Gość mate5 Opublikowano 22 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 chciałbym kiedyś poznać różnicę w obcowaniu z grą/filmem 2/10 i 3/10, chodzi mi o tą wyczuwalna różnice ocen popartą argumentami. Zapytaj pracowników tych studiów developerskich, którzy dostają premię tylko wtedy jak gierka będzie miała jakiś tam wynik na metacritic.com Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 187 Opublikowano 22 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 chciałbym kiedyś poznać różnicę w obcowaniu z grą/filmem 2/10 i 3/10, chodzi mi o tą wyczuwalna różnice ocen popartą argumentami. No akurat tutaj jest ciężko, ale np na jam nieraz ogromny dylemat między 7 a 8. On topic - jestem w połowie 'Her'. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 22 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Nie no jak dla mnie oceny mogą nie istnieć. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 22 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Nie no jak dla mnie oceny mogą nie istnieć. Są ok, gdy uznaję autorytet medium, które ich używa. Cytuj Odnośnik do komentarza
sosnaa 1 205 Opublikowano 23 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 The Purge / Noc oczyszczenia 2/10 Film trwał jakieś 80 minut ale obejrzałem go w 35 przewijając co chwile te bardziej idiotyczne sceny, czyli większość filmu. niby jakiś tam potencjał był (xd) ale wyszło niezłe govno. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 187 Opublikowano 23 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 Her [2013] - no cóż, piękny film. Bardzo dobrze, że wymienili Samanthę Morton na Scarlet Johannson - jej głos jest niezwykle sexowny. Joaquim rozwalił, Amy Adams też sympatycznie. Nie natrętny. 8+/10 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 23 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 <3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 24 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 Do the Right Thing - świetne kino o ulubionym temacie Spike Lee. Problem rasizmu potraktowany w mało poprawny sposób i pewnie z tego powodu został pominięty w 1990 w nominacjach do Oskarów za najlepszy film (którego ostatecznie zgarnęło ... "Wożąc panią Daisy" całkowicie poprawne kino), a zupełnie niesłusznie. Gdyby obraz kręcił Smarzowski z całą pewnością nosiłby tytuł "Polactwo". 8+/10 Cytuj Odnośnik do komentarza
Lain 107 Opublikowano 24 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 Nad życie - film o Agacie Mróz, cienka gra Żebrowskiego i w ogóle chyba wszystkich tam. 4/10, strasznie zawiedziona. The Kite Runner - film na podstawie książki, której nie czytałam, ale jeśli jest tak dobra jak ekranizacja, to chyba warto. Opowieść o Afgańskim bogatym dzieciaku, który uczestniczy ze swoim ''przyjacielem'' w puszczaniu latawców. niestety nadchodzą ciężkie czasy i Ruski wjeżdżają z czołgami. Są zmuszeni uciec i radzić sobie poza granicami swojego kraju. Mocne sceny i ciekawy pomysł. 8/10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 24 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 Wilk z Wall Street Ogólnie pół litra to za mało, aby przeżyć ten film. Scorsese zrobił "wielkie dzieło" o cpaniu i kurtyzanach. Patrząc przez pryzmat Chłopców z Ferajny czy Taksówkarza to nie wiem co on bierze, ale powienien przestać. Słabo i nie polecam, jeżeli Di Caprio dostałby za to Oscara, to zero nadziei w Hollywood Koniec mojej opini, Cytuj Odnośnik do komentarza
44bronx 459 Opublikowano 24 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 Film to taki średniak z momentami. Do tego zdecydowanie za długi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 25 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 obejrzałem snowpiercing i wzwód planety małp, oba swietne, tylko w 1 zyebana koncówka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sep 1 618 Opublikowano 25 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 Belenggu (2013) - indonezyjski horror/thriller. Ciężko coś powiedzieć o samej fabule żeby nie zaspoilerować niczego. Jak ktoś lubi filmy gdzie jawa miesza się ze snem i nie wiadomo co jest prawdziwe a co nie to może śmiało oglądać. Fabuła inteligentnie poprowadzona, zwroty akcji konkretne. 8/10 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 26 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2014 (edytowane) Koneser - Słabo... Tornatore bez formy, historyjka opowiadana z harlequinowym zadęciem, może powodować mokre gacie u gospodyń domowych. Czułem się trochę jakbym czytał wypociny Masakratosa, tylko młody jest stary, a stara jest młoda. 2/5 Noe - Lekkie zaskoczenie, spodziewałem sie 2012 albo Transformersów. Tutaj mamy do czynienia z nudną poprawnością. Miks różnych przypowieści ze Starego Testamentu i elementów znanych z innych bajek opowiadanych w Aronofskym stylu. Bluber byłby zachwycony miłością Noe do roślinek, a _M_ nie (pipi)eniem się z gatunkiem ludzkim. Trochę przewijałem, zwłaszcza jak Trolfejs Watson coś mówiła. 2/5 Edytowane 26 Lipca 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 26 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2014 Appleseed Alpha Gdzieś tam wieki temu widziałem poprzednią długometrażówkę i byłe bardzo ok. Tutaj niestety jest lipa. Film trwa tylko 1,5h a ciągnie się niemiłosiernie, za dużo bełkotu, za mało akcji. Momentami animacja jest super ale jest też sporo momentów gdzie strasznie wali po oczach sztucznością. Tylko dla animezboczeńców, reszta może sobie odpuścić. Noe -. Trochę przewijałem, zwłaszcza jak Trolfejs Watson coś mówiła. 2/5 To jest nas dwóch, reszta forum wali konia na samą myśl o tym rudym drewnie. ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Wiolku 1 592 Opublikowano 26 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2014 Martwy śnieg dwa - Sieg heil s(pipi)ysyny 7+/10 Myślicie, że będzie część trzecia? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalel 3 634 Opublikowano 26 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2014 Appleseed Alpha Gdzieś tam wieki temu widziałem poprzednią długometrażówkę i byłe bardzo ok. Tutaj niestety jest lipa. Film trwa tylko 1,5h a ciągnie się niemiłosiernie, za dużo bełkotu, za mało akcji. Momentami animacja jest super ale jest też sporo momentów gdzie strasznie wali po oczach sztucznością. Tylko dla animezboczeńców, reszta może sobie odpuścić. Noe -. Trochę przewijałem, zwłaszcza jak Trolfejs Watson coś mówiła. 2/5 To jest nas dwóch, reszta forum wali konia na samą myśl o tym rudym drewnie. ;/ Trzech. O dziwo, Radcliffe jest tym aktorem z Sagi który zrobił najlepszą karierę ( Young Doctor Notebook <3) Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 26 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2014 (edytowane) , Radcliffe jest tym aktorem z Sagi który zrobił najlepszą karierę ( Young Doctor Notebook <3) Kierwa zapomniałem o tym serialu. ;/ Dzięki za przypomnienie! edit: tylko 4 ep? Więcej nic nie było? Edytowane 26 Lipca 2014 przez koval Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 187 Opublikowano 26 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2014 Ja też pisałem, że Watson była chuyowa. Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 442 Opublikowano 28 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 (edytowane) Ewolucja planety małp - świeżo po seansie 3D z czego nie jestem zbytnio zadowolony bo tych, jakoś było za mało, a ostrość jakby za mglą, niewyraźna (okulary byly nowe i czyste dla wyjaśnienia). I to tyle w temacie negatywów. Reszta filmu to rewelka. Gra aktorska (czy raczej komputerowa animacja ) Cezara, Koby i innych naprawdę świetna dodajmy do tego muzyka odpowiedni moment i łezki kręcą sie w oku, jak na zawołanie np. moment z kamerka ufff bylo gorąco. Fabula fajna, chodź może do przewidzenia, ale co przyznam, to to ze sie nie nudziłem ani przez chwile. Ode mnie -9/10 za te 3D. Edytowane 28 Lipca 2014 przez MEVEK Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 28 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 A u mnie 3D bylo takie jakby go w ogole nie bylo ale jednoczesnie obraz byl ostry i nic nie przeszkadzalo. Obawialem sie tej wersji a wyszedlem bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 29 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Sry za post pod postem. Z braku laku obejrzalem sobie Batman Assault on Arkham i bawilem sie naprawde bardzo dobrze. Kompletnie nie siedze w uniwersum, a do obejrzenia zachecilo mnie tytulowe Arkham, ktore mega mi sie podobalo w giereczce. Fajna kreska w filmie, duzo znanych postaci, fajnie poprowadzone wszystko. Dla osob lubiacych Batmana pozycja obowiazkowa. 8/10 Cytuj Odnośnik do komentarza
c0ŕ 4 834 Opublikowano 29 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Non-Stop (2014) 8/10 1. Strasznie lubię Liama Neesona, chyba mój ulubiony aktor do takich filmów ("taken" było świetne) 2. Uwielbiam filmy toczące się na stosunkowo niewielkiej przestrzeni 3. Lubię motyw w którym przestępca toczy jakąś grę z bohaterem 4. Trzyma w napięciu i dobrze wodzi nas za nos jeśli chodzi o podejrzenia względem antagonistów 5. Parę fajnych scen walki, 62 letni Neeson daje radę Zakończenie słabe, parę głupotek fabularnych, nieścisłości - ale dawno nie oglądałem filmu który tak by mnie wciągnął. Ocena pewnie zawyżona, bo nie pamiętam kiedy ostatnio oglądałem jakikolwiek film akcji, ale bawiłem się przednio. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 30 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 This Is Spinal Tap - paradokument o fikcyjnym zespole heavy metalowym. Sporo smaczków dla starych metali, no i ta muzyka... uśmiałem się 4/5 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 30 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 Expendables - w końcu udało mi się obejrzeć ten film. Świetnie odmóżdżający kawał "dobrego" kina akcji z lat 80. Morda sama się cieszyła widząc tych wszystkich kultowych już aktorów. Jutro pewnie obejrzę drugą część. Minusy? Za mało Jeta Lee. I w sumie to tyle. No, może jeszcze tylko marginalny wystąp Arniego.7+/10 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi