Szajka 414 Opublikowano 18 czerwca 2023 Opublikowano 18 czerwca 2023 Z tych trzech które wypozyczylem-John Wick 4, Egzorcysta Papieża, Mężczyzna imieniem Otto, ten ostatni okazał się najlepszy. Polecam każdemu. Cytuj
Boomcio 4 292 Opublikowano 19 czerwca 2023 Opublikowano 19 czerwca 2023 "Bones and All" - obejrzany; chwilę temu wrzucili, więc świeżynka. Film to dosyć specyficzny, okazał się też trochę inny, niż się wstępnie spodziewałem po recenzjach. Dla mnie to jest typowy schemat zamiany pewnych składowych elementów: weź film z wampirami, zastąp motyw wampiryzmu kanibalizmem i powoli ciągnij fabułę. Bardzo powoli. Fabułę, nie akcję, bo tej tu praktycznie niewiele. Skojarzenia z pewnym dziełem Jarmuscha, a mianowicie: "Only Lovers Left Alive" obecne od początku. Z tym małym zastrzeżeniem, że film Jarmuscha jest małym dziełem sztuki - zwłaszcza wizualia robią tu robotę, a scenariusz i gra aktorska dopełniają całości. W "kościach" brakuje wspomnianego geniuszu, jednak historię dwojga podróżnych ogląda się praktycznie bez cienia nudy, pomimo licznych dłużyzn i niepotrzebnych zabiegów scenariuszowych. Gdyby skondensować czas projekcji do 90 minut było by super, bo właśnie ten element - rozciągnięcie niektórych scen jest dwoma punktami ujemnymi od pełnej dychy. 1 Cytuj
PiotrekP 2 092 Opublikowano 24 czerwca 2023 Opublikowano 24 czerwca 2023 Fast XD Bo tak się ten paździerz powinien nazywać. Nie- to nie jest wakacyjne rozrywkowe kino, tylko gówno udające coś czym nie jest. Nie ma scenariusza, aktorstwa, dialogów, postaci... nawet pozbawiona wszelkich praw wyssana z fanatycznego umysłu auto akrobatyczna rozwałka jest gorsza niż poprzednio. Dizel pierdzieli o rodzinie do porzygu, czarnuchy śmieszkują żarcikami, które chyba tylko ich śmieszą, a rybochłop udaje zachowaniem Jokera z DC, ale wychodzi mu to gorzej niż mecz polaków z Mołdawią w nogę. Ile można drzeć ryja "koniec jazdy dizel!!". Gdyby to był film niemy, można by dać +1 do oceny, ale to i tak dalej by było 0. Nawet fajnej muzy tu nie ma. Coś czuję, ze bedą dalej bić tego konia do zasrania, aż w końcu pan rodzinny powie "koniec jazdy". Ale szybko to nie nastąpi. Wystarczy to porównać choćby do zwiastuna Meg2, gdzie twórcy nie wciskają nam kitu i jasno dają nam do zrozumienia czym będzie ich dzieło. 1 4 Cytuj
Masorz 13 256 Opublikowano 25 czerwca 2023 Opublikowano 25 czerwca 2023 13 godzin temu, PiotrekP napisał: [...]bedą dalej bić tego konia do zasrania[...] Ten tekst zrobił mi dzień. Albo i tydzień Cytuj
Plugawy 3 757 Opublikowano 29 czerwca 2023 Opublikowano 29 czerwca 2023 Wróciłem niedawno z Sisu i mi sie podobało. Takie 7/10, ogólnie czuć tarantinowski vibe, ładne widoczki i czasami powolne długie sceny, do których na poczatku trzeba się przyzwyczaić i nie spieszyć, bo co ma nadejść to nadejdzie. Jest brutalnie i mały spoiler Spoiler piesek nie ginie. 1 Cytuj
Shen 10 199 Opublikowano 29 czerwca 2023 Opublikowano 29 czerwca 2023 20 minut temu, Plugawy napisał: Wróciłem niedawno z Sisu i mi sie podobało. Takie 7/10, ogólnie czuć tarantinowski vibe, ładne widoczki i czasami powolne długie sceny, do których na poczatku trzeba się przyzwyczaić i nie spieszyć, bo co ma nadejść to nadejdzie. Jest brutalnie i mały spoiler Pokaż ukrytą zawartość piesek nie ginie. Na amazon prime jest a w kinach graja jeszcze? Cytuj
Plugawy 3 757 Opublikowano 29 czerwca 2023 Opublikowano 29 czerwca 2023 U mnie kino studyjne jest, a dzisiaj był już ostatni seans. W sumie na sali było tylko 5osob włącznie z nami. Opłacało się iść, może ma mniej akcji niż John wick czy Nobody, ale i tak pozycja obowiązkowa dla fanów takich filmów. Jeszcze jakis taki film kopany z chińczykami miał być czy już był? Nie wiem, nie pamiętam tytułu a na niego też czekam. Cytuj
Mejm 15 531 Opublikowano 29 czerwca 2023 Opublikowano 29 czerwca 2023 36 minut temu, Plugawy napisał: Jeszcze jakis taki film kopany z chińczykami miał być czy już był? Nie wiem, nie pamiętam tytułu a na niego też czekam. Nie wiem o jaki film chodzi, ale w miedzyczasie polecam post #3 na tej stronie. 1 Cytuj
Luqat 994 Opublikowano 30 czerwca 2023 Opublikowano 30 czerwca 2023 W dniu 29.06.2023 o 22:06, Shen napisał: Na amazon prime jest a w kinach graja jeszcze? Gdzie to widzisz na Amazonie? Właśnie sprawdziłem i nie ma nawet do wypożyczenia. Na upflixie też pokazuje, że jeszcze nie jest nigdzie dostępne Cytuj
Shen 10 199 Opublikowano 30 czerwca 2023 Opublikowano 30 czerwca 2023 36 minut temu, Luqat napisał: Gdzie to widzisz na Amazonie? Właśnie sprawdziłem i nie ma nawet do wypożyczenia. Na upflixie też pokazuje, że jeszcze nie jest nigdzie dostępne Moze w twoim regionie nie ma, to sobie z torrenta ściagnij. Cytuj
Luqat 994 Opublikowano 30 czerwca 2023 Opublikowano 30 czerwca 2023 (edytowane) No ja mam region polski, jak prawdziwy polako Poczekam kulturnie, aż oficjalnie będzie w dystrybucji, nie będę kradł przecież Edytowane 30 czerwca 2023 przez Luqat Cytuj
Shen 10 199 Opublikowano 1 lipca 2023 Opublikowano 1 lipca 2023 Godzinę temu, Luqat napisał: No ja mam region polski, jak prawdziwy polako Poczekam kulturnie, aż oficjalnie będzie w dystrybucji, nie będę kradł przecież Przeciez placisz, a, ze Polska jebana jest na zawartosci, to trzeba sobie radzic Cytuj
Elitesse 385 Opublikowano 7 lipca 2023 Opublikowano 7 lipca 2023 Dziś w końcu obejrzałem najnowszego Spider-Man: Poprzez multiwersum. Nie widziałem części z 2018 r. i nawet nie wiedziałem, że to jest jej kontynuacja. Nie śledze filmów z pająkiem. Ostatni film z aktorami wydawał mi się bajeczką dla dzieci. Tutaj słyszałem same dobre opinie o nim, zajawki też ciekawe i poszedłem właściwie tylko dla formy w jakiej jest zrobiona ta animacja. Pod tym względem jest to mistrzostwo świata. Pełno wrażeń wizualnych i estetycznych. Aż chyba nadrobię część z 2018 r. aby mieć porównanie. Żałuję trochę tylko, że nie zdążyłem na seans w 4D, bo byłoby jeszcze lepiej. Cała reszta jak dla mnie infantylna, miałem ucięte wątki z pierwszej części więc tą warstwę oceniam gorzej. Jednak w takiej formie albo w formie gry pokazana historia przygód pająka wypada o wiele lepiej niż film z aktorami. Oczywiście oglądałem z polskim dubbingiem, bo skazywać się w takiej produkcji na napisy to wątpliwa przyjemność. Za dużo piękna dzieje się na ekranie. 1 4 Cytuj
drozdu7 3 038 Opublikowano 8 lipca 2023 Opublikowano 8 lipca 2023 Babylon - po premierze czytałem że przeciętny, za długi i wogóle. Ale mi widocznie siedzi taki Chazelle, bo dla mnie całkiem zajebisty. Pasuje mi ten montaż, niedorzeczne sceny i cała reszta. Tak sobie pomyślałem że to taka druga część La La Land, bo znów mamy bohaterów marzących o lepszym życiu. Do tego bardzo podobna muzyczka Hurwitza (ciągle mam w uszach ;). No i Brad Pitt total kozak. Wiem że nie każdemu film przypasuje, dawno w sumie nic nie oglądałem więc może też dlatego tak mi siadło ale polecam! Cytuj
Wojtq 863 Opublikowano 8 lipca 2023 Opublikowano 8 lipca 2023 AIR - porządne kino, świetnie zagrane przez cały zespół aktorski, podane w niezwykle satysfakcjonujący sposób. Dobrze jest poczuć się dobrze po filmie. Cytuj
PiotrekP 2 092 Opublikowano 9 lipca 2023 Opublikowano 9 lipca 2023 Zabójcza broń 1-4 Cóż nowego można powiedzieć o tej serii? Przecież to klasyki kina, świetne filmy sensacyjne z nalotem komediowym (niektóre akcje, teksty i dialogi! oraz muzyka). Gibson, Glover, Pesci i cała reszta, także ta która wystąpiła tylko w jednym z filmów odwaliła dobrą robotę. Świetnie rozpoczęte i tak samo zakończone. Dobrze, że nigdy nie powstała piątka. Riggs i Murtaugh to dla mnie najlepszy filmowy duet. Ale co ja poradzę- uwielbiam te filmy i odświeżam wszystkie części co jakiś czas, choć znam je na pamięć. 1 Cytuj
Yap 2 878 Opublikowano 9 lipca 2023 Opublikowano 9 lipca 2023 Nnnno, 5ka ma (niestety) powstac. Cos czytalem, ze mieli zaczac zdjecia w pierwszym kwartale tego roku. Cytuj
PiotrekP 2 092 Opublikowano 9 lipca 2023 Opublikowano 9 lipca 2023 (edytowane) @Yap najpierw miał ją robić Donner, a o Gibsonie mówi się od dwóch lat. Z tego raczej nic nie wyjdzie. Tym bardziej, że Mel coś tam rzeźbi przy drugiej Pasji. Edytowane 9 lipca 2023 przez PiotrekP 1 Cytuj
Moldar 2 310 Opublikowano 11 lipca 2023 Opublikowano 11 lipca 2023 (edytowane) Dungeons & Dragons, zadziwiająco fajny film, dobrze się bawiłem, a skreśliłem po pierwszych zwiastunach. Polecam, fajnie spędzone dwie godziny. Edytowane 12 lipca 2023 przez Moldar 1 Cytuj
Sedrak 881 Opublikowano 12 lipca 2023 Opublikowano 12 lipca 2023 10 hours ago, Moldar said: Dungeons & Dragons, zadziwiająco fajny film, dobrze się bawiłem, a skreśliłem po pierwszych zwiastunach. Polecam, fajnie śledzone dwie godziny. A jest na jakiej VOD? Będzie na którejś z platformy streamingowych Cytuj
Wooyek 1 169 Opublikowano 12 lipca 2023 Opublikowano 12 lipca 2023 Można wypożyczyć za parę złotych na Amazon Prime lub Apple TV 1 Cytuj
Moldar 2 310 Opublikowano 12 lipca 2023 Opublikowano 12 lipca 2023 yep, póki co tylko do wypożyczenia. Cytuj
Yap 2 878 Opublikowano 15 lipca 2023 Opublikowano 15 lipca 2023 Mission Impossible: Dead Reckoning - jak zwykle dowiozl. Cruise wie czego widz oczekuje, jaka sie zapatruje na rozrywke kinowa i gdzie nacisnac, zeby wszystko gralo. Jasne, ze film celuje w niedorzecznosc na polu fizyki i przypadkow nie do ogarniecia, ale oglada sie to swietnie. Film ma zaledwie kilka przestojow, charakterystycznych dla MI pogadanek i planowania misji, ale nawet z nich nie wieje nuda. Akcja jest wartka, dzieje sie duzo, otarcia o smierc sa czeste, a sami bohaterowie dostarczaja niemal na kazdym polu. Minusy? Jeden wielki, ale nie moge o nim napisac bo to spoiler. Idzcie smialo do kina. Cytuj
Rudiok 3 415 Opublikowano 15 lipca 2023 Opublikowano 15 lipca 2023 Czy mówiąc o minusie chodzi ci może o Spoiler Zabicie Ilsy? Dla mnie to był zdecydowanie najsłabszy moment filmu. Nie dość, że kompletnie bezsensowne z punktu widzenia fabuły to nie przyniosło żadnych emocji. Jedyne wytłumaczenie to takie, że ona jednak żyje a to jest kolejna wkrętka. Cytuj
Plugawy 3 757 Opublikowano 15 lipca 2023 Opublikowano 15 lipca 2023 Byłem wczoraj na Wejściu Smoka, bo z okazji 100lecia WB puścili u nas w kinie studyjnym. Świetnie się ogladało, trochę beki było, ale film był świetny, dobrze się bawiłem jak zawsze, tym razem jednak pierwszy raz w kinie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi