milan 7 022 Opublikowano 12 sierpnia 2017 Opublikowano 12 sierpnia 2017 TEJ, fajny ten król artur, ani sekundy sie nie skrzywiłem. 1 Cytuj
Amer 1 370 Opublikowano 13 sierpnia 2017 Opublikowano 13 sierpnia 2017 Zaproszenie (2015) - skusiłem się po licznych rekomendacjach z forumka. Pierwsze 80 minut jest naprawdę dobre, a ostatnie 10... rozczarowuje i pozostawia niedosyt. Mimo wszystko rozkmina w trakcie seansu jest solidna, więc warto wygospodarować ten czas. Cytuj
Rudiok 3 367 Opublikowano 13 sierpnia 2017 Opublikowano 13 sierpnia 2017 Dlaczego on? - prosta komedyjka z kilkoma fajnymi śmiechowymi momentami. Bez jakiegoś większego efektu wow ale też bez żenady. Cranston i Franco dali radę. Takie 6/10 w kategorii filmu na sobotę. Cytuj
PiotrekP 1 787 Opublikowano 13 sierpnia 2017 Opublikowano 13 sierpnia 2017 (edytowane) Sharknado 5 nic nowego już z tego nie będzie. Formuła przejadła się po 3 części. Nie wiem skąd oni mają hajsy żeby co roku kręcić nową część ale ja już tego nie obejrzę. 3/10 To oni jeszcze to kręcą? Nawet nie wiedziałem Edytowane 13 sierpnia 2017 przez PiotrekP Cytuj
drozdu7 2 790 Opublikowano 13 sierpnia 2017 Opublikowano 13 sierpnia 2017 Strażnicy Galaktyki 2 - dla mnie ten film był naprawdę przeciętny. Wogóle to MCU to naprawdę już trochę zjadanie własnego ogona, mało już przebłysków w odcinkach tego serialu. Filmów naprawdę udanych było jedynie kilka, min. pierwsi Strażnicy, którzy byli czymś świeżym. Tu od początku film pokazuje "patrzcie, jeszcze bardziej jesteśmy wyluzowani, śmieszni i mamy nowe piosenki", ale tam gdzie ma być śmiesznie jest konsternacja bo sucharów masa. Sama historia, niby osobista ale taka kuźwa nijaka, do tego stopnia że w sumie najbardziej sie cieszyłem kiedy pokazywali Yondu, resztę mając gdzieś (no może Drax był ok). Może się czepiam, może przesadzam ale w sumie trochę się wkurzyłem bo pierwsza część to jeden z lepszych Marveli. 6/10 1 1 Cytuj
Rudiok 3 367 Opublikowano 13 sierpnia 2017 Opublikowano 13 sierpnia 2017 Going in style - nadzwyczaj miły, ciepły i przyjemny film. Trio Freeman, Caine i Arkin świetnie się razem bawi i po prostu przyjemnie się ich ogląda jak planują obrabować bank. Takie "Ocean's 75". Mimo wieku dają radę i czuć ich klasę jako aktorów. Historia prosta, ale sprawnie opowiedziana, trochę niewymuszonego humoru i rodzinnego ciepła. Krzepiący film, 7/10. Cytuj
Solderowy123 43 Opublikowano 14 sierpnia 2017 Opublikowano 14 sierpnia 2017 (edytowane) Rogue One: A Star Wars Story/Łotr 1. Gwiezdne Wojny - historie. Przyznam szczerze, że te całe uniwersum jest mi zupełnie obce. Od około dwudziestu pięciu lat nie obejrzałem ani jednego filmu z tej serii. Nigdy nie fascynowały mnie takie "bajeczne" klimaty, lecz kilka postaci jak i kultową scenę z filmu "Imperium kontratakuje" kojarzyłem Sytuacja nieco się zmieniła gdy rok temu na TVN obejrzałem "Nową nadzieję". Fabuła filmu mnie wciągnęła, i od tego czasu ten film jest jednym z moich ulubionych, a ja od tego momentu poznawałem uniwersum tej sagi. Ten film opowiada o grupie rebeliantów podejmującej się misji niemożliwej, próbując wykraść plany budowy Gwiazdy Śmierci, najpotężniejszej broni Imperium. Na plus wartka akcja oraz obecność kilku znanych postaci z poprzednich filmów. Główni bohaterowie, z wyjątkiem droida oraz Chirruta Îmwe, nie zapadli mi w pamięć. W końcu Wszysci zginęli, od początku wiadomo było jak to się skończy, a rebielianci z góry byli skazani na rzeź. W ciągu zaledwie kilku minut nie poczujemy "sympatii" do załogi "Łotra 1". Jest to chyba pierwszy film z sagi z naciskiem na bitwy. Ocena: 4+/6 Edytowane 14 sierpnia 2017 przez Solderowy123 1 Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 14 sierpnia 2017 Opublikowano 14 sierpnia 2017 Ten film opowiada o grupie rebeliantów podejmującej się misji niemożliwej, próbując wykraść plany budowy Gwiazdy Śmierci, najpotężniejszej broni Imperium. Zachęciłeś do obejrzenia tego filmu. Cytuj
Gość Opublikowano 14 sierpnia 2017 Opublikowano 14 sierpnia 2017 Stawiam tysiaka, że im się nie udało Cytuj
Shankor 1 614 Opublikowano 14 sierpnia 2017 Opublikowano 14 sierpnia 2017 Czasem wpadam do tego tematu poczytać opisy niszowych filmów. Potem 2 zdania, że CGI kłuje w oczy i murzyn/ciapaty w roli głównej. Kocham to forum. Cytuj
okens 541 Opublikowano 15 sierpnia 2017 Opublikowano 15 sierpnia 2017 Ostatnio mam szczescie do dobrego polskiego kina i tak ostatnio widzialem: Jestem morderca- bardzo dobrze zrealizowany chociaz fabula raptem opiera sie na prawdziwych wydazeniach a nie probuje je wiernie odtworzyc. A szkoda bo histroia Wampira oprocz wiadomych niedomowien i skandali ma cholernie ciekawe podloze. Niemniej film oglada sie niezle( czasami moze lekko przynudzac) serial Sluzby Specjalne- piec mocarnych odcinkow oddajach realia pl 1 Cytuj
michal 558 Opublikowano 15 sierpnia 2017 Opublikowano 15 sierpnia 2017 sprawdz Zbrodniarz, który ukradł zbrodnię.Ładnie oddaje mentalność ludzi PRLu. Cytuj
--wojtas-- 609 Opublikowano 15 sierpnia 2017 Opublikowano 15 sierpnia 2017 Baby Driver - trochę taki Drive dla dzieci. Nie przypadł mi do gustu. 1 Cytuj
Rudiok 3 367 Opublikowano 15 sierpnia 2017 Opublikowano 15 sierpnia 2017 John Wick 2 - czyli ktoś znów wkurza Keanu, który nie daje sobie w kaszę dmuchać. Jeszcze więcej strzelania i tańca z pistoletem, świetna scena w muzeum w gabinecie luster i choreografia scen na najwyższym poziomie. Drewniany Keanu w sam raz sprawdza się w takiej roli. Czekam na trzecią część, bo może być niezły rozp.ierdol. Bawiłem się tak jak tego oczekiwałem, 7/10. Cytuj
Boomcio 4 054 Opublikowano 15 sierpnia 2017 Opublikowano 15 sierpnia 2017 Polowanie na dróżbów... Ja (pipi)ę genialny pomysł i wykonanie. Masa wysokich lotów momentów. Randomowa obsada in plus! Dobry do obejrzenia z panną, a zwłaszcza przed ceremonią. Moocne 8/10 Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 16 sierpnia 2017 Opublikowano 16 sierpnia 2017 Wojna o planetę małp- najbardziej dojrzała część nowej serii, ma kilka wad, ale podoba mi się tempo z jakim prowadzona jest akcja, świetnie podkreślana przez muzę w stylu kina przygodowego lat 70/80. Kolejna Planeta Małp. Nigdy nie byłem fanem tego uniwersum i po tym filmie nadal jest mi to obojętne, szanuję oryginał, te nowe części poza zdjęciami i efektami specjalny to nie mają dla mnie nic do zaoferowania. Małpy wyglądają super, efekty specjalne super, ale fabuła i dziury logiczne na poziomie obcego convenant, film bym podzielił na 3 akty z czego 1 ok, 2- zabijcie mnie 3- zabijcie mnie, ale chociaż są wybuchy i szympansy z karabinami. Próbowali przemycać suchary między małpami ;/////////// nie wiem jak scenarzysta pisząc te sceny może patrzeć w lustro po tym filmie. płakałem z żenady. imo najgorsza część z "nowych" planet małp dzisiaj obejrzałem i... @pajgus dlaczego uważasz tą część za najbardziej dojrzałą? Moim zdaniem rozrzedzili klimat i postawili właśnie na kino przygodowe lat '80, film zdziecinniał. Ja rozumiem że nie można jechać ciągle na patosie biednych, udręczonych małpek ale no kurde no. ;/ Orzeszek w sumie wyjasnił wszystko swoim postem, wyobrażam sobie jaką musiał mieć czerwoną gębę i odcisk na czole od facepalmów w kinie XD Akt 2 jeszcze jakoś ujdzie ale akt trzeci to już takie stężenie głupoty że ojap.ierdole XDD Jak ktoś ma się zamiar jeszcze wybrać do kina to niech lepiej zaczeka na zatokę piratów. Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 17 sierpnia 2017 Opublikowano 17 sierpnia 2017 (edytowane) Ostatnio forumek mnie oszukał i już wam nie zaufam pisaliście, że Król Artur to nie jest zły film, a Mumię da się oglądać. No i obejrzałem wczoraj i Króla Artura i Mumię. O tym pierwszym szkoda gadać, Guy Ritchie fartem zrobił Przekręt i się skończył. Król Artur to nuda i kupa, brakowało tylko Stathamama i jego "hej mejt <z dyśki>. 3+/10. Mumia, lol. Najlepiej ten film oddaje dialog między Tomem a tą blondi - Cośtam sarkofag i hieroglify - Coooo, nie mów do mnie takim nałkowym bełkotem. Nie jeste naukowcem nie mówiąc już o tym, że ta pani doktor nie wiedziała co to jest mumifikacja. Nie oczekując sensu po popcorniaku, ten film nie miał scenariusza, gra aktorska nie istniała, a dialogi i klimat były... bardzo DZIWNE? 4/10 Edytowane 17 sierpnia 2017 przez gekon Cytuj
Plugawy 3 685 Opublikowano 17 sierpnia 2017 Opublikowano 17 sierpnia 2017 Krol Artur byl niezly najmocniejsze 7/10 a muze mial zaje.bista i wybrane sceny. Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 17 sierpnia 2017 Opublikowano 17 sierpnia 2017 (edytowane) Ok, najmocniejsze 3/10, prawie 3+ chociaż po namyślę to odemuję oczko za (pipi)owy styl Ricziego i "opowiadanie" akcji oraz skaszaniony montaż 2/10 Edytowane 17 sierpnia 2017 przez gekon Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 17 sierpnia 2017 Opublikowano 17 sierpnia 2017 No już bez przesady, zakładajac ze takie filmy jak bogowie i tytani czy jak to sie tam nazywalo, to 1/10, to Artur napewno jest 7 razy lepszy Cytuj
Plugawy 3 685 Opublikowano 17 sierpnia 2017 Opublikowano 17 sierpnia 2017 Bogowie Egiptu, co to bylo xD niezly mindfuck mialem, bo spodziewalem sie czegos 6/10. Cytuj
Humulus 825 Opublikowano 17 sierpnia 2017 Opublikowano 17 sierpnia 2017 A Cure for Wellness - zupełnie nie rozumiem skąd tyle negatywnych recenzji. Jeden z lepszych filmów jakie widziałem w tym roku. Cytuj
Boomcio 4 054 Opublikowano 17 sierpnia 2017 Opublikowano 17 sierpnia 2017 (edytowane) The survivalist. Dziwne, że nikt z forum nue wspomniał o tej produkcji, jakże niskobudżetowej, ale i minimalistycznej, pięknej i głębokiej. Tak oto świat się skończył, a ludność rozsiana po lasach próbuje przeżyć na małych skrawkach swojego świata. Jest dosadna przemoc, walenie gruchy, sex jako waluta przetargowa i aborcja przeprowadzona domowym sposobem. Jest zdziczenie, zwierzęcość i karuzela przytłaczającego klimatu bezcelowości bytu. Uffff Z uwagi na mega niski budżet oczko w górę. Fani survivalu oczko w górę. Podsumiwując - mocarne -9/10. Edytowane 17 sierpnia 2017 przez MAJOCHEY_PL Cytuj
Gość Opublikowano 17 sierpnia 2017 Opublikowano 17 sierpnia 2017 Wojna o planetę małp- najbardziej dojrzała część nowej serii, ma kilka wad, ale podoba mi się tempo z jakim prowadzona jest akcja, świetnie podkreślana przez muzę w stylu kina przygodowego lat 70/80. Kolejna Planeta Małp. Nigdy nie byłem fanem tego uniwersum i po tym filmie nadal jest mi to obojętne, szanuję oryginał, te nowe części poza zdjęciami i efektami specjalny to nie mają dla mnie nic do zaoferowania. Małpy wyglądają super, efekty specjalne super, ale fabuła i dziury logiczne na poziomie obcego convenant, film bym podzielił na 3 akty z czego 1 ok, 2- zabijcie mnie 3- zabijcie mnie, ale chociaż są wybuchy i szympansy z karabinami. Próbowali przemycać suchary między małpami ;/////////// nie wiem jak scenarzysta pisząc te sceny może patrzeć w lustro po tym filmie. płakałem z żenady. imo najgorsza część z "nowych" planet małp dzisiaj obejrzałem i... @pajgus dlaczego uważasz tą część za najbardziej dojrzałą? Moim zdaniem rozrzedzili klimat i postawili właśnie na kino przygodowe lat '80, film zdziecinniał. Ja rozumiem że nie można jechać ciągle na patosie biednych, udręczonych małpek ale no kurde no. ;/ Orzeszek w sumie wyjasnił wszystko swoim postem, wyobrażam sobie jaką musiał mieć czerwoną gębę i odcisk na czole od facepalmów w kinie XD Akt 2 jeszcze jakoś ujdzie ale akt trzeci to już takie stężenie głupoty że ojap.ierdole XDD Jak ktoś ma się zamiar jeszcze wybrać do kina to niech lepiej zaczeka na zatokę piratów. Moim zdaniem jest wręcz na odwrót, tempo z jakim prowadzony jest film świetnie zagęszcza klimat, "stara" muzyka raczej podkreśla pewną kameralność realizacyjną. Nie ma tutaj pogoni za akcją jak w poprzedniczce, która mnie nużyła zwłaszcza w kontekście zupełnie nieciekawych bohaterów (no szczelają się randomy). W tym względzie też jest zdecydowanie lepiej przynajmniej na dwóch skrajnych biegunach (Cesar vs The Colonel-Harelson fantastyczny), tego nie da się powiedzieć o poprzednikach. Takie czy inne zagrania fabularne mnie nie ruszają, zwłaszcza, że nie kłócą się z przyjętą dla serii logiką, niektóre są dobre, niektóre są zbyt nachalne, ale nadal mają sens (jeżeli ma się udać, coś co nie może się udać, tzn. że się uda- nikt tu ameryki nie odkrywa) Oczywiście końcówka mogłaby być mniej pocieszna, ale pozostałe 120 minut jest dobre. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi