Gość Orson Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 uuu ciężkie to, trzeba poćwiczyć i złapać odpowiednią technikę Cytuj Odnośnik do komentarza
adi 189 Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 chyba chodzi mu o takie coś: http://www.youtube.com/watch?v=EV4Fzwc0xEQ ciekawe, spróbuje któregoś dnia. No prawie takie bo chodzi o to żeby obie ręce pracowały jednocześnie, ale ćwiczenie z filmiku jest dobre do załapania techniki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Manor 645 Opublikowano 2 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 (edytowane) Powoli przymierzam się do zmiany treningu, teraz robiłem najbardziej standardowy na masę, czyli 3 razy w tygodniu (plecy biceps, klatka triceps, barki nogi). Co myślicie o takim treningu na rzeźbę: http://imageshack.us...rzezba2010.gif/ Jednego dnia robi się klata barki triceps brzuch, drugiego nogi plecy brzuch, dodatkowo jeszcze w superseriach. Robiłem go ze 2 lata temu i muszę przyznać, że dawał niezłego kopa, bardzo intensywny trening. Pytam bo może macie jakieś pomysły na modyfikacje albo znacie coś podobnego, ale lepszego. Trening czeza chyba jeszcze za hardkorowy dla mnie. Edytowane 2 Lutego 2012 przez Manor Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 2 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 ja tez zmieniłem splita. Narazie daje rade ale przy coraz większych ciężarach będzie mocno czuje. pon,śr, pt 4 serie na klate +2x rozpietki 4serie na bary 5 serii na plecy 3x szrugsy 3 serie na bica wt,czw 4 serie przysiadów 3 serie wykroków 2 ćwiczenia po 5 serii na brzuch. W skrócie tak jakby na zmiane góra ciała z dołem. Zobaczymy jaki będzie efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza
qvstra 3 210 Opublikowano 2 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 gracz, ściągnij sobie książke: Olivier Lafay - Trening Siłowy Bez Sprzętu Jedyne co ci bedzie potrzebne, to krzesła, drążek i troche wolnego miejsca. Ja kupilem obie czesci i jestem bardzo zadowolony. Jesli masz zamiar cwiczyc w domu to trening, ktory proponuje Lafay jest wystarczajacy i pozwoli ci na poprawienie swojej kondycji, sily i wygladu. Razem z tym wszystkim rosnie rowniez pewnosc siebie i to uczucie, ktore powoduje, ze lepiej czujesz sie we wlasnym ciele. Dodatkowo masz rozpiske cwiczen rozciagajacych, ktore nadaja sie idealnie na rozgrzewke. Polecam - ksiazki pozwola ci na rozpoczecie treningow 'z glowa'. skoro juz tu pisze - najwiekszy problem mam z robieniem srodkowych miesni klaty. Otoz brakuje mi miesni tutaj: . Czy jest jakis sposob na 'otworzenie' klatki, czy nie przejmowac sie tym (mimo tego, ze 'boczne cyce' rosna i robi sie juz widoczna roznica) i cwiczyc dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza
Sebas 1 559 Opublikowano 2 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 Żeby wyrobić ten rejon klatki zwykle trzeba dobrze przymasować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
michal 558 Opublikowano 3 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 Powoli przymierzam się do zmiany treningu, teraz robiłem najbardziej standardowy na masę, czyli 3 razy w tygodniu (plecy biceps, klatka triceps, barki nogi). Co myślicie o takim treningu na rzeźbę: http://imageshack.us...rzezba2010.gif/ Jednego dnia robi się klata barki triceps brzuch, drugiego nogi plecy brzuch, dodatkowo jeszcze w superseriach. Robiłem go ze 2 lata temu i muszę przyznać, że dawał niezłego kopa, bardzo intensywny trening. Pytam bo może macie jakieś pomysły na modyfikacje albo znacie coś podobnego, ale lepszego. Trening czeza chyba jeszcze za hardkorowy dla mnie. zalezy jeszcze jaki masz typ ciala - ekto czy endomorfik bo np. dla typowego chudzielca wskazany jest krotki acz intensywny trening do 30min. max. Cytuj Odnośnik do komentarza
M4c 23 Opublikowano 3 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 ja tez zmieniłem splita. Narazie daje rade ale przy coraz większych ciężarach będzie mocno czuje. pon,śr, pt 4 serie na klate +2x rozpietki 4serie na bary 5 serii na plecy 3x szrugsy 3 serie na bica wt,czw 4 serie przysiadów 3 serie wykroków 2 ćwiczenia po 5 serii na brzuch. W skrócie tak jakby na zmiane góra ciała z dołem. Zobaczymy jaki będzie efekt. A gdzie MC? Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 3 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 MC robie jako ćwiczenie na plecy Cytuj Odnośnik do komentarza
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 3 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 Powoli przymierzam się do zmiany treningu, teraz robiłem najbardziej standardowy na masę, czyli 3 razy w tygodniu (plecy biceps, klatka triceps, barki nogi). Co myślicie o takim treningu na rzeźbę: http://imageshack.us...rzezba2010.gif/ Jednego dnia robi się klata barki triceps brzuch, drugiego nogi plecy brzuch, dodatkowo jeszcze w superseriach. Robiłem go ze 2 lata temu i muszę przyznać, że dawał niezłego kopa, bardzo intensywny trening. Pytam bo może macie jakieś pomysły na modyfikacje albo znacie coś podobnego, ale lepszego. Trening czeza chyba jeszcze za hardkorowy dla mnie. zalezy jeszcze jaki masz typ ciala - ekto czy endomorfik bo np. dla typowego chudzielca wskazany jest krotki acz intensywny trening do 30min. max. No 30 to z deczka mało, ale 45-50 minut to już jak najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 14 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 O treningu, diecie itp. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
gracz1666 1 Opublikowano 26 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 (edytowane) nvm ;p Edytowane 27 Lutego 2012 przez gracz1666 Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 26 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Ile masz lat? Cytuj Odnośnik do komentarza
Manor 645 Opublikowano 27 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Mam pytanie, być może deczko głupie. Robię od jakiegoś czasu trening ukierunkowany na masę. Czy np. w rocznej perspektywie, gdy robię ten trening parę miesięcy i nie jestem zadowolony z postępów (małe przyrosty) mogę dalej trzaskać masę, aż zobaczę większe postępy, czy powinienem mimo wszystko przejść na siłę / rzeźbę / wytrzymałość? Wiecie, żeby nie było jakiegoś przetrenowania itp. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 27 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Co jakieś dwa miesiące przydaje sie odpocząc z tydzień od siłki bądź trening regeneracyjny. Ogólnie też zmiana treningu i szukanie przyczyny dlaczego masz małe przyrosty. Może zły trening, może zła dieta. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sebas 1 559 Opublikowano 27 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 (edytowane) Mam pytanie, być może deczko głupie. Robię od jakiegoś czasu trening ukierunkowany na masę. Czy np. w rocznej perspektywie, gdy robię ten trening parę miesięcy i nie jestem zadowolony z postępów (małe przyrosty) mogę dalej trzaskać masę, aż zobaczę większe postępy, czy powinienem mimo wszystko przejść na siłę / rzeźbę / wytrzymałość? Wiecie, żeby nie było jakiegoś przetrenowania itp. Jeżeli chodzi o trening to możesz dużo zmieniać na masie, w końcu masę się robi dietą :F. 2 miesiące poćwicz w przedziale 10-6 powtórzeń, kolejne 2 w przedziale 16-10, zmieniaj kolejność, dodaj serie poprzedzające te właściwe dla lepszej stymulacji, serie przerywane, drop sety... Możliwości jest od groma (i to jeszcze zanim zmienisz któreś ćwiczenie w planie). Edytowane 27 Lutego 2012 przez Sebas Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 27 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Stawiam 3 plny , ze za malo jesz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 27 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Przy masie koncentrować się na ćwiczeniach wielostawowych wolnym ciężarem, czyli : wyciskania, ciągi, siady, wiosłowania. Izolacje i maszyny jako dodatek. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 28 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Przy masie koncentrowac sie na sporym dodatnim bilansie kalorycznym Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Dzis wznawiam treningi po krotkiej przerwie. Robie splita teraz dla odmulenia. 1 klata tric 2 plecy bic 3 bary 4 nogi 5 dzien przerwy lub 1 klata tric 2 plecy bic 3 bary nogi 4 przerwa 5 przerwa jeszcze sie zobaczy Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 19 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 Co forumowe koksy myślą o stronglifts 5x5 ? http://stronglifts.com/stronglifts-5x5-beginner-strength-training-program/ Cytuj Odnośnik do komentarza
fazzeer 15 Opublikowano 19 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 Trening jest dobry, pytanie tylko czy ty jesteś na takim poziomie wytrenowania, żeby nim ćwiczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza
M4c 23 Opublikowano 19 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 A jakiż to poziom wytrenowania należy posiadać aby nim ćwiczyć? O_o Wystarczy jedynie poprawna technika wykonywania 5 ćwiczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 19 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 (edytowane) A jakiż to poziom wytrenowania należy posiadać aby nim ćwiczyć? O_o Wystarczy jedynie poprawna technika wykonywania 5 ćwiczeń. Taki właśnie by mieć dobrą technikę i sobie krzywdy nie zrobić.Ludzie bez ciągłości treningu lub stażu na ogół stawiają ciężar ponad technikę. Edytowane 19 Marca 2012 przez Litwin25 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 19 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 Mam koleżkę, który przypilnuje techniki żebym krzywdy sobie nie zrobił, no i wiadomo, że zacznę od małych ciężarów. Do tego zresztą jest rozpiska progresji.. Mówicie zatem, że jest spoko w takim układzie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi