Opublikowano 28 maja 20195 l Ale ona chyba nie jest surowa w sensie wyjeta prosto z kichy i na talerz, tylko albo uwedzona, ususzona, parzona? Surowej swini to chyba nawet samobojca nie zje. Szynki serrano i inne swinkowe wyroby tez nazywaja sie surowe dojrzewajace itp.
Opublikowano 28 maja 20195 l 3 godziny temu, grzybiarz napisał: jakiś czas temu było szkło w buraczkach z polomarketu. To dlatego zniknely a były takie dobre
Opublikowano 28 maja 20195 l Shen, buraczki gotowe ze sklepu tzw ćwikła to dla mnie zagadka. Kosztują 1.40, gdzie słoik kosztuje złotówkę, a za 40 groszy buraczki starte. To chyba już dwa buraki kosztują więcej.
Opublikowano 28 maja 20195 l 2 godziny temu, _Red_ napisał: Ale ona chyba nie jest surowa w sensie wyjeta prosto z kichy i na talerz, tylko albo uwedzona, ususzona, parzona? Surowej swini to chyba nawet samobojca nie zje. Szynki serrano i inne swinkowe wyroby tez nazywaja sie surowe dojrzewajace itp. https://sokolow.pl/produkty/metka-cebulowa No nie wiem, mnie cofa
Opublikowano 28 maja 20195 l Tu w przepisie podają, ze jest wędzona przez 2 dni wiec taka pewnie nie zaszkodzi. https://dobrakielbasa.pl/kielbasy-surowe-metka/ Ale surowa swinia? Tasiemiec juz sie cieszy. btw powiedzialem kumplowi z Katowic o tej burgerowni Roziego i o dziwo nigdy nie slyszal. O(pipi)l dzis na próbę i faktycznie ponoc niebo w ryju. Chce Edytowane 28 maja 20195 l przez _Red_
Opublikowano 28 maja 20195 l 54 minuty temu, _Red_ napisał: Rozi nas oprowadzi po paszodajniach, a potem wspolne foto z hotelu Tak będzie :()
Opublikowano 1 sierpnia 20195 l No to akurat mozliwe. Maka owsiana z definicji nie ma glutenu (cpt obvious) bo nie zawiera pszenicy, ale w zakladzie mogą produkowac mąkę pszenną i gdzieś zapyliło na minimalnym poziomie.
Opublikowano 27 października 20195 l Dostałem od teściów parowar. Nigdy w życiu nie używałem takiego cuda, a teraz czytam w internecie o jego super właściwościach. Znacie jakieś fajne przepisy z tym? Ktoś tu tego używa? Wiem że vaster z cyfronomiconu jest jego fanem
Opublikowano 28 października 20195 l A jakie chcesz przepisy? To prostu forma gotowania. Też posiadam, choć dawno już nie używałem. Fajnie wychodzą ryby i warzywa, np w jedno pietro łosoś, w drugie ziemniaki a w trzecie szparagi.
Opublikowano 28 października 20195 l Szczerze jestem w szoku ze mozna w to wkladac surowe mięso. Bede eksperymentować
Opublikowano 28 października 20195 l Ja jakoś nie lubię gotowania na parze, nie smakuje mi to jedzenie.
Opublikowano 28 października 20195 l Uzywam tylko do pyrów, brokulow, kalafiora, fasolki. Nie probowalem nigdy gotowac mięsa czy ryby. Ziemniaki wychodzą ok, ale fasolkę zielona czy szparagową jednak wolę z wody. Jakas taka mieciutka i w ogole
Opublikowano 29 października 20195 l Drób, ryby, warzywa, wszystko tak naprawdę się da. Niektóre lepiej, niektóre inaczej smakują. Ja nawet używam parowara do odgrzewania pierogów, polecam.
Opublikowano 11 listopada 20195 l W dniu 28.10.2019 o 19:31, _Red_ napisał: Uzywam tylko do pyrów, brokulow, kalafiora, fasolki. Nie probowalem nigdy gotowac mięsa czy ryby. Ziemniaki wychodzą ok, ale fasolkę zielona czy szparagową jednak wolę z wody. Jakas taka mieciutka i w ogole pizze moglbys tam wrzucic.
Opublikowano 30 listopada 20195 l no dieta na podstawie tego co jedli wojownicy setki lat temu to faktycznie podążanie za modą