Skocz do zawartości

Klub Smakosza

Featured Replies

Opublikowano

Ale ona chyba nie jest surowa w sensie wyjeta prosto z kichy i na talerz, tylko albo uwedzona, ususzona, parzona? Surowej swini to chyba nawet samobojca nie zje.

Szynki serrano i inne swinkowe wyroby tez nazywaja sie surowe dojrzewajace itp.

• Odpowiedzi 232
  • Wyświetleń 104,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Mejm chodzi jak ten stary popi.erdolony dziad, który mieszka na każdym, po prlowskim, polskim osiedlu i gada o liczeniu kalorii i pestek, pomimo, że nikt nawet o tym  nie wspomina, ani nie pyta. Zacią

• Może Makłowicza.   https://www.youtube.com/watch?v=MTsk_V7gYlA

• Do estetyki posiłków przygotowywanych przez Tynia trochę brakuje

Opublikowano
3 godziny temu, grzybiarz napisał:

jakiś czas temu było szkło w buraczkach z polomarketu. 

To dlatego zniknely :( a były takie dobre

Opublikowano

Shen, buraczki gotowe ze sklepu tzw ćwikła to dla mnie zagadka. Kosztują 1.40, gdzie słoik kosztuje złotówkę, a za 40 groszy buraczki starte. To chyba już dwa buraki kosztują więcej. 

Opublikowano
2 godziny temu, _Red_ napisał:

Ale ona chyba nie jest surowa w sensie wyjeta prosto z kichy i na talerz, tylko albo uwedzona, ususzona, parzona? Surowej swini to chyba nawet samobojca nie zje.

Szynki serrano i inne swinkowe wyroby tez nazywaja sie surowe dojrzewajace itp.

https://sokolow.pl/produkty/metka-cebulowa

No nie wiem, mnie cofa :bad:

Opublikowano

Tu w przepisie podają, ze jest wędzona przez 2 dni wiec taka pewnie nie zaszkodzi.

https://dobrakielbasa.pl/kielbasy-surowe-metka/

Ale surowa swinia? Tasiemiec juz sie cieszy.

btw

powiedzialem kumplowi z Katowic o tej burgerowni Roziego i o dziwo nigdy nie slyszal. O(pipi)l dzis na próbę i faktycznie ponoc niebo w ryju. Chce :(

Edytowane przez _Red_

Opublikowano

Jeszcze chwila i zrobimy mini zlot w Kato :headbanger:

Opublikowano

Rozi nas oprowadzi po paszodajniach, a potem wspolne foto z hotelu

1352889805_61cf49edea_z.jpg

Opublikowano

Mendrek, Lucek i Kanabis.

Opublikowano
54 minuty temu, _Red_ napisał:

Rozi nas oprowadzi po paszodajniach, a potem wspolne foto z hotelu

1352889805_61cf49edea_z.jpg

Tak będzie  :()

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

No to akurat mozliwe. Maka owsiana z definicji nie ma glutenu (cpt obvious) bo nie zawiera pszenicy, ale w zakladzie mogą produkowac mąkę pszenną i gdzieś zapyliło na minimalnym poziomie.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Dostałem od teściów parowar. Nigdy w życiu nie używałem takiego cuda, a teraz czytam w internecie o jego super właściwościach. Znacie jakieś fajne przepisy z tym? Ktoś tu tego używa? Wiem że vaster z cyfronomiconu jest jego fanem :)

Opublikowano

A jakie chcesz przepisy? To prostu forma gotowania. Też posiadam, choć dawno już nie używałem. Fajnie wychodzą ryby i warzywa, np w jedno pietro łosoś, w drugie ziemniaki a w trzecie szparagi.

Opublikowano

Szczerze jestem w szoku ze mozna w to wkladac surowe mięso. Bede eksperymentować 

Opublikowano

Uzywam tylko do pyrów, brokulow, kalafiora, fasolki. Nie probowalem nigdy gotowac mięsa czy ryby.

Ziemniaki wychodzą ok, ale fasolkę zielona czy szparagową jednak wolę z wody. Jakas taka mieciutka i w ogole :blush:

Opublikowano

Pierś z kurczaka, czy indyka - rewelka. U mnie co drugi dzień.

Opublikowano

Drób, ryby, warzywa, wszystko tak naprawdę się da. Niektóre lepiej, niektóre inaczej smakują. Ja nawet używam parowara do odgrzewania pierogów, polecam. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 28.10.2019 o 19:31, _Red_ napisał:

Uzywam tylko do pyrów, brokulow, kalafiora, fasolki. Nie probowalem nigdy gotowac mięsa czy ryby.

Ziemniaki wychodzą ok, ale fasolkę zielona czy szparagową jednak wolę z wody. Jakas taka mieciutka i w ogole :blush:

pizze moglbys tam wrzucic.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Czyli babcie sie mylily i najpierw ziemniaczki potem mienso?

Opublikowano

Jedzenie wedlug mody xdddddddddd

Opublikowano

no dieta na podstawie tego co jedli wojownicy setki lat temu to faktycznie podążanie za modą