Jakim 1 797 Opublikowano 29 marca 2009 Opublikowano 29 marca 2009 Albo zwiększ przerwę między seriami. Cytuj
Gość jarząbek Opublikowano 29 marca 2009 Opublikowano 29 marca 2009 Jutro trenuje klatke i triceps, zrobie dluzsza przerwe miedzy seriami i troche obnize obciazenie. Zobaczymy ; ) Aczkolwiek z wytrzymaloscia zawsze mialem klopoty. Nawet w szkole podstawowej na WFie. Jak przychodził dzien biegu na tysiac metrow, to robilem sie chory ;d Cytuj
Andżej 2 268 Opublikowano 29 marca 2009 Opublikowano 29 marca 2009 Jezeli chcesz sobie wyrobic wytrzymalosc, to drastycznie zwieksz intensywnosc cwiczen (szybkosc wykonywania, ilosc serii krotkie przerwy), a znaczaco zmniejsz obciazenie. Do tego dodaj aeroby, basenik i powinno byc ok. Twojej masie napewno to nie zaszkodzi, moze zpowolni jej rozrost, ale troche polepszy jakosc no i w przyszlosci nie bd mial problemow z dawaniem z siebie wszystkiego i d(pipi)niem na max. Cytuj
kold 8 Opublikowano 1 kwietnia 2009 Opublikowano 1 kwietnia 2009 Szukalem czegos na konkretne absy. Macie pilki? Dobre sa. I generalnie duzo innych cwiczen na absy potrzebuje, tylko te miesnie ciezko wymeczyc porzadnie. Musze sobie ulozyc jakis dobry program. Klata i ramiona to norma. Poza tym koksuje na Mass XXL (zapas 10 kilo), amino muscle i krecie . Gadalem wlasnie z ziomkiem o tym i ten mi wciska, ze lepiej pochodzic na bjj lub mma zeby sobie wyrobic mase. Doping, hajp itd. to na pewno konkret przy treningu w klubie, ale czy faktycznie to lepsze od silki? Cytuj
kotlet_schabowy 2 730 Opublikowano 1 kwietnia 2009 Opublikowano 1 kwietnia 2009 Szczerze mówiąc nigdy nie spotkałem się z czymś takim, raczej dominuje opinia, że z masą nie ruszysz do przodu na treningach jakichkolwiek sportów walki. Kondycja, wytrzymałość, rzeźba, siła : tak, ale masa raczej ciężko. No ale to jest mój pogląd. Zresztą na mma to już w ogóle na mój rozum powinno się chodzić, kiedy masz podstawy jakichś innych sportów walki i przynajmniej nieźle wyćwiczone ciało. Cytuj
kold 8 Opublikowano 2 kwietnia 2009 Opublikowano 2 kwietnia 2009 Ja mam wlasnie taki plan, ze ruszam spowrotem do sportow walki po nabraniu masy. Zajawke z mt mialem niesamowita - po prostu zaduzylem sie w tym nieco . bjj i mma wlasnie dlatego mnie odrzucalo, ze z wycwiczonymi kolesiami nie mam szans na parterze z zaledwie silnymi nogami lecz slaba gora. Z drugiej strony zapasy to przeciez kapitalna silowka i mysle, ze da sie wycisnac wiecej ze swoich miesni z zywym przeciwnikiem, ktory przydusza Cie do gleby, niz ze stalowa sztanga. Zreszta ziomek, ktory mnie na to namawia jest ode mnie max 2 kilo ciezszy, tylko, ze ma klate ciut szersza. No i kondyche tez juz nie do wyje... . Nic, narazie biore innego kumpla na silke, bo we 2 jednak jest lepszy doping. Cytuj
Gość Ofeck Opublikowano 2 kwietnia 2009 Opublikowano 2 kwietnia 2009 ja tam wrocilem do bjj i boksu, co prawda w bjj za wiele nie umiem, ale mam zamiar dac z siebie wszystko przynajmniej przez kilka nastepnych miesiecy, natomiast boks raczej 3 -4 razy w miesiacu, jeszcze zamierzam jakis trening silowy zrobic sobie, ale raczej stricte pod sw, czyli sila dynamiczna czy jakos tak. Cytuj
zwierzakX360 1 Opublikowano 17 kwietnia 2009 Opublikowano 17 kwietnia 2009 Doradzi ktoś diete(czy brać gainery, co jeść itd) mam 178cm i 70kg 17lat chciałbym nabrać mięśni bo na razie jestem dętka w ostatnie wakacje łykałem HMB i ćwiczyłem lecz wszystko poszło w łapy i plecy a teraz chciałbym zacząć od początku i równomiernie i stopniowo ćwiczyć Cytuj
mj 13 Opublikowano 17 kwietnia 2009 Opublikowano 17 kwietnia 2009 uloz sobie diete i cwicz regularnie, a braki w diecie suplementuj odpowiednimi specyfikami. wejdz na sfd tam wszystko jest, wystarczy poczytac Cytuj
Tori 12 Opublikowano 21 kwietnia 2009 Opublikowano 21 kwietnia 2009 Dobra, ćwiczę MT 2x w tyg. kyokushin 1x i chciałbym do tego dodać siłkę. Nigdy nie ćwiczyłem na siłce, chciałbym jednak by te dwa dni w tygodniu łączyły wszystkie ćwiczenia, a nie robienie za każdym razem kilku poszczególnych części ciała. Można takie coś zrobić? Wymyśliłem sobie taki trening: - podnoszenie na biceps 13/10/8 - podciąganie na drążku 13/10/8 - przedramiona na gryfie przodem i tyłem 15/13/10 + ściskacz w przerwach - klatka szeroko 13/10/8 - klatka wąsko 13/10/8 - rozpiętki 13/10/8 - ręce za głowę 13/10/8 - szruksy (tak sie to pisze?) 15/13/10 - podnoszenie do klatki na stojąco (to na plecy) - podnoszenie zza głowy 13/10/8 Obciązenie to jakieś 50% mojego ciężaru (ok. 40kg). Mogę ten trening wykonywać jako całość 2x w tygodniu? Zmienilibyście coś, dodali? Korzystałem z różnych książek, ale w sumie nie mam się kogo poradzić czy taki plan ma jakiś sens. Cytuj
suli 0 Opublikowano 21 kwietnia 2009 Opublikowano 21 kwietnia 2009 Ja na dobrą sylwetkę mam dobry sposób : - wiosna lato codziennie biegam 10 km - podnosze się na drążku - robie brzuszki na skośnej ławeczce - podnosze hantle 2 x 15 kg - staram się jeść zdrowo (zero słodyczy) Powiem wam szczerze ,że efekty są i człowiek lepiej się czuje niż ktoś kto chlapie codziennie piwo i pali szluga. Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 21 kwietnia 2009 Opublikowano 21 kwietnia 2009 (edytowane) - szruksy (tak sie to pisze?) 15/13/10 - podnoszenie do klatki na stojąco (to na plecy) Na ch.uj a nie na plecy (wszystkie aktony mięśni naramiennych, mięsień czworoboczny grzbietu tzw. kapturowy).Nie rob szrugsow jezeli robisz podciaganie sztangi wzdluz tlowia do klatki czy tam brody.Powtarzasz sie i tracisz czas bez sensu. Z ciekawosci co to jest: a.ręce za głowę (francuzki?) b.przedramiona na gryfie przodem i tyłem http://www.kulturystyka.pl/atlas/ z tego skorzystaj Edytowane 21 kwietnia 2009 przez El Loco Chocko Cytuj
Tori 12 Opublikowano 21 kwietnia 2009 Opublikowano 21 kwietnia 2009 No już dostałem opie.dol na budo xD Zrobię kompletny tuning i dam do oceny w przeciągu kilku dni Cytuj
QBH 246 Opublikowano 21 kwietnia 2009 Opublikowano 21 kwietnia 2009 a cwiczysz na normalnej siłce czy "domowa"?? czekam za poprwionym planem ; ) Cytuj
Tori 12 Opublikowano 21 kwietnia 2009 Opublikowano 21 kwietnia 2009 Domowa siłka Poczytałem trochę, posłuchałem opinii i postanowiłem zrobić w tym wypadku obwodowy: ACT 1. Unoszenie nóg do pionu w leżeniu na plecach-(brzuch), 2. Spięcia tułowia w leżeniu (brzuch) 3. Przysiady ze sztangą na barkach(czworogłowe ud), 4. Wyciskanie sztangi w leżeniu na poziomej ławce-(klatka), 5. Unoszenie sztangielek bokiem w górę w staniu-(naramienne), 6. Wyciskanie sztangi zza karku w siadzie-(naramienne), 7. Podciąganie na drążku do klatki -(najszersze grzbietu) 8. Martwy ciąg na sztangą położoną na podwyższeniu -(proste grzbietu), 9. Uginanie ramion ze sztangą stojąc-(bicepsy), 10. Pompki w podporze tyłem -(tricepsy), 11. Wspięcia na palce z obciążeniem na barkach -(łydki). Czekam na opinie, korekty i ew. dodanie jeszcze czegoś. Cytuj
QBH 246 Opublikowano 21 kwietnia 2009 Opublikowano 21 kwietnia 2009 hmm, wg mnie bardzo fajnie to sobie rozpisales. zamienilbym tylko wyciskanie sztangi na plaskim i robil to na maszynie smitha lub na zwyklej laweczce, ale w skosie. poza tym nic bym nie dodawal. Cytuj
QBH 246 Opublikowano 21 kwietnia 2009 Opublikowano 21 kwietnia 2009 aaa, ku,rwa - sorry sorry. no domowa, zapomnialem. Cytuj
Figaro 8 275 Opublikowano 22 kwietnia 2009 Opublikowano 22 kwietnia 2009 Ja codziennie walę w worek tren., podnoszę sztangę na ławeczce, pompki i brzuszki i co kilka dni jakiś bieg ale wszystko w małych ilościach Ale niestety nie mam jakiegoś systemu ile codziennie itd. Cytuj
Tori 12 Opublikowano 25 kwietnia 2009 Opublikowano 25 kwietnia 2009 Mam do Was pytanie nt. tego mojego obwodowego - ile średnio powtórzeń każdego ćwiczenia? - ile powtórzeń całego obwodu? - czy mógłbym gdzieś wpleść boksowanie z małymi ciężarkami (2kg)? przywykłem to czasem robić jako przerwa od innych treningów - 2x w tygodniu wystarczy? Z góry dzięki Cytuj
kotlet_schabowy 2 730 Opublikowano 25 kwietnia 2009 Opublikowano 25 kwietnia 2009 O ilości obwodów wolę się nie wypowiadać, bo się nie znam. Tak czy inaczej ważne, żebyś się wyrobił w ok 90 minut treningu (plus minus 15 minut). Licz czas na przerwach, z 90 sekund między seriami i ze 180 sekund między różnymi ćwiczeniami, ale z tego co czytałem, to chyba jednak inaczej to się liczy na obwodowym. Czy 2x starczy : wiesz, gdyby to był Twój jedyny sport, to każdy powie, że to za mało, bo standard to 3 lub 4 razy w tygodniu. Jednak jako że uprawiasz inne dyscypliny, a ta siłka ma, jeśli dobrze rozumiem, poprawić Ci sylwetkę, bez jakichś kosmosów, to powinno starczyć. Boksowanie raczej nie wpłynie negatywnie, ale nie starczy, jak zostawisz to na inne treningi ? Myślę, że chcąc robić to na siłowni, najlepsze będzie wrzucenie tego na samiutki koniec. Zrób trochę aerobów do tego i masz ładne zakończenie treningu na siłce. Sorry, jeżeli się wtrącam w temat, a czegoś nie wiem i w ogóle nie o to Ci chodzi Cytuj
Gość jarząbek Opublikowano 26 kwietnia 2009 Opublikowano 26 kwietnia 2009 Cwicze i rosne. 74 kg, jest dobrze : ) Dojde do 80 i mi styknie. Cytuj
hustler 4 Opublikowano 27 kwietnia 2009 Opublikowano 27 kwietnia 2009 (edytowane) Kupiłem orbitreka na spółę z siostra %-) Teraz planuje jechać Dzień I - Klata + Triceps Dzień II - Orbitrek 45-60 minut Dzień III - Plecy + Biceps Dzień IV - 45-60 minut Dzień V - Barki + Triceps (powiedzmy że triceps to mój priorytet) Dzień VI - 45-60 minut Dzień VII - wolne %) Do tego brzuch co 2-3 dni, sporo rozciągania się na ekspanderze i podciągania na drążku (dzień treningowy pleców oparty na wyciągu i niczym innym (pipi)e - coś ostanio mnie odcinek lędźwiowy bolał%). Planuje dosyć mocną rzeźbę na połowę czerwca - tyle ze startuje juz z dosyć dobrego poziomu bf - zobaczymy co z tego wyjdzie %) Edytowane 27 kwietnia 2009 przez hustler Cytuj
Ölschmitz 1 543 Opublikowano 27 kwietnia 2009 Opublikowano 27 kwietnia 2009 mam takie male glupie pytanko jakie sa dobre cwiczenia z hantlami? po prostu na zmiane jechac jedna reka i druga czy jakos konkretnie je podnosic? xD Cytuj
hustler 4 Opublikowano 27 kwietnia 2009 Opublikowano 27 kwietnia 2009 mam takie male glupie pytanko jakie sa dobre cwiczenia z hantlami? po prostu na zmiane jechac jedna reka i druga czy jakos konkretnie je podnosic? xD A o jaką partie mięśni pytasz? o_O Cytuj
Ölschmitz 1 543 Opublikowano 27 kwietnia 2009 Opublikowano 27 kwietnia 2009 no wlasnie o to chodzi, zeby nie wycwiczyc tylko jednej. co mozna robic z hantlami zeby efekty byly w miare rowno wszedzie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi