Opublikowano 30 sierpnia 200915 l Wpis; również ślepy i głuchy nie jestem a dwójka bardziej mi się widzi.
Opublikowano 31 sierpnia 200915 l Adrenalina 1- ogladam ten film juzdrugi raz i czuje ze nie ostatni. Za(pipi)iste polaczenie komedii i kina akcji 10/10 Kto twierdzi ze High Voltage lepszy niz jedynka ten chyba slepy i gluchy ;] Dokładnie - dwójka w ogóle mi nie podeszła a w jedynce banan nie schodził z ryja.
Opublikowano 1 września 200915 l Ostatnimu czasy nadrobiłem troche zaległości: American Psycho - dość klimatyczny film z gęstą atmosferą. Spoko rola batmana. 7+/10 Walc z Baszirem - bardzo dobra animacja, jeden z najciekawszych technicznie filmów jakie widziałem. W bardzo ciekawy sposób przedstawione wspomnienia osób które przeżyły wojne. Poruszający i trafiający w samo sedno sprawy film. Mocne 8+/10 Ostatni dom po lewej - Całkiem niezły jednak nie wybijający sie nadzbyt z szeregu. Typowy zabijacz czasu nic ponadto. 5/10 Gorączka - nic dodać nic ująć 10/10 Watchmen - dopiero za 2 razem wyłapałem mnóstwo szczegółów które mi umkneły podczas seansu w kinie. Zatrzęsienie wręcz epickich cytatów, świetny humor, wciągająca historia każdej z postaci. 10/10
Opublikowano 1 września 200915 l Adrenalina 1- ogladam ten film juzdrugi raz i czuje ze nie ostatni. Za(pipi)iste polaczenie komedii i kina akcji 10/10 Kto twierdzi ze High Voltage lepszy niz jedynka ten chyba slepy i gluchy ;] Dokładnie - dwójka w ogóle mi nie podeszła a w jedynce banan nie schodził z ryja. Nie, jest dokładnie odwrotnie. Crank 2 to jeden wielki banan na ryju przez cały seans z mega wypasionym OST, a z jedynki pamietam tylko jak wyskoczył z helikoptera i biegał po miescie. ^_^
Opublikowano 1 września 200915 l hurt locker - najlepszy film akcji jaki widzialem od ostatniego bourna, motyw przewodni to uzaleznienie od adrenaliny w czasie walki i problemy z tym zwiazane, cos podobnego poruszal evan wright w generation kill (w serialu bylo to w sumie tylko wspomniane na samym koncu w rozmowie z godfatherem), ocena moze na wyrost (swiezo po seansie) aleco tam;] - 9+
Opublikowano 1 września 200915 l Big Lebowski - w tym filmie jest dosłownie wszystko - niemieccy nihiliści, latynoski pederasta, żydowski weteran wojny w wietnamie (ktory przypomina o tym przy kazdej okazji), feministka-artystka, zaskakujący zwrot akcji, rozbrajajace dialogi, ciekawa fabula i przede wszystkim luzacki hipis Dude, w którego wcielił się Jeff Bridges i była to chyba jego życiowa rola, bo już nie pamiętam kiedy widziałem tak naturalnie zagraną postać. John Goodman jest równie dobry, Buscemi jak zwykle wymusza uśmiech na twarzy, a Torturro, który mimo tego , że pojawia sie tylko na chwile wywoluje salwe smiechu. 9.5/10
Opublikowano 1 września 200915 l o! trzeba bedzie obejrzec =] Notorious B.I.G Bigge Smalls Big Poppa - calkiem klawy filmek o spoko nygerze, troche za dlugi według mnie (2h), poźniej nużył...w sumie tylko dla pasjonatow (nie ejstem) 3/6
Opublikowano 1 września 200915 l Torturro Czemu tylko 1% ludzi potrafi zauwazyc, ze ten koles ma na nazwisko Turturro?
Opublikowano 1 września 200915 l Można by to uznać ze typową freudowską pomyłkę. I co wtedy powiedzieć o kolesiach, którzy mówią "Johnny Deep"?
Opublikowano 1 września 200915 l Don't mess with Zohan/ Nie zadzieraj z fryzjerem- porażka na całej linii, może ze 2 sceny były śmieszne, reszta paść. 3/10
Opublikowano 2 września 200915 l Scarface - chyba każdy zna ten film. Historia młodego kubańskiego imigranta, który pragnie szybko dorobić się w kraju wielkich możliwości. Niby prosta konstrukcja od zera do bohatera, ale kapitalna rola Pacino i świetny scenariusz sprawiają, że film ogląda się rewelacyjnie. Genialne dialogi, akcja, bezkompromisowość głównego bohatera. Film jest już klasyką gangsterskiego kina i odbił się echem w popkulturze (teledyski, gry video, filmy). 9/10
Opublikowano 2 września 200915 l nie od zera do bohatera tylko od zera do trupa XD. No, wyborny film. Wczoraj probowalem Waleczne Serce ale za duzo reklam wiec sobie darowalem. Gibson zayebiste filmy kreci!!!
Opublikowano 2 września 200915 l nie od zera do bohatera tylko od zera do trupa XD. No, wyborny film. Dzięki.
Opublikowano 2 września 200915 l To istnieją jeszcze osoby, które nie widziały tego filmu? Łorna mu! Ktoś tu mowił o Waltzu z Bashirem. Ciekawe, ładnie zrobione, polecam.
Opublikowano 2 września 200915 l Tenacious D: The Pick of Destiny- ROOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOCK! O ile slucham tylko polskiego hip-hopu i prawie kazda inna muzyka/piosenka mi nie podchodzi to tenacious d wbil mi sie w uszy jak najlpeszy polski hip-hop! Film sam w sobie tez zarabisty "banan nie schodzil z ryja" 9/10 soundtrack: 10/10
Opublikowano 2 września 200915 l Piosenki genialne, można słuchać ich na okrągło, ale sam film to raczej średnia komedia.
Opublikowano 3 września 200915 l tylko wlasnie przez ten soundtrack kazdy "sredni" moment dostaje takiej magii ze nie da sie stwierdzic ze jest sredni ;]
Opublikowano 3 września 200915 l Tenacious D: The Pick of Destiny- ROOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOCK! O ile slucham tylko polskiego hip-hopu i prawie kazda inna muzyka/piosenka mi nie podchodzi to tenacious d wbil mi sie w uszy jak najlpeszy polski hip-hop! Film sam w sobie tez zarabisty "banan nie schodzil z ryja" 9/10 soundtrack: 10/10 Może to znak, że czas poszerzyć muzyczny repertuar? Team America World Police - co stanie się jeżeli twórcy South Park zabiorą się za pacynki? Dokładnie to czego każdy się spodziewa. Zwariowana komedia naśmiewająca się dosłownie ze wszystkiego w dosyć niewybredny sposób. Genialna animacja postaci, świetne efekty i wspaniała gra aktorska kukiełek (wiem, głupio to brzmi, ale po prostu to trzeba zobaczyć). Jak to bywa z panami od SP nie zabrakło tutaj również wulgaryzmów, absurdalnego humoru, sexu i brutalnych wstawek. Świetny pastisz amerykańskich filmów o wybitnych jednostkach (Top Gun, Rambo itp). Czwórka gnojków z South Park już mnie troszkę znudziła, a tu niby to samo, ale jednak podane w zupełnie innej formie. Naprawdę polecam. 9/10 @Jakim Ta piosenka leciała: AMERICA! FUCK YEAH! xD Edytowane 3 września 200915 l przez teddy
Opublikowano 3 września 200915 l tylko wlasnie przez ten soundtrack kazdy "sredni" moment dostaje takiej magii ze nie da sie stwierdzic ze jest sredni ;] No z tym się zgodzę :] Powiem tak : jak dla mnie sam film 7/10, ale momenty z muzyką 10/10. Pamiętam jak po filmie na youtube po kilkanaście razy oglądałem fragmenty w których JB i KG dają czadu :]
Opublikowano 3 września 200915 l To Panowie obowiązkowo "Tenacious D the complete masterworks volume 2" -fabularyzowany koncert - można oglądać na okrągło, jak dla mnie lepsze niz sam Pick of Destiny, a muzyka to 11/10;) Edytowane 3 września 200915 l przez Xeul
Opublikowano 3 września 200915 l Star Trek- dobrze zrobiony prequel, ale nie tylko, znakomite efekty specjalne. Niezły Kirk, lepszy Spock młody. Nawet jakaś fabuła jest. 8/10 Doomsday- fajny odmóżdżacz, ale, że na komarkach i furach z lat 60tych te dzikusy dogoniły Bentleya, to nie wybaczę 6+/10 Taken- liczba ofiar w tym filmie chyba przebija łączną ilość z Rambo 1-3. Ogólnie przyjemna sieka. 7=/10 Shoot'em Up- motyw marchewki rządzi, trochę przegięć jest, ale niektóre rozwiązania w tym filmie mnie rozbroiły. 7/10
Opublikowano 5 września 200915 l Ostatnio widziałem film pt. Wydział Venice Underground, który leciał na neofaszystowskiej jedynce. Mocno średni kryminał, bez zaskakujących zwrotów akcji, wszystkiego się można domyślić w połowie filmu. Historia opowiada o nowo powstałej grupie do zadan specjalnych wydelegowanej prosto z Akademii do rozpracowania handlarzy narkotyków; klimatem przypomina się raczej CSI: Miami albo Gliniarz i Prokurator, ale bez błyskotliwych dialogów, za to z paroma romansami w międzyczasie. Nie polecam.