Gość Ofeck Opublikowano 29 października 2011 Opublikowano 29 października 2011 potwory kontra obcy - jak kiedyś widziałem trailer w kinie to wydawało się, że będzie całkiem śmiesznie, jednak pełna wersja zweryfikowała rzeczywistość i nie ma tam nic śmieszneg, ładna animacja, całkiem przyjemna, ale nieśmieszna, albo w ciągu 2 lat moje poczucie humoru się zmieniło. 6/10 Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 29 października 2011 Opublikowano 29 października 2011 (edytowane) Hanna - niewykorzystany potencjał. Reżyser chciał umieścić chyba wszystkie swoje pomysły. Brak konsekwencji w formie i reżyserii, słabe sceny mieszają się z tymi dobrymi. Gra aktorska dobra, zwłaszcza Saoirse Ronan, brakowało za to lepszego wyeksponowania postaci. Muzyka Chemical Brothers robi swoje, ale jedynie w paru momentach należycie wykorzystana podkreślając akcję. Jednakże po trailerach nie spodziewałem się takiego podejścia do tematu, ale zabrakło klamry spinającej to w wszystko w dobry film. Edytowane 29 października 2011 przez MajorZero64 Cytuj
Gość Orzeszek87 Opublikowano 30 października 2011 Opublikowano 30 października 2011 paranormal activity 3. moim zdaniem udana kolejna część. kilka naprawdę epickich scen akcja z prześcieradłem, z bloodmary, i w kuchni gdy spada "kuchnia" jak komuś sie nie podobały poprzednie czesci nie ma czego szukac w trójce. ten sam schemat pierwsze 30 minut "nudów" potem akcja za akcją i kulminacja. moim zdaniem film do obejrzenia tylko w kinie, efekt gdy pojawia się scena nocy wszyscy na sali milkną, nie chrupią , nie piją, tylko czekają na "buu" a po "buu" wrzaski i... śmiech. bezcenne dla takich filmów warto pójsc do kina. btw za bilet normalny w multikinie w złotych szałasach... 30zł goddammit Cytuj
Obsolete 973 Opublikowano 31 października 2011 Opublikowano 31 października 2011 Sanktuarium 3D xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Horror (w zalozeniu), pod ktorym rezyser podpisal sie jedynie inicjalami, co duzo mowi o jakosci tego filmu. Z tym, ze to nie jest film zly (w sensie nudny). W zadnym wypadku. Po prostu ludzie, ktorzy szukaja powaznego horroru (ktorym ten film mial byc w zalozeniu) niczego tu nie znajda. Jezeli natomiast ktos szuka komediowego filmu grozy o grupie osob zamknietych w jednym miejscu, z fatalna gra aktorska, fatalnymi dziurami w scenariuszu (ale takimi na potegexD), to niech atakuje. Ja sie splakalem ze smiechu. Oczywiscie nie polecam isc do kina, bo generalnie szkoda kasy, ale amatorzy ogladania tego typu filmow rozrywkowych w grupie znajomych, "przy piwku", powinni sobie zapisac ten film w notesie pod rubryka "do obejrzenia po pojawieniu sie w dobrych sklepach internetowych". Ten film jest tak zly, ze az smieszny. 7/10 lepszy niz Drive i nowy film Almodovara 1 Cytuj
Gość Orson Opublikowano 31 października 2011 Opublikowano 31 października 2011 (edytowane) Ostatnie Tango w Paryżu- klasyk, wiadoma sprawa. Kapitalny Brando, wtedy jeszcze facet w sile wieku. Film opowiada o panu (Brando) który posuwa w odbyt (alepo bożemu tez) pewną kobietę z afro w intymnym miejscu (nie wiem kim jest aktorka grająca tę damę) Co zaskakujące można dopatrzeć sie w tym wszystkim drugiego dna A gdy popatrzymy uwazniej- nawet trzeciego. Cóz, w latach 70 film wzbudził wiele kontrowersji, dzis takie sceny nie robią już wiekszego wrazenia. Warto zgłebic i to nie dlatego "że klasyka" ale dla samej tresci- w której uważny widz dojrzy wiele....niejednoznaczności. Edytowane 31 października 2011 przez Orson Cytuj
Gość kad2 Opublikowano 3 listopada 2011 Opublikowano 3 listopada 2011 Wrong turn 4-odwazy sie ktos obejrzec? Cytuj
Gość Ofeck Opublikowano 3 listopada 2011 Opublikowano 3 listopada 2011 Wrong turn 4-odwazy sie ktos obejrzec? hahaha, 3ka była przykra, ja się nie odważę Cytuj
Plugawy 3 685 Opublikowano 4 listopada 2011 Opublikowano 4 listopada 2011 kumpel mi mówił że są cycki wiec chyba warto Wykolejony - troche przewidywalne ale pozytywnie sie oglada 6+/10 Cytuj
Canaris 304 Opublikowano 5 listopada 2011 Opublikowano 5 listopada 2011 Tangled - w sumie bajka Disneya ale pozytywny ciepły film . Akurat do obejrzenia z rodzina albo laską Kameleon Pascal rządzi Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 5 listopada 2011 Opublikowano 5 listopada 2011 High Noon - Dobry film. Na plus wiadomy patent z czasem i fajnie pokazane stosunki między Kane'em i mieszkańcami. 8/10 Najlepszy jest lee van cleef który w całym filmie nic nie mówi xD Cytuj
Labik 10 Opublikowano 6 listopada 2011 Opublikowano 6 listopada 2011 Renaissance - panowie i panie, coś cudownego, jakże gorąco polecam! mamy do czynienia z animacją która jest ucztą wizualną przygotowaną z niesamowitym wyczuciem estetycznym. Mamy Paryż roku 2052 (gdzies tak), jest wiec wizją przyszłosci ale jakże subtelna- Paryż tonie w szkle, nie mamy tu jednak klasycznego cyberpunku, miasto nie jest upackane hologramami, samochody przypominają te obecne aczkolwiek widać lekki tuning spowodowany róznica czasu. No i mamy Noir- ściany padającego deszczu , zasłony sniezycy, sama atmosfera i stylistyka przypomina Maxa Payna (grę bo film to kupka) Fabuła? Też ciekawa- mamy tu pytanie o sens niesmiertelnosci- bo moze nie jet to takie oczywiste, że wieczne zycie byłoby zbawienne? Sam film jest imo nudny mimo wysokich not, animacja przypomina troche te z A Scanner Darkly tyle ze w dwoch kolorach. Mimo to nie dorasta zwierciadlu do piet. Jak dla mnie to zmarnowany czas, albo blednie interpretujesz atmosfere i stylistyke Max Payne'a albo ja to zle robie. Cytuj
Gość Ofeck Opublikowano 6 listopada 2011 Opublikowano 6 listopada 2011 public enemies - gangsterka dawnych lat, dobre kino, trochę przydługi ale nie nudził jakoś szczególnie,trochę mało akcji. 7+/10 Cytuj
Stona 569 Opublikowano 7 listopada 2011 Opublikowano 7 listopada 2011 Apollo 18 - słabo. Niby horror. Niby paradokument. Niby fajny temat. Gdyby pociągnięto motyw obserwacji byłby chyba troszkę lepiej. Nie polecam. 3/10 + za motyw z ruskimi + za motyw z obserwacją + za motyw z taśmą dokumentalną Minusów nie rozpiszę, bo mi się nie chce. Wspomnę tylko o umiejętności startu radzieckim lądownikiem przez uesańczyka czy o rozmowie przez radzieckie radio z szefem misji Apollo po uprzednim odczekaniu 5sekund na reakcję ze strony zdziwionych rosjan XD Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 7 listopada 2011 Opublikowano 7 listopada 2011 Służące chciałem zrobić przyjemność żonie, zrobiłem ją też sobie. Bardzo fajny film, dramat obyczajowy ze szczypta humoru, na tyle na ile pozwałały tamte czasy. No i Emma Stone. główny motyw filmu to "eat my shit" Cytuj
Stona 569 Opublikowano 7 listopada 2011 Opublikowano 7 listopada 2011 No i Emma Stone. Co ona mnie? Cytuj
Snejk 273 Opublikowano 7 listopada 2011 Opublikowano 7 listopada 2011 Wrong Turn 4 - Kupsztat, ale sa plusy - gore miejscami calkiem niezle, no i cycki tez som. Reszta to syf 3/10 Outland - 1981 - Ojciec Indiany Jonesa jest szeryfem na Tytanie, jednym z księżyców Jowisza. Złe rzeczy sie tam dzieja, ludzie popełniają samobóje, potem odrywa handel dragami, który zwiększa produktywność robotników wydobywających cenny kruszec. Postawawia z tym skonczyc, ale bedzie mial problem, bo pewni ludzie wynajmują na niego hitmanow. Przyjemny scfi 6/10 Cytuj
Tokar 8 267 Opublikowano 7 listopada 2011 Opublikowano 7 listopada 2011 Kung-Fu Panda 2 - nie ta sama klasa co jedynka, ale nadal bardzo sympatycznie. Względem pierwszej części zabrakło przede wszystkim tej cudownie naiwnej drogi od zera do bohatera rodem z klasyków disneyowskich. Humoru mniej, sceny walk już nie tak koszące i pomysłowe no i rozczarowujący finał. Za to na duży plus o wiele bardziej wyrazisty badguy znakomicie "zagrany" przez Oldmana. 1 Cytuj
Wielki K 94 Opublikowano 8 listopada 2011 Opublikowano 8 listopada 2011 Przygody Tintina Co tu dużo gadać, kino nowej przygody z lat '80tych uchyla wieko trumny i z uśmiechem udowadnia, że mimo 20letniego letargu nadal jest w całkiem niezłej formie. Lekki, wesoły i niegłupi (ale pozbawiony nachalnego moralizatorstwa) wyładowany akcją film z sympatycznymi bohaterami. 8/10 Cytuj
shy4 53 Opublikowano 11 listopada 2011 Opublikowano 11 listopada 2011 właśnie wróciłem z Immortals.....niestety porażka, teasery krzyczą film od twórców 300, wsio ok i to widać niestety jednak film jest na maksa przegadany a akcji to uświadczycie tam tyle co i nic, bardzo mi przykro i do 300 to się ten film nawet nie umywa, tak jak wspomniałem wyżej film przeagadany i bez polotu i pomysłu.... Cytuj
schabek 5 334 Opublikowano 12 listopada 2011 Opublikowano 12 listopada 2011 Pogrzebany - myślałem że film w którym przez 99% czasu siedzimy w trumnie może być nudny. I momentami był, ale tylko momentami. Myślalem że będzie kompletny szit, było średnio. 6+/10 Siedem - okrzyknięty historycznym thrillerem duupy nie urwał mi ale całkiem solidne kino. Finał mogli trochę lepiej rozstrzygnąć ale ogólnie film na plus choć widzialem dużo lepszym i więcej się spodziewałem. 8+/10 Paranormal Activity 2 (byc moze juz tu pisałem o dwójce) - jedynka byla słaba. Ale dwójka to już jest przegięcie, w negatywnym tego słowa znaczeniu. Jeden z gorszych filmów które widziałem w życiu, serio. W jedynce przynajmniej ta historia była nowa, a w dwójce? Prawie to samo, zerżnięte dziadostwo z pierwszej części. W jedynce mieliśmy te 2-3 ostatnie noce które jakieś tam emocje wywołały a w dwójce??? NIIIIIIC!!! nie ma (pipi)a, trzeciej części nie oglądam nawet jakby mi płacili za ściągnięcie ripa. 1/10 Cytuj
Gość kad2 Opublikowano 12 listopada 2011 Opublikowano 12 listopada 2011 widziales duzo lepszych thrillerow od se7en? czekam na tytuly Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 12 listopada 2011 Opublikowano 12 listopada 2011 Hitchcock nakręcił ich ze trzydzieści. Generalnie co najmniej dwieście lepszych thrillerów się znajdzie. Cytuj
Gość Ofeck Opublikowano 13 listopada 2011 Opublikowano 13 listopada 2011 death race 2 - film p. andersona czyli scierwo, oglądałem na 2 wieczory, bez ciekawych motywów raczej, rola życia normalnie beana i Liu kang z mortala tam gra., pierwszej części zupełnie nie pamiętam i tej pewnie też nie będę 4/10 Cytuj
LoLenzis 1 Opublikowano 14 listopada 2011 Opublikowano 14 listopada 2011 Mr Nice - nawet ciekawa komedia o ćpunach 6/10 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi