_Red_ 12 065 Opublikowano 28 maja 2019 Opublikowano 28 maja 2019 Ale ona chyba nie jest surowa w sensie wyjeta prosto z kichy i na talerz, tylko albo uwedzona, ususzona, parzona? Surowej swini to chyba nawet samobojca nie zje. Szynki serrano i inne swinkowe wyroby tez nazywaja sie surowe dojrzewajace itp. Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 28 maja 2019 Opublikowano 28 maja 2019 3 godziny temu, grzybiarz napisał: jakiś czas temu było szkło w buraczkach z polomarketu. To dlatego zniknely a były takie dobre Cytuj
grzybiarz 10 315 Opublikowano 28 maja 2019 Opublikowano 28 maja 2019 Shen, buraczki gotowe ze sklepu tzw ćwikła to dla mnie zagadka. Kosztują 1.40, gdzie słoik kosztuje złotówkę, a za 40 groszy buraczki starte. To chyba już dwa buraki kosztują więcej. Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 28 maja 2019 Opublikowano 28 maja 2019 2 godziny temu, _Red_ napisał: Ale ona chyba nie jest surowa w sensie wyjeta prosto z kichy i na talerz, tylko albo uwedzona, ususzona, parzona? Surowej swini to chyba nawet samobojca nie zje. Szynki serrano i inne swinkowe wyroby tez nazywaja sie surowe dojrzewajace itp. https://sokolow.pl/produkty/metka-cebulowa No nie wiem, mnie cofa Cytuj
_Red_ 12 065 Opublikowano 28 maja 2019 Opublikowano 28 maja 2019 (edytowane) Tu w przepisie podają, ze jest wędzona przez 2 dni wiec taka pewnie nie zaszkodzi. https://dobrakielbasa.pl/kielbasy-surowe-metka/ Ale surowa swinia? Tasiemiec juz sie cieszy. btw powiedzialem kumplowi z Katowic o tej burgerowni Roziego i o dziwo nigdy nie slyszal. O(pipi)l dzis na próbę i faktycznie ponoc niebo w ryju. Chce Edytowane 28 maja 2019 przez _Red_ Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 28 maja 2019 Opublikowano 28 maja 2019 Jeszcze chwila i zrobimy mini zlot w Kato Cytuj
_Red_ 12 065 Opublikowano 28 maja 2019 Opublikowano 28 maja 2019 Rozi nas oprowadzi po paszodajniach, a potem wspolne foto z hotelu 1 1 Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 28 maja 2019 Opublikowano 28 maja 2019 54 minuty temu, _Red_ napisał: Rozi nas oprowadzi po paszodajniach, a potem wspolne foto z hotelu Tak będzie :() Cytuj
grzybiarz 10 315 Opublikowano 1 sierpnia 2019 Opublikowano 1 sierpnia 2019 uwaga w mące bezglutenowej, wykryto gluten Cytuj
_Red_ 12 065 Opublikowano 1 sierpnia 2019 Opublikowano 1 sierpnia 2019 No to akurat mozliwe. Maka owsiana z definicji nie ma glutenu (cpt obvious) bo nie zawiera pszenicy, ale w zakladzie mogą produkowac mąkę pszenną i gdzieś zapyliło na minimalnym poziomie. Cytuj
Figaro 8 305 Opublikowano 27 października 2019 Opublikowano 27 października 2019 Dostałem od teściów parowar. Nigdy w życiu nie używałem takiego cuda, a teraz czytam w internecie o jego super właściwościach. Znacie jakieś fajne przepisy z tym? Ktoś tu tego używa? Wiem że vaster z cyfronomiconu jest jego fanem Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 28 października 2019 Opublikowano 28 października 2019 A jakie chcesz przepisy? To prostu forma gotowania. Też posiadam, choć dawno już nie używałem. Fajnie wychodzą ryby i warzywa, np w jedno pietro łosoś, w drugie ziemniaki a w trzecie szparagi. Cytuj
grzybiarz 10 315 Opublikowano 28 października 2019 Opublikowano 28 października 2019 Kluski na parze, takie z jagodami Cytuj
Figaro 8 305 Opublikowano 28 października 2019 Opublikowano 28 października 2019 Szczerze jestem w szoku ze mozna w to wkladac surowe mięso. Bede eksperymentować Cytuj
Ukukuki 7 110 Opublikowano 28 października 2019 Opublikowano 28 października 2019 Ja jakoś nie lubię gotowania na parze, nie smakuje mi to jedzenie. Cytuj
_Red_ 12 065 Opublikowano 28 października 2019 Opublikowano 28 października 2019 Uzywam tylko do pyrów, brokulow, kalafiora, fasolki. Nie probowalem nigdy gotowac mięsa czy ryby. Ziemniaki wychodzą ok, ale fasolkę zielona czy szparagową jednak wolę z wody. Jakas taka mieciutka i w ogole Cytuj
Boomcio 4 159 Opublikowano 28 października 2019 Opublikowano 28 października 2019 Pierś z kurczaka, czy indyka - rewelka. U mnie co drugi dzień. Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 29 października 2019 Opublikowano 29 października 2019 Drób, ryby, warzywa, wszystko tak naprawdę się da. Niektóre lepiej, niektóre inaczej smakują. Ja nawet używam parowara do odgrzewania pierogów, polecam. Cytuj
michal 558 Opublikowano 11 listopada 2019 Opublikowano 11 listopada 2019 W dniu 28.10.2019 o 19:31, _Red_ napisał: Uzywam tylko do pyrów, brokulow, kalafiora, fasolki. Nie probowalem nigdy gotowac mięsa czy ryby. Ziemniaki wychodzą ok, ale fasolkę zielona czy szparagową jednak wolę z wody. Jakas taka mieciutka i w ogole pizze moglbys tam wrzucic. Cytuj
Figaro 8 305 Opublikowano 30 listopada 2019 Opublikowano 30 listopada 2019 dieta na podstawie skrobi Czy gościu mówi z sensem? Cytuj
Mejm 15 364 Opublikowano 30 listopada 2019 Opublikowano 30 listopada 2019 Czyli babcie sie mylily i najpierw ziemniaczki potem mienso? Cytuj
Figaro 8 305 Opublikowano 30 listopada 2019 Opublikowano 30 listopada 2019 jedzenie mięsa w 2019 xdddddd Cytuj
Mejm 15 364 Opublikowano 30 listopada 2019 Opublikowano 30 listopada 2019 Jedzenie wedlug mody xdddddddddd Cytuj
Figaro 8 305 Opublikowano 30 listopada 2019 Opublikowano 30 listopada 2019 no dieta na podstawie tego co jedli wojownicy setki lat temu to faktycznie podążanie za modą Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.