Skocz do zawartości

Ostatnio widziałem/widziałam...

aux

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Antychrysta widziałem no i bardzo rzadko rezygnuje z oglądania filmów, ale nie dałem rady. Bardzo się zawiodłem, bo myslałem, że z taką obsadą i Von Tierem nie może się film nie udać. Pierwsze co się rzuca w oczy w tym filmie to kutas Willema Dafoe (to tak dosłownie), potem mamy kilka ujęć z ręki, obrzydliwą scene z kleszczami i jakieś gadanie. Nie oceniam.

to nie jego kutas, w scenach erotycznych grali dublerzy

Opublikowano

Janosik- Prawdziwa Historia. Film gorszy od słynnego poprzednika z 1974 roku, ale ma też dużo zalet. Napewno zasługują na uznanie krew, flaki, cycki oraz

końcowe nadzianie Janicka na hak przez pośrednie ziebro

. Sam Janosik moim zdaniem zbyt niski i zbyt wątły jak na legendę zbójników. Dobrze zagrał Żebrowski, reszta conajmniej poprawnie. Bardzo ładne zdjęcia, ale montaż momentami zbyt chaotyczny.

Ogólnie Holland nakręciła dobry film z pewnymi uchybieniami.

8-/10

Opublikowano

Starship_Troopers - Nie lubie sajens fikszyn ale bardzo lubie krwawe sajens fikszyn, a to takie jest i w dodatku od mistrza. Epickie. Doskonly dizajn stworow, ktory zgapili tworcy lost planet ;] Wartka akcja, krew i flaki, cycki, troche humoru i kiczu, Sam Fisher ;) W sumie film kompletny

8/10

Opublikowano (edytowane)

zolnierze kosmosu doskonaly film ;] pamietam, ze swietne one-linery tam byly.

Jean Rasczak: Really? I wonder what the city founders of Hiroshima would have to say about that.

Carmen: They wouldn't say anything. Hiroshima was destroyed.

bylem wczoraj w kinie na oszukac przeznaczenie 4. chcialem w koncu isc na film w 3d, a ten wydal mi sie odpowiedni na pierwszy tego typu seans. sam film nie rozni sie niczym od poprzednich czesci, fajne kino rozrywkowe, full brutalnosci (w tej czesci kilka razy przegieli z krwia i flakami), fajne smierci. ot, lekkie 1,5 godziny. efekty 3d niektore naprawde fajne, nie mam porownania do innych filmow ale tu mi sie podobalo. jakies prety wystajace z ekranu, albo srubokret ktory wystrzelil spod kola samochodu, no ku.rwa naprawde mozna sie zleknac.

nie zaluje w sumie kasy.

Edytowane przez Ölschmitz
Opublikowano

Godzilla w TV - bylem za mlodu na tym filmie w kinie, rozrywkowe kino akcji z potworem w roli glownej. Na imdb 4.8/10 to chyba oceniali ludzie ktory sa fanbojami starych godzillii przebranych za facetow ala Crank2. Fajna Godzilla, dobre efekty, troche humoru - przyjemne 2h. Odswiezylem sobie ten film bo za mlodu to pewnie duzo rzeczy sie podoba jak np. SW EP1 - tez bylem w kinie, super film - obejrzalem 10 lat pozniej, omg film bardziej denerwuje za sprawa JarJara. W przypadku potwora G - nadal jest to dobry filmik.

Opublikowano

też się zawsze dziwiłem dramatycznie niskim ocenom Godzilli Emericha.Bez rewelacji ale film wg mnie nie jest zły(dużo lepszy niż np jego Pojutrze) i do dziś ma fajne efekty specjalne.Mi się go za każdym razem przyjemnie ogląda.

Opublikowano

Mi też zachodnia wersja Godzilli podoba się bardziej od japońskiej w którym gumowy potwór po raz 57. niszczy styropianowe Tokio a potem nawala się z coraz to bardziej absurdalnymi stworami. No i najlepszą rzeczą która uratowała dla mnie ten film to Jean Reno. Dla niego samego mogę Godzillę oglądnąć. Motyw z gumą do żucia rozwala mnie za każdym razem. No i rozpierducha NY też niczego sobie zrealizowana.

Opublikowano

Elf- Daję 7/10, bo mi się po tym filmie Świąt zachciało. Bez żenady.

Zodiak- Bardzo dobry film, bardzo dobre aktorstwo, bardzo interesująca intryga (bez niepotrzebnych i sztucznych zagięć). 8/10

Opublikowano

szef wszystkich szefow - oggozo w temacie o antychryscie napisal, ze filmy von triera ciezko nazwac rozrywka. wiadomix, zgadzam sie w 100 procentach, ale to jest mily wyjatek. w pewnej firmie szef uwaza, ze brakuje mu charyzmy przez co udaje zwyklego pracownika, a wszystkie 'rozkazy' wydaje poprzez email jako fikcyjny szef. jako, ze do podpisania waznej umowy potrzebny jest jednak "glowny szef", decyduje sie on na zatrudnienie przecietnego aktora, zeby przez tydzien udawal szefa ktory przybyl na wizytacje. troche pewnie zamotalem, ale jestem po 3 donnerach. inteligentna komedia, b. dobrze nakrecona, dobre aktorstwo (to akurat niemalze norma w przypadku wszystkich filmow wywodzacych sie ze skandynawii ktore ogladalem). zdecydowanie polecam, nawet ludziom ktorych nazwisko rezysera odstrasza. moja ocena 4/6. dwa punkty odjalem za brak penisa willema dafoe.

rashomon - nie jestem wielkim fanem kurosawy, wlasciwie to mam jakis dziwny uraz do kina azjatyckiego, chyba po prostu wyglad tych ludzi mnie odstrasza. tak czy siak, rashomon jest bardzo dobry, z tego co wiem dzieki niemu kurosawa sie wybil. znalezione zostaje cialo samuraja. jego zona, jego duch, przechodzien i domniemany morderca - kazdy ma inna wersje wydarzen. zdecydowanie polecam. 5/6

julien donkey-boy - no to juz jest jazda xD film rezysera "gummo", rownie mocny. tytulowy julien jest w uproszczeniu troche retardem. ale cala rodzinka jest ostro pogrzana, nie chce mi sie rozpisywac, ale w filmie sa motywy takie jak ten, ze ojciec kaze synowi udawac swoja martwa matke. jazda bez trzymanki, polecam, ale nie wszystkim. bez oceny.

Opublikowano (edytowane)

Starship Trooper 3 - Kurde, fajny film! Duzo akcji i nie nudzi. Efekty co prawda cienkie, ale widywalem duzo gorsze i jakos specjalnie nie przeszkadzaly delektowac sie seansem. Powraca Johny Rico i niszczy kosmiczny pomiot, uzywajac przy tym np. wielkich mechow bojowych. Do tego ostry watek wiary w boga i nawróceniu XD Koncowka wali przyjemnym kiczem i epą. Można smialo ogladac, bo to jajcarska, bezpretensjonalna rozrywka. Milo mnie zaskoczyl ten filmik.

7/10

Edytowane przez Snejk
Opublikowano

Malo osob pewnie wie jakiego rodzynka puscil dzisiaj TVN7. To Cool hand Luke czyli rola zycia Paula Newmana! Opowiesc o nieugietym Luke`u to jeden z najwazniejszych dramatow wieziennych, do ktorego w przyszlosci wielu twrocow staralo sie nawiazac (min. bracia Coen). To rowniez piekny hymn o pedzie do wolnosci i o tym, ze czlowieka mozna upodlic fizycznie, ale nie mozna go zlamac. Tak jest z Lukiem, wolnym czlowiekiem zyjacym w zamknieciu. Do tego wszystkieo jeden z najlepszych plakatow jakie widzialem:

cool-hand-luke-3.jpg

Opublikowano

No, to jeden z filmów, które kojarzą mi się z TVN-em, tak jak "Zabójcza broń" czy "Batmany". Mogliby częściej "Rio Bravo" puszczać, a nie ciągle "Nieugięty Luke".

IMO rola życia Newmana to Butch Cassidy, jedna z tych postaci w kinie, które autentycznie polubiłem i śmiałem się razem z nimi. W "Żądle" też niezły był. Jak dla mnie, to Newman nigdy nie złamał swojego wizerunku czarującego chłopaczka, który musi mieć błyskotliwe i zabawne dialogi, chociaż miał wiele ról dramatycznych, to mi się zawsze kojarzy z takimi luzakami.