Kosmos 2 742 Opublikowano 5 marca 2016 Opublikowano 5 marca 2016 Ze słodyczy najbardziej lubię cukierki z Ukrainy, polecam poszukać na allegro Cytuj
Shen 9 689 Opublikowano 5 marca 2016 Opublikowano 5 marca 2016 Rzadko jem słodycze, ale jutro chyba zrobię takie z masą krówkową wg przepisu kumpeli z roboty Kurde, teraz sobie przypomniałem jakie GOTY są krówki domowej roboty, gorzej, że trzeba minimum godzinę stać nad j.ebanym garem masz jakis wyprobowany przepis? Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 6 marca 2016 Opublikowano 6 marca 2016 Oreło z mlekiem są mimimimimimimi :3 Cytuj
chmurqab 3 192 Opublikowano 6 marca 2016 Opublikowano 6 marca 2016 masz jakis wyprobowany przepis? Leci mniej więcej tak. Bierzesz: 2 szklanki cukru 2 szklanki mleka, najlepiej 3,2% 1 cukier wanilinowy Pół kostki masła/margaryny - w zależności od tego jaki efekt chcesz uzyskać, o tym dalej. Wrzucasz to wszystko do garnka, tak żebyś miał dosyć sporo zapasu wolnej przestrzeni. Najlepszy jest wysoki rondelek. Gotujesz ten szajs, mieszając cały czas, jak się zacznie gotować to będzie Ci rosło w garnku więc trzeba odpowiednio kontrolować gaz, żeby nie wykipiało, a jednocześnie żeby było cały czas na krawędzi gotowania. Cel jest taki, żeby całość zgęstniała i nabrała ciemniejszego, brązowego koloru. Kiedy to nastąpi, przelewa się całość do foremki/naczynia, czeka aż przestygnie i ostatecznie kroi w kosteczki. Robienie tego pierwszy raz to ciągłe bycie na krawędzi poddania się: zastanawiasz się czy to już zmieniło kolor czy po prostu majaczysz od tego ciągłego mieszania? Ale jak się to przejdzie, to później jest już z górki. No i efekt jest IMO o wiele lepszy niż jakiekolwiek kupne krówki. Jeżeli zdecydujesz się na margarynę: dostaniesz takie, które się bardziej ciągną. Masło z kolei produkuje bardziej kruche cukierki. Osobiście preferuję masło, najlepsze są jak poleżą przynajmniej dzień: wtedy warstwa zewnętrzna jest krucha, a środek ciągnący. 3 Cytuj
Shen 9 689 Opublikowano 6 marca 2016 Opublikowano 6 marca 2016 Lubie ciagnace, do tego mam wolne, bede robic ;d Cytuj
Blaise 3 614 Opublikowano 6 marca 2016 Opublikowano 6 marca 2016 Wszystkie rodzaje ciastek typu 'choco chip cookies'. Z orzeszkami, z kawałkami czekolady, pieguski, biedronkowe ciastka Rzadko jem słodycze, ale jutro chyba zrobię takie z masą krówkową wg przepisu kumpeli z roboty Takie ciastka kojarzą mi się z dzieciństwem, do tego szklanka mleka, gotyyyyyy Cytuj
knotek 214 Opublikowano 7 marca 2016 Opublikowano 7 marca 2016 Krówki czekoladowe własnej roboty zwłaszcza (chociaż sklepowe też spoko)! Polecam Cytuj
keyzee 86 Opublikowano 12 marca 2016 Opublikowano 12 marca 2016 Ehh przeciągnąłem te krówki chyba, takie ciemne mi wyszło to coś.I mało Muszę kiedy indziej spróbować na spokojnie. Cytuj
chmurqab 3 192 Opublikowano 14 marca 2016 Opublikowano 14 marca 2016 Ehh przeciągnąłem te krówki chyba, takie ciemne mi wyszło to coś.I mało Muszę kiedy indziej spróbować na spokojnie. Pytanie jak smakowało po zastygnięciu? Jakbyś przypalił to byłoby czuć i latałyby farfocle w środku. Pamiętam, że za pierwszym razem też trochę przedłużyłem, ale nie miało to jakichś negatywnych efektów: jest to dosyć 'elastyczne'. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 14 marca 2016 Opublikowano 14 marca 2016 Czytam ten topic i marzę o +15 kg na samym cukrze, nie kończąca się orgia słodyczy i szczęście aż do mdłości. <3 Cytuj
kanabis 22 644 Opublikowano 15 marca 2016 Opublikowano 15 marca 2016 DEMET już myslałem ze cie przyłapałem 1 Cytuj
keyzee 86 Opublikowano 15 marca 2016 Opublikowano 15 marca 2016 Ehh przeciągnąłem te krówki chyba, takie ciemne mi wyszło to coś.I mało Muszę kiedy indziej spróbować na spokojnie. Pytanie jak smakowało po zastygnięciu? Jakbyś przypalił to byłoby czuć i latałyby farfocle w środku. Pamiętam, że za pierwszym razem też trochę przedłużyłem, ale nie miało to jakichś negatywnych efektów: jest to dosyć 'elastyczne'. Twarde karmelki wyszły by mi, gdybym mógł jakoś to kroić czy dzielić.Roztopiłem to i dodałem masło,mleko.Wyszła masa krówkowa ale ta z kolei nie zastyga.Fajna rzecz na chleb z rana Dziś upiekłem placka i przełożyłem tą masą dało radę to wykorzystać inaczej. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 15 marca 2016 Opublikowano 15 marca 2016 Ale masą krówkową to się przekłada wafle i zajada a nie cukierki. Cytuj
katib 41 Opublikowano 21 marca 2016 Opublikowano 21 marca 2016 Jeśli chodzi o masę krówkową polecam to: http://www.domowe-wypieki.pl/przepisy-ciasta-kruche/424-przepis-na-mazurek-kajmakowy Mój facet twierdzi, że wytrzymuje ze mna jeszcze tylko z powodu tego ciasta, więc cos musi byc na rzeczy. Genialne jest 1 Cytuj
Spaulding 61 Opublikowano 13 kwietnia 2016 Opublikowano 13 kwietnia 2016 Orientuje się ktoś z Was czy idzie gdzieś w Polsce kupić coś takiego jak vla ? Smak podobny do zott monte, do tego półtora litrowy karton . Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 13 kwietnia 2016 Opublikowano 13 kwietnia 2016 Mowisz o tej? Jeszcze jabłkowa lubie w biedrze też. Dobre, szkoda, że w składzie ma syrop glukozowo-fruktozowy. Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 13 kwietnia 2016 Opublikowano 13 kwietnia 2016 Z takich wymyślnyxh rzeczy to ostatnio w PiP widziałem napoje Milkyway, Mars i Snickers, no i w ch.uj róznych mlek smakowych. Dżizas, uwielbiam takie czekoladowe. Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 14 kwietnia 2016 Opublikowano 14 kwietnia 2016 Nom, kupiłem Marsa, czy tam Snickersa - drogie, a smakowało jak kakao Cytuj
Spaulding 61 Opublikowano 15 kwietnia 2016 Opublikowano 15 kwietnia 2016 Wiadomo, wszystkiego rodzaju mleka smakowe są spoko ale jednak nie mają podjazdu do tego właśnie vla. Niestety długie poszukiwania w naszych sklepach zakończyły się porażką, no nic zostaje żyć wspomnieniami do następnego wyjazdu. Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 16 kwietnia 2016 Opublikowano 16 kwietnia 2016 Chałwa z Ukrainy w *uj wie ilu smakach. Jezu jakie to dobre, lżejsze niż turecka, takie swojskie, ciężko nie opier*olić całego opakowania naraz. W ogóle Ukraińcy mają bardzo dobre słodycze. U nas to nieraz jakąś mieszankę cukierków no name jak się kupi to żal potem nawet Cyganom dać takie niedobre. A tam co by nie wziął to i dobre i tanie i nieoszukane. Skubańcy. A ich podróbki Lindorów to już legenda. Cytuj
Widget 306 Opublikowano 20 kwietnia 2016 Opublikowano 20 kwietnia 2016 Rurki z nadzieniem kakaowym marki tesco. Coś pięknego, nie mogę się powstrzymać. Jak zaczynam to odrazu całą paczka idzie Cytuj
obrazus 20 Opublikowano 20 kwietnia 2016 Opublikowano 20 kwietnia 2016 Z Tesco nie jadlem ale te z Lidla tez pyszne Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 22 kwietnia 2016 Opublikowano 22 kwietnia 2016 Hershey's Cookies & Creme czyli biała czekolada z Oreo prosto z ju-es-ej. No ten tego.. Chyba jedynymi osobami, które lubią czekoladę z USA są ich mieszkańcy. Nie wiem w czym rzecz, ale wali to sztuczyzną i aż piecze w buzi po zjedzeniu. Mleczna za to smakuje jak importowane w latach '90 z Ukrainy wyroby czekoladopodobne. Uhh, niech Amerykańce pozostaną przy BBQ. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 23 kwietnia 2016 Opublikowano 23 kwietnia 2016 Czekolada z USA to badziew, u nas czekolad bez liku i można z łatwością kupić dobre rzeczy. Hamburgerojady mogą do nas przyjeżdżać próbować prawdziwych smakołyków. Cytuj
obrazus 20 Opublikowano 23 kwietnia 2016 Opublikowano 23 kwietnia 2016 Pamietam 15 lat temu u babci pilem kakao Nesquik waniliowe i truskawkowe ( rodzina z USA jej przesylala paczki ). Pyszne bylo, mineło 15 lat a w Polsce do dzis takich smaków nie ma, czy sa w jakims markecie? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi