Ma_niek 860 Opublikowano 10 sierpnia 2015 Opublikowano 10 sierpnia 2015 Jedynka dobra dwójka swietna. Oczywiscie ciagle mowimy w kategoriach parodii. Dało sie posmiac i obejrzec bez zazenowania wiec polecam. Cytuj
Yap 2 794 Opublikowano 10 sierpnia 2015 Opublikowano 10 sierpnia 2015 Takich filmow sie nie oglada bo Wayans dostaje kase za nic. Naga Broń po calości, czyli idealna komedia nonsensu. Nielsen wypowidajacy niedorzeczne kwestie z kamienna powaga i Nordberg (zydowskie nazwisko u mudżina ftw). Pamieta ktos scene z czarnoskorym nawalajacym z banki w trojce. Przewijalem ja z 20 razy pocac sie ze smiechu. No kuuuwa 1 Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 10 sierpnia 2015 Opublikowano 10 sierpnia 2015 no ja wlassnie takich filmow nie ogladam, nie lubie glupkowatych komedii a przy tym sie bawilem nadzwyczaj dobrze, dlatego pytam tutaj, zcy to dobry film w rzeczywistosci czy tylko mnie sie podobal Cytuj
Gość Opublikowano 10 sierpnia 2015 Opublikowano 10 sierpnia 2015 Chyba każdy lubi jakieś (pipi)owe filmy. Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 10 sierpnia 2015 Opublikowano 10 sierpnia 2015 Te nowe 'parodie' to nawet podeszw nie mogą lizać Nagim Broniom. 7 Cytuj
Pupcio 18 418 Opublikowano 10 sierpnia 2015 Opublikowano 10 sierpnia 2015 To jest bardziej taki scary movie Masorz. Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 10 sierpnia 2015 Opublikowano 10 sierpnia 2015 Domyśliłem się :potter: Cytuj
Pupcio 18 418 Opublikowano 10 sierpnia 2015 Opublikowano 10 sierpnia 2015 jeszcze będziesz chciał grać w wormsy :czesc: Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 11 sierpnia 2015 Opublikowano 11 sierpnia 2015 (edytowane) no ja wlassnie takich filmow nie ogladam, nie lubie glupkowatych komedii a przy tym sie bawilem nadzwyczaj dobrze, dlatego pytam tutaj, zcy to dobry film w rzeczywistosci czy tylko mnie sie podobaljeden z lepszych filmów mela brooksa głupkowatą komedią xdddd. the iron giant - smutna bajka o samotnym chłopcu i jego przyjacielu robocie niesłusznie posądzonym o bycie bronią masowego rażenia. Edytowane 11 sierpnia 2015 przez tk___tk Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 11 sierpnia 2015 Opublikowano 11 sierpnia 2015 (edytowane) noo tak, to jakis twoj idol? przykro mi Edytowane 11 sierpnia 2015 przez Szejdj Cytuj
Farmer 3 272 Opublikowano 11 sierpnia 2015 Opublikowano 11 sierpnia 2015 Śmiechy-chichy ale pana Mela Brooksa szanujcie, ok? Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 11 sierpnia 2015 Opublikowano 11 sierpnia 2015 ja oczywiscie szanuje, chodzi o to ze to nie filmy w moim typie Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 11 sierpnia 2015 Opublikowano 11 sierpnia 2015 młody frankeinstein najlepszym filmem Brooksa. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 12 sierpnia 2015 Opublikowano 12 sierpnia 2015 ale kosmicznych jaj nie obejrzeć?! Cytuj
kultywator 2 083 Opublikowano 12 sierpnia 2015 Opublikowano 12 sierpnia 2015 A płonące siodła? 1 Cytuj
Farmer 3 272 Opublikowano 12 sierpnia 2015 Opublikowano 12 sierpnia 2015 Też bardzo dobry film. I pomyśleć, że rolę Wildera miał grać John Wayne. Cytuj
Gość Opublikowano 12 sierpnia 2015 Opublikowano 12 sierpnia 2015 Producenci i Płonące siodła, jezusie nazaretański, jakie to dobre. Franek mi średnio siadł, chociaż miał swoje momenty. A kosmiczne jaja i faceci w rajtuzach to dla mnie najlepsze parodie. Np. taka naga broń zawsze wydawała mi się co najwyżej średnia i z tych "kryminalnych" wolałem Strzelając śmiechem. Cytuj
kultywator 2 083 Opublikowano 12 sierpnia 2015 Opublikowano 12 sierpnia 2015 Pajgi a choćby scena z tym jak Oj S. składa gnata? Nie wiem czemu, ale to pierwsze co mi przyszło na myśl, jak przeczytałem Twojego posta. Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 12 sierpnia 2015 Opublikowano 12 sierpnia 2015 Uch półmetek tegorocznego LAF w Zwierzyńcu za mną, wyjąwszy dzisiaj, średnio 5 filmów dziennie. Bardzo udany wyjazd, ostatnio było słabiej z repertuarem. Gdyby tylko nie ten przeklęty upał, bo klimatyzacja w salach nie wyrabia... Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 14 sierpnia 2015 Opublikowano 14 sierpnia 2015 Prisoners- Dziwie się nad zachwytami, nad tym filmem. Film jest przydługawy, dziury w scenariuszu są zauważalne już przy pierwszym oglądaniu. Zakończenie jest słabe a ciężkiego klimatu jest jak na lekarstwo. Plusem jest świetna rola Jackmana i Glynhalla, Szczególnie ten drugi pokazał w całej mocy swój kunszt i talent. 6+/10 Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 14 sierpnia 2015 Opublikowano 14 sierpnia 2015 Jako takich dziur w scenariuszu nie ma, zresztą prostym kluczem do interpretacji filmu jest postać detektywa (i to jak się nazywa, i to co ta nazwa oznacza). Ilość fałszywych tropów, które celowo są zastawiane na widza to rodzaj swoistej gry na linii twórca-odbiorca. Zdecydowanie to jeden z najmocniejszych punktów filmu (jak i cały scenariusz).Chyba jeden z moich ulubionych thrillerów ostatnich lat i bardzo musiałbym się czepiać, aby znaleźć (większe)wady w tym filmie. Na początku miałem ochotę wysmarować trochę dłuższą odpowiedź, ale natłok obejrzanych filmów i ogólne zmęczenie odwiodły mnie szybko od tej myśli Zresztą ostateczny odbiór filmu i tak zawsze jest sprawą indywidualną.P.SGorąco każdemu polecam: "W objęciach węża", w listopadzie powinien się pojawić w sieci kin studyjnych. Największa (dla mnie) niespodzianka in plus na festiwalu, który był bardzo udany w tym roku. Rozczarowałem się tylko animowaną "Czarodziejską Górą", przesyt pomysłu nad techniką i opowieścią. No i "Brud" nadal do mnie nie trafił, wrzucić z niego wątki moralizatorskie i byłoby naprawdę dobrze Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 16 sierpnia 2015 Opublikowano 16 sierpnia 2015 Frailty - bardzo fajny film najbardziej mnie zdziwiło jak przy nazwisku reżysera na końcu pojawił się Bill Paxton. Polecam ! Aloha- Jeżeli lubisz filmy Camerona Crowe to jest następny film tego reżysera. Taki sam jak poprzednie ale dla mnie to nie wada. Jego filmy zawsze się dobrze ogląda. Pride - Scenariusz tego filmu chciałbym zobaczyć u nas na śląsku. W skrócie : Lata 80'te Wielka Brytania. Rząd zamyka kopalnie górnicy strajkują. W sukurs górnikom idą geje i lesbijki. Górnicy to wierni katolicy i ta pomoc im nie pasuje. Geje i Lesbijki pomagają mimo wszystko ... Świetnie się ogląda z przesłaniem. Film nie dla homofobów i wyborców PiS. P.S. No i nie dla tych co wybrali go Cytuj
Farmer 3 272 Opublikowano 16 sierpnia 2015 Opublikowano 16 sierpnia 2015 (edytowane) Odd Thomas (2013) - Historia o tym jak chorąży Chekov... tfu... chłopak o imieniu Odd, który widzi zmarłych (i piekielne potwory), jeździ na skuterze i ma gorącą laskę, która jest kelnerką. No i ma różne przygody ( i musi zapobiec masakrze). Film niskobudżetowy i chyba od razu poleciał do pudełkowej dystrybucji (DVD/blu-ray). I to widać od razu. Mało aktorów za to od groma statystów no i efekty bidne. Fabuła zjadliwa choć mocno podziurawiona. są też błędy techniczne jak np scena gdzie Odd ładuje ponad 100kg trupa do bagażnika jakby był workiem kartofli, czy scena z "sępami", które powinny zabić Odda zaraz po tym jak zorientowały się, że je widzi). Ogólnie popracować nad scenariuszem i byłoby całkiem, całkiem. Końcówka daje idealne podwaliny do bardziej brutalnej, mrocznej kontynuacji, a z Odda zrobić badassa-łowcę. Ocena: takie 6+/10 Edytowane 16 sierpnia 2015 przez Farmer. Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 17 sierpnia 2015 Opublikowano 17 sierpnia 2015 Psy. Zaskakująco niegłupi dramat sensacyjny. Linda, Kondrat i młody Pazura zagrali bardzo w porządku, ale gwiazdą wieczora jest tu przede wszystkim Gajos. Historyjka o byłych UBekach, chcących odnaleźć się w nowym ustroju, to wciąż najlepszy polski film sensacyjny po 1989'. I patrząc na stan polskiej kinematografii będzie nim zapewne przez kolejne 23 lata. Zwłaszcza że Psy 2 trochę zawiodły... Za dużo to girojstwa, oraz zapatrzenia się w tandetne akcyjniaki klasy B Holiłudu (slow motion i odpalania fajka po epickim wybuchu pozazdrościłby Franzowi sam Max Payne ) przez co dużo mniej tu ciężkiego klimatu oryginału, opierającego się właśnie na gestykulacji i słowie; Wódka, wąsy, rzucanie kurwami, patologia służb, oraz klasyki polskiej motoryzacji. Jak tu nie kochać takiej atmosfery? <3 Dwójka ma dwa mocne atuty; zabawnie irytującego Pazurę, oraz Artura Żmijewskiego w roli czarnego charakteru. Aż mi smutno jak tak dobry aktor od lat marnuje się w rolach lekarzy, czy innych sukienkowych, popjerdalących na składaku ulicami Sandomierza. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi