tk___tk 4 795 Opublikowano 23 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 1.fight club 2.zodiak = social network całkiem udane filmy z "the game" na czele 3.curious case of benjamin button 4.panic room Cytuj Odnośnik do komentarza
Wiolku 1 592 Opublikowano 23 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 (edytowane) Alien 3 ! xd ... i gdzie jest "Seven" się pytam? Rażący błąd. Edytowane 23 Września 2011 przez Wiolku Cytuj Odnośnik do komentarza
Snejk 273 Opublikowano 23 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 alien 3 to jeden z najlepszych horrorow sci-fi ever!!! Cytuj Odnośnik do komentarza
MaiorZero 1 400 Opublikowano 23 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 (edytowane) Siedem fajnie się oglądało w nocy, bdb film. IMO Fight Club najlepszy. Zodiaka jeszcze nie oglądałem. Edytowane 23 Września 2011 przez MajorZero64 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość MasterShake Opublikowano 23 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 2.zodiak Kocham ten film mimo że z faktami to on wspólnego niewiele ma. Cytuj Odnośnik do komentarza
django 549 Opublikowano 23 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 Do pieprzenia sio. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 24 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 Thor - Nic specjalnego. Wynudziłem się, nie polecam. Taki X-man : pierwsza klasa bije ten film na głowę. Sympatycznie się oglądało i jak na dosyć długi film akcje były tak rozplanowane, że nie dopadło mnie znużenie i nie spoglądałem co chwilę na zegarek. Więc to dobry plus. Scena z Wolverinem - mistrzowska Thor był ZNACZNIE lepszy niż pierwsza klasa Był ZNACZNIE bardziej kiczowaty(co jeszcze zbrodnią nie jest w świetle ekranizacji komiksu o superludziach) znaczy się no i nudny(co już troche zbrodnią zaczyna być). Jedyny fajny motyw który wywalił mi banana na twarzy, to młot na klacie Lokiego i to uratowało ten film przed całkowitym zapomnieniem Cytuj Odnośnik do komentarza
MaiorZero 1 400 Opublikowano 24 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 Smokin' Aces - coś w stylu Ritchiego. Gangsterka z odjechanymi postaciami, nawet stylistyka jest podobna. Jednak fabuła nie powala, reżyserowi zabrakło konsekwencji w formie i jak na taki film moim zdaniem za mało wyszukany humor. Za to sceny akcji, muzyka Mansella i niektóre momenty na plus. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orson Opublikowano 25 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Kieł- kapitalny, przemyslany, celnie puentujący (acz dyskretnie) ludzką osobowośc człowiek poddaną procesowi socjalizacji. W filmie pada zdanie (odnosnie do piesków) ze istota jest jak glina , której mozna nada dowolny kształt...dokladnie tak samo jest z ludźmi. (choc oczywiscie sporo uproszczen jest , tudno uwierzyc , ze te dzieci nie pytały kto produkuje meble, tv itd i jak to sie odbywa i po co...chciaz z drugiej strony) ps 2 - rozwalił mnie fragment jak ten chłopak krzyczy do matki "Mamo znalazłem żywe trupy" ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 596 Opublikowano 28 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Your highness Szkoda ze najlepsze momenty byly w trailerze, ale i tak sie troche posmialem, ale moglo byc lepiej. 6/10 Time travelers wife Wy(pipi)any film. Gosc cierpi na przypadlosc, ktora powowduje ze niekontrolowanie przenosi sie w czasie, zakonczenie przewidywalne, ale oglada sie swietnie. 8,5/10 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orson Opublikowano 28 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 (edytowane) Joanna- bardzo dobry, godny polecenia. film. Szkoda, ze początek nie generuje wystarczającego napięcia emocjonalnego, mankament ten jest jednak oddany z nawiązką w dalszej części. O czym to ? Polka przechowuję Żydówkę podczas II wojny św, reż F. Falk. Aha, chcę coś powiedzie co mi na sercu lezy a propos filmu. Czytałem kilka recenzji , ze sztampa, ze mamy dobrą Polkę, że zdarzali sie dobrzy Hitlerowcy (no ten akurat wziął swój trybut, nic za darmo) , ze patos, kanon i klisze powielone . Powiem tak: sytuacja autentyczna. Kobieta , którą znam zmagała sie z białaczką. Stereotypowa sprawa, kobieta jak anioł, spadały na nią grady nieszcześc a ta sie nie poddawała mimi kolejnych porcji chemii, mimo pogarszającego sie zdrowia , mimo tętniaka jej córki. I wygrała , jest zdrowa aktualnie! Po co o tym piszę? Bo gdyby Falk nakręciło tym film, oddając wiernie historię to te nade te bubki napisały by, ze klisze, że etos , że tandeta. Paranoja i cynizm. Takie historie sie zdarzają, wystarczy umieć patrzec. Przepraszam za dłuższą dygresję, musiałem to powiedziec Edytowane 28 Września 2011 przez Orson Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 535 Opublikowano 28 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Po co o tym piszę? Bo gdyby Falk nakręciło tym film, oddając wiernie historię to te nade te bubki napisały by, ze klisze, że etos , że tandeta. Paranoja i cynizm. Takie historie sie zdarzają, wystarczy umieć patrzec. Żadno z tych słów nie pasuje do reszty. Klisza, etos (etos? Serio?) i tandeta to nie są słowa, którymi określa się historie, które się nie zdarzają. Obojętnie, czy jakimś tam recenzent krytykowałby tandetę, etos czy też to, że takie historie się nie zdarzają, raczej też tego nie nazwiemy paranoją. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orson Opublikowano 28 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 (edytowane) recenzent pisał , że mamy do czynienia z etosem sprawiedliwych Polaków w czasach zawieruchy wojennej i jest tym zmęczony. Edytowane 28 Września 2011 przez Orson Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 535 Opublikowano 28 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 No spoko, ale nie wiem, czemu to ma być takie straszne, że ktoś tam napisze w recenzji, jaki etos prezentuje film. Generalnie tak to bywa z filmami, że jakiś etos w nich jest albo i dwa. Wydaje mi się, że chciałeś napisać coś w stylu "klisze, tandeta i są tym zmęczeni". To jakoś pasuje - zestaw cech uznawanych często za negatywne. Albo nie, nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Obsolete 973 Opublikowano 28 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Piszac o "Joannie" trzeba wspomniec, ze sa tam pokazane cycki. Joanny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orson Opublikowano 28 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 (edytowane) to prawda. Jednak apetyczne nie są ale za to duże a i owszem Edytowane 28 Września 2011 przez Orson Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 1 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2011 (edytowane) Transformers 3 - bombastyczne widowisko, a sparaliżowana botoksem dziewczyna z reklamy szamponu do włosów mnie się nie podobała. Ale pod paroma względami to najlepsza część serii. 7 Edytowane 1 Października 2011 przez Kazub Cytuj Odnośnik do komentarza
okens 540 Opublikowano 2 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 Temple Grandin- Ciekawy, zabawny i przyjemny film na faktach, o babce cierpiacej na autyzm ktora wymyslila kilka genailnych urzadzen ktore zrewolucjonizowaly ubojnie bydla. Ponadto Temple do dzis wyklada na uniwerku uczac ludzi jak postepowac z chorymi na autyzm Wichry Namietnosci- W tym filmie jest wszystko. Jest osadnicze zycie, ostatnie chwile bytowania indian, wojna, milosc i nienawisc, zdrada i smierc. Jest mafia i czasy prohibicji. Sa politycy, wojownicy, ludzie wielcy i mali a przez to wszystko przeprowadzi was min. Brad Pitt i AntHony Hopkins. Kto tego nie widzial jest 17 lat do tylu z jednym z megahitow. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Ofeck Opublikowano 3 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2011 (prawie serial) oszukać przeznaczenie 5 - jak zwykle ogląda się przyjemnie, a na koniec żałuje że się obejrzało Cytuj Odnośnik do komentarza
Obsolete 973 Opublikowano 3 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2011 to prawda. Jednak apetyczne nie są ale za to duże a i owszem "Na hiszpana" mozna poleciec. Drive - nudna, pseudoliryczna papka, ktora czasami jest tak zenujaca, ze ma sie wrazenie, ze rezyser celowo zrobil parodie kina artystycznego - 5/10 X-Men: FC - spoko - 7/10 Cytuj Odnośnik do komentarza
ambim 2 Opublikowano 3 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2011 Homeland Sezon 1 Zakazane Imperium Sezon 2 Unforgettable Sezon 1 Person Of Interest Sezon 1 Teraz oglądam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 191 Opublikowano 3 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2011 Chyba nie do końca zczaiłeś ideę tego tematu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 3 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2011 True Grit (1969) - "Było mi wstyd", że widziałem tylko remake, więc wziąłem się za oryginał. Wiadomo, że Wayne nieźle tam zagrał, ale już Kim Darby wypada gorzej w porównaniu do Hailee Steinfeld. Zakończenie zaproponowane przez braci Coen też bardziej mi pasuje. =8/10 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mendrek 570 Opublikowano 5 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 Noi Albinoi - co prawda nie ostatnio, a jakiś czas temu obejrzałem, ale muszę go po prostu polecić każdemu kto lubi ambitne kino. Całość jest stylowym komedio-dramatem (w sensie że nas to śmieszy, ale tak naprawdę jest to dramat, coś jak "Dzień świra"). Klimat jest monotonny, ale jest ubrany w wiele dobrych scen sytuacyjnych, i to był celowy zabieg reżysera. Opowieść jest o inteligentnym chłopcu żyjącym na totalnym, śniegowym zadu.piu i chcący po prostu wyjechać. A że to kino skandynawskie w stylu "Jabłek Adama" to możemy spodziewać się wielu dziwnych sytuacji. Polecam! 9/10 . Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orson Opublikowano 7 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 (edytowane) Oczy Julii - polecam , jak dla mnie bardzo dobry, mocno trzymający w napięciu. Kapitalnie oddaje bezradność osoby niewidomej , wrzuca tez zimny dreszczyk na plecy. No naprawde polecam. Edytowane 7 Października 2011 przez Orson Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi