Tokar 8 278 Opublikowano 15 lutego 2017 Opublikowano 15 lutego 2017 Duplo Spodermon - nie mam pojęcia jak to się stało, ale wyszło dokładnie tak sympatycznie, jak zapowiadało się po pierwszym teaserze. Wypada uchylić fedory polskiemu dystrybutorowi, że zdecydował się na puszczenie wersji z napisami, bo voice acting perfekcyjny. Nawet nie chcę wiedzieć jak to brzmi po polsku. W zasadzie przepis na sukces był prosty. Wystarczyło mieć pomysł na patenty związane z uniwersum batmanowym i z klockami. I dobrze wcelować z humorem. No i się udało, nawet mimo nachalnego promowania family values. To bezcenne jak ten film ośmiesza zdychające DCCU. Cytuj
kotlet_schabowy 2 734 Opublikowano 15 lutego 2017 Opublikowano 15 lutego 2017 Moonlight : pod względem formalnym jest to kino, za jakim nie przepadam (długie ujęcia z ręki, mało dialogów, klimaty momentami wręcz oniryczne), abstrahuję od samej tematyki, z którą nie mam problemu, o ile jest podana w odpowiedni sposób (tu subtelności czasem brak i robi się trochę niesmacznie). Czuć tu "artyzm". Drugi problem, jakim mam z tym filmem, to przesadny tragizm i nagromadzenie problemów głównego bohatera (przypomina mi Precious) : chłopak jest gejem, dorasta w dzielnicy dilerów i ćpunów, matka jest narkomanką, ojca brak, i w tym wszystkim zachowuje się jak aspergerowiec. Nie wiem, czy przekaz miał być "jak ciężko mają homo", ale jak dla mnie taka osoba jak on miałaby przeje.bane, przykładowo, w szkole i bez tego. Mimo wszystko film zostaje w głowie, może to też za sprawą muzyki, może właśnie specyficznego klimatu, parę ujęć całkiem ciekawie wyszło (pierdoła, jak kamera na otwierających się drzwiach samochodu, lubię takie motywy). Podobało mi się pokazanie trzech etapów życia jako trzech "rozdziałów", odtwórcy głównego bohatera dobrze się spisali (a i pod względem wyglądu trafnie ich dobrano). Nie jest to zły film, ale z czystym sumieniem polecić nie mogę, po prostu nie w moim guście. Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 16 lutego 2017 Opublikowano 16 lutego 2017 W jakim sensie robi się niesmacznie? Cytuj
Masorz 13 216 Opublikowano 16 lutego 2017 Opublikowano 16 lutego 2017 Pewnie jest zbyt gejowsko. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 16 lutego 2017 Opublikowano 16 lutego 2017 John Wick 2 - jakie to było dobre :) Uśmiałem się w kinie. Film jest tak przerysowany że prawie kiczowaty. Nie przeszkadza to jednak w odbiorze. Główny bohater mało mówi ale nie musi. Napięcie oddaje w spojrzeniach i chwilowych zwolnieniach akcji. Reżyser mistrzowsko pokazuje te chwile kiedy się nie strzelają ale zaraz zaczną. Wielki plus za morfeusza i dialog jego z neo . Zrobili z tego odwróconą scenę z matrixa i widać było że puszczają oko do fanów. Cały ten pomysł na ukryty świat zabójców jest przezabawny i głupi. No po prostu leżałem ze śmiechu. Szczególnie portier (nie pamiętam jak się nazywa ale charakterystyczny aktor chociażby z the wire, lost czy quantum break) czy niema zabójczyni. Kudosy i chce kontynuacje. Mocne 8/10 oceniam walory rozrywkowe. Jeżeli szukasz głębokiej wielowątkowej fabuły to nie ten adres. Film idealny do kina. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 16 lutego 2017 Opublikowano 16 lutego 2017 (edytowane) W jakim sensie robi się niesmacznie? mały spoiler z jednej ze scen wali konia murzynowi na plaży Edytowane 16 lutego 2017 przez _Be_ Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 16 lutego 2017 Opublikowano 16 lutego 2017 Widać film trafia w takie proste umysły jak twój. Jak dobrze, że jest taka elita jak ty który może wskazywać nam co powinniśmy oglądać. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 16 lutego 2017 Opublikowano 16 lutego 2017 (edytowane) john wick 2 - właśnie wrocilem z kina, podobny do jedynki, fajnie sie ogląda, porządne i dosadne kino akcji gdzie głóny bohater nie musi sie hamować bo nie jest dobrym bohaterem - lubie takie filmy znacznie bardziej niż te gdzie bohater jest dobry i robi przez to nielogiczne rzeczy żeby nie zepsuć wizerunku tak jak mowie podobny do jedynki więc jak komuś sie podobała to dwójka też sie spodoba i na odwrót - jak was znudziła jedynka zalewem strzelaniny to tu jest podobnie chociaż fabuła jest troche bardziej rozwinięta powiem tylko jeszcze że z jedną kwestią troche polecieli po bandzie, niektórzy mogą uznać to za wade , ale nie bede spoilerowal konkretami jak na kino akcji 9/10 ogolnie jako film 8-/10 i fajne ma plakaty Edytowane 16 lutego 2017 przez Yano Cytuj
kotlet_schabowy 2 734 Opublikowano 16 lutego 2017 Opublikowano 16 lutego 2017 W jakim sensie robi się niesmacznie? No chociażby to co napisał bluber. inb4 "mogłeś się z tym liczyć oglądając taki film", ok, co nie zmienia faktu. Cytuj
ogqozo 6 575 Opublikowano 16 lutego 2017 Opublikowano 16 lutego 2017 "Medicine for Melancholy" było hetero, a jednak postanowiłeś obejrzeć dopiero "Moonlight". O czym to może świadczyć... Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 16 lutego 2017 Opublikowano 16 lutego 2017 Rozumiem, że jakby dziewczyna robiła handjoba bohaterowi to mogłoby być to niesmaczne dla widza geja. Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 17 lutego 2017 Opublikowano 17 lutego 2017 Rozumiem, że jakby dziewczyna robiła handjoba bohaterowi to mogłoby być to niesmaczne dla widza geja. No chyba nie bo i tak by zobaczył parówę ? Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 17 lutego 2017 Opublikowano 17 lutego 2017 (edytowane) To jakby chłopak dziewczynie robił palcówę? Zresztą w filmie nie było widać penisa tzw. parówy. Edytowane 17 lutego 2017 przez MaiorZero Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 17 lutego 2017 Opublikowano 17 lutego 2017 no ale bedały :33333 chłopak dziewczyna normalna rodzina Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 17 lutego 2017 Opublikowano 17 lutego 2017 Dobra skończmy z tym tematem ale do rzeczy Moonlight 3/6 Nie widzę w tym filmie nic co mogłoby go stawiać na kandydata do Oskara ale to tylko moja opinia. Jasne że film dostanie jakąś statuetkę gdyż nie było w nim chyba ani jednego białego A po rozdmuchanej tragedii zeszłorocznych Oskarów to niezły wyznacznik. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 17 lutego 2017 Opublikowano 17 lutego 2017 Dobra skończmy z tym tematem ale do rzeczy Moonlight 3/6 Nie widzę w tym filmie nic co mogłoby go stawiać na kandydata do Oskara ale to tylko moja opinia. Jasne że film dostanie jakąś statuetkę gdyż nie było w nim chyba ani jednego białego A po rozdmuchanej tragedii zeszłorocznych Oskarów to niezły wyznacznik. najgłupszy post roku 2017 miejsce #2 Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 17 lutego 2017 Opublikowano 17 lutego 2017 To chociaż byś napisał co tak ujęło cię w tym filmie, że tak oburza się moja ocena. Czy po prostu przeszkadzają ci wszyscy którzy nie zgadzają się z twoimi ocenami Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 17 lutego 2017 Opublikowano 17 lutego 2017 No w Twojej opinii nic oprócz info, że grają czarni konkretnego nie ma. Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 17 lutego 2017 Opublikowano 17 lutego 2017 Jasne że film dostanie jakąś statuetkę gdyż nie było w nim chyba ani jednego białego idź może postrzelaj w BFie z takim myśleniem a nie za filmy się brać xd Cytuj
Gość suteq Opublikowano 17 lutego 2017 Opublikowano 17 lutego 2017 To chociaż byś napisał co tak ujęło cię w tym filmie, że tak oburza się moja ocena. Czy po prostu przeszkadzają ci wszyscy którzy nie zgadzają się z twoimi ocenami Wyrażał opinie o tym filmie po seansie. Poszukaj sobie. Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 17 lutego 2017 Opublikowano 17 lutego 2017 No ale cóż więcej można dodać o tym filmie ?. Gra aktorska nie porywa, muzyka jakość wybitna też nie jest a film po drugim akcie cholernie się dłuży. Ja wiem że film zdobył wiele nagród na wielu festiwalach w tym Gay and Lesbian Entertainment Critics Association. Ale to tylko pokazuje jak na siłę w tym roku szuka się nie białych Oskarów. Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 17 lutego 2017 Opublikowano 17 lutego 2017 (edytowane) No ale cóż więcej można dodać o tym filmie ?. Gra aktorska nie porywa, muzyka jakość wybitna też nie jest a film po drugim akcie cholernie się dłuży. Ja wiem że film zdobył wiele nagród na wielu festiwalach w tym Gay and Lesbian Entertainment Critics Association. Ale to tylko pokazuje jak na siłę w tym roku szuka się nie białych Oskarów. Edytowane 17 lutego 2017 przez MaiorZero Cytuj
kotlet_schabowy 2 734 Opublikowano 17 lutego 2017 Opublikowano 17 lutego 2017 Rozumiem, że jakby dziewczyna robiła handjoba bohaterowi to mogłoby być to niesmaczne dla widza geja. No to by sobie mógł napisać o tym w temacie "Ostatnio widziałem", w czym problem lol. Cytuj
Gość Opublikowano 18 lutego 2017 Opublikowano 18 lutego 2017 Dobra skończmy z tym tematem ale do rzeczy Moonlight 3/6 Nie widzę w tym filmie nic co mogłoby go stawiać na kandydata do Oskara ale to tylko moja opinia. Jasne że film dostanie jakąś statuetkę gdyż nie było w nim chyba ani jednego białego A po rozdmuchanej tragedii zeszłorocznych Oskarów to niezły wyznacznik. najgłupszy post roku 2017 miejsce #2 Ja bym jednak dał #1. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi