Tori 12 Opublikowano 5 maja 2009 Opublikowano 5 maja 2009 Ej ta tabela jest częścią sławnego "atlasu" jednego z userów sfd? Bo ją gdzieś już widziałem Cytuj
QBH 246 Opublikowano 6 maja 2009 Opublikowano 6 maja 2009 chodze ostatnio 4 dni w tygodniu. mysle, ze tak optymalnie. saracen - sprobuj robil biceps i triceps w jeden dzien, dosc duzym obciazeniem. Cytuj
kold 8 Opublikowano 8 maja 2009 Opublikowano 8 maja 2009 No bicek na modlitewniku tez daje ostro po przedramieniu. Cytuj
kold 8 Opublikowano 8 maja 2009 Opublikowano 8 maja 2009 No bicek na modlitewniku tez daje ostro po przedramieniu. Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 8 maja 2009 Opublikowano 8 maja 2009 wlasnie, tak a propo bicepsa, ostatnio jak cwicze ta partie to w ogole pozniej nie czuje zakwasow , tak jak kiedys, a powiem ,ze nie oszczedzam zbytnio tych miesni na trenningach Cytuj
kold 8 Opublikowano 8 maja 2009 Opublikowano 8 maja 2009 Jak jestes roztrenowany to powinienes czuc zmeczenie, a nie zakwasy. Zreszta. Wyciskaj naprawde powolutku ;]. Yebie po muskulach ostro. Cytuj
mj 13 Opublikowano 8 maja 2009 Opublikowano 8 maja 2009 bracia koksy, jaki trening silowy polecacie jako uzupelnienie treningu bokserskiego ? trenuje 2-3x w tygodniu boks, o ile to ma jakies znaczenie. Cytuj
Gość Ofeck Opublikowano 8 maja 2009 Opublikowano 8 maja 2009 wez idz gdzies na jakies odpowiednie forum, na budo.net najlepiej tam jest mnostwo takich tematow Cytuj
mj 13 Opublikowano 8 maja 2009 Opublikowano 8 maja 2009 ty no, dzieki za rade poczytalem juz sporo o tym na necie, ale pytam o indywidualne doswiadczenia forumowcow, moze ktos mial juz stycznosc z ta forma treningu Cytuj
Sado 0 Opublikowano 8 maja 2009 Opublikowano 8 maja 2009 Moim zdaniem, jeśli ćwiczysz boks, to najlepiej byś zrobił, gdybyś na siłce robił trening na rzeźbę. Czyli dużo powtórzeń mniejszym ciężarem. No i powinieneś skupić się najbardziej na tricepsie i barkach. Cytuj
kold 8 Opublikowano 8 maja 2009 Opublikowano 8 maja 2009 Na rzezbe to on ma chyba boks, czyli jest tam duzo cwiczen aerobowych praktycznie, wiec niech lepiej cwiczy tak by mu muly rosly, czyli ciezko i powoli. Ale IMO tego juz sie nie da tak polaczyc. Albo jedno, albo drugie. Bedzie rosl jak bedzie duzo jadl cwiczac sam boks. Przynajmniej na poczatku. Chyba, ze sie myle, to chetnie uslysze jakas bardziej profesjonalna odpowiedz. Cytuj
Sado 0 Opublikowano 8 maja 2009 Opublikowano 8 maja 2009 Ale ćwicząc boks muły nie są raczej potrzebne Biceps spowalnia uderzenie, więc nie warto katować tego mięśnia. Tak gadał mi przynajmniej trener MT, a facet raczej coś tam wie hehe. Cytuj
mj 13 Opublikowano 9 maja 2009 Opublikowano 9 maja 2009 dokladnie, wielkie i ciezkie kloce maja male wartosci bojowe Cytuj
kotlet_schabowy 2 695 Opublikowano 9 maja 2009 Opublikowano 9 maja 2009 Z tym bicepsem to ciekawa sprawa, choć wydaje mi się, że różnicę czuć dopiero jak z 10 cm Ci nabierze w obwodzie . Ja zawsze spotykałem się z tym, że siłka ogólnie spowalnia, no i w ogóle trening na masę (oprócz tego, że ciężko to połączyć z boksem) powoduje, że przeskakujesz kategorie wagowe w górę. Kondycyjnie, nie robiąc aerobów, też spadniesz. Jednak prawdą jest, że jeżeli nie masz zastoju z boksem i będziesz łączył obie dziedziny, to prawdopodobnie ciało, chociaż będziesz przybierał na wadze, będzie "nadganiało" tempem i szybkością. Odpowiedz sobie na pytanie : zależy Ci na starcie w zawodach, czy trenujesz bardziej dla siebie ? Jeśli dla siebie, to nie przejmuj się tymi przeciwwskazaniami. Gdyby przyszło do walki na ulicy, to jednak masa to ważna rzecz, oczywiście w połączeniu z umiejętnościami. Jeśli chodzi o wygląd, to warto skupić się na klacie, "kulejący" element u trenujących boks. Cytuj
Gość Ofeck Opublikowano 10 maja 2009 Opublikowano 10 maja 2009 mysle podobnie jak kolega kotlet, ja trenuje ogolnie boks, bjj i silka tez nie pogardze, ale to wszystko raczej dla siebie, bo za stary jestem na jakakolwiek kariere (no moze poza bjj) i nie przejmuje sie wogole silownia, bo jednak wazyc i miec troche sily trzeba Cytuj
kold 8 Opublikowano 10 maja 2009 Opublikowano 10 maja 2009 Hm, po nabraniu pare kilo sila ciosu poszla mi kilka razy w gore. A wiadomo o co chodzi - klata, brzuch i plecy. Cytuj
Mati 6 Opublikowano 15 maja 2009 Opublikowano 15 maja 2009 dokladnie, wielkie i ciezkie kloce maja male wartosci bojowe tak jak np Tyson ? Kliczko ? Roy Jones Jr ? Oni wygladaja/wygladali jak kulturysci, a szybkoscia i sila imponowali.. Cytuj
Sado 0 Opublikowano 15 maja 2009 Opublikowano 15 maja 2009 Ale jemu chodzi chyba o takich typowych 'koksów', co poćwiczyli sobie na siłowni i myślą, że wszystkim dopie,rdolą. Cytuj
mj 13 Opublikowano 15 maja 2009 Opublikowano 15 maja 2009 o to to. tamci to swiatowej klasy zawodnicy, i nie ma co ich porownywac z przecietnymi koksami Cytuj
Gość Ofeck Opublikowano 15 maja 2009 Opublikowano 15 maja 2009 przecietny koks nie mial by kondycji na minute walki, bo przy pierwszym (pipi)nieciu zmarnowal by cala sile Cytuj
Mati 6 Opublikowano 15 maja 2009 Opublikowano 15 maja 2009 (edytowane) nie to co, nic nic cwiczacy 50kilowiec ? %-) Prosty przyklad Kimbo, niggerski czolg, ktory nawet sobie w mma radzi ;] Edytowane 15 maja 2009 przez Mati Cytuj
bad-garfield 0 Opublikowano 20 maja 2009 Opublikowano 20 maja 2009 (edytowane) PON - biceps/triceps WT - barki/kaptur SR - klata/rozpietki CZW - plecy PT - day off SOB - i tu zalezy. O co kaman? Jesli chce zwiekszyc sile w danej partii miesni zalozmy triceps, wpadam w sobote i staram sie wycisnac jak najwiekszy ciezar. W nastepna sobote proboje ten sam ciezar dygnac dwa razy. I co sobote coraz wiecej. Dochodze zalozmy do 8 powtorzen i koniec. Potem robie je juz tylko w dzien, kiedy normalnie cwicze triceps (u mnie jest to np. poniedzialek) i wykonuje je w ostatniej, trzeciej serii. Z czasem bedzie to druga i trzecia seria, a potem wszystkie trzy. Prawde mowiac nie spotkalem sie nigdzie z tego typu cwiczeniami, nie wiem, moze w ten sposob mozna nabawic sie kontuzji. Ja sie nie nabawilem a cwicze ju z ladnych pare lat. Efekty? W achievementach. A! zapomnialem o niedzieli. Pan Bog kazal odpoczywac, to odpocczywam. Edytowane 20 maja 2009 przez bad-garfield Cytuj
Mati 6 Opublikowano 20 maja 2009 Opublikowano 20 maja 2009 jehowy siakis ten split, lapy w superseriach ? sama klata ? bo przeciez rozpietki to jedno z cwiczen klaty, ktore np robie jako pierwsze poniewaz swietnie rozgrzewa miesnie, barki z kapturem tez na jeden dzien ? brak nog w ogole ? bieda i tyle. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi