Opublikowano 29 stycznia 200817 l - Pogoda wszysko zniszczyła, tak to ćwiczyłem podstawowe tricki na łyżworolkach. Obejdzie się bez grindów - jedynie graby, manuale, 180, 360, 540, wsztko z ollie. - Oraz tak jak większość z was - wszelkie tereny pokonywane rowerem(-ami rodziny, bo z mojego została sama rama). Kubaa_ thx za info, przydatna sprawa.
Opublikowano 29 stycznia 200817 l treningi kyokushin, rozciaganie w domu co drugi dzień, drążek dwa razy dziennie każdego dnia, pompki co drugi dzień, 6 weidera codziennie i tyle Pojeździłbym sobie na rowerze ale mi sie rozwalił kompletnie a na nowy kasy brak, mam inne wydatki. Chciałbym też sie nauczyć na deskorolce pomykać ale za bardzo nei wiem jaką kupić i jak sie zabrać do tego ;P
Opublikowano 29 stycznia 200817 l Kiedys 6 lat karate tradycyjne, ale ciagle kata i ograniaczanie kumite do minimum mnie zniechecily calkowicie. Oprocz tego epizodu, to non stop w pilke sobie gram w jakims tam klubie. Poza klubem rowniez. Do jakies powazniejszej diety sie przymiezam, lecz poki co ciezko jest. Tak w ogole jakby ktos mial jakies wskazowki dotyczace diety pilkarzy, to odrazu zarzucam dyszke na fotce. Jakies podstawy mam, ale bez rewelacji w tej materi.
Opublikowano 29 stycznia 200817 l @Plugawy Jak chcesz coś taniego na początek to nigdy ale to nigdy nie kupuj nowej deski ze sklepu, tylko wychacz jakąś używaną. Bo DUUUUŻO lepsza jest używka z porządnych części niż (pipi) warta nówka z marketu. @kurczakov Forum SFD i opcja szukaj - bez problemu powinieneś znaleźć wszystko co Cię interesuje
Opublikowano 31 stycznia 200817 l @PlugawyJak chcesz coś taniego na początek to nigdy ale to nigdy nie kupuj nowej deski ze sklepu, tylko wychacz jakąś używaną. Bo DUUUUŻO lepsza jest używka z porządnych części niż (pipi) warta nówka z marketu. nieprawda, kłamiesz. deck + grip na poczatek ofkoz nowka. nowy = bardziej sprezysty, lepszy pop, latwiej Ci sie bedzie uczylo. Trucki moga byc uzywki i tak przez najlblizszy rok dwa ich nie roz(pipi)iesz, polecam independent, kolka moge ci dac bo mam ich tysiąc pięćset sto dziewięćset i lezą na polce, lozyska tez kup nowe bo uzywy sie rozje.bia. co do decka to bierz za 150zl od bujala z allegro (deck + grip z wliczona przesyła). Cala decha nie powinna Cie wyniesc wiecej niz 250pln
Opublikowano 31 stycznia 200817 l No mój deck po ciągłym dokładaniu jest teraz warty 600zł. Deck enjoy, traki independent, kółka mięciutkie element, łożyska nervous abec 5, wszelkiej maści nakrętki, śrubeczki i gumki mam od shortiego. Też polecam Bujala, każdy się u niego zaopatruje, tylko lepiej zamówić wcześniej, bo czasem potrafią iść pocztą 3-4 tyg. W zasadzie jacuś powyżej dobrze wszystko napisał- trucki mogą być obgryzione przez raptora, a i tak początkującemu będą służyć rok- łożyska nowe ok 40-50zł, grip + deck -150zł... resztę to można dostać za free od wieloletnich skejtów, którzy mają obsrane tym szafki, pudła, garaż, piwnica etc.
Opublikowano 31 stycznia 200817 l No mój deck po ciągłym dokładaniu jest teraz warty 600zł. Deck enjoy, traki independent, kółka mięciutkie element, łożyska nervous abec 5, wszelkiej maści nakrętki, śrubeczki i gumki mam od shortiego. Też polecam Bujala, każdy się u niego zaopatruje, tylko lepiej zamówić wcześniej, bo czasem potrafią iść pocztą 3-4 tyg. W zasadzie jacuś powyżej dobrze wszystko napisał- trucki mogą być obgryzione przez raptora, a i tak początkującemu będą służyć rok- łożyska nowe ok 40-50zł, grip + deck -150zł... resztę to można dostać za free od wieloletnich skejtów, którzy mają obsrane tym szafki, pudła, garaż, piwnica etc. miętkie koła sa lejm. teraz sie na twardziochach jezdzi! powerslidesony w modzie sa ;p miekkie to dla rampiarzy raczej, twarde pure hc street madafaga Edytowane 31 stycznia 200817 l przez superment
Opublikowano 31 stycznia 200817 l Co kur.wa. Znam się na tym, zresztą to oczywiste i do takiej wiedzy nie potrzeba czasopism.
Opublikowano 31 stycznia 200817 l nie cztuje, wiem z zycia brat zapomnial sie wylogowac i napisalem z jego konta. pozatym to pisali o tym w bravo i wiem.
Opublikowano 1 lutego 200817 l to jak długa i szeroka powinna być ta deskorolka? Dobiera sie to jakoś do wzrostu czy do tego jaks sie będzie jeździc
Opublikowano 1 lutego 200817 l E tam wzrost... na szerokich np dobrze mi się robi flipy takie jak kickflip, heelflip i ogólnie olki różne. Z kolei na wąskich świetnie kręci się 36 flip, varial kick i varial heel, impossible w przypadku wąskich traci na wartości swojej nazwy
Opublikowano 1 lutego 200817 l ogolnie jest tak ze ludzie ktorzy jezdza technicznie (mureczki, łilki) uzywaja waskich desek, najpopularniejsze sa 19, wiem z doswiadczenia natomiast mordercy poraczy rurek i wielkich schodow z regoly wybieraja szer desiwa bo ino latwiej wbic sie na raila majac pod soba szeroka klode niz waziutki patyczek z regoly wiekszosc prosow jezdzi na szerokich deskach, przylwazylem to na misticu, naprzyklad taki bastien ciagle rypal na 21, skateparkowcy wybieraja szerokie dęchy jak rozmawialem na ten temat z sheldonem meleshinskim (am z zero) to mowil ze przy katowaniu handrailow wszyscy jego znajomi jezdza na ~20 no ale jak na poczatek to polecam zaopatrzyc sie w 19,5 - optymalna decha, potem pobierz sobie 19 a na koncu 20 i sam stwierdzisz na czym najlepiej Ci sie jezdzi
Opublikowano 12 lutego 200817 l Kilka lat temu sobie kupiłem deseczke (strasznie drogi sprzęt jak na kawałek drewna z kółkami), pojeździłem troche i jak sie raz spier.doliłem przy próbie wykonania ollie to dałem sobie z tym sportem spokój. Za to mój kolega był bardziej wytrwały i patrzcie jak teraz wymiata: http://youtube.com/watch?v=eJgimVNbe-E Kiedyś troche boks ćwiczyłem, teraz pozostałem już przy siatkówce i drążku. Czasem sobie pobiegam. Edytowane 12 lutego 200817 l przez White
Opublikowano 12 lutego 200817 l Za lans znajomością z kumplem, który jeździ jak każdy przeciętny 14latek masz u mnie kaskadę i tabliczkę czekolady.
Opublikowano 13 lutego 200817 l slabiak ten twoj kumpel, jak juz lansujemy sie kumplami to to jest moj typ maras ze śmieszkowa: http://pl.youtube.com/watch?v=EtoW6HoFBF0 ,mozna sie jarać
Opublikowano 13 lutego 200817 l a jak długo trzeba jeździć zeby tak pomykać chociaz jak kumpel white'a?
Opublikowano 13 lutego 200817 l to zalezy od wielu czynnikow. - z kim jezdzisz - gdzie jezdzisz - czy masz gdzie jezdzic zima - czy jezdzic caly czas na dobrym sprzecie jak jezdzisz z typami ktorzy zaczynaja razem z toba, jezdzisz przed blokiem bo w miescie nie ma dobrego parku, zima to dla ciebie koniec sezonu deskorolkowego i wegetujesz w domu od listopada do marca, jezdzisz na ogryzkach zamiast desek to po 3 - 4 latach bedziesz jezdzil jak kolega white'a
Opublikowano 13 lutego 200817 l Zapomniałeś dodać o naturalnych predyspozycjach zwanych tu i ówdzie talentem ;]