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 Dałem się naciągnąć na pójście do kina na Oszukać przeznaczenie 5(3d). Wiedziałem, że będę żałował, bo tego typu gnioty mnie nie kręcą. No i było tak jak myślałem. Denny scenariusz(coś lepszego niż most może?), sposoby jakimi śmierć zabierała duszyczki bohaterów NUDNE! motyw z laserowym eee... "naprawianiem" oka mogli lepiej wykorzystać. Tak samo w salonie SPA. Fajnie było tylko zobaczyć znajomego czarnu... czarnoskórego mężczyznę z poprzednich części i zakończenie ciekawe. Ale poza tym, szkoda pisać... 20zł w błoto. NIE POLECAM, na prawdę, szczerze, całym sercem i nogami, odradzam ten film Cytuj Odnośnik do komentarza
Biały 55 Opublikowano 15 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 Bracia Kliczko - film dokumentalny o Ukraińskich bokserach wagi ciężkiej, zrealizowany przez ekipę z Niemiec. Bardzo w porządku, film ukazuje głęboką relację między braćmi, ich wspólne życie, drogę na szczyt oraz radzenie sobie z przeciwnościami na ringu jak i poza nim. Wiadomo, film zrobiony troszkę zbyt patetycznie (zważywszy na relację niemcy-kliczko) ale i tak polecam, dla fanów boksu pozycja obowiązkowa. Cytuj Odnośnik do komentarza
xMAFIA_PLxMICHAL 46 Opublikowano 15 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 potwierdzam bracia kliczko, sceny slow motion nokautów naprawde godne Cytuj Odnośnik do komentarza
michal 558 Opublikowano 16 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 Oho, wyczuwam post pełen sarkazmu czający się tuż za rogiem. No, tak, chodzi mi o to czy "400 batów" to arcydzieło? wpisz w przeglądarkę Francois Truffaut. Moja osobista podpowiedz: cała francuską nową falę warto WARTO znać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość kad2 Opublikowano 16 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 Ogladal ktos Drive? naprawde jest tak swietny jak o nim mowia? Cytuj Odnośnik do komentarza
Wiolku 1 592 Opublikowano 16 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 Jutro się wybieram do kina - jestem na 85% pewny, że będzie to film przynajmniej na 7/10. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mordechay 680 Opublikowano 16 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 Ogladal ktos Drive? naprawde jest tak swietny jak o nim mowia? Dostał znak jakości od filmwebu, o ile traktujesz takie wyróżnienie na serio. Ja sam się wybieram na to w przyszłym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 17 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 Source Code/Kod Nieśmiertelności - Moon jeszcze nie widziałem, ale po SC muszę to jak najszybciej nadrobić, Kod to kawał dobrego SF i kilka pomniejszych banałów nie psuje ogólnego wrażenia. 7/10 Cytuj Odnośnik do komentarza
marjano 161 Opublikowano 18 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Drive - 5/5 film kompletny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orson Opublikowano 18 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Source Code/Kod Nieśmiertelności - Moon jeszcze nie widziałem, ale po SC muszę to jak najszybciej nadrobić, Kod to kawał dobrego SF i kilka pomniejszych banałów nie psuje ogólnego wrażenia. 7/10 obejrzyj koniecznie, jest dobry, polecam zresztą wszystkim. Ten film był zresztą cgyba debiutem reżyserskim wiec podwójne brawa Cytuj Odnośnik do komentarza
golab 1 670 Opublikowano 18 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 (edytowane) a touch of zen - podobno klasyk wuxia. Pewno tak, bo film choruje na te same przypadłości co reszta tego gatunku filmowego. Ale są ładne zdjęcia i choreografia walk też ujdzie, zważywszy na rok wyprodukowania. Niestety film sprawia wrażenie nieumiejętnie pociętego. 8-/10. the shadow line - bardzo ciekawy miniserial z krainy plądrujących sklepy murzynów. Dobra fabuła, kunsztownie napisane postacie (Gatehouse, Ratallack), żadnych akcji a'la "zabili go i uciekł" (no prawie), świetne zakończenie, brutalność, czarny humor, mniam. 9/10. Edytowane 18 Września 2011 przez golab Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek87 Opublikowano 18 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Piraci z Karaibów na nieznanych wodach. no najgorsza cześć serii imo ale mozna obejrzeć 6/10 thor-.... 2/10 <wali w głowę patelnią> i zaraz biore sie za ROBOCOP-a Cytuj Odnośnik do komentarza
MaiorZero 1 400 Opublikowano 18 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 (edytowane) Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach - na pewno lepsza od trójki. Mniej przekombinowanych postaci i wątków. Na początku myślałem, że będę się tak samo nudził jednak od sceny z Penelope akcja się rozkręca. Jednak już brakuje tej lekkości, którą miały pierwsza i druga część. Nawet 3D nie pomogło. Do obejrzenia, a na piątkę jakoś specjalnie nie czekam. Kod Nieśmiertelności - nie tak dobry jak Moon, ale pozytywnie mnie zaskoczył. Po trailerach myślałem, że to będzie takie zwykłe filmidło, jednak jest lepiej. Ciekawy pomysł na główną oś fabularną, ale film ma niewykorzystany potencjał. No, ale i tak jest nieźle. Edytowane 18 Września 2011 przez MajorZero64 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 191 Opublikowano 21 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Sala Samobójców - Po wszystkich komentarzach oczekiwałem czegoś naprawdę kiepskiego a tu... zaskoczenie! Jeden z lepszych polskich filmów ostatnich lat, nie mający startu do takich tuzów jak Dom Zły, ale czuć tu ten potencjał. Film chce być amerykański i wcale nie wychodzi mu to nieudolnie. Jest scenariusz, który czuć iż jest przemyślany i próbuje zaskakiwać przez cały seans. Jest zgrabna reżyseria, w której czuć świeżość i młodą, ambitną rękę. Jest główny bohater któremu wróżę świetlaną przyszłość, bo zagrał naprawdę dobrze. Niektórzy zagrali gorzej, te komentarze na fejsie mnie rozśmieszyły, a i niektóre sceny są przesadzone... Ale mimo wszystko, mi się podobało. Cytuj Odnośnik do komentarza
Usagi 77 Opublikowano 21 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 bardzo się miło oglądało ten "lajtowy" film Cytuj Odnośnik do komentarza
qb3k 946 Opublikowano 21 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Jest scenariusz, który czuć iż jest przemyślany i próbuje zaskakiwać przez cały seans. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 191 Opublikowano 21 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Nie zamierzam wdawać się w kolejną dyskusję. Scenariusz jest lepszy od większości współczesnych, polskich filmów. Sztywne dialogi, kretyńskie komenty na fejsie, czy głupie "magda, pokaż cycki!" ale scenariusz jest dobry pod względem prowadzenia akcji filmu i rozwijania sytuacji. Być może film mi się spodobał bardziej niż powinien bo oczekiwałem gniota ale danie mu 2/10 (tak jak ktoś ostatnio to zrobił tutaj) jest dla mnie niezrozumiałe. Cytuj Odnośnik do komentarza
_lukas_ 1 685 Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 Thor - Nic specjalnego. Wynudziłem się, nie polecam. Taki X-man : pierwsza klasa bije ten film na głowę. Sympatycznie się oglądało i jak na dosyć długi film akcje były tak rozplanowane, że nie dopadło mnie znużenie i nie spoglądałem co chwilę na zegarek. Więc to dobry plus. Scena z Wolverinem - mistrzowska Rango - Obejrzeć. Zapomnieć. Szczerze, spodziewałem się czegoś lepszego. Brak wyrazistych postaci, jakieś to wszystko było miałkie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 Bękarty Wojny - 4+/6 Amorres Perros - 4/6 Chrzest - 3-/6 Mullholland Drive - 3/6 Cytuj Odnośnik do komentarza
michal 558 Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 Being there - świetna utrzymana w ciepłym tonie tragifarsa o ograniczonym intelektualnie ogrodniku, który z dnia na dzień stał się salonowcem. Subtelna dawka humoru i wzorcowa zagrana rola zakłopotanego, ale jakże sympatycznego Petera Sellersa daje nam absurdalną kroplę nadzieii, że tacy szczęśliwcy naprawdę żyją na świecie. Cudne nadinterpretacje ''niewtajemniczonych (''kochałeś się z facetem?...lubię patrzeć xD) oraz pogoda ducha nolifea to chleb powszedni tego filmu. Gratsy. 9=/10 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mikes 65 Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 Thor - Nic specjalnego. Wynudziłem się, nie polecam. Taki X-man : pierwsza klasa bije ten film na głowę. Sympatycznie się oglądało i jak na dosyć długi film akcje były tak rozplanowane, że nie dopadło mnie znużenie i nie spoglądałem co chwilę na zegarek. Więc to dobry plus. Scena z Wolverinem - mistrzowska Thor był ZNACZNIE lepszy niż pierwsza klasa 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 191 Opublikowano 23 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 <czeka aż lukas odpisze "NIE, XMEN LEPSZY!!!!!"> z takimi dyskusjami to wiecie, no, pier.dolcie się 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 535 Opublikowano 23 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 THE SOCIAL NETWORK TO ZDECYDOWANIE NAJLEPSZY FILM DAVIDA FINCHERA Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi