c0ŕ 4 834 Opublikowano 25 stycznia 2015 Opublikowano 25 stycznia 2015 (edytowane) V/H/S Viral - ech... 3/10. Szkoda mi czasu na pisanie czegokolwiek o tym filmie. Albo... w wielu ujęciach nie wiadomo kto kręci te filmy, segment z iluzjonistą wywołuje śmiech, w dodatku jest zrealizowany w formie dokumentu, co nie dało dobrego efektu. Dalej, segment z równoległymi światami może trochę niepokojący, z tymi waginami i kutasami ksenomorfów trochę przesadzili. Segment ze skaterami to już totalna padaka, paru skaterów rozwala na placu jakieś kościotrupy, pewnie znowu chodziło o sektę, w dodatku dziwnie się kończy. Segment główny tak samo, trudny do zrozumienia, chodziło niby że te filmiki (virale) zarażają ludzi itp, ale strasznie to wszystko naciągane. Twórcy myśleli, że jak zmiksują wszystko, nawalą zakłóceń kamery, to będzie okej, ale nie było. Wszystko jest tu za szybko, w jednym momencie kręcą ten pościg, w drugim momencie już gościu na rowerze goni karetkę ze swoją dziewczyną, oglądałem o 2 w nocy i cały czas miałem na twarzy banana, zero zaniepokojenia. Edytowane 25 stycznia 2015 przez c0r Cytuj
Andżej 2 268 Opublikowano 25 stycznia 2015 Opublikowano 25 stycznia 2015 Lucy - 2/10. needless to say 2 Cytuj
Daffy 10 629 Opublikowano 26 stycznia 2015 Opublikowano 26 stycznia 2015 piona Teka za recke halloween - tez z kobieta ogladalem go w sobote na tv4, pierwszy raz widzialem ten remake, ktory ogolnie ma slaba opinie i sie pozytywnie zaskoczylem, trzyma w napieciu, ciekawie oglada sie ta historie Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 26 stycznia 2015 Opublikowano 26 stycznia 2015 John wick - no za(pipi)isty film akcji. Też bym tak zrobił jakby ktoś skrzywdził mi psa;). Czułem się jak na młody chłopak na seansie filmu johna woo . Za samo to uczucie nostalgii 7/10 Birdman - średni film za(pipi)ista sztuka teatralna. Popis aktorski i dla mnie keaton ma już oskara. Polecam naprawdę genialnie zagrany. 8/10 Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 26 stycznia 2015 Opublikowano 26 stycznia 2015 piona Teka za recke halloween - tez z kobieta ogladalem go w sobote na tv4, pierwszy raz widzialem ten remake, ktory ogolnie ma slaba opinie i sie pozytywnie zaskoczylem, trzyma w napieciu, ciekawie oglada sie ta historie Tylko nie zabieraj się za dwójkę bo gó.wno obesrane. ;/ Cytuj
Sylvan Wielki 4 639 Opublikowano 26 stycznia 2015 Opublikowano 26 stycznia 2015 Taken 3 obejrzane i jest to go wno obesrane po calosci szkoda na to czasu, najbardziej agresywny moment w calym filmie to delikatny waterboarding, calosc to porazka liam neeson biega jak 90 starzec, zwyrodnienie stawow, jest sie z czego posmiac Pierwsza część bardzo mi się podobała. Udana całość. Kontynuacja już meh. Ale jak przeczytałem, że tworzą trzecią cześć.... Szczerze, to bardziej by mnie ucieszyła informacja, że kolejna Piła zagości na srebrnym ekranie. Nightcrawler - ciekawy film. Od czasu świetnego Drive, nie widziałem postaci tak wspaniale przedstawionej jak Louis Bloom (rewelacyjny Gyllenhaal). Charyzma i to uczucie niepokoju, połączone z ogromną pewnością siebie, są dźwigarem dla produkcji Gilroya. 7/10. Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 26 stycznia 2015 Opublikowano 26 stycznia 2015 halloween - podręcznikowy przykład jak się powinno robić rimejki - z szacunkiem dla klasyka ale jednocześnie uwspółcześniając i dodając coś od siebie dla nowego pokolenia. niektórzy czepiali się pamiętam zbytniego uczłowieczenia myersa, ale mi się sceny z młodości i zwłaszcza rozmowy z loomisem bardzo podobały ("jaki jest twój ulubiony kolor", "czarny", "micheal, czarny to tak na prawdę brak koloru" \m/). brutalny, bezkompromisowy, z zaje.bistym soundtrackiem i do tego jako wisienka na torcie w obsadzie takie legendy jak malcolm mcdowell czy brad douriff. szkoda, że w drugiej cześci zombie poleciał za bardzo w te swoje dziwne psychodeliczne jazdy i w sumie już od tego czasu nie nakręcił dobrego filmu. w swojej kategorii 5/5. Ten Roba Zombie z 2007 roku? Jak tak polecasz to obejrzę. Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 26 stycznia 2015 Opublikowano 26 stycznia 2015 Serio jeszcze aż tyle osób tego nie oglądało? Cytuj
Hubert249 4 285 Opublikowano 26 stycznia 2015 Opublikowano 26 stycznia 2015 pierwsze słyszę o tym filmie Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 26 stycznia 2015 Opublikowano 26 stycznia 2015 to nadrabiajcie bo inczej majk będzie smutny Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 26 stycznia 2015 Opublikowano 26 stycznia 2015 Dobra była scena jak zayebał pielęgniarkę długopisem albo widelcem, nie pamiętam . Ale i tak Dom 1000 Trupów lepszy Cytuj
mclusky 776 Opublikowano 27 stycznia 2015 Opublikowano 27 stycznia 2015 ...sporo osob zachwycalo sie tu juz Madsem Mikkelsenem, dla mnie to pierwszy film z jego udzialem, jaki obejrzalem- i na pewno obejrze kolejne jak trafie. Spróbuj trafić na Jabłka Adama (Adams æbler), dla mnie jeden z ulubionych z Madsem Przed chwilą skończyłem The Boxtrolls. Świetny film animowany o chłopcu, który zostaje wychowany przez tytułowe trole, żyjące pod ziemią. Fajna historia z morałem i dużo dobrego humoru. Bardzo ładna animacja zrobiona w technice stop motion. Cytuj
tommi 345 Opublikowano 27 stycznia 2015 Opublikowano 27 stycznia 2015 Ja dziś znowu obejrzałem "Siedem". Tego filmu nie da sie ocenić inaczej niż na 10/10. Cytuj
Kazub 4 585 Opublikowano 28 stycznia 2015 Opublikowano 28 stycznia 2015 (edytowane) snowpiercer środek nocy, prawie rano, ale chciałem powiedzieć, że.......nie wiem co chce powiedzieć, ale jestem całkiem podekscytowany, bo minute temu skończyły sie napisy. tym, TYM sie macie podniecać a nie predistination. aż sie boje wchodzić w internety, żeby nie zawieść się na ludziach bez gustu... pamiętam, że jarek mówił coś w stylu, że warto czekać na filmy tego całego bonga. jarek wracaj szybko Edytowane 28 stycznia 2015 przez Kazub 1 Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 28 stycznia 2015 Opublikowano 28 stycznia 2015 No Kazubini ja się przecież zachwycałem śniegoprzebijaczem, myślę, że powinien znaleźć się w zestawieniu najlepszych b-movies wszechczasów, no i tilda swinton... Cytuj
Kazub 4 585 Opublikowano 28 stycznia 2015 Opublikowano 28 stycznia 2015 (edytowane) ja bym tego filmu nie wrzucał do szuflady z b-movie. fakt, że założenia formalne scenariusza są mocno odrealnione, ale całość aspiruje do czegoś więcej, niż modelowe b-movie. bardzo ciekawy miks gatunków - saj faj, fantasy, slapstik, troche psychodeli wagon z bambrami i rybką , groteskowi siepacze wilforda (ed haris !!!), tilda, wagon ćpuński azjatyckie "karate", ciężki dramat, pięknie przemycone motywy humorystyczne. z tego co wyczytałem, to dystrybutor skrzywdził troche film i ograniczył gore. wogóle pełna wersja filmu była grana tylko w części kin, a reszta obcięta o 20 minut. koniec końców bong strzelił focha, wrócił do korei i nie widzi mu sie na razie kręcenie filmów po angielsku. słabo tilda jak tilda, ekscentryczny występ świetnej aktorki (nie poznałem jej). bardziej mnie zaciekawił chris evans, którego znałem raczej z kapitana ameryki, gdzie chłopina nie miał jak się wykazać. tu rozwija skrzydła ogólnie film jest yebany przez gawiedź mocno, zwłaszcza na filnwebie. yebane dzikusy . na imdb troche wyższa klasa. recenzje mieszane, ciekawe co by powiedział roger, gdyby żył... no i ten, okazało się, że widziałem już kiedyś film bonga - the host. unikatowe doświadczenie w gatunku monster movie, szalone twisty, poetyckie momenty i duży ładunek dramaturgii, emocji. Edytowane 28 stycznia 2015 przez Kazub 1 Cytuj
Gość yaczes Opublikowano 28 stycznia 2015 Opublikowano 28 stycznia 2015 Pisalem jak leciał w kinach, ze goty. Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 28 stycznia 2015 Opublikowano 28 stycznia 2015 (edytowane) Podbijam, Snowpiercer świetny film. Z tym b-movie to trochę na wyrost, wiele filmów AAA mogłoby się uczyć. Klimat, aktorstwo i psychodeliczno-dystopijno-falloutowe klimaty. Nie słuchać spermopijców z filmwebu tylko oglądać. Edytowane 28 stycznia 2015 przez Rudiok Cytuj
Kazub 4 585 Opublikowano 28 stycznia 2015 Opublikowano 28 stycznia 2015 wiem, ale utkwił mi w głowie mocno ten wolverine geneza, chyba rozumiesz Cytuj
Kazub 4 585 Opublikowano 28 stycznia 2015 Opublikowano 28 stycznia 2015 z ogólnym polecaniem bym się nie rozpędzał, w necie aż roi się od komentarzy równających ten film z glebą, coś na modłę rzygowin beja. niektórzy sie nawet wynudzili i brak napięcia (dla mnie zagadka wrzechświata). mnie to sie pięknie oglądało na czysto, znałem ledwie zarys fabuły. kto chce, niech obczai TEN trailer, nieźle zmontowany i bez krytycznych spoilerów (szybkie migawki) Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 28 stycznia 2015 Opublikowano 28 stycznia 2015 Film nie miał zbyt dobrej promocji wg mnie, dodatkowo miał w różnych krajach premierę w odstępie niemal roku. Plakat nie zachęca, obsada na pierwszy rzut oka też mocno nie grzeje. Trudno się dziwić, że nie ma dobrej prasy. PS Ja z zasady trailerów nie oglądam (jedynie teasery) więc niemal każdy film jest dla mnie zagadką Polecam takie rozwiązanie każdemu. Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 28 stycznia 2015 Opublikowano 28 stycznia 2015 Snowpiercer to taki World War Z. Niby zamysł dobry, pomysł fajny, obsada nie najgorsza, budżet wysoki ale jednak pozostaje niedosyt, niektóre sceny, zachowania postaci potrafią zirytować osoby, które znają się na survivalu podczas apokalipsy siedzisz i się wkurzasz "po co on tak zrobił?", "po co tak?", "skąd to?" etc Cytuj
Kazub 4 585 Opublikowano 28 stycznia 2015 Opublikowano 28 stycznia 2015 (edytowane) Film nie miał zbyt dobrej promocji wg mnie nie miał jej wcale, ktoś zapomniał wpisać marketing do budżetu obsada na pierwszy rzut oka też mocno nie grzeje raczysz żartować Snowpiercer to taki World War Z bardzo oryginalna koncepcja. to tak, jakby powiedzieć, że oldboy to taka godzilla budżet wysoki niecałe czterdzieści baniek. całkiem mało Edytowane 28 stycznia 2015 przez Kazub Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 28 stycznia 2015 Opublikowano 28 stycznia 2015 Kazub, chodziło mi o to, że dla przeciętnego widza Evans, Swinton czy Bell wcale nie są jakimś super hiper mega zespołem aktorskim. Dla Ciebie, dla mnie tak, ale dla głosujących portfelem sebixów już chyba nie. Cytuj
Kazub 4 585 Opublikowano 28 stycznia 2015 Opublikowano 28 stycznia 2015 w sumie ta ale kapitan ameryka i chińskie twarze zwiastujące karate to nawet dobry dealbreaker. no i pan lokomotywa jest na jednym z plakatów czyli w sumie nie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi