Skocz do zawartości

Trening

Nsp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja robiłem wyskok parę lat temu i najlepszym sposobem było poprostu pójść i skakać do tablicy/obręczy. Jak na jakimś boisku był niższy kosz to tam się chodziło robić wsady i tez cos doszło do wyskoku. Tymi ćwiczeniami co się w domu wykonuje tylko sobie kolana zepsułem i teraz załuje. Brat samą grą sobie wyrobił wyskok, tylko 2 razy poćwiczył coś innego ale to nie było dla niego i tylko grał. Tak więc skacz skacz i jeszcze raz skacz.

Opublikowano

Robiłem kiedyś z kumplem trening na wyskok który on robił na treningach kosza. Skakanie żabką w te i we wte, skakanie w górę na prostych nogach, skoki do góry z przysiadu i wskakiwanie i zeskakiwanie na podwyższenie. W życiu nie miałem potem takich zakwasów :)

Opublikowano

Dzisiaj poszedł super trening,ale ja nie o tym :P "Opatentowałem" jak wzmocnić mocno prostowniki bez martwego,wchodzimy na tą maszynę na skłony,stawiamy sobie na dole 2 duże hantle,np. 40 kilogramowe łapiemy je i robimy wznosy,pracują tylko prostowniki i gwarantuję że po wszystkim ich nie poznacie :P

Opublikowano

Robie 15-25 powtorzen, 30 sek. przerwy, od 5 do 8 serii na partie. Jeden dzien gorna, jeden dolna czesc ciala. Codziennie bieganie albo rower. Z jedzenia to chude mieso i weglowodany zlozone o jak najnizszym ig i niskokaloryczne owoce i warzywa raz dziennie, zeby sie totalnie nie zakwasic. Jem male porcje (bialko normalnie). Powinienem jesc warzywa do kazdego posilku, ale wychodzi jak wychodzi :(

Opublikowano

Codziennie robie koktajl borowkowo-truskawkowy, polecam zwlaszcza wtedy kiedy organizm domaga sie slodkiego :)

Co sadzicie o orzechach?

Generalnie na redukcji powinno byc albo bialko-wegle, albo bialko-tluszcze...

• Minusik 1
Gość Orson
Opublikowano

ale orzechy w kontekście redukcji? to raczej zły pomysł z tego co wiem

Opublikowano

Zależy o jakiej ilości piszemy,jeżeli wkomponujesz to w dzienne zapotrzebowanie kaloryczne to nic się nie stanie,organizm potrzebuje zdrowych tłuszczy,ja bym je chyba dodawał albo do musli rano,albo jako ostatni posiłek przed snem.

Gość Orzeszek87
Opublikowano

orzechy kiepsko sie trawią, jak masz nadal problemy te które miałęs to lepiej daruj je sobie

Gość Orzeszek87
Opublikowano

każdy orzech jest kiepski (oprócz mnie oczywiście) heheheh

Gość Ofeck
Opublikowano

chce sobie kupic drazek do podciagania na futryne, ale nie wiem czy da sie na tym rozwinąć, ktoś trenuje w ten sposób podciaganie ??

Opublikowano

A jaki jest twój poziom w podciąganiu ? Jeżeli jesteś kiepski to może być, podchwyt wąski i na szerokość barków będzie ok. nachwytem w futrynie jest niewygodnie. Ale tak jak pisałem, jak kiepsko u ciebie z podciąganiem to i tak zaczniesz od pochwytu. Także na początek będzie ok.

Opublikowano

Nawet bardziej niż okej. Jak nie jesteś wytrenowany, to raczej na szeroko robił nie będziesz. Do tego możesz robić nachwytem na szerokość całego drążka podpierając się łokciami o futrynę, trochę inaczej wchodzi i dla początkującego może się okazać pomocnym ułatwieniem.

Opublikowano

chce sobie kupic drazek do podciagania na futryne, ale nie wiem czy da sie na tym rozwinąć, ktoś trenuje w ten sposób podciaganie ??

Z tego co mówią, mało co tak rozwija, jak drążek, więc tak, raczej się da