yaczes 14 464 Opublikowano 27 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 Jesli nie jest specjalnie skonstruowana, zeby robic wylacznie dol klatki to nie dziala, bo rece sa zle prowadzone. Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 27 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 No ja piszę o takich tylko do klatki,ćwiczę an takiej siłowni gdzie jest nowy sprzęt i jest 5 maszyn na klatkę,każda idzie w innym zakresie ruchu. Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 27 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 tez bym taka chcial Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 27 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 (edytowane) Tutaj ćwiczę: http://www.powerpit.pl/index.php?id=86&lang=1 Te maszyny są na końcu sekcji siłowej. Edytowane 27 Maja 2011 przez Litwin25 Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 29 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 Z ciekawości, ile kosztuje tam karnet i jednorazowe wejście? Ostatnio ćwiczy tam Sami Al Haddad. Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 29 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 Pierwszy raz za free,później 50 zeta an cały dzień,w tym jest sauna.Ja mam karnet do 15 za 99 zeta,całodniowy kosztuje 149 zeta,czyli an taki sprzęt to taniocha,drugie tyle wydaje na wachę by tam z Gdyni dojechać Ostatnio miał tam 2 treningi,ale jakoś mnie nie poruszyło to na tyle by jechać na spotkanie Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 29 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 Taniocha? Nie wiem ile wy tam w Gdyni zarabiacie, ale u nas karnet na siłkę od 80-110, ale miasto mniejsze no i nie taka różnorodność sprzętu, ale nie jest źle. 50zł za dzień... nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 29 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 Zarabiamy mało,ale siłki drogie.Do tej pory moja dziewczyna ćwiczyła na siłce 3 krotnie mniejszej od tej i płaciła 120 zeta,za taki sprzęt i saunę bez ograniczeń,do tego boks i mma w pakiecie to taniocha.Gdzie indziej biorą po 50 zeta za wejście,a nie za cały dzień(chore ceny) Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 29 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 (edytowane) Jakieś 7km ode mnie jest jedyny w Polsce Golds Gym, jak zobaczyłem wnętrze to zdębiałem, duży kompleks, każda sala z innym sprzętem, worki i gruchy, bieżnie z wielkimi lcd na ścianach i opcją podłączenia swojego mp3 (słuchawki na stanowiskach), sauna i basen. Wszystko za "jedyne" 2.599 na rok z góry. Jedyne co mi przeszkadza tam to że nie czuć klimatu hardkoru, za dużo amatorów kwaśnych jabłek. Edytowane 29 Maja 2011 przez Kazub Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 29 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 Tam też masz bieżnie z LCD(wbudowane),możliwość podpięcia swojego mp3 i słuchawek,ale nie musisz płacić z góry.Za rok jak zapłacisz to wychodzi 79 zeta. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 29 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 Co mnie trochę wkurza w tych nowoczesnych siłowniach to sterylność. U mnie w garażu to brud, smród, krew, pot i łzy. I muzykę włączam tak głośno jak mi się podoba bo wolę bez słuchawek. Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 30 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 Akurat Power pit jest dla zwierzaków,bo jest podzielone na dział na lasek i pakerów i prawie przypomina moją mordownię w szopie,gdzie ćwiczyłem 6 lat Cytuj Odnośnik do komentarza
Manor 645 Opublikowano 30 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 Czy pompki same w sobie to dobre ćwiczenie na górne partie ciała? Robię sobie taki trening z MH, 100 pompek w 6 tygodni i samo pompowanie rośnie fantastycznie, na koniec 3 tygodnia, po 4 seriach łącznie 120 pompek mogę zrobić w jednej serii 70. Zmian w rzeźbie oczywiście nie za bardzo widzę, bo i ciężko po 3 tygodniach o zmiany, ale czuję większą siłę w łapach i się zastanawiam na ile to moja autosugestia a na ile fakt. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 30 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 Obok podciągania na drążku to najlepsze, z tym że pompki może robić każdy bo trzeba być fizyczną kaleką, żeby nie zrobić np. 10 pompek. No i można robić w dużej ilości konfiguracji w zależności od ułożenia rąk względem ciała i wysokości położenia nóg. Dobrym urozmaiceniem są uchwyty do pompek a przy tym skutecznie odciążają nadgarstek. Jak robisz 70 pompek w serii, do tego po wstępnym zmęczeniu, to gratuluję, jest bardzo dobrze Po dwóch miesiącach zauważysz wyraźną różnicę, ale nie spodziewaj sie szczególnego przyrostu masy, pójdzie w rzeźbę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 30 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 Ja 6 lat robiłem tylko pompki,zanim zdobyłem się na odwagę by iść na siłkę Doszedłem do pompek na 1 ręce,na 2 palcach,na pięściach różne warianty,mój rekord na raz to 100 pompek,ale daje to też siłę,jak przyszedłem pierwszy raz na siłkę od razu 70 kg na klatę poszło,ważyłem wtedy 62 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 31 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 Obok podciągania na drążku to najlepsze, z tym że pompki może robić każdy bo trzeba być fizyczną kaleką, żeby nie zrobić np. 10 pompek. No i można robić w dużej ilości konfiguracji w zależności od ułożenia rąk względem ciała i wysokości położenia nóg. Dobrym urozmaiceniem są uchwyty do pompek a przy tym skutecznie odciążają nadgarstek. Jak robisz 70 pompek w serii, do tego po wstępnym zmęczeniu, to gratuluję, jest bardzo dobrze Po dwóch miesiącach zauważysz wyraźną różnicę, ale nie spodziewaj sie szczególnego przyrostu masy, pójdzie w rzeźbę. Zdziwiłbys sie ile teraz w czasach komputerowego nerdostwa jest osób które nie zrobią 3 poprawnie zrobionych pompek. Kilka lat temu mieliśmy niezły ubaw na wuefach, jeden koleś wogóle nie uginał rąk, normalnie ruchał powietrze. No ale to fakt, dla mnie to fizyczni kalecy Cytuj Odnośnik do komentarza
scuff 463 Opublikowano 31 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 co tam pompki, zobacz jak przysiady robią na wfie :potter: Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 31 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 Ja się trzymam tego co powiedział mi mój facet od WF w zawodówce,jeżeli dorosły facet nie może wycisnąć swojej wagi na klatę to jak go nazywać mężczyzną? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 31 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 Ja słyszałem podobnie, tylko o podciągnięciu na drążku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 31 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 Co mnie trochę wkurza w tych nowoczesnych siłowniach to sterylność. U mnie w garażu to brud, smród, krew, pot i łzy. I muzykę włączam tak głośno jak mi się podoba bo wolę bez słuchawek. kwestia tego co kto lubi - ja bym np w takiej 'mordowni' nie wytrzymal dlugo Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 31 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 Ja słyszałem podobnie, tylko o podciągnięciu na drążku. Jest kilka takich "miarodajnych"ćwiczeń,które chociaż raz powinien zrobić mężczyzna,np. pompki na poręczach.Długo tego robić nie mogłem,miałem za słabe tricepsy,ale pompki tak mi wzmocniły je ze teraz z 20 dam radę. Cytuj Odnośnik do komentarza
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 31 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 (edytowane) Ostatnio na gymie gdzie chodze byl konkurs wlasnie.Wygrywa osoba ktora zrobi ich najwiecej w ciagu minuty (pompki na poreczach). 47 to moj wynik, najblizszy byl 35.Wygrana slaba, bo tylko taki leisure pack, czyli reczniczek, rekawice, paski oraz bidon, ale satysfakcja zawsze zostaje Na klate jestem blisko osiagniecia 100, ale bede szczery, bylem juz happy jak przekroczylem swoja wage i teraz to nie jest dla mnie zaden priorytet. Zeby jednak byc szczery, to w podstawowce bylem wlasnie takim inwalida nie umialem 20 pompek zrobic a 10 podciagniec na drazku to bylo marzenie hehe.Teraz pompki naginam az sie kurzy, ale co tam, milo powspominac jakim cieniuchem sie bylo ;p Edytowane 31 Maja 2011 przez El Loco Chocko Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 31 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 47 to moj wynik. To kozak jesteś. Ale to był pełny głęboki ruch, czy krótsze szarpane ? Mój rekord to 27. Cytuj Odnośnik do komentarza
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 31 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 Porzadny ruch, zapewniam, bo trener na silce czuwal zeby wszystko bylo zgodnie z zasadami jednak ja mam swietne warunki do takich cwiczen, bo jestem lekki a zarazem silny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 31 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 jak w domowych warunkach wyrobić sobie sylwetkę, bez przyrządów do ćwiczeń? Obczaiłem ostatnio 6 weidera, męczące, ale czy przyniesie efekt? Pompki podobną kształtują dosyć dużo partii mięśni, więc pewnie też się nadadzą. Można jeszcze w domowych warunkach robić coś jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi