Chewie 144 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Też obejrzałem Gladiatora ale jedynkę. Film mi jeszcze nigdy nie siadł tak jak teraz na kinie domowym. Ta muzyka 10/10 Cytuj
kudlaty88 488 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Nie wiem jak można Gladiatorowi 2 dać cokolwiek powyżej 6/10. Takiego popkorniaka to dawno nie widziałem. Część wizualna bardzo spoko,Denzel kradnie film ale reszta taka słabizna że aż zęby zgrzytają, fabuła niby ma łaczyć oba filmy w całość ale w sumie nieudolnie kopiuje pierwszą część,spiski i szczwane knowania na poziomie dzieci w podstawówce wymyślająych powód braku zadania domowego, zero epickości czy budowania jakiegokolwiek napięcia,postacie poza Denzelem to statyści bez charyzmy,wszystko łopatologicznie wyłożone w sam raz dla współczesnego widza chyba żeby w gusta burgerów trafić... wszystko rozwodnione i bez polotu. Pierwsza część to Cabernet Sauvignon a druga to tymbark wiśniowy zmieszany z duchem puszczy. Szkoda bo jedynka robiła mocno a tutaj lekkostrawny balasek w sam raz do niedzielnego obiadku z rodziną żeby coś w tle gadało.. No zawód roku jak dla mnie. Cytuj
nero2082 781 Opublikowano 36 minut temu Opublikowano 36 minut temu Gladiator 2 jprdl co za popelina. Ridley wypad na emeryturę bo się skończyłeś. co to miało być?! zero fabuły. zero. chyba że to gówno na poziomie tureckiej telenoweli pisanej na kolanie w kiblu ktoś nazywa scenariuszem...tu jest tylko młõćka 24/7 (najśmieszniejsza ta z koloseum w wersji morskiej, czysty wydestylowany debilizm). zastanawiałem się o co chodzi z opiniami że CGI na poziomie Sharknado..jedna scena bitewna i już wiedziałem - cringe wch od początku do końca. ogólnie miałem duże trudności żeby nie zasnąć na tym epokowym dziele, jakieś callbacki do jedynki zdupy, już się łapali wszystkiego.. powiedziałem do siebie że brakuje tylko sceny ze źdźbłami na polu, następna scena : Spoiler zwykły skok na kasę, pewnie wytwórnia przystawiła guna do głowy Ridleya i "zrobisz nam dwójkę to damy ci hajsy na nowego Aliena, deal?" oceny nie daję bo nie można dać minusowej, ale jak chcecie dobrego Gladiatora to sobie obejrzyjcie jedynkę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi