Masorz 13 187 Opublikowano 20 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 (edytowane) The Wolf Of Wall Street [2013] - dosyć sztampowa historia 'od zera do milionera'. Upadek człowieka i częściowe odkupienie. No fajne mieli jazdy i rozbijanie się czym tylko się dało. Epizod McConaugheya rewelacja. Słynna scena tarzania się po cytrynkach do Lamborghini też została mi w łepetynie, świetnie zagrał Leoś. Tyle, że ani specjalnych przemyśleń nie mam, ani w kwestii czysto rozrywkowej ten film też jakoś specjalnie wybitny nie był. Zdecydowanie za długi. 7+/10 Edytowane 20 Lipca 2014 przez Masorz Cytuj Odnośnik do komentarza
qvstra 3 210 Opublikowano 20 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 Lego Przygoda - mowcie co chcecie, ale bawilem sie milion razy lepiej, niz na najnowszych Transformersach. No nie wiem, ten film ma w sobie cos takiego, ze banan z japy nie znika ani na moment, a czasami dosc mocno wybuchalem smiechem. Dodatkowo dubbing naprawde daje rade i przyjemnie slucha sie polskich glosow. 5/6 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 20 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 https://www.youtube.com/watch?v=rGnH6JPsv7E <tańczy> 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
golab 1 670 Opublikowano 20 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 Dead Snow 2 - trochę przekombinowany i w konsekwencji już nie tak zabawny jak jedynka. Ale przynajmniej jucha się leje też z kobiet i dzieci. 7=/10. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wojtq 782 Opublikowano 20 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 https://www.youtube.com/watch?v=rGnH6JPsv7E To piosenka i jej wymowa to niezły psikus ze strony twórców. Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 20 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 (edytowane) Only Lovers Stay Alive Przyznam się że nie widziałem do tej pory żadnego filmu Jarmusha ale po kolei. Fantastycznie zrealizowana historia pary kochanków-wampirów, naprawdę. To nie gów.no jak zmierzch czy true blood. Melancholijna opowieść o długim życiu i o krótkowzroczności ludzkiej. Bardzo dobra gra aktorska, świetne ujęcia i detale. Film może się wydawać monotonny ale taki jego urok. 9/10 Predator <3 11/10 Predator 2 Skok na kasę i ogólna kupa. 5/10 Edytowane 20 Lipca 2014 przez koval Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 20 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 (edytowane) https://www.youtube.com/watch?v=rGnH6JPsv7E To piosenka i jej wymowa to niezły psikus ze strony twórców. bo to jest bardzo mądra, a jednocześnie dostarczająca tony rozrywki dla dużych i małych bajka. nie było tak chwytającej za serduszko hollywoodzkiej animacji chyba od czasu toy story 3 . Edytowane 20 Lipca 2014 przez tk___tk Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 20 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 (edytowane) dawn of the planet of the apes (of the) - właśnie wrociłem z kina, spoko film, całkiem fajny, jednak nieco bez szału, wydaje mi się ze jedynka bardziej mi sie podobała i wywarła lepsze wrażenie. jednak źle nie było, super grafika małp, sporo akcji, troche kwestii moralnych.. ciekawi mnie kolejna część (która sie wyraźnie zapowiada), i to czy w niej będzie już ukazany typowy dla planety małp świat gdzie to małpy żyją w domach i mają ubrania a ludzie są zdziczali daje mocne 7+/10 bo jestem dziś oschły w ocenach, normalnie dał bym 8/10 było kilka drobniejszych błędów logicznych, ale ogolnie spoko film minimalny spoiler dotyczący porozumiewania sie małp, nie zdradza szczegółów z filmu, jednak daje w spoiler zeby sie ktoś nie czepiał jedyne czego sie czepne to to że małpy używały języka migowego do rozmowy ze sobą, przecież nawet zwykłe małpy mają dosyć rozbudowany język "krzyków i pisków" w którym jest chyba kilkaset lub nawet kilka tysięcy "słów" (krzyków oznaczających coś konkretnego), wydaje mi się że bardziej logiczne by było gdyby super inteligentne małpy ulepszyły swój istniejący język i nim się posługiwały, zamiast przerzucać się na język migowy, to mnie drażniło cały film, ale zapewne zrobili to dla celów filmowego widowiska i żeby wizualnie pokazać inteligencję małp, zamiast poprostu dodawać napisy pod ich krzykami Edytowane 20 Lipca 2014 przez Yano Cytuj Odnośnik do komentarza
qvstra 3 210 Opublikowano 20 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 zycie jest czadowe > everything is awesome 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 269 Opublikowano 20 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 goty Batman's Song > Everything is Awesome > ................. > życie jest czadowe Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 20 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 najlepsza piosenka willa arnetta od czasów tego hitu: Cytuj Odnośnik do komentarza
slonik 1 Opublikowano 20 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 Non stop - lekki film do obejrzenia w nudny wieczór. Trzyma w napięciu i przez to przyjemnie się ogląda.. Największy minus za zakończenie - 6/10 Tree of life - prosty ze mnie człowiek więc trafiają do mnie ładne obrazki z ładną muzyką, Tutaj mamy bardzo dużo ładnych obrazków i ładnej muzyki. Oczywiście czuć mocny przerost formy nad treścią ale od czasu do czasu można spędzić ponad 2h na oglądaniu ładnych kadrów - 6+/10 Kolejny film w kolejce - Cienka Czerwona Linia, wiem przynajmniej czego się spodziewać po tym reżyserze... Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 187 Opublikowano 21 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 (edytowane) Noah [2014] - okej, Aronofsky się bardzo delikatnie oparł o biblię i zrobił sobie film fantasy. Spoko, tylko, że ten film jest okrutnie nudny i słaby. Efekty specjalne dają radę, praca kamery również. Cała resztą z wydmuchaną do granic możliwości dramą na miarę Mody Na Sukces obciąga kule. Jedynie na słodkiej Emmie wieszałem oczy, ale aktorsko to też się ona nie popisała niestety. Niemniej jednak będę polecał ten szrot katolikom i mówił im, że jest zajebisty w chuj i must watch. 3/10 Side Effects [2013] - fajna i dobrze poprowadzona psychodrama z Rooney Marą oraz Jude Lawem w rolach głównych. Mara gra kobietę z depresją, która testuje nowy eksperymentalny lek. Sprawy przybierają nieoczekiwany obrót.Oglądało mi się wybornie i dlatego 8/10 Edytowane 21 Lipca 2014 przez Masorz Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 21 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Ja sobie obejrzałem do śniadania Transcendencję i poczułem fajny klimat lat 80/90, gdzie równie naiwne historyjki opowiadano nam z kaset VHS. Do tego nawiązujące do epoki dekoracje (główna baza) i sceny w których coś się dzieje (akcji) potęgują to miłe uczucie. Jeżeli Transcendencje potraktować serio, to napisałbym, że przypieczętowuje pozycje Deppa i Freemana jako aktorów drugiego obiegu. 5/10 Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 21 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 SLING BLADE - odswiezylem sobie po latach te oscarowa produkcje. Film opowiada historie uposledzonego umyslowo czlowieka, ktory wychowywal sie w bestialskich warunkach, w rodzinie tak bardzo patologicznej jak to tylko mozliwe. W wieku bodajze 12 lat trafil do szpitala psychiatrycznego za morderstwo matki i jej kochanka. Teraz, po 25 latach w zamknieciu, wychodzi na wolnosc, gdzie nikt i nic na niego nie czeka. Chwytajacy za serce, piekny, genialny. Niesamowita i niezapomniana rola BB Thorntona. 9,5/10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 21 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 (edytowane) Wiem, że te filmy mają inne nazwy, ale jako że każda kolejna ekipa wymyślała coraz głupszy tytuł, to będę jechał numerkami. Die Hard Każdy widział, każdy wie dlaczego ludzie lubią ten film. Jedynka ma wszytko, czego potrzebuje solidny film akcji. Czyli dającego się lubić bohatera, sympatycznych pomocników, powiedzmy że charyzmatycznego bad guya, one-linery, zwartą fabułę, dające wiele możliwości miejsce akcji, no i oczywiście należycie zrealizowane efekty specjalne. 5/10 Die Hard 2 To samo, tylko, że na lotnisku. 4/10 Die Hard 3 Scenariusz był pisany najpierw jako całkiem nowy film, później pod "Zabójczą broń", ale ostatecznie wylądował jako trzecia szklana pułapka. IMO najlepszy film z serii, Samuel L. Jackson jako sidekick sprawia się zaje.biście. 6/10 Die Hard 4 Niestety widać w tym filmie degradację amerykańskiego kina akcji w XXI wieku, ale scenarzysta w relatywnie satysfakcjonujący sposób rozpisał starszego McClane'a, więc szczególnie nie narzekam. 4/10 Die Hard 5 Ktoś postanowił zrobić kolejną część Die Hard, ale zamiast zlecić napisanie scenariusza wyciągnęli z szuflady brulion zapisany czcionką Courier, rozmiar 12 o tytule "generic action movie" i na siłę dokleili tam McClane'a. W ogóle nie czuć, że jest to film z serii Die Hard. No ku.rwa przez pierwsze pół godziny Bruce Willis jedzie za swoim synem w chyba najnudniejszym pościgu ever. Przez cały film są może dwie krótkie sceny oddające choć trochę klimat pierwszych trzech (albo nawet czterech części). 2/10 Edytowane 21 Lipca 2014 przez mate5 Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 187 Opublikowano 21 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 'Więc szczególnie nie narzekam' i 4/10 XDDDD Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 21 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Oceny zawarte w poprzednim poście to kolejny z moich manifestów skierowany przeciw inflacji ocen w recenzjach filmów czy gier video. To moje 4/10 to takie 7/10 w typowej klasyfikacji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 21 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 10/10 może być Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 21 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Noe - czyli ptyś mietowy bardzo mi się podobał, chciałbym zobaczyc obrazek usmiechnietego Noe z podpisem "jestem przeciwko aborcji, zapie,rdole kur.wiszony jak tylko się urodzą xD" Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 22 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Masters of the Universe dla przypomnienia: gów.no i metr mułu 0.5/10 Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 530 Opublikowano 22 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 edyta.Właśnie przeczytałem, że w Raid 3 podobno ma wystąpić obok Iko Uwaisa Tony Jaa (któremu chyba już przeszły dziwne pomysły na bycie mnichem). Może być spektakularnie, o ile choreografia pozostanie w rękach Iko. oby jednak calosc zamknela sie w 120minutach, troche zbyt rozciagnieta byla dwojka oceny serii die hard beka - jesli najlepsza twoim zdaniem czesc to 6/10 to chce znac jakie filmy akcji zasluguja na wyzsza punktacje. W mojej ocenie tylko seria Zabojcza Bron jest rownie genialna co Die Hard, choc z uwagi na DH4, a szczegolnie DH5 to porownujac obie serie calosciowo jednak Zabojcza bron lepsza bo KAŻDA czesc trzymala poziom Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 22 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 No dobra ocena, 6-7 die hard, 8- lethal weapon, a 9-10 zostaje na filmy bez murzynow w gaciach i przelewajacych wode z butelek na ulicy Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 22 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Toć napisałem o tych ocenach, ficuś jest w szoku bo nie użyłem skali od 6 do 10, tylko od 1 do 10. Zresztą jakie to ma znaczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 22 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 chciałbym kiedyś poznać różnicę w obcowaniu z grą/filmem 2/10 i 3/10, chodzi mi o tą wyczuwalna różnice ocen popartą argumentami. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi