drozdu7 2 692 Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Kapitan Phillips- krótko, rewelacja polecam kazdemu ! Cytuj Odnośnik do komentarza
Wiolku 1 592 Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Labirynt - świetny, klimatyczny, intrygujący. Dawno nie widziałem tak dobrze zagranych emocji(Jackman! O_O). Chyba najlepszy thriller ostatnich lat. 8/10 Cytuj Odnośnik do komentarza
erix 303 Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Labirynt 9/10 mój faworyt w tym roku chyba Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 jOBS Nie interesowałem się wcześniej tym gościem, bo zwisa mi apple, ich produkty, a nawet drażni ich polityka. Swoja drogą to nie chce wiedziec jaki Jobs był naprawdę skoro czytam, że ten film go wybiela, a w filmie przedstawiono go jako lekko upośledzonego i aspołecznego dziwaka, który miał tylko zmysł do marketingu i zawsze jedynie kazal wymyslać innym niestworzone rzeczy do roboty. W sumie nie dziwi mnie to wcale, bo apple to firma, która chętnie opatentowałaby koło, nazwała je iKoło i sprzedawała bez wejścia USB za 399 $ Sam film mnie zaciekawił, ale nie było szału. Z perspektywy czasu bym go ponownie nie obejrzał, bo liczyłem na cos więcej, a dostałem zwyklaka biograficznego z mega skrótami myslowymi. Reszta była nawet dobra więc: Podobał mi się/ 10 Teraz ocenię jobsa, bo widziałem Piratów z krzemowej doliny, który jest lepszy niż ten powyżej. 5/10. Ostatnio uparłem się na animacje. Z nowym to Turbo, Planes, Monsters University Planes. W sumie (pipi). Nawet moja dziewczyna, amatorka animacji, zrezygnowała po pierwszych 5 minutach. "To ten sam shit co cars". I poszła spać. Ja dałem szansę,bo co mogę robić wieczorem kiedy nie mogę pić, obejrzałem to i dokładnie to było cars, które i tak jest mega słabe. Zapowiedzieli też na końcu kolejną część. Nie wiem po co. Sztampa do bólu. 3/10 Monsters University. Podobał mi się. Nawet zabawne i takie średniak w sumie. Dałbym 5/10, ale zaraz po tym obejrzałem pierwszą część, która ma chyba ze sto lat. Tam wszystko jest lepsze łącznie z z animacją! Jak można tak zepsuć sequel? O tym, że było wiele furtek fajnie poprowadzonego scenariusza po jedynce nie wspomne. 4/10 Turbo. Ta sama sztampa. Podziwiam moją dziewczynę, która po pierwszych sekundach powiedziała mi scenariusz. No właśnie. Nie musze jej podziwiać bo sam wiedziałem. Czemu scenarzyści w dzisiejszych czasach są tak kiepscy? Ale... film jest okej. Dobra animacja. Humor o deskę o 3 deski wyżej niż powyższe. Nawet raz zasmiałem się na głos. 6+/10 Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Elysium trailer obiecywał wiele... i już nie wiem, co napisać. Mam wrażenie, że osoba pisząca scenariusz stwierdziła: "jest sobie fajna stacja kosmiczna, taki pierścień, na którym mieszkają sobie ludzie, bo na Ziemi jest brudno i w ogóle tak sobie, tak więc efekty specjalne będziemy mieć spoko, jeżeli chodzi o resztę filmu to już sam nie wiem co wymyślić, bo przecież taka fajna stacja jest w kosmosie, a ona jest najfajniejsza w całym filmie". I właściwie to prawda, stacja jest najfajniejsza. jak ktoś nie grał w Mass Effect, niech zamiast oglądać Elysium właśnie sobie pogra, też jest stacja kosmiczna No i najciekawszy ciemny charakter gra Jodie Foster, naprawdę fajnie w tej roli wyszła. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Elysium- 20 zł ląduje w śwince skarbonce 5/10 The Big Lebowski- siadł mi niesamowicie, kino pierwsza klasa, humor roz(pipi)ia synapsy. Obok Bracie, gdzie jesteś? i To nie jest kraj... najlepszy film braciszków. 9-/10 The World's End- zawód, niby da się obejrzeć, ale z trylogii najgorszy. 6/10 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sep 1 618 Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Gallowwalkers - kiedyś Wesley Snipes ganiał wampiry jako Blade, teraz w kinie klasy D tropi nieumarłych na dzikim zachodzie. Film ma kilka nawet udanych scen, ale jakieś 90% filmu to chaotyczna tandeta. Gdybym wiedział że będzie aż tak źle to bym na trzeźwo nie podchodził. 2+/10 Death Bell - koreański horror o grupce uczniów którzy muszą zmierzyć się z bezwzględnym mordercą. Film to takie połączenie ghost story z motywami znanymi z Piły. Czasami może się wydawać chaotyczny i nielogiczny, ale zakończenie zgrabnie wyjaśnia wszystkie wątki. 7/10 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 The Big Lebowski- siadł mi niesamowicie, kino pierwsza klasa, humor roz(pipi)ia synapsy. Obok Bracie, gdzie jesteś? i To nie jest kraj... najlepszy film braciszków. 9-/10 Nieprawda bo Fargo Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Slacker - kilkanaście czy kilkadziesiąt krótkich scenek o slackerach, dobrych scenek. Momentami tylko ciężko stwierdzić czy jest przeintelektualizowany czy autoironiczny. Cytuj Odnośnik do komentarza
golab 1 670 Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Man of Steel - taki sobie blockbuster, fajnie się ogląda efekty i sieczkę, ale pg-13, głupie scenki z debilnymi dialogami i przeciętna fabułka skutecznie psują wrażenie. 6/10. Smultronstället (Tam, gdzie rosną poziomki) - film Bergmana o rozliczeniu z samym sobą. Tutaj emerytowany lekarz po śnie symbolizującym jego lęki, udając się na swój jubileusz naukowy, rozmyśla o swoim kończącym się życiu. 8/10. Elysium - po twórcy D9 spodziewałem się więcej niż bajeczki s-f o socjalistycznym wydźwięku. Fabuła generalnie ssie pęto,ale z drugiej strony są świetne efekty, brutalność, akcja, a nawet aktorstwo( Copley). Zmarnowany potencjał. 7=/10. Cytuj Odnośnik do komentarza
Q-Jot 321 Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Prisoners/Labirynt - jestem wybredny na kino, ale to jest 10/10. Ja pier.dolę co za film. Stawiam obok najlepszego thrilleru wraz z Se7en. Hugh Jackman z oscarową kreacją. Jeden z najlepszych filmów jakie widziałem w ostatnich latach. jOBS - bardzo po macoszemu potraktowany temat. Liczyłem na więcej scen z czasów 2000+, jak ta ze wstępu. Czekam na wizję Aarona Sorkina. 7-/10. Cytuj Odnośnik do komentarza
KOMARZYSKO 373 Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Q, Labirynt ma zajefajnie ciężki klimat, faktycznie od czasu 7 nie przypominam sobie tak mrocznego kryminału, chyba że ktoś zna i poleci. Cytuj Odnośnik do komentarza
Q-Jot 321 Opublikowano 19 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Q, Labirynt ma zajefajnie ciężki klimat, faktycznie od czasu 7 nie przypominam sobie tak mrocznego kryminału, chyba że ktoś zna i poleci. No Zodiac był podobny. Widać ogromne inspiracje Zodiaciem w Labiryncie. Klimat jest gęsty, ten ciągle padający deszcz i specyficzny sposób filmowania. Inspektor Loki to fajna postać, ale mam wrażenie, że niewykorzystana. Jego tatuaże, tik mrugania oczami, chciałem poznać jego historię, skąd się wziął i czy ma jakieś demony. Nie dostałem tego. Film mimo 2,5h nie dłużył mi się, bardzo byłem wpatrzony w każdą jego minutę i bardzo się cieszę, że nie było happy endu. Nie wszyscy skończyli pomyślnie. Chociaż to, że Anna była trzymana na piętrze w pokoju, nieprzytomną na podłodze przez tyle dni trochę mnie rozczarowało. Jak ona się tam znalazła i dlaczego tam była? Tak samo słabym wydaje mi się, że Joy tak łatwo stamtąd uciekła i nie zostało wytłumaczone, dlaczego była przerażona Jackmanem i mówiła, że go widziała w labiryncie. W każdym razie też podpisuję się pod propozycją jakiegoś równie mocnego thrilleru, bo Labirynt to rewelacyjny film i chciałbym więcej. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
BoryzPL 254 Opublikowano 19 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Dokladnie przez caly czas czekałem na to bo jego historia tez mogla byc mocna, troche rzeczy zabraklo albo nie wychwycilem bo w pare osob ogladalem. Ale mimo to klimat tak gesty ze mozna by kroic nozem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wojtq 782 Opublikowano 19 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 (edytowane) Q-Jot - napisałeś, że nie zostało wytłumaczone, dlaczego była przerażona Jackmanem i mówiła, że go widziała w labiryncie. Też o tym myślałem, a po seansie naszło mnie olśnienie. Wytłumaczenie jest bardzo proste: Ona nie mówiła, że widziała go w labiryncie. Ona mówiła tylko, że on tam był, co jest czymś zupełnie innym. I owszem, on tam był, bo odwiedził wcześniej tą starą babkę, nieprawdaż? Słyszała zatem jego głos. To wszystko. Edytowane 19 Listopada 2013 przez Wojtq Cytuj Odnośnik do komentarza
KOMARZYSKO 373 Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 No Zodiac był podobny. Widać ogromne inspiracje Zodiaciem w Labiryncie. Klimat jest gęsty, ten ciągle padający deszcz i specyficzny sposób filmowania.. Zodiaca nie widziałem, oblukam. Ostatnio widziałem Broadchurch, też fajny kryminał, z ciężkim klimatem i specyficznym kręceniem. A teraz jadę z I sezonem The Killing, i już mnie się to podoba. Może to wina jesieni Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Don Jon Film dla fanów masturbacji. Bardzo zabawny, z dobrym montażem, dosyć nieprzewidywalnym zakończeniem i przepiękną pupą Scarlet Johanson. Jeżeli komuś podobał się zwiastun, to niech biegnie do kina. 8/10 Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 442 Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 (edytowane) " Elysium " - przed chwila obejrzałem z żonką i powiem, ze film zrobił na nas male wrażeń. począwszy od samym początku, gdzie fajnie ukazuje, jak dziś sa traktowani pracownicy wielkich firm, po końcówkę w której łezka sie w oku zakręciła(niestety nie u mnie). 7.5/10 wczoraj zaś byliśmy na " Kapitanie Fillipsie ", który tez nas nie zawiódł, ale przecie wiadomo kogo to zasługa, poza tym T.H to nasz ulubieniec (nie mylić z Hardym) 9/10 na koniec " Deadfall " - świetna obsada, gra aktorska, trzyma napięcie + zakończenie. ode mnie 8.5/10. Edytowane 22 Listopada 2013 przez MEVEK Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 613 Opublikowano 23 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Wyścig - chociaż historię znałem od dawna, to i tak oglądałem z ogromnym zaangażowaniem i aż się na koniec wzruszyłem, jedyny minus jak dla mnie to troche za mało scen z toru - F1 uwielbiam i chciałoby się więcej 9/10 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
michal 558 Opublikowano 23 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 linklater raczej nie umie smiac sie z samego siebie.Osobiscie uwazam ze sprawdza sie tylko w takiej konwencji bo na kino gatunkowe jest za watly w uszach Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 23 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 przylaczam sie do chwalacych Labirynt - polecam. 5/6 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 23 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 prisoners jest fajny, ale nie rozumiem tej gorączki, przeciez tam jest mnostwo baboli. Scena w której policjant był już prawie w łazience ale zadzwonil telefon niestety powoduje ze filmu nie mozna brac poważnie. To nie Tom i Jerry. Cytuj Odnośnik do komentarza
Q-Jot 321 Opublikowano 24 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 To tylko film. Do tego nie wybitny, jedynie bardzo dobry. Uproszczenia są zrozumiałe i mieszczą się w granicach konwencji. Mimo, że film co jakiś czas przypomina, że jest tylko filmem, to w swojej kategorii thrillerów jest wart bardzo wysokiej oceny, choćby dla samej historii, którą opowiada i graniu emocji przez Jackmana w scenie z młotkiem w łazience. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 24 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 (edytowane) To tylko film. Do tego nie wybitny, jedynie bardzo dobry. Uproszczenia są zrozumiałe i mieszczą się w granicach konwencji. Nie rozumiem tego co napisałeś, ale brzmi w miarę mądrze. Przytaczanie pewnych scen udowadnia że momentami film polecial po najprostszej linii oporu, co dzinwe bo przez wiekszosc czasu jest doskonaly i mozna bylo zrobic to lepiej. Mianowicie: - znalezienie sekretnego przejscia u zachlanego ksiedza pedo,fila, dlaczego on poszedl akurat do ksiedza pe,dolifa sie wyspowiadac, troche to starsznie gruba nicia szyte. - kazdy widz po zobaczeniu labiryntu na kartce zatrzym,anego od razu skojarzyl go z naszyjnikiem trupa w piwnicy, no niestety, nasz pan policjant musial poczekac az kartka spadnie pod odpowiednim katem akurat obok tej fotki pod biurkiem. Strasznie naciagane, niestety. - kwestia dlaczego Jackman nie gwizdal wczesniej, nie wierze ze wiara zajezdzala i od razu miala zagluszajace boomboxy na ramieniach. mozna niestety wymieniac dalej, ale skoncze na ocenie 7.5 /10 Edytowane 24 Listopada 2013 przez _Milan_ Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 (edytowane) Przytaczanie pewnych scen udowadnia że momentami film polecial po najprostszej linii oporu, co dzinwe bo przez wiekszosc czasu jest doskonaly i mozna bylo zrobic to lepiej. Mianowicie: - znalezienie sekretnego przejscia u zachlanego ksiedza pedo,fila, dlaczego on poszedl akurat do ksiedza pe,dolifa sie wyspowiadac, troche to starsznie gruba nicia szyte. - kazdy widz po zobaczeniu labiryntu na kartce zatrzym,anego od razu skojarzyl go z naszyjnikiem trupa w piwnicy, no niestety, nasz pan policjant musial poczekac az kartka spadnie pod odpowiednim katem akurat obok tej fotki pod biurkiem. Strasznie naciagane, niestety. - kwestia dlaczego Jackman nie gwizdal wczesniej, nie wierze ze wiara zajezdzala i od razu miala zagluszajace boomboxy na ramieniach. - On nie pojechal sie wyspowiadac, tylko sprawdzal pedofilow z rejestru policyjnego, ktorzy buszuja po okolicy - No ja staralem sie uwaznie ogladac, ale moment, w ktorym znajduje trupa i jest tam pokazany labirynt na jego naszyjniku przegapilem ;p - tu sie zgodze. moze spal wykonczony obrazeniami itp ? ;p Edytowane 25 Listopada 2013 przez Banny Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi