Skocz do zawartości

Klub Smakosza

Featured Replies

Opublikowano

Ale ona chyba nie jest surowa w sensie wyjeta prosto z kichy i na talerz, tylko albo uwedzona, ususzona, parzona? Surowej swini to chyba nawet samobojca nie zje.

 

Szynki serrano i inne swinkowe wyroby tez nazywaja sie surowe dojrzewajace itp.

  • Odpowiedzi 232
  • Wyświetleń 104,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

  • Mejm chodzi jak ten stary popi.erdolony dziad, który mieszka na każdym, po prlowskim, polskim osiedlu i gada o liczeniu kalorii i pestek, pomimo, że nikt nawet o tym  nie wspomina, ani nie pyta. Zacią

  • Może Makłowicza.   https://www.youtube.com/watch?v=MTsk_V7gYlA

  • Do estetyki posiłków przygotowywanych przez Tynia trochę brakuje

Opublikowano
3 godziny temu, grzybiarz napisał:


 jakiś czas temu było szkło w buraczkach z polomarketu. 

To dlatego zniknely :( a były takie dobre

Opublikowano

Shen, buraczki gotowe ze sklepu tzw ćwikła to dla mnie zagadka. Kosztują 1.40, gdzie słoik kosztuje złotówkę, a za 40 groszy buraczki starte. To chyba już dwa buraki kosztują więcej. 

Opublikowano
2 godziny temu, _Red_ napisał:

Ale ona chyba nie jest surowa w sensie wyjeta prosto z kichy i na talerz, tylko albo uwedzona, ususzona, parzona? Surowej swini to chyba nawet samobojca nie zje.

 

Szynki serrano i inne swinkowe wyroby tez nazywaja sie surowe dojrzewajace itp.

 

https://sokolow.pl/produkty/metka-cebulowa

 

No nie wiem, mnie cofa :bad:

Opublikowano

Tu w przepisie podają, ze jest wędzona przez 2 dni wiec taka pewnie nie zaszkodzi.

https://dobrakielbasa.pl/kielbasy-surowe-metka/

Ale surowa swinia? Tasiemiec juz sie cieszy.

 

btw

powiedzialem kumplowi z Katowic o tej burgerowni Roziego i o dziwo nigdy nie slyszal. O(pipi)l dzis na próbę i faktycznie ponoc niebo w ryju. Chce :(

Edytowane przez _Red_

Opublikowano

Jeszcze chwila i zrobimy mini zlot w Kato :headbanger:

Opublikowano

Rozi nas oprowadzi po paszodajniach, a potem wspolne foto z hotelu

 

1352889805_61cf49edea_z.jpg

Opublikowano

Mendrek, Lucek i Kanabis.

Opublikowano
54 minuty temu, _Red_ napisał:

Rozi nas oprowadzi po paszodajniach, a potem wspolne foto z hotelu

 

1352889805_61cf49edea_z.jpg

Tak będzie  :()

  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

No to akurat mozliwe. Maka owsiana z definicji nie ma glutenu (cpt obvious) bo nie zawiera pszenicy, ale w zakladzie mogą produkowac mąkę pszenną i gdzieś zapyliło na minimalnym poziomie.

  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Dostałem od teściów parowar. Nigdy w życiu nie używałem takiego cuda, a teraz czytam w internecie o jego super właściwościach. Znacie jakieś fajne przepisy z tym? Ktoś tu tego używa? Wiem że vaster z cyfronomiconu jest jego fanem :)

Opublikowano

A jakie chcesz przepisy? To prostu forma gotowania. Też posiadam, choć dawno już nie używałem. Fajnie wychodzą ryby i warzywa, np w jedno pietro łosoś, w drugie ziemniaki a w trzecie szparagi.

Opublikowano

Szczerze jestem w szoku ze mozna w to wkladac surowe mięso. Bede eksperymentować 

Opublikowano

Uzywam tylko do pyrów, brokulow, kalafiora, fasolki. Nie probowalem nigdy gotowac mięsa czy ryby.

 

Ziemniaki wychodzą ok, ale fasolkę zielona czy szparagową jednak wolę z wody. Jakas taka mieciutka i w ogole :blush:

Opublikowano

Pierś z kurczaka, czy indyka - rewelka. U mnie co drugi dzień.

Opublikowano

Drób, ryby, warzywa, wszystko tak naprawdę się da. Niektóre lepiej, niektóre inaczej smakują. Ja nawet używam parowara do odgrzewania pierogów, polecam. 

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 28.10.2019 o 19:31, _Red_ napisał:

Uzywam tylko do pyrów, brokulow, kalafiora, fasolki. Nie probowalem nigdy gotowac mięsa czy ryby.

 

Ziemniaki wychodzą ok, ale fasolkę zielona czy szparagową jednak wolę z wody. Jakas taka mieciutka i w ogole :blush:

pizze moglbys tam wrzucic.

  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Czyli babcie sie mylily i najpierw ziemniaczki potem mienso?

Opublikowano

Jedzenie wedlug mody xdddddddddd

Opublikowano

no dieta na podstawie tego co jedli wojownicy setki lat temu to faktycznie podążanie za modą

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

Ostatnio przeglądający 0

  • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.