Wojthas 93 Opublikowano 9 marca 2019 Opublikowano 9 marca 2019 (edytowane) Glengarry Glen Ross - film z 1992 r. Przed seansem nie wiedziałem o nim nic, ale uwagę zwróciła obsada: Al Pacino, Ed Harris, Kevin Spacey, Jack Lemmon, Alan Arkin i Alec Baldwin. Takie nazwiska w jednym filmie? To musi być dobre. I było, nawet bardzo. Panowie są agentami nieruchomości, a w samym filmie nie dzieje się wiele, całość opiera się w zasadzie na dialogach między między tymi panami. Brzmi nieciekawie? Wręcz przeciwnie. Dialogi są kapitalne (swoją drogą ostatni raz tyle przekleństw słyszałem chyba w Wilku z Wall Street), a poziom aktorstwa wspomnianych panów to klasa sama w sobie. Przemowa motywacyjna Baldwina, albo te wszystkie pojazdy po Kevinie, który jest przecież szefem biura - no banan nie schodzi z twarzy aż do końca filmu ;] Dawno nie widziałem czegoś tak wybornego 9/10. Mały przedsmak tego, co na was czeka, poniżej: Edytowane 9 marca 2019 przez Wojthas Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 9 marca 2019 Opublikowano 9 marca 2019 (edytowane) Gun Runners (2015) Dokument o kenijczyku, który z totalnego bagna wszedł, a raczej wbiegł, na biegowe salony. Fajnie zrealizowane, bo ukazuje też codzienne życie w głębokiej Afryce, myślenie i mentalność tych ludzi oraz ich priorytety. Ciekawie zrealizowane, trochę inspirujące, trochę motywujące, ale też przejmujące i smutne, bo to w końcu realia trzeciego świata. Na pewno, warte obejrzenia. Jest na Netflixie. Edytowane 9 marca 2019 przez krupek Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 10 marca 2019 Opublikowano 10 marca 2019 Calibre - nawet spoko, ponury, brytyjski klimat w moim guście, ale mimo wszystko muszę przyznać że jako całość ta historia nie powaliła mnie na kawałki. Na pewno nie w takim stopniu jak Eden Lake czy Jagten, gdzie autentycznie czułem ścisk w gardle na myśl o sytuacji w jakiej są bohaterowie, co nie zmienia faktu że jak ktoś lubi te filmy to naprawdę warto obejrzeć. 1 Cytuj
maciucha 11 654 Opublikowano 10 marca 2019 Opublikowano 10 marca 2019 (edytowane) La La Land - za pierwszym razem byłem zachwycony, więc kiedy zobaczyłem bluray za 29zł w MM, nie trzeba było mnie długo namawiać. Zdjęcia, kolory, baśniowy klimat przemieszany z rzeczywistością w pięknej scenerii Los Angeles - na prawdę trudno jest o tym pisać, bo wrażenia wizualne są kapitalne i trudno ująć je w słowa. Muzyka zachwyca tak samo jak ~3 lata temu, rozklejam się emocjonalnie za każdym razem przy "City of Stars" i "Mia&Sebastian's Theme". Fabularnie za drugim razem to już bardziej tylko obserwacja niż emocjonalna podróż, ale w ostatniej scenie serduszko jednak znów zakuło. Jest coś absolutnie magnetycznego w tej produkcji i z chęcią za tydzień usiadłbym przed telewizorem i zanurzył się w tym klimacie raz jeszcze. Edytowane 10 marca 2019 przez maciucha 2 1 Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 11 marca 2019 Opublikowano 11 marca 2019 Przez weekend zrobiłem sobie rewatch trylogii Niezniszczalnych i nie rozumiem jak można hejtować te filmy. Cytuj
PiotrekP 1 886 Opublikowano 11 marca 2019 Opublikowano 11 marca 2019 @szejdj niestety, brak R-ki zrobił robotę w trójce. Choć wtedy w końcówce to byśmy mieli ocean krwi. Cytuj
Rudiok 3 377 Opublikowano 11 marca 2019 Opublikowano 11 marca 2019 Pierwsze 2 można obejrzeć do piwka, ale 3 to już cringefest straszliwy. 2 Cytuj
PiotrekP 1 886 Opublikowano 11 marca 2019 Opublikowano 11 marca 2019 Człowiek Mrówa & Vasp - czyli marvelowski standard (nie licząc Czarnej Pantery), więc nie ma sensu się rozpisywać. Cytuj
Kazub 4 585 Opublikowano 11 marca 2019 Opublikowano 11 marca 2019 6 godzin temu, Rudiok napisał: Pierwsze 2 można obejrzeć do piwka, ale 3 to już cringefest straszliwy. Jedynka to hold, renesans, nostalgia i fun. Dwojka jest fajna do piwka. Trojki sie wystraszylem po jakims trailerze ( zbyt nachalny fan service i pogubienie) 1 Cytuj
Gość ragus Opublikowano 17 marca 2019 Opublikowano 17 marca 2019 Leaving Neverland Przed obejrzeniem tego dokumentu o mrocznym pasażerze Króla Popu wiedziałem, że prawdopodobnie ru,chał dzieci. Po obejrzeniu 4h materiału od HBO wiem to samo, tylko teraz dodatkowo wiem że jednemu dziecku prawdopodobnie wkładał w palca w du,pe, a drugiemu robił loda. Niesamowity dokument. To już chyba wolałbym przekopać ogródek. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 17 marca 2019 Opublikowano 17 marca 2019 Rogowiecki mówi że to (pipi) prawda i ja mu wierzę Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 18 marca 2019 Opublikowano 18 marca 2019 Zwykłe szukanie koryta zarobkowego po latach. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 18 marca 2019 Opublikowano 18 marca 2019 Przez tyle lat nic mu nie udowodniono, a tutaj prawnik Ragus po obejrzeniu dokumentu od HBO łyknął wszystko. Kurwa nieźle. Cytuj
Rudiok 3 377 Opublikowano 18 marca 2019 Opublikowano 18 marca 2019 Ale rak po tym dokumencie o Jacksonie. Słuchałem audycji na ten temat w Tok.fm i te głosy wzburzonych słuchaczy bojkotujących go nagle teraz, decyzje stacji radiowych o nie puszczaniu jego piosenek. Jakaś zbiorowa histeria... Sam dokument jakby z niego wycisnąć całą treść to może w 10 minut by się zmieścić. Cytuj
Luqat 975 Opublikowano 18 marca 2019 Opublikowano 18 marca 2019 Ja tego nie oglądałem i nie mam zamiaru, ale te bojkoty piosenek, to jakaś parodia i wodogłowie planktonu. Jakby tak nie słuchać/zakazać piosenek wykonawców, którzy mają za uszami/majtkami, to trzeba by wyrzucić pewnie z połowę playlist radiowych i telewizyjnych. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 18 marca 2019 Opublikowano 18 marca 2019 3 godziny temu, krupek napisał: Zwykłe szukanie koryta zarobkowego po latach. No zwłaszcza od martwego muzyka Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 18 marca 2019 Opublikowano 18 marca 2019 Rosnąca popularność na serwisy VOD spowodowała też wzrost różnorakich serii dokumentalnych, więc nie wiem, co w tym dziwnego, że ktoś chce się dorobić na materiale na martwym muzyku. Tym bardziej, że nigdy nic szczególnego mu nie udowodniono, a dziś nagle się coś komuś przypomina. Sensacja jest w cenie. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 18 marca 2019 Opublikowano 18 marca 2019 (edytowane) Znaczy, ja bym tak nie kpił, bo zakładajac ze mówią rpawdę, to każda podśmiech.u.j.ka z człowieka któremu w wieku 7 lat zabrano niewinność, i w zasadzie zrobiono z niej niewolnika, jest gorsze od kłamliwych pomówien. Edytowane 18 marca 2019 przez milan Cytuj
mate6 108 Opublikowano 18 marca 2019 Opublikowano 18 marca 2019 (edytowane) nvm, szkoda mojego czasu Edytowane 18 marca 2019 przez mate6 Cytuj
Figaro 8 302 Opublikowano 18 marca 2019 Opublikowano 18 marca 2019 4 godziny temu, Rozi napisał: Przez tyle lat nic mu nie udowodniono, a tutaj prawnik Ragus po obejrzeniu dokumentu od HBO łyknął wszystko. Kurwa nieźle. XDDD ja pie.rdolę Cytuj
Gość ragus Opublikowano 18 marca 2019 Opublikowano 18 marca 2019 (edytowane) 5 godzin temu, Rozi napisał: Przez tyle lat nic mu nie udowodniono, a tutaj prawnik Ragus po obejrzeniu dokumentu od HBO łyknął wszystko. Kurwa nieźle. Obrażasz mnie, doktora nauk? Niech żyje wolna Polska precz z komuną. Przecież napisałem, że prawdopodobnie. A nie że ruchał jenyyyyy Dokument jest słaby między innymi dlatego, że nIc nowego nie przedstawił, a moich wątpliwości nie rozwijał Edytowane 18 marca 2019 przez ragus Cytuj
Figaro 8 302 Opublikowano 18 marca 2019 Opublikowano 18 marca 2019 OJ Simpsons też był niewinny, przecież tak orzekł sąd. Rękawiczka nie pasowała. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 18 marca 2019 Opublikowano 18 marca 2019 10 minut temu, Figaro napisał: OJ Simpsons też był niewinny, przecież tak orzekł sąd. Rękawiczka nie pasowała. On był dobry chłopak, he didn't do nuffin. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi