Skocz do zawartości

Ostatnio widziałem/widziałam...

aux

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Takich filmow sie nie oglada bo Wayans dostaje kase za nic. Naga Broń po calości, czyli idealna komedia nonsensu. Nielsen wypowidajacy niedorzeczne kwestie z kamienna powaga i Nordberg (zydowskie nazwisko u mudżina ftw). Pamieta ktos scene z czarnoskorym nawalajacym z banki w trojce. Przewijalem ja z 20 razy pocac sie ze smiechu. No kuuuwa

• Plusik 1
Opublikowano

no ja wlassnie takich filmow nie ogladam, nie lubie glupkowatych komedii a przy tym sie bawilem nadzwyczaj dobrze, dlatego pytam tutaj, zcy to dobry film w rzeczywistosci czy tylko mnie sie podobal

Opublikowano (edytowane)

no ja wlassnie takich filmow nie ogladam, nie lubie glupkowatych komedii a przy tym sie bawilem nadzwyczaj dobrze, dlatego pytam tutaj, zcy to dobry film w rzeczywistosci czy tylko mnie sie podobal

jeden z lepszych filmów mela brooksa głupkowatą komedią xdddd.

the iron giant - smutna bajka o samotnym chłopcu i jego przyjacielu robocie niesłusznie posądzonym o bycie bronią masowego rażenia.

Edytowane przez tk___tk
Opublikowano

Producenci i Płonące siodła, jezusie nazaretański, jakie to dobre. Franek mi średnio siadł, chociaż miał swoje momenty. A kosmiczne jaja i faceci w rajtuzach to dla mnie najlepsze parodie. Np. taka naga broń zawsze wydawała mi się co najwyżej średnia i z tych "kryminalnych" wolałem Strzelając śmiechem.

Opublikowano

Uch półmetek tegorocznego LAF w Zwierzyńcu za mną, wyjąwszy dzisiaj, średnio 5 filmów dziennie. Bardzo udany wyjazd, ostatnio było słabiej z repertuarem. Gdyby tylko nie ten przeklęty upał, bo klimatyzacja w salach nie wyrabia...

Opublikowano

Prisoners- Dziwie się nad zachwytami, nad tym filmem. Film jest przydługawy, dziury w scenariuszu są zauważalne już przy pierwszym oglądaniu. Zakończenie jest słabe a ciężkiego klimatu jest jak na lekarstwo. Plusem jest świetna rola Jackmana i Glynhalla, Szczególnie ten drugi pokazał w całej mocy swój kunszt i talent. 6+/10

Opublikowano

Jako takich dziur w scenariuszu nie ma, zresztą prostym kluczem do interpretacji filmu jest postać detektywa (i to jak się nazywa, i to co ta nazwa oznacza). Ilość fałszywych tropów, które celowo są zastawiane na widza to rodzaj swoistej gry na linii twórca-odbiorca. Zdecydowanie to jeden z najmocniejszych punktów filmu (jak i cały scenariusz).

Chyba jeden z moich ulubionych thrillerów ostatnich lat i bardzo musiałbym się czepiać, aby znaleźć (większe)wady w tym filmie. Na początku miałem ochotę wysmarować trochę dłuższą odpowiedź, ale natłok obejrzanych filmów i ogólne zmęczenie odwiodły mnie szybko od tej myśli  :)

Zresztą ostateczny odbiór filmu i tak zawsze jest sprawą indywidualną.

P.S
Gorąco każdemu polecam: "W objęciach węża", w listopadzie powinien się pojawić w sieci kin studyjnych. Największa (dla mnie) niespodzianka in plus na festiwalu, który był bardzo udany w tym roku. Rozczarowałem się tylko animowaną "Czarodziejską Górą", przesyt pomysłu nad techniką i opowieścią. No i "Brud" nadal do mnie nie trafił, wrzucić z niego wątki moralizatorskie i byłoby naprawdę dobrze

Opublikowano

Frailty  - bardzo fajny film najbardziej mnie zdziwiło jak przy nazwisku reżysera na końcu pojawił się Bill Paxton.  Polecam !

Aloha- Jeżeli lubisz filmy Camerona Crowe to jest następny film tego reżysera. Taki sam jak poprzednie ale dla mnie to nie wada. Jego filmy zawsze się dobrze ogląda.

Pride - Scenariusz tego filmu chciałbym zobaczyć u nas na śląsku.  W skrócie : Lata 80'te Wielka Brytania. Rząd zamyka kopalnie górnicy strajkują.  W sukurs górnikom idą geje i lesbijki. Górnicy to wierni katolicy i ta pomoc im nie pasuje. Geje i Lesbijki pomagają mimo wszystko  ... Świetnie się ogląda z przesłaniem. Film nie dla homofobów  i wyborców PiS.  

P.S. No i nie dla tych co wybrali go

uid_abb7be4b21e769e403ad49d4ae63114f1258

Opublikowano (edytowane)

Odd Thomas (2013) - Historia o tym jak chorąży Chekov... tfu... chłopak o imieniu Odd, który widzi zmarłych (i piekielne potwory), jeździ na skuterze i ma gorącą laskę, która jest kelnerką. No i ma różne przygody ( i musi zapobiec masakrze). Film niskobudżetowy i chyba od razu poleciał do pudełkowej dystrybucji (DVD/blu-ray). I to widać od razu. Mało aktorów za to od groma statystów no i efekty bidne. Fabuła zjadliwa choć mocno podziurawiona. są też błędy techniczne jak np

scena gdzie Odd ładuje ponad 100kg  trupa do bagażnika jakby był workiem kartofli, czy scena z "sępami", które powinny zabić Odda zaraz po tym jak zorientowały się, że je widzi).

Ogólnie popracować nad scenariuszem i byłoby całkiem, całkiem. Końcówka daje idealne podwaliny do bardziej brutalnej, mrocznej kontynuacji, a z Odda zrobić badassa-łowcę.

Ocena: takie 6+/10

Edytowane przez Farmer.
Opublikowano

Psy. Zaskakująco niegłupi dramat sensacyjny. Linda, Kondrat i młody Pazura zagrali bardzo w porządku, ale gwiazdą wieczora jest tu przede wszystkim Gajos. Historyjka o byłych UBekach, chcących odnaleźć się w nowym ustroju, to wciąż najlepszy polski film sensacyjny po 1989'. I patrząc na stan polskiej kinematografii będzie nim zapewne przez kolejne 23 lata. Zwłaszcza że Psy 2 trochę zawiodły...

Za dużo to girojstwa, oraz zapatrzenia się w tandetne akcyjniaki klasy B Holiłudu (slow motion i odpalania fajka po epickim wybuchu pozazdrościłby Franzowi sam Max Payne :yao: ) przez co dużo mniej tu ciężkiego klimatu oryginału, opierającego się właśnie na gestykulacji i słowie;

165710_A480Psy2.jpg

Wódka, wąsy, rzucanie kurwami, patologia służb, oraz klasyki polskiej motoryzacji. Jak tu nie kochać takiej atmosfery? <3

Dwójka ma dwa mocne atuty; zabawnie irytującego Pazurę, oraz Artura Żmijewskiego w roli czarnego charakteru. Aż mi smutno jak tak dobry aktor od lat marnuje się w rolach lekarzy, czy innych sukienkowych, popjerdalących na składaku ulicami Sandomierza. 

• Plusik 1