Mendrek 572 Opublikowano 28 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 grudnia 2019 Kobiety Mafii (2018) - generalnie ten nieco lepszy poziom Vegi, chociaż film nierówny i ma wiele niewnoszących do fabuły scen, a potem nagle akcja pędzi z kadru na kadr żeby zmieścić się w tych 2 godzinach. Brzydkie słowo na "w" stosowane w każdej sytuacji w której ktoś chce żeby ktoś sobie poszedł, dał mu spokój, albo wyszedł po bułki do sklepu. Końcówka makabrycznie zabawna. Nawet nie wiedziałem, że Dygant się rozebrała w tym filmie, no ale to jakieś tam ponoć osiągnięcie dla reżysera. Generalnie dalej kino dla plebsu, epatujące przemocą, przerysowane i w taki sposób nawiązujące luźno do aktualnych wydarzeń. Można obejrzeć dla odmódżenia. Nie brać nigdy tego na poważnie Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 191 Opublikowano 28 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 grudnia 2019 Kobiety Mafii? Wytrzymałem pół godziny i wyłączyłem. Przy czym sam Botoks wcale nie był zly, tylko przeciętny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rezoo7 217 Opublikowano 31 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 grudnia 2019 (edytowane) "The Lighthouse" wyborne kino i teatr dwóch aktorów zarazem, do samego końca nie mogłem oderwać wzroku od ekranu . Mnogość interpretacji tegoż dzieła sprawia iż jest to dla mnie najlepszy film 2019 roku. Defoe klasa sama w sobie , a Pattinson jak dalej pójdzie tą drogą statuetkę odbierze napewno.(Już w "Good Time" oraz "Rover"zagrał kapitalnie.) Ocen takim filmom się nie wystawia gdyż są poza skalą Edytowane 31 grudnia 2019 przez Rezoo7 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 727 Opublikowano 31 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 grudnia 2019 Irlandczyk Pokochasz albo zaśniesz, zanim zdążysz znienawidzić. Sam sprawdź. Ja ląduje w pierwszej grupie. 8/10 IO Zmarnowany potencjał, nudne jak flaki z olejem. Szkoda czasu. 3/10 Cytuj Odnośnik do komentarza
lukas_k96 304 Opublikowano 5 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 stycznia 2020 Wróciłem właśnie z seansu "Jak zostałem gangsterem. Historia prawdziwa". Muszę przyznać, że to jeden z najlepszych polskich filmów ostatnich lat. Zagrało tu wszystko - fajna, epatująca klimatem historia, wyraziści bohaterowie (genialne role Marcina Kowalczyka i zwłaszcza Tomasza Włosoka) i wiarygodnie przedstawiony świat gangsterski. Do tego kilka zwrotów akcji. Dla fanów gangsterki i filmów sensacyjnych - bardzo mocno polecam! Choć film ma blisko dwie i pół godziny to ani przez moment nie ma momentów nudy. Trzeba przyznać, że Kawulski daje radę jako reżyser. 9/10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
schabek 5 297 Opublikowano 5 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 stycznia 2020 16 godzin temu, lukas_k96 napisał: Wróciłem właśnie z seansu "Jak zostałem gangsterem. Historia prawdziwa". Muszę przyznać, że to jeden z najlepszych polskich filmów ostatnich lat. Zagrało tu wszystko - fajna, epatująca klimatem historia, wyraziści bohaterowie (genialne role Marcina Kowalczyka i zwłaszcza Tomasza Włosoka) i wiarygodnie przedstawiony świat gangsterski. Do tego kilka zwrotów akcji. Dla fanów gangsterki i filmów sensacyjnych - bardzo mocno polecam! Choć film ma blisko dwie i pół godziny to ani przez moment nie ma momentów nudy. Trzeba przyznać, że Kawulski daje radę jako reżyser. 9/10 Hmmm to juz kolejna dobra opinia o tym filmie. W sumie Underdog od Kawula tez w miare dobrze sie ogladalo. No musze sie przejsc do kina, internet nie moze klamac Cytuj Odnośnik do komentarza
lukas_k96 304 Opublikowano 5 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 stycznia 2020 Underdoga nie widziałem - co prawda nagrałem emisję w Polsacie, ale z racji tego, że film jest wypikany ze wszelkich przekleństw to darowałem sobie oglądanie tej wersji. Najnowszy film Kawulskiego polecam jednak bardzo mocno Cytuj Odnośnik do komentarza
drozdu7 2 714 Opublikowano 6 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 stycznia 2020 Weekendzik filmowo zacny, udało się obejrzeć trzy ważne filmy z 2019r. Joker - no super, nie spodziewałem się aż takiego pójścia w dramat i film psychologiczny. Ten film obroniłby się nawet jako zwykła historia komika, nie komiksowego zloczyncy. I muzyka!! Parasite - wow, niezbyt często ogląda się kino koreańskie. Dlatego to tak kapitalnie wjeżdża (jak wcześniej Lament i Służące) i jest niemal oczyszczające. Super film I dziś na koniec Pewnego razu w Hollywood który jest trochę innym filmem od Tarantino. Nadal jest miłość do westernów, ale całość trochę wolniejsza, mniej tych ostrych dialogów. Ale kurde zleciało nie wiem kiedy, w połączeniu z końcówką która powoduje pozytywny uśmiech na twarzy myślę, że to dobre było w hooy. No i ten niszczator Brad Pitt Bez ocen, trzy świetne obrazy, najwyższa półka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 7 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 stycznia 2020 W dniu 5.01.2020 o 02:07, lukas_k96 napisał: Wróciłem właśnie z seansu "Jak zostałem gangsterem. Historia prawdziwa". Muszę przyznać, że to jeden z najlepszych polskich filmów ostatnich lat. Zagrało tu wszystko - fajna, epatująca klimatem historia, wyraziści bohaterowie (genialne role Marcina Kowalczyka i zwłaszcza Tomasza Włosoka) i wiarygodnie przedstawiony świat gangsterski. Do tego kilka zwrotów akcji. Dla fanów gangsterki i filmów sensacyjnych - bardzo mocno polecam! Choć film ma blisko dwie i pół godziny to ani przez moment nie ma momentów nudy. Trzeba przyznać, że Kawulski daje radę jako reżyser. 9/10 +1 - byłem w piątek i szok że tak dobry film im wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza
schabek 5 297 Opublikowano 7 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 stycznia 2020 13 godzin temu, mozi napisał: +1 - byłem w piątek i szok że tak dobry film im wyszedł. Oj tak. Bylem dzisiaj no i coz mozna powiedziec takie polskie kino to az przyjemnie wspierac Cytuj Odnośnik do komentarza
Rezoo7 217 Opublikowano 9 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 stycznia 2020 Jay and Silent Bob reboot Świeżo po seansie mogę powiedzieć że (pipi)...cy znowu dali radę . Bardzo dobrze się bawiłem, miło było zobaczyć wszystkie stare gęby 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bjały 2 951 Opublikowano 10 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 stycznia 2020 12 godzin temu, Rezoo7 napisał: Jay and Silent Bob reboot Świeżo po seansie mogę powiedzieć że (pipi)...cy znowu dali radę . Bardzo dobrze się bawiłem, miło było zobaczyć wszystkie stare gęby O c00rva już jest? Zrobiłeś mi dzień ta informacją <3 Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 10 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 stycznia 2020 Świeżo po seansie 1917 - wizualnie majstersztyk, montaż [całość w 'jednym' ujęciu, cięcia sprytnie zakamuflowane], zdjęcia, kostiumy, muzyka dobrze spasowana. Klimat okopów WWI świetnie oddany. To tak pierwsza połowa filmu. Druga, hmm, chciano dodać więcej dramaturgi i pojawiło się trochę naciąganych scen/motywów. Fabuła bez większego polotu, ot opis filmu na każdym portalu daje pojęcie o całości, jak Dunkierka, bo spokojnie oba te filmy można postawić obok siebie. Jedyne czego mi zabrakło to jakiegoś mocniejszego akcentu brutalności/bestialstwa wojny, trupy w okopach etc są jak najbardziej ale cały ten trip jest trochę nazbyt 'piknikowy'. Dunkierka/10 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 11 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 stycznia 2020 (edytowane) O, nie słyszałem o tym, dzięki. Dunkirk zrobil na mnie wielkie wrażenie. star wars ostatni - nie zrobił wielkiego wrażenia....kylo ren ukradł show - fajnie napisana i poprowadzona postać. Dziwna narracja, dziwny film. Force Awakens wypada najlepiej chyba z tej trylogii bo nie ciążyło na tym filmie tyle oczekiwań w camie filmy oglądacie ? 1917 ma premiere 24.01 Edytowane 11 stycznia 2020 przez Kazub Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 11 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 stycznia 2020 3 godziny temu, Kazub napisał: w camie filmy oglądacie ? 1917 ma premiere 24.01 premiera w uk była wczoraj Cytuj Odnośnik do komentarza
RaiD 76 Opublikowano 12 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 stycznia 2020 Dziś byłem z Żoną i znajomkami na Mayday w kinie. Dawno nie widziałem tak dobrej komedii. Adamczyk gigant. Zagrali to z Woronowiczem wręcz fantastycznie. Jeden koleś, dwie żony i takie ściemy, że głowa mała. Do tego kłopoty z półświatkiem... Szczerze polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sven Froost 486 Opublikowano 13 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 stycznia 2020 Rambo: Last Blood Zakończenie filmów z Johnem wyszło bardzo dobrze, napisze w porównaniu do innych filmów z serii Rambo. Pokazali jego ludzka stronę w kontakcie z członkami rodziny, jak bardzo jest zniszczony przez wojnę i co robi Rambo kiedy ktos porywa członka jego rodziny a później bardzo go rozgniewa. Pokazali go jako jednego z najwiekszych albo największego twardziela i badassa w historii kina i wyszło im to bardzo dobrze. Stallone dalej daje rade w tej roli i jak na swój wiek swietnie sie trzyma. Jatka czasami jest bardzo duża a cały film ogląda sie fajnie. Ocena: Lepszy niż Rambo IV 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 448 Opublikowano 15 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 stycznia 2020 Zona czyta, a ja ogladam. No film jest uroczy, a aktorka seksowna. Zaopatrzcie sie w chusteczki, bo moze byc 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 15 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 stycznia 2020 (pipi) kupilem to 14 letniej siostrzenicy pod choinke a tu stary chlop czyta to samo ty jestes choooooooory Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 448 Opublikowano 15 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 stycznia 2020 Ja sie nie nadaje do ksiazek. Czytaj uwazniej Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 191 Opublikowano 15 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 stycznia 2020 Która ta aktorka jest seksowna? Cytuj Odnośnik do komentarza
Dud.ek 2 046 Opublikowano 16 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 stycznia 2020 Deerskin - najlepszy film quentina dupie. Główną role gra kurtka w 100% z daniela. Film jest popisem aktorskim Dujardina. Spójny, przemyślany i dobrze zrealizowany. Polecam sie wybrać jeśli grają jeszcze gdzieś w okolicy, bo u mnie był tylko jeden seans. Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 448 Opublikowano 18 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 stycznia 2020 W dniu 15.01.2020 o 23:47, Masorz napisał: Która ta aktorka jest seksowna? Ta z okladki, po lewej To ze cycki ma male nie znaczy, ze nie moze byc atrakcyjna. Przede wszystkim ma ladna buske i dupke. Swietnie zagrala. Te jej gesty i minki, no rewelka. Cialo nie zawsze jest na pierwszym planie. Liczy sie cos wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 784 Opublikowano 18 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 stycznia 2020 Teraz, MEVEK napisał: Cialo nie zawsze jest na pierwszym planie. Liczy sie cos wiecej. 2 minuty temu, MEVEK napisał: Przede wszystkim ma ladna buske i dupke. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 448 Opublikowano 18 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 stycznia 2020 Twarz to twarz, nie cialo! Wiec pozostaje tylko dupka, a to dalekie idealowi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi