_Red_ 11 994 Opublikowano 28 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 28 maja 2019 Ale ona chyba nie jest surowa w sensie wyjeta prosto z kichy i na talerz, tylko albo uwedzona, ususzona, parzona? Surowej swini to chyba nawet samobojca nie zje. Szynki serrano i inne swinkowe wyroby tez nazywaja sie surowe dojrzewajace itp. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 28 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 28 maja 2019 3 godziny temu, grzybiarz napisał: jakiś czas temu było szkło w buraczkach z polomarketu. To dlatego zniknely a były takie dobre Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 28 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 28 maja 2019 Shen, buraczki gotowe ze sklepu tzw ćwikła to dla mnie zagadka. Kosztują 1.40, gdzie słoik kosztuje złotówkę, a za 40 groszy buraczki starte. To chyba już dwa buraki kosztują więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 352 Opublikowano 28 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 28 maja 2019 2 godziny temu, _Red_ napisał: Ale ona chyba nie jest surowa w sensie wyjeta prosto z kichy i na talerz, tylko albo uwedzona, ususzona, parzona? Surowej swini to chyba nawet samobojca nie zje. Szynki serrano i inne swinkowe wyroby tez nazywaja sie surowe dojrzewajace itp. https://sokolow.pl/produkty/metka-cebulowa No nie wiem, mnie cofa Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 28 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 28 maja 2019 (edytowane) Tu w przepisie podają, ze jest wędzona przez 2 dni wiec taka pewnie nie zaszkodzi. https://dobrakielbasa.pl/kielbasy-surowe-metka/ Ale surowa swinia? Tasiemiec juz sie cieszy. btw powiedzialem kumplowi z Katowic o tej burgerowni Roziego i o dziwo nigdy nie slyszal. O(pipi)l dzis na próbę i faktycznie ponoc niebo w ryju. Chce Edytowane 28 maja 2019 przez _Red_ Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 352 Opublikowano 28 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 28 maja 2019 Jeszcze chwila i zrobimy mini zlot w Kato Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 28 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 28 maja 2019 Rozi nas oprowadzi po paszodajniach, a potem wspolne foto z hotelu 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 28 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 28 maja 2019 Mendrek, Lucek i Kanabis. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 28 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 28 maja 2019 54 minuty temu, _Red_ napisał: Rozi nas oprowadzi po paszodajniach, a potem wspolne foto z hotelu Tak będzie :() Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 1 sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 sierpnia 2019 uwaga w mące bezglutenowej, wykryto gluten Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 1 sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 sierpnia 2019 No to akurat mozliwe. Maka owsiana z definicji nie ma glutenu (cpt obvious) bo nie zawiera pszenicy, ale w zakladzie mogą produkowac mąkę pszenną i gdzieś zapyliło na minimalnym poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 205 Opublikowano 27 października 2019 Udostępnij Opublikowano 27 października 2019 Dostałem od teściów parowar. Nigdy w życiu nie używałem takiego cuda, a teraz czytam w internecie o jego super właściwościach. Znacie jakieś fajne przepisy z tym? Ktoś tu tego używa? Wiem że vaster z cyfronomiconu jest jego fanem Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 28 października 2019 Udostępnij Opublikowano 28 października 2019 A jakie chcesz przepisy? To prostu forma gotowania. Też posiadam, choć dawno już nie używałem. Fajnie wychodzą ryby i warzywa, np w jedno pietro łosoś, w drugie ziemniaki a w trzecie szparagi. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 28 października 2019 Udostępnij Opublikowano 28 października 2019 Kluski na parze, takie z jagodami Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 205 Opublikowano 28 października 2019 Udostępnij Opublikowano 28 października 2019 Szczerze jestem w szoku ze mozna w to wkladac surowe mięso. Bede eksperymentować Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 899 Opublikowano 28 października 2019 Udostępnij Opublikowano 28 października 2019 Ja jakoś nie lubię gotowania na parze, nie smakuje mi to jedzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 28 października 2019 Udostępnij Opublikowano 28 października 2019 Uzywam tylko do pyrów, brokulow, kalafiora, fasolki. Nie probowalem nigdy gotowac mięsa czy ryby. Ziemniaki wychodzą ok, ale fasolkę zielona czy szparagową jednak wolę z wody. Jakas taka mieciutka i w ogole Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 28 października 2019 Udostępnij Opublikowano 28 października 2019 Pierś z kurczaka, czy indyka - rewelka. U mnie co drugi dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 352 Opublikowano 29 października 2019 Udostępnij Opublikowano 29 października 2019 Drób, ryby, warzywa, wszystko tak naprawdę się da. Niektóre lepiej, niektóre inaczej smakują. Ja nawet używam parowara do odgrzewania pierogów, polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza
michal 558 Opublikowano 11 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 11 listopada 2019 W dniu 28.10.2019 o 19:31, _Red_ napisał: Uzywam tylko do pyrów, brokulow, kalafiora, fasolki. Nie probowalem nigdy gotowac mięsa czy ryby. Ziemniaki wychodzą ok, ale fasolkę zielona czy szparagową jednak wolę z wody. Jakas taka mieciutka i w ogole pizze moglbys tam wrzucic. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 205 Opublikowano 30 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 30 listopada 2019 dieta na podstawie skrobi Czy gościu mówi z sensem? Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 292 Opublikowano 30 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 30 listopada 2019 Czyli babcie sie mylily i najpierw ziemniaczki potem mienso? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 205 Opublikowano 30 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 30 listopada 2019 jedzenie mięsa w 2019 xdddddd Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 292 Opublikowano 30 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 30 listopada 2019 Jedzenie wedlug mody xdddddddddd Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 205 Opublikowano 30 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 30 listopada 2019 no dieta na podstawie tego co jedli wojownicy setki lat temu to faktycznie podążanie za modą Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.